ATP - drugi deo

• Začetnik teme Začetnik teme Error
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Tad sam bila mala ;) pa nisam razumela ;) o cemu ``cike`` raspravljaju :)

Mislim da ipak nije trebao tako da se ponasa, razmazeno... pa ono preglasno stenjanje kada se povredio (ja zaista, ali zaista mislim da povreda nije bila tako strasna kako je on to predstavio), mislim da je hteo samo da napravi predstavu.
Ipak je trebao da to odradi onako ``muski``, ovako mi je ostao gorak ukus u ustima, bizarno je sve bilo...

Nisam gledao mec...sta je bilo...moze li mali rezime (: !?

Federer ipak malo i potcenjuje Djokovica , kada ga je Djokovic pobedio u Melburnu pre tri godine davao je izjave da ima vecih talenata od Djokovica i nabrojao je Del Potra ,Monfilsa ,Mareja a sada prica da Djokovic jeste odlican ali nije vanserijski igrac .

Federer je uvjek gurao NOLETA pod sebe...nikada mu nije dao da dodje do izrazaja...zato sto ga ne voli...a to je jedan od razloga zasto sam prestao gotiviti pomenutog...

Poslednja izmena:
Federer je u obraćanju medijima u Londonu naglasio da se na Rolan Garosu zapravo samo zagrevao za sedmu titulu na Vimbldonu, kao i da zna nekoliko načina kako da pobedi Đokovića.

Istovremeno, Švajcarac je podelio dosta komplimenata ne samo igri Đokovića, već i Rafaela Nadala i Endija Mareja, koje smatra najvećim favoritima.

"Ukoliko se sretnem sa Novakom, moći ću da ga ponovo pobedim. To znam jer ga mogu dobiti na bilo kojoj podlozi. Pobeđivao sam Đokovića u prošlosti. To što je on u sjajnoj formi i što je imao fenomenalan niz pobeda ne znači da je nepobediv. Tako sam razmišljao i pred naš meč u Parizu. Ovde na Vimbldonu imam još veće samopouzdanje. Mislim da sam u još boljoj formi nego što je to bio slučaj na Rolan Garosu i očekujem lep rezultat ovde", rekao je Federer.

Federer je u obraćanju medijima u Londonu naglasio da se na Rolan Garosu zapravo samo zagrevao za sedmu titulu na Vimbldonu, kao i da zna nekoliko načina kako da pobedi Đokovića.

Istovremeno, Švajcarac je podelio dosta komplimenata ne samo igri Đokovića, već i Rafaela Nadala i Endija Mareja, koje smatra najvećim favoritima.

"Ukoliko se sretnem sa Novakom, moći ću da ga ponovo pobedim. To znam jer ga mogu dobiti na bilo kojoj podlozi. Pobeđivao sam Đokovića u prošlosti. To što je on u sjajnoj formi i što je imao fenomenalan niz pobeda ne znači da je nepobediv. Tako sam razmišljao i pred naš meč u Parizu. Ovde na Vimbldonu imam još veće samopouzdanje. Mislim da sam u još boljoj formi nego što je to bio slučaj na Rolan Garosu i očekujem lep rezultat ovde", rekao je Federer.

Prodaje maglu....
Rodzer Federer...
Nije ni Novak sjedio skrstenih ruku ...
:heart::heart::heart::manikir:

Pa ne znam ja bas objektivno da pisem, Borise.
Ali, hajde da pokusam.
I jedan i drugi teniser su usli u ovo finale sa istom zeljom, da uzmu svoju prvu titulu na ATP-u.
Prvi set je bio poprilicno izjednacen, gresili su obojica, a opet obojica su imali dobre poteze.
Sve je otislo u taj brejk i tu je Seppi bio bolji, eto za ta dva poena.
U drugom setu Tipsa se malo probudio i osvojio ga je.
Nije mi se dopao tenis koji su oba tenisera pokazala, ali dobro, vremenski uslovi su bili takvi da se jednostavno tako moralo igrati.
Duvao je jak vetar sa mora, cak su i galebovi ``smetali`` teniserima - gadjali su jednog galeba teniskom lopticom (sto ne odobravam) grrr...
U trecem setu Seppi je odlicno krenuo i zacas dosao do 4-0 i od tog momenta Tipsa pocinje da trazi od sudije da se mec prekine zbog
mraka, trazio je da dodje i supervizor i dobio je obavestenje da taj mec MORA da se odigra tokom veceri. On se bunio da su
njegov mec sa Vordom prekinuli mnogo ranije, naveo je i tacno vreme kad su prekinuli mec zbog mraka i trazio je da se i ovaj mec
prekine bas u to isto vreme. Medjutim, sudije su ostale neumoljive, rekli su mu da ima da se igra jos dobrih sat i po. I od tada
pocinje Tipsin sou... Iznervirao se, poceo da psuje mrtvu majku svima tamo, polomio je u jednom trenutku reket, onda je pocela da
pada kisa, mec je prekinut zbog toga, teniseri su se povukli sa terena. Posle 20 minuta, mada je komentator mislio da se
Tipsa nece pojaviti na terenu, on se ipak pojavio, Seppi je malo kasnio, pa smo videli Tipsu kako koristi mobilni telefon, onda je dobacivao
sudijama nesto u stilu ``sta sve treba jos da se desi da bi se ovaj mec prekinuo i nastavak igrao sutra``... medjutim, to mu nista
nije vredelo.
Posle se pojavio Seppi, vidno iznerviran (i on ima dusu!), Tipsu je krenulo od tog casa, smanjio je vodjstvo Sepija, vratio se u mec,
kada nije pogadjao uvek se zalio da ne vidi, kada je pogadjao poene ne bi se zalio... Onda je doslo do Tipsinog neobicnog pada, nije odmah ustao, poceo je glasno da
stenje, svi su bili nekoliko trenutaka ili minuta sokirani, lezao je pored osnovne linije, dosao je i Seppi i sudija i lekar... onda je ustao, otisao do svog mesta, pruzena mu je pomoc, povezali su mu butinu. i dalje je nastavio da prica kako mec treba prekinuti, ali je ipak nastavio da igra, maksimalno se trudio da ``ukrade`` sto vise sekundi, minuta... dosao je do 5-3 i... hramajuci predao mec.

Ne znam, to je bilo moje subjektivno vidjenje celog meca, nekome se ovo nece dopasti, ali ja sam to tako videla.
Svi vi sa Tenisa znate koliko volim te nase momke, ali njegovo jucerasnje ponasanje mi se uopste nije dopalo, to nije bilo ponasanje
jednog profesionalca ili ako je vec hteo da sve tamo zezne, morao je to da uradi na mnogo prefinjeniji nacin. Opet, dobio je dobre pare i
bodove, ali ne i prvu titulu i trofej (sto bi za mene bilo vaznije, kao sto je verovatno bilo vaznije i za njega). Otkud znam?!
I sam komentator je izjavio da ce trener imati o mnogo cemu da porazgovara sa Tipsarevicem, a ja se nadam da se to i dogodilo. Da mu je
objasnio kako se treba ponasati na terenu, ne izigravati princezu na zrnu graska, pa valjda je isto vreme bilo za obojicu, e sad sto
Tipsa ne vidi dobro to je zaista njegov i samo njegov problem. Znao je kada se prijavljivao za Istborn da tamo nema nocnog osvetljenja i
mogao je valjda da pretpostavi sta to znaci...
Razumem njegovu zelju da uzme svoj prvi trofej u ruke, ali ipak ne po svaku cenu!
Mislim da on jos uvek nije zreo (iako ima 26 godina) da izdrzi taj ``pobednicki`` pritisak kada je pehar na dohvat ruke i da mora jos
mnogo da radi na tome.
Ja mu zelim da osvoji sto pre neki turnir, ali ne onakvom igrom (to zavisi i od protivnika, naravno) i ponasanjem (to zavisi samo od njega).
Jer treba biti pravi sportista kako u pobedi, tako i u porazu.

Nisam gledao mec...sta je bilo...moze li mali rezime (: !?

Federer je uvjek gurao NOLETE pod sebe...nikada mu nije dao da dodje do izrazaja...zato sto ga ne voli...a to je jedan od razloga zasto sam prestao gotiviti pomenutog...

U sustini, Tipsa je imao one men show, nahebao je mrtvu majku organizatorima, nipodastavao je ceo turnir, i na kraju je predao mec kada je Sepi bio na 3 poena od pobede:mrgreen::mrgreen::mrgreen: Na kraju, ne znam na sta je licila ceremonija proglasenja, ako su je uopste i imali posle svega:mrgreen:

Redom njih 20 najboljih tenisera na ATP listi:

1. (1) Rafael Nadal (Španija) - 12.070 bodova
2. (2) Novak Đoković (Srbija) - 12.005
3. (3) Rodžer Federer (Švajcarska) - 9.230
4. (4) Endi Marej (V. Britanija) - 6.855
5. (5) Robin Soderling (Švedska) - 4.595
6. (6) David Ferer (Španija) - 4.150
7. (7) Tomaš Berdih (Češka) -3.490
8. (8) Gael Monfis (Francuska) -2.780
9. (9) Mardi Fiš (SAD) - 2.335
10. (10) Endi Rodik (SAD) - 2.200
11. (11) Jirgen Melcer (Austrija) - 2.175
12. (12) Viktor Troicki (Srbija) - 1.930
13. (13) Rišar Gaske (Francuska) - 1.925
14. (14) Stanislas Vavrinka (Švajcarska) - 1.900
15. (15) Nikolas Almagro (Španija) - 1.875
16. (16) Žil Simon (Francuska) - 1.745
17. (17) Mihail Južnji (Rusija) - 1.740
18. (18) Florijan Majer (Nemačka) - 1.600
19. (19) Žo Vilfred Conga (Francuska) - 1.585
20. (20 Huan Ignasio Čela (Argentina) - 1.475

Novak Djokovic pobijedio je Zeremija Sardija iz Francuske i plasirao se u drugo kolo Vimbldona.Novak je do trijumfa dosao sa 6:4, 6:1, 6:1, posle jednog sata i 20 minuta igre na Centralnom terenu.
Drugog nosioca na trecem Gren slemu sezone u narednoj rundi ocekuje duel sa boljim iz susreta izmedju Juznoafrikanca Kevina Andresona i Ilije Marcenka iz Ukrajine.

Federer za mene nije najlepsi teniser ni u istoriji tenisa ni u istoriji Vimbldona.
I ne znam zasto su odvojili istoriju Vimbldona od istorije celokupnog tenisa? Bas cudno.
Federer je lep svojoj zeni i svojim fanovima...
Pa budimo realni. On jeste teniska velicina i znamo sta je sve uradio na teniskom terenu, to mu niko ne spori, ali o njegovoj lepoti je zaista diskutabilno pricati, jer svako ima svoj ukus.
Eto, po meni je lep Delpo, Felisiano Lopez (one njegove lepe oke, pa duga kosa :rumenko: joooj..., Soderling nije lep, ali ima neku harizmu (one rupice na obrazima me izludjuju :rumenko:), ima zaista lepih tenisera i naravno teniserki (Ana Ivanovic, Julija Gerges, Ana Cakvetadze (meni je npr. ova poslednja najlepsa...)

Vimbldon je verovatno turnir sa najsterilnijom atmosferom, ali ponekad postoje trenuci kada engleski humor dolazi do izrazaja, i ti trenuci su ubedljivo najjaci u odnosu na bilo koji teniski stadion na svetu. :mrgreen:

Najlegendarnije je kada u toku Marejevih meceva, nekoliko puta neko iz publike dobaci :'Come on Tim' :mrgreen::mrgreen::mrgreen: Clanak o tome:

Andy Murray is growing tired of the courtside intellectuals who interrupt nearly every match he plays with their home counties squeaks of "Come on, Tim". They were at it again in the second round as he was taking care of the German Tobias Kamke on Court One on Wednesday and no doubt will be there again on Friday when he plays the dangerous Croatian Ivan Ljubicic.

They are convinced, probably, that their shards of wit will have Tarquin and Prunella guffawing back in the Dog and Duck, for reminding Wimbledon of their true darling, Tim Henman, who happens to be a good friend of Murray's. What they may be doing is undermining the Scot's chances of winning a major.

The fact that Henman has been riding horses, playing golf and occasionally talking on television since he quit tennis in September 2007 without having won a grand slam title seems to have passed them by.

Murray thinks the "joke" is asinine. "We were talking about it before my first match," the Scot said, "and asking how long it would be before the first 'Come on Tim'. I said within the first game. It came four minutes in.:mrgreen::mrgreen:

"We were going to have a bet and everyone gave a minute when it would be said. I just said it would be inside the first game. It is a classic that one. It is hilarious. It happens every match, three or four times. I do not find it particularly amusing.":mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Henman said last week that he finds it embarrassing. "I've said more times than I care to remember that it's not a popularity contest," he said. "I don't think people are very good with change. I think people had got comfortable with and accustomed to me and the support I had and everything that went with it, and then Andy came along and people were thinking that he was a different character. People have been taking their time to understand what he's about and who he is."

Englezi legende:mrgreen::mrgreen:

Kakav mec!
Nemam reci.
Novace, hvala Ti do neba. :vatromet: :vatromet: :vatromet:
Bagdatis se napalio zesce. Tesko je bilo.
Nole mora bolje da igra sledece nedelje.
Publika kao i uvek, protiv Novaka.
Nemam nista protiv Mareja, ali bih volela da ispadne sto pre. Zbog publike, samo zbog publike, jer je danas htela da Novak bude ponizen.

Poslednja izmena:
Novak se plasirao u osminu finala Vimbldona, posto je pobijedio Markosa Bagdatisa sa 6:4, 4:6, 6:3, 6:4.
Smijao se Bagdatis, publika ludovala ,neka pricuva dlanove za pirgavoga Skota a kako su i za koga navijali vidjeli zivi bili ko ce poslednji da se smije...
:zper:

Ovakav mec je u ovom trenutku idealan za Djokovica jer bolju pripremu za naredne meceve nece imati . Bagdatis se odlicno kretao i dobro igrao sto nije slucajno jer on je uvek dobar na Wimbldonu i moglo se ocekivati da ce biti duzih razmena udaraca .
Sada sledi Ljodra , odlican dubl igrac , sjajan na mrezi i dobar server ,tipican servis-volej igrac .

Nole se ponovo u jednom trenutku iznervirao zbog publike, sto mu je jako glupo. Narocito zato sto je u cetvrtom setu to normalna i logicna reakcija publike- navijaju za peti set.

A tinejdzer Tomic je izbacio Soderlinga, tako da se Noletu potpuno otvorio zreb do polufinala. U ponedeljak igra ne terenu br. 1, a ne centralnom ce da stave dva super meca Marej-Gaske i Nadal-Del Potro.

Back