ATP - drugi deo

• Začetnik teme Začetnik teme Error
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jeste se covek resio straha,sigruno barem delimicno,ali ocekujem da ipak kvaliteniji igrac prodje...Razume se na koga mislim :p

Mozda bi i najbolje bilo da napokon ove godine u finalu GSa vidimo dva najbolja tenisera sveta pa da sami odluce o tituli...Ih,bila bi to prava poslastica :D

Verdasko ne moze da dobije Rafu i iz tehnickih razloga...levoruk je,protiv Rafe to nije prednost,spinovi protiv Rafe,nebih rekao da to pali...morace da ga neutralise riternima i koristi svoj mocni insideout forhend,a za Verdaska je to lakse reci nego uciniti...

sto se zajebanosti tice,ubedljivo su najzajebaniji teniseri bez mozga koji gube od Nadala na betonu...njih je neko debelo zajebao :mrgreen:

po mom misljenju,pobednik se nalazi na Fedovoj strani....top 5 igrac koji izgubi od Rafe na betonu treba da se pokrije usima i ne izlazi iz kuce od sramote narednih nekoliko nedelja...:mrgreen:
pa makar to bilo finale slema...

:roll::roll:

Ocekujem Rafu u finalu, nista drugo ne dolazi u obzir i nece biti zadovoljavajuce s obzirom d igra bolje nego prosle godiine na Uso i jos ima ''lakse'' protivnike.
Mislim da Djokovic ima odlicne sanse protiv Feda, za sad igra najbolji tenis. (Mislim na ovu sezonu)

Xaxaxaxaxaxaxa,kakva prozivka :) :) Pa nije bas Nadal TOLIKO los na betonu,ovom US Open betonu....Nije igrao finala,ali nije bio ni toliko los...Malo mu se otovrio zreb,malo je i sazreo i to je to...Mada,mi ga prerano gurnusmo vec u finale,sacekajmo,ima jos bar 2 meca.....

I da,Jupiter je srce Srbije,xaxaxaxa :D

...nadam se da ce nakon ovoga, Mofils nauciti da drzi jezik za zubima.

Nadigran je u svakom segmentu igre...
Pokusao je na pocetku sa promjenama tempa, otvorenom igrom ali ni u jednom momentu nije mogao da slomi toliko NADMCNU igru NOLETA.

Serva, kretanje, ofanziva, preciznost, koncentracija na igru, izlazak na mrezu...nadmocno...skoro pa savrseno.

Ovakav ucinak ulaska u polufinala US-Opena, u poslednjih 20 godina ima samo Federer.

Mislim da hoce. ;)
Novak odlican veceras! Mislim da ima fine sanse protiv...hmmm Federer ili Soderling? (volela bi da to bude Federer, posto mi je Soderling skroz simpatican ) :)

Iskreno...volio bi da to bude Soderling...ja ga ne mogu a i duzan je NOLETU...kao i doticni...ali bi volio da sto prije ispadne...tim se NOLE blizi poziciji br. 2...:)...

Pobjeda...za mene...malo razocaravajuce (samo kad me Srle cuje :lol:)...
Nisam gledao taj mec...u svakom slucaju...ne sumnjam da je bio vraski dobar...

Sve u svemu...polufinale...izmedju dva rekordera po broju ulazaka u polufinala (u poslednjih 20 godina) US Open-a ce odigrati finale prije finala...u svakom slucaju...zelim dobar tenis i naravno, da bolji pobjedi...

A nadam se da ce NOLE igrati tenis kao do sada...posto mu tako skoro niko ne moze parirati...

Sve u svemu...polufinale...izmedju dva rekordera po broju ulazaka u polufinala (u poslednjih 20 godina) US Open-a ce odigrati finale prije finala...u svakom slucaju...zelim dobar tenis i naravno, da bolji pobjedi...

A nadam se da ce NOLE igrati tenis kao do sada...posto mu tako skoro niko ne moze parirati...

Uf, uf sad i ti :P

Ma samo te posmatram :p :p :p

A ono lepo rece,da bolji pobedi,dakle Federer :D :D :D No,dolazimo do situacije do koje smo vec dolazili ranije.....Nole ima sanse da se vrati na mesto br.2 samo pod uslovom da ponovo pobedi direktnog konkurenta - u tri navrata mu to nije uspevalo,jednom ga je zeznuo Rafa(direktan duel,cini mi se 1/2 finale Monte Karla),jednom Federer(direktan duel,1/2 finale US Opena) i Jarko Nieminem(pred AO,da je dobio,preskocio bi Federera).

Doduse,Nole je na kraju stigao i do tog drugog mesta,ali ne direktnim duelom.....Da li ce biti treca-sreca,videcemo! Do sada,odigrao je doooobra turnir,ne reacunajuci prvi mec.

Federer je odgirao prvo od,kako sam ja rekao,TRI finala koje ima na ovom US Openu.Soderling je pao u tri seta,sad je Nole na redu.Nole i Rafa su vec odbranili bodove od prosle sezone,Federer mora da pobedi da bi se barem spasao pada na trece mesto.

Rafu necu ni da komentarisem previse.....Sve sem finala bi bilo stvarno sramota....Pored Verdaska i Juzni/Vavrinka kombinacije,ne vidim nacin da ostane bez prvog US Open finala.A tu se lako moze desiti da dobije izuzetno umornog protivnika....Ako ce nekad iamti priliku da uzme ovaj GS,to je sada.

Ocekivano je to Fed resio u svoju korist, stvarno igra jako dobro, mislim da ce dobiti Noleta, ali ipak se nikada ne zna.

Inace na exibicionom turniru u polufinalu igraju dubl, Hingis/Kurnikova vs Wilander/Cash :D voleo bi to da gledam!

US Open postaje jos jedan pokazatelj velikog pada najvece teniske nacije.. drugu godinu za redom oni nemaju igraca u 1/4 a broj uzastopnih turnira na kojem nemaju Gren Slem titulu penje se na 24 (dakle,punih 6 godina)

1968: W - Ashe, QF - Ralston, Gonzales
1969: SF - Ashe, QF - Buchholz
1970: SF - Richey, QF - Ralston, Smith, Ashe
1971: W - Smith, SF - Ashe, QF - Froehling, Graebner, Riessen
1972: F - Ashe, SF - Gorman, Richey, QF - Smith, Tanner
1973: SF - Smith, QF - Connors
1974: W - Connors, SF - Tanner, QF - Smith, Ashe
1975: F - Connors, QF - Dibbs
1976: W - Connors, QF - Dibbs, Stockton
1977: F - Connors, SF - Solomon, QF - Stockton, Gottfried
1978: W - Connors, SF - Gerulaitis, J.McEnroe, QF - Walts, Gottfried
1979: W - J.McEnroe, F - Gerulaitis, SF - Connors, Tanner, QF - Dibbs, Dupre (!!!)
1980: W - J.McEnroe, SF - Connors, QF - Teltscher, Tanner
1981: W - J.McEnroe, SF - Gerulaitis, Connors, QF - Teltscher, Tanner, Manson
1982: W - Connors, SF - J.McEnroe, QF - Tom Gullikson, G.Mayer, Harmon
1983: W - Connors, SF - Scanlon, Arias, QF - Dickson, Teltscher
1984: W - J.McEnroe, SF - Connors, QF - G.Mayer
1985: F - J.McEnroe, SF - Connors
1986: QF - Wilkison
1987: SF - Connors, QF - J.McEnroe, Gilbert
1988: SF - Agassi, QF - Connors, Rostagno, Krickstein
1989: SF - Agassi, Krickstein, QF - Connors, Berger, Mayotte
1990: W - Sampras, F - Agassi, SF - J.McEnroe, QF - Krickstein, Wheaton
1991: F - Courier, SF - Connors, QF - Sampras
1992: F - Sampras, SF - Courier, Chang, QF - Agassi
1993: W - Sampras, QF - Chang
1994: W - Agassi, SF - Martin
1995: W - Sampras, F - Agassi, SF - Courier, QF - Chang, P.McEnroe
1996: W - Sampras, F - Chang, SF - Agassi
1997: SF - Chang
1998: SF - Sampras
1999: W - Agassi, F - Martin
2000: F - Sampras, SF - Martin
2001: F - Sampras, QF - Agassi, Roddick
2002: W - Sampras, F - Agassi, QF - Roddick
2003: W - Roddick, SF - Agassi
2004: QF - Agassi, Roddick
2005: F - Agassi, SF - Ginepri, QF - Blake
2006: F - Roddick, QF - Blake
2007: QF - Roddick
2008: QF - Roddick, Fish
2009: 4R - Isner
2010: 4R - Fish, Querrey

U Open eri izmedju 1968-2006 samo dva puta nisu imali igraca u 1/2 a nakon toga ne uspevaju da dodju do te runda na 4 uzastopna turnira

Rodik je sve dalje od ponovnog osvajanja Slema (zbog toga nikada nece zaboraviti onaj taj-brejk iz finala Vimbldona prosle godine),Kueri i Izner jos uvek nisu na nivou da se za to bore (pitanje je i kada ce) a Harison i Jang nisu pokazalo puno u profesionalnoj karijeri

Sjajan pokazatelj da USA vise nema dominantnog igraca! I ne mogu da kazem da mi je zao.....

Elem,Federera nikad nisam video,niti cu,nadam se,videti umornog,to sam mislio na Noleta :D

Znam da sam mozda odvratan prema Veradasku,ali stvarno smatram da on covek nema ni znanja ni samopouzdanja,da ne kazem nesto drugo,za mec sa Rafom.Tako da....Mislim da ce daleko neizvesniji mec biti Juznji-Vavrinka nego ovaj prvi.

Ma nemaju ga oni odavno!! Agasi i Sampras su mladjima ostavili veliko breme i sa tim se relativno izborio samo Rodik

Sad ce stvarno biti zanimljivo videti gde ce iskopati sledeceg velikog tenisera posto u njihovoj razvojnoj skoli ocigledno nesto ne stima

Rafa stvarno ima veliku sansu za finale,igra sjajno i mislim da nema teorije da dopusti nekome da ga u tome spreci

Back