Sad nesto posmatram ATP listu....Na listi od prvih 100 igraca,samo je jedan igrac '89 godiste,svi ostali su stariji...A ni on sa 21 nije vise klinac! Zove se Donald Jang,iz USA je i nalazi se na 100.mestu ATPa sa 537 bodova s'tim sto je ove godine odigrao ukupno OSAM meceva....Oj tugo i nesreco teniskog sporta.....
Ricard Berankis iz Litvanije je prva sledeca nada tenisa.....Rodjen je 1990,124.je na svetu sa,opet,celih OSAM meceva ove godine na ATP Turu....I visok je svega 175 cm,mislim da tu srece za tenis nema....
Kej Nisikori....Japanac....147.sa celom jednom pobedom na ATP Turu ovde godine....337 poena....'89.godiste...Tja....Sad gledam,ispade on jos i najveci talenat,obzirom da mu je najvise dostigunce 56.mesto.
Federiko Del Bonis..Taj nema ni sliku na sajtu....'90 godiste,iz Argentine..150 mesto...Beda...
Do 200-og mesta vise nema smisla ni da gleda,pa ovo je prava tuga...U prvih dvesta,da ne smaram,ima samo jos nekoliko igraca koji su 89-90 godiste!Po imenima i pozicijama :
163. Benoa Pare FRA
166. Ulazimir Ugnjavik,Belorus
175. Tomass Suler,HOL,koji cak nema ni ATP pobedu..Tuuuuugooooo....
193. Andrej Martin,Slovak,koji takodje nema ni mec na ATPu...
Evo i dve najvece nade svetskog tenisa....Ako se to tako moze nazvati.
184...Grigori Dimitrov.......Bugarin...270 poena...'91
188...Andrej Kuznjecov....Rus........267 poena....91
Obojica su prva dva igraca koji su tinejdzeri u Top 200!!!! Dakle,ne znam kako ovo nazvati....
Npr.samo radi poredjenja.....Kraj 2004.godine....Nadal zavrsava godinu kao 51.teniser sveta sa 18 godina i nekoliko meseci.Tacno godinu dana kasnije,Rafa zavrsava kao DRUGI teniser sveta.
Federer,sa 18 godina i 4 meseca zavrsava sezonu kao 64.teniser na svetu....Sa19 godina i par meseci zavrsava kao 29.teniser sveta....Da,da....
Evo i primera prve dvojice posle prve dvojice....Nole sa 18 godina zavrsava kao 78.teniser na svetu,a sa 19 je vec 16.igrac sveta!!!
Marej je 2005. bio 63....Da bi 2006.bio 17.igrac..Prate se on i Nole
Dakle,sta reci? A posle neka mi neko kaze da ima talenata,ovi igraci koji su tu,i za koje znamo,vladce tenisom jos nekoliko godina...Sigurica.