ATP

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Goran Đoković, stric Novaka Đokovića, postao je novi član borda direktora ATP Evrope.

Ovo je ujedno i najveća funkcija koju je do sada imao jedan Srbin u ATP organizaciji, a svi direktori ATP turnira, njih 62, su u zapečaćenim kovertama, na adresu jedne nezavisne advokatske kancelarije koja radi za ATP, poslali ime kandidata kojeg bi voleli da vide u bordu. Goran je skupio dovoljno glasova, a njegovo napredovanje je rekordno, jer je za samo šest meseci stigao do borda direktora.

Izborom Novakovog strica, direktora beogradskog teniskog turnira, će najverovatnije institucionalno napredovati i srpski tenis, a verovatno će se sve ono što Novak igrački radi otelotvoriti i organizacijski.

Roze Federer je prekjuce potpisao ugovor sa Svicarskom bankom CREDIT SWISS do 2019 godine...godisnje ce dobijati izmedju 8-10 miliona Franaka od tog ugovora.

Zanimljivost je da je on vrijedan godisnje skromnih 50 MILIONA Franaka samo od SPONZORSTVA ;).

Njegove dosadasnji prihodi od tenisa iznose oko 45 MILIONA Franaka a od sponzorstva je dobio preko 300 MILIONA EVRA.

Tezak zivot,tezak...

Srpski teniser Novak Đoković mogao bi već na proleće da postane prvi reket sveta! Naime, pošto njegovi najveći konkurenti za presto belog sporta Rodžer Federer i Rafael Nadal brane pregršt bodova na početku iduće sezone, Beograđanin bi nakon Otvorenog prvenstva Australije mogao da zasedne na tron.

Ipak, jedno je sigurno - Nole do kraja ove takmičarske godine sigurno neće uspeti da se domogne prvog mesta, mada ima šansu za drugu poziciju, ali slabu. Trenutno Federer ima 10.150 bodova, Nadal 9.205, a srpski as 7.910. Da bi preskočio Nadala, Beograđaninu je potrebno da na završnom turniru sezone u Londonu (22-29. novembar) neporažen stigne do titule, a da Španac ne zabeleži više od jedne pobede.

Međutim, početak nove 2010. donosi prvu veliku priliku, pošto trenutno treći reket sveta brani najmanje poena na najmanjem kontinentu. Fedeks i Matador sa Majorke u januaru imaju pune ruke posla pošto Švajcarac prvo brani polufinale i 90 poena iz Dohe, pa tek onda kreće u zemlju kengura, gde ga na Australijan openu čeka 1.200 vicešampionskih bodova. Španac je u još goroj poziciji, pošto ga nakon 45 poena iz četvrtfinala Dohe u Australiji sačekuju grend slem titula i 2.000 bodova. S druge strane, Novakove brige su daleko manje - 90 poena iz polufinala Sidneja i 360 iz četvrtfinala prvog grend slema sezone.

To znači da, kada bi odigrao dobro u Londonu i na Australijan openu, koji je osvojio 2008, imao bi lepu šansu za uspon do broja jedan. Ovu prognozu dodatno podgreva trenutna situacija u vrhu belog sporta, gde je Đoković apsolutno dominantna sila, za razliku od pomalo prezasićenog Federera i Nadala sa problematičnim kolenima.

Međutim, realnija je prognoza da se Novak popne na presto negde oko Rolan Garosa, sa čime se slaže i teniski stručnjak Radmilo Armenulić.

Ovo nikada pre nisam rekao, ali Đoković je na pragu da bude prvi reket sveta, i to negde oko Otvorenog prvenstva Francuske! Pokazao je da je u odličnoj formi, napredovao je u kretanju, kondiciji i igri na mreži i ako tako bude nastavio, biće zaista kompletan igrač i zbog toga očekujem da zauzme prvu poziciju. Njegovi glavni konkurenti u 2010. biće Del Potro i možda Conga. Što se tiče Federera, čini se da je on pomalo izgubio motiv, i jedino što će možda juriti jesu nova titula u Vimbldonu i još dva mastersa, ne bi li stigao rekord Samprasa. Nadal će se zbog kolena, koja se i dalje oporavljaju, teško ikada vratiti u staru formu - jasan je bivši Dejvis kup selektor Jugoslavije.

Nole je poznat u svetu belog sporta kao veliki šarmer i šaljivdžija. Međutim, ono što u poslednjih mesec dana radi sa protivnicima nimalo nije za šalu, već za divljenje. Igra i karakter, kao i fizički i psihički napredak koji je pokazao ponovo su izvadili iz naftalina san o srpskom broju 1. Čini se da je vreme kada će Novak Đoković osvanuti na liderskoj poziciji ATP liste sve bliže i bliže.

bojana%,Ma ja jurim klonove ne nikove.:worth:
bojanice imam ja jedan nadimak Biserka,moja djeca nek su mi zdravo.:zcepanje:

Juri ti klonove, ima ih podosta:lol::rtfm:
Lep ti nadimak:D
Al' da ne spamujem, jedva chekam London :D:super:
Uzivam da gledam Noleta i ostale tenisere, Rafu, del Potra, radujem se kao i ti svakoj Noletovoj pobedi i ostalih nashih tenisera i teniserki:D
Nisam neki struchnjak da bih mogla da analiziram mecheve do detalja, ali za to postoje oni koji se razumeju u tenis, i s uzivanjem cu chitati njihove postove, a ja cu dati svoj skromni doprinos ovom pdf-mu, koliko znam i umem:D

rganizatori Masters kupa u Londonu tvrde da će to biti najveće tenisko dvoransko takmičenje u istoriji.

Osmoricu učesnika predvodi Rodžer Federer, a na turniru će biti i osam najboljih dublova. Turnir koji se do prošle godine održavao u Šangaju, ove godine debituje u prvoj od pet sezona koliko će se najbolji igrač takmičiti na obalama reke Temze.

“U Londonu je veliki apetit za ovakvim turnirom. Mislim da ćemo ovim takmičenje zapušiti usta svima onima koji pričaju da se interesovanje za tenis u našoj zemlji svodi na dve nedelje Vimbldona. Već smo prodali 255.000 ulaznica i po tome je ovo najveći turnir ikada. Fenomenalno je koliko ima interesovanja”, rekao je direktor turnira Kris Kermod.

Kermod se nada da će London postaviti nove standarde, kako za igrače, tako i za navijače. Dok je Vimbldon turnir tradicije, ovo takmičenje za ciljnu grupu ima mlađe generacije, pošto će rok muzika o svetlosni efekti biti deo zabavnog programa.

“Bili smo na dvoranskim turnirima i atmosfera je bila veoma hladna. Tenis se gleda samo u glavnoj arena. Mi ćemo u okviru arene napraviti i zabavni deo sa restoranima i terenima za trening, gde će gledaoci moći da prate i pripremu igrača”, tvrdi Kermod.

U Šangaju, veliki problem bio je prevoz i gužve. Organizatori u Londonu imaju novitet. Oni će igrače od centra Londona do dvorane prevoziti brodom.

“Odabrali smo hotel koji je na obali, jer je saobraćaj u Londonu nepredvidiv. U Šangaju je dugo trajao put od hotela do hale, što nije baš popularno kod igrača. Imamo dva broda sa 62 mesta za sedenje, mnogo su udobniji od automobila i igrači će od vrata hotela do hale putovati samo za 30 minuta. to je ujedno sjajna prilika i da se razgleda London sa reke”, kaže Kermod.

Najvisi Clan Foruma,
Razumjela sam te odlicno ...
Nijesam se iznenadila,od tebe sam tako nesto i ocekivala.
Pitala sam se kad ce neko da kaze pravu rijec za ovo sto se desava na podf.
Ova M.P.je prolazna epizoda,samo povod da se nesto ozbiljnije uradi i ovo bude mjesto
za diskusiju koja dolikuje podf.,pa i da se naselimo nije na odmet.
Sto se zenskog dijela tice da podjem od sebe trudim se biti u toku i sto bih napisala odmjerim da nebi bila u mogucoj konbinaciji podsmijeha.
Kad se radujem radujem se i to ne skrivam.
Mogli bi svi po nesto doprinijeti da se ovom podf. vrati stari sjaj.
Puno te pozdravljam i molim nemoj da sa njega odes.:)

Duska, samo uzivaj... Jednoumlje nikad nista pametno nije donelo. Svojevremeno sam se raspravljao sa Nordicom oko RN-a, kog ocima ne mogu da smislim, kad su ova deca tek kretala u forumske rasprave, i nikad ban de doziveh; imali smo dosta teskih reci i rasprava na po pet strana, ali smo se postovali kao sagovornici. Ono sto je sadasnji nadlezni uradio je za pricu; poslednji put me je banovao tako da mi prekrsaj istekne TEK ZA 6 MESECI, ej! I to za post koji cak nije ni obrisan, vec i dalje stoji. Naravno, Tab je tu idiotsku meru ukinuo, ali ostaje onaj gorak ukus da ovde ne smes lajati nista sem strogo uniformisanog... Pobogu, pa to je sport! Lajanje je sastavni deo njega... Posebno ako si bivsi sportista, kao ja, pa znas koliko, sta i gde funkcionise u sportu...
Evo, sad kad smo otisli i meda i Srle i Nordic i moja malenkost (da se zene ne naljute bilo je i par njih), pa cak i taj Grizli, verovatno zbog nekih obaveza, pdf se raspada. Kad je trebalo da ta deca napisu pokoju pametnu, nigde ih nema, ali su zato prvi tu kada treba pljunuti po necijem misljenju samo zato sto misli da je JJ ruzna; sto, ruku na srce, i jeste.
I kakve to veze ima sa njenom igrom, tenisom koji je, po meni, ruzniji nego sto je ona? Prosto, drzi se teme, pusti neka laju, i pisi pametno i eto ti ozbiljnog pdf-a. Ali ja njima ne mogu objasniti da ce se vec u svojoj dvadeset petoj stideti onoga sto misle i pisu sa svojih 16. Samo razmisli kakve si ti gluposti od stavova imala sa sesnaest godina? Nisi znala ni koje je levo, verovatno... MP je tu pricu do dovela do apsurda, vec rekoh, time sto je pokazao(la) koliko im malo treba da opletu bez ikakvog smisla. I umesto da upijaju, uce, gledaju, pametno se ukljucuju u raspravu, recimo J fan na temi o Rodiku napise nekome sa drugacijim misljenjem da je kre*en?! Sta ja onda posle sa takvim ekspertom da pisem, razumes? Pa se onda coporativno ukljuce da napadnu nekoga ko drugacije misli, a to i navijacki kaze... A sve potkrepljeno "argumentima"... Upish zivi.

Evo, lepo sam rekao da RN nece duze od godinu dana... na zalost. Zao mi je samo mladog sportiste, coveka koga je rodjeni stric terao da to sebi uradi, a Nike besomucno cedio... Nabacili su mu snagu, napravili od njega gladijatora u sportu u kome to moze biti samo minus zbog bezbrojnih promena pravca i usadjenog mu mentaliteta da nikad ne odustaje od loptice... I unakazili ga. Sad je on vrhunski igrac, ali ne i nepobediv. I vrlo moguce invalid za ceo zivot, jer ce osetiti u kolenima svaku promenu vremena... Evo, pitajte Noleta: za ovu poslednju pobedu komentar i nije potreban. Tuzno, kao da je ispod stotog mesta na listi... A NDJ ce samo nastaviti u istom stilu jos godinama... jer mu se karijera pravilno razvijala, a ne "na misice", sto vise i odmah, po cenu zdravlja mladog coveka. Zato mi ga je sada nekako zao, vise ga i ne pljujem...

O gromadi od RF-a necu ni da trosim reci; pokazao je kolika je stoka kad nije bio na vrhu, a poslednji poraz u Bazelu samo pokazuje koliko ne ume da gubi, i kakav je to sljam kad treba pruziti ruku nakon bolnog poraza. Starije primere necu ni da navodim, vec sam ih elaborirao... Najbolji teniser svih vremena sto se teniskog umeca tice, skidam kapu; uedno i najvece govedo po pitanju fer-pleja. On, pa on... Seti se samo kako je ukrao Nadalov momenat za istoriju svojim suzama... Ne ume da izgubi kao covek.

Nole? Samo nastavi, da ne ureknem... pa posle AO na celo sofre... :mrgreen:

I... vec sam otisao. Ima ovde dovoljno copy/paste poznavalaca... zato i jeste tako kako je... zalosno. :rtfm:
Sve sto znaju je da se uvrede kad im kazes da jos ni LK nemaju, a kamoli izgradjen stav o bilo cemu u zivotu, pa i o sportu...
Tu meni mesta nema, jer se na taj nivo rasprave ne spustam. Na, eto vam, pa pljujte.

Pozdrav

Poslednja izmena od moderatora:
Ako tako nastavi za manje od 15 godina ce da NAKUCKA MILIARDU :sad2::sad2::sad2:.

Evo, Duska, vidis logiku? Boris misli da ce RF igrati jos 15 godina, i biti isto toliko interesantan sponzorima. I sta ja da mu napisem na to?... Da je to ortodoksna glupost?
A ne bih rekao da se sali, nigde smajlija... posto ce verovatno da napise da je to bila sala.
Ozbiljan pdf... :roll: ... jasta.

Uzivam da gledam Noleta i ostale tenisere, Rafu, del Potra, radujem se kao i ti svakoj Noletovoj pobedi i ostalih nashih tenisera i teniserki:D
Nisam neki struchnjak da bih mogla da analiziram mecheve do detalja, ali za to postoje oni koji se razumeju u tenis, i s uzivanjem cu chitati njihove postove, a ja cu dati svoj skromni doprinos ovom pdf-mu, koliko znam i umem:D

Evo, sama si sebi odgovorila... :mrgreen: ... ti i Duska se barem ne udubljujete u problematiku... vec cisto navijacki... sto pozdravljam...

Evo, Duska, vidis logiku? Boris misli da ce RF igrati jos 15 godina, i biti isto toliko interesantan sponzorima. I sta ja da mu napisem na to?... Da je to ortodoksna glupost?
A ne bih rekao da se sali, nigde smajlija... posto ce verovatno da napise da je to bila sala.
Mozda je mislio ozbiljno. Cak mislim: sigurno je mislio ozbiljno! Imao je pred sobom primer Martine Navratilove.

Borisu nije potreban advokat, no moram ti reci ON SE ZASIGURNO SALIO.
Novakov je ko i ja fan,mlad i kulturan ,odmjeren,iza tih njgovih rijeci vire.
Nece valjda trajati dok zaradi suskavu milijardu.Za sponzore ga nije briga nek mu samo daju i tu viri cudjenje.
Aman i oni daju ko da ne vide koliko i dokle.

Pozdrav,Najvisi.
Pazi ti da imalo imas izgradjen stav i iskustvo o tenisu osim onog ZASNOVANOG na WIKIPEDIJI i na par meceva preko YOU TUBE-a nikada nebi tako nesto rekao.

Imao sam PROFESIONALAN DUNLOP-ov 95% GRAFITNI reket NASPANOVAN 23/21 KP i igrao po teniskim turnirima kada si ti ganjao loptu po njivi.
NEmoj me pogresno razumjeti ali je tako...ako imam pravo da kazem svoje misljenje kada si ga i ti tako iznijeo.

Gledaj da si imalo upoznat as PROFESIONALIZMOM nikada nebi mislio da sam necim u svojoj izjavi pogrijesio ili izjavio nesto nevezano za ISTINU.
Gledaj RF ima ugovor sa LINDT-om i CS-om do 2019 godine...ops sta ja rece...pa zar ugovori mogu da traju nakon zavrseka PROFESIONALNE sezone...da da mogu.
Taj covjek ce time sto ce i dalje vozati Mercedesa KASIRATI 2-4 milion Franaka,sto nosi ROLEX zaradjivati 4-5 miliona GODISNJE,od WILKINSONA 6-8 itd. ;).
To je cinjenica i istina.

Ugovori od CS-a i LIND-ta vaze do 2019 ako su i ostali sto je moguce ipak za manje i hoce da zaradi MILIARDU...na ovu istinu cu da se nasmijem ;).

Nemoj da prozivas...niko ti nije nista rekao...niko ovde nije covjek koji kaze a ne misli.

ISPECI PA RECI...

To sto se ti trpas sam sto nije LIJEP MANIR u neke poznavaoce tenisa je tvoja stvar...niko ti to ne uskracuje ali OMALOVAZAVANJE i UZDIZANJE iznad drugih nije fer i uvjek ce negdje naici na OTPOR.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back