ATP - drugi deo

• Začetnik teme Začetnik teme Error
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Federer uzima 41. titulu na betonu i 50. na otvorenom. Vise titula na betonu imaju samo Konors i Agasi a vise na otvorenom samo Lendl,Konors i Viljas... niko od njih mu ne bezi previse

Na listi ukupnih titula konacno se izjednacio sa Borgom na 63 i sada mu sledi dostizanje Samprasovih 64. Verujem da ce tesko dostici Mekinroa na 77,posebno ako ih bude uzimao kao ove godine

Postao je igrac sa najvise pobeda na Mastersima i zaostaje jednu titulu za Rafom (ako Rafa nastavi ovako kako igra do sad brzo ce drzati sve rekorde vezane za ovaj rang takmicenja)

Prestigao je Bekera po ukunom broju ATP pobeda i sada juri Nastaseovih 755

Verovatno ce i sestu godinu za redom zavrsiti medju prva 2,ali gotovo sigurno drugi,kao i 2008.

Pa gde si mi ti covece :D :D :D :D

No,ovo sam podebljao jer Agasija na mnogim sajtovima stavljaju kao linijasa i coveka za sporije podloge.....A gle sta ti izvuce,tako da,molim lepo :D

A ovo,da ce najverovatnije Fed biti drugi,tja,i ja mislim tako,no kad sam sabrao bodove do kraja sezone..Teoretski,Fed ima jos uvek solidne sanse da zavrsi sezonu kao prvi,ali....

Do kraja sezone Rafa brani 1.860 poena,Federer 50 poena vise,dok Noel brani fenomenalnih 3.480,nista od njega.

E sad.....Cela prica ide oko US Opena..Teoretski,ako bi Fed uzeo to(sto da ne),dobija ekstra 800 poena,a ako bi recimo,Rafa ispao kolo ranije nego prosle godine(1/4 finale) tu bi izboksovao jos barem 360 poena,dakel,ukupno 1.160....I razlika bi se smanjila na 2.370 poena!

Sad,to zvuci kao ohohoho veliak razlika,ali razmisli,i nije...Obzirom da Fed nakon toga na dva Mastersa iam da brani ukupno 10 bodova a Rafa 960....Malo Feda zezaju 300 poena iz Bazela i 400 iz Londona,al ajde,zanemarimo to ;)

Agasiju je beton sveta podloga.. ovoliki broj titula bez preterano jakog servisa i oslanjanjem na igru sa osnovne linije je sjajan!!

Ne verujem... Rafa je jednostavno previse konstantan,evo ti njih dvojicu ove sezone

Federer : 1/2, T, R32, R16, R32, 1/2, F, 1/4, F, 1/4, F, T
Nadal : F, 1/4, 1/2, 1/2, T, T, T, T, 1/4, T, 1/2, 1/4

Kad pogledas koliko pobeda ima Rafa,4 vezana turnira i 5 velikih titula u odnosu na Federerove dve niko drugi i ne zasluzuje da bude prvi reket sveta na kraju godine... Federer je suvise dugo spavao da bi se sad za to borio

Agasiju je beton sveta podloga.. ovoliki broj titula bez preterano jakog servisa i oslanjanjem na igru sa osnovne linije je sjajan!!

Ne verujem... Rafa je jednostavno previse konstantan,evo ti njih dvojicu ove sezone

Federer : 1/2, T, R32, R16, R32, 1/2, F, 1/4, F, 1/4, F, T
Nadal : F, 1/4, 1/2, 1/2, T, T, T, T, 1/4, T, 1/2, 1/4

Kad pogledas koliko pobeda ima Rafa,4 vezana turnira i 5 velikih titula u odnosu na Federerove dve niko drugi i ne zasluzuje da bude prvi reket sveta na kraju godine... Federer je suvise dugo spavao da bi se sad za to borio

Ma dzaba sve to Rafi kad njega Novak ''tuce'' 3 puta za redom :sad2:

Taj Nadal kog Novak ''cepa'' svake god bar osvoji po neki GS i masters.Novak kad bese 2007, 2008?Posle toga ni finale nije video.

Ajmo redom prvo tebi da odgovorim.Ko je je uopste poredio karijere Nadala i Djokovica?
Ja sam napisao da je Nole pocepao Nadala poslednja tri meca.Jel sam nesto slagao?NISAM

Aha znaci kad Nadal gubi meceve onda ima opravdanje,a ovamo se smejes kad neko iznosi Novakova opravdanja?Licemerno.Potpuno je nebitno sto je on imao povredu pre toga,jer se vec bio skroz vratio ali je bio nemocan u poslednja tri meca protiv Djokovica,to je cinjenica.

Jankovic fan ko je uopste poredio Nadala i Djokovica?Nadal je bolji teniser jer ima vise titula i to je kraj price.Ali kakve veze to ima sa ovim sto sam ja napisao?

Gospoda koja navijaju za Nadala su napisala kako je Rodik pocepao vec treci ili cetvrti put zaredom Noleta i to je istina.Ja sam se slozio sa tim,a oni su sa podsmehom to napisali likujuci zbog toga i zbog cinjenice da Nole vec neko vreme nije pobedio nikog iz top 10.

Onda sam ja napisao cinjenicu da je Nole pocepao Nadala poslednja tri meca(setite se polufinala u Parizu kad je i sam Nadal priznao potpunu nemoc),plus sam napisao da Nadal nije osvojio nijednu titulu 11 meseci,dakle prakticno godinu dana!!!Sta sam ja slagao?

Ali to im onda nije smesno,i onda krecu da reze jer se neko podsmeva Nadalu,a kad se oni drugima podsmevaju to je zabavno i zanimljivo.JADNO

E dodjoh i do Srleta.Napisao si Srle jebbo vas Nole nije nikog dobio iz top 15.Lupio si glupost je je sad u julu dobio Cilica koji je 12 ili 13 na svetu,i koji mu je redovna musterija.

A zasto nisi ovde napisao navijacima Nadala jebbo vas on nije osvojio GODINU dana titulu???Ili za Federera,kad 2008 nije mogao bukvalno nikog da pobedi,kad je bio u onoj krizi?

Naravno to ti nije palo na pamet da uradis jer si i ti subjektivan i vidis samo stvari koje zelis da vidis.Pljujes Noleta jer nije nikog pobedio 9 meseci iz top 10(ali on bar nije imao toliku pauzu u osvajanju trofeja),a zasto nisi kritikovao Nadala kad nije osvojio trofej 11 meseci???

I da se vratimo na tu temu poredjenja Nadala i Noleta?Ko ih je bre uopste poredio?To ste poceli ti i jankovic fan...Niko drugi nije ja sam samo napisao da je Djokovic zadnja tri meca pobedio Nadala i to je cinjenica,koja se mozda vama ne svidja ali je istinita.

To sam napisao kao odgovor na njihovo prozivanje Noleta jer je izgubio od Rodika nekoliko puta zaredom...Kad vec izbacuju statistiku nek je skroz izbace,a ne samo ono sto njima odgovara.

Dakle ne razumem zasto si napisao onoliki post u kojem poredis Nadala i Djokovica,kao da si jedva docekao to,pa se sada ti kao pravis pametan,i ti ces svima da objasnis kako je Nadal bolji teniser od Djokovica.

Pa to svako moze da vidi,samo pogleda trofeje jednog i drugog i to je to...

Ali kao sto rekoh to nije uopste bila tema,tako da ne znam sta se strcate...

Poslednja izmena:
Ma ok, nista nisi slagao, sto se cimas toliko :dontunderstand:
Cinjenica da je Novak ''pocepao'' Nadal 3 puta za redom, isto tako pre toga njega Rafa 5 puta za redom. :ok:
Cinjenica da Novak i Rafa nemaju potrebe da se porede, ipak zna se ko je bolji. :ok:
Ne opravdavam ja Rafu za te poraze ali cinjeica da je tad igrao najlosije u svojoj karijeri.

Ajmo redom prvo tebi da odgovorim.Ko je je uopste poredio karijere Nadala i Djokovica?
Ja sam napisao da je Nole pocepao Nadala poslednja tri meca.Jel sam nesto slagao?NISAM

Aha znaci kad Nadal gubi meceve onda ima opravdanje,a ovamo se smejes kad neko iznosi Novakova opravdanja?Licemerno.Potpuno je nebitno sto je on imao povredu pre toga,jer se vec bio skroz vratio ali je bio nemocan u poslednja tri meca protiv Djokovica,to je cinjenica.

Jankovic fan ko je uopste poredio Nadala i Djokovica?Nadal je bolji teniser jer ima vise titula i to je kraj price.Ali kakve veze to ima sa ovim sto sam ja napisao?

Gospoda koja navijaju za Nadala su napisala kako je Rodik pocepao vec treci ili cetvrti put zaredom Noleta i to je istina.Ja sam se slozio sa tim,a oni su sa podsmehom to napisali likujuci zbog toga i zbog cinjenice da Nole vec neko vreme nije pobedio nikog iz top 10.

Onda sam ja napisao cinjenicu da je Nole pocepao Nadala poslednja tri meca(setite se polufinala u Parizu kad je i sam Nadal priznao potpunu nemoc),plus sam napisao da Nadal nije osvojio nijednu titulu 11 meseci,dakle prakticno godinu dana!!!Sta sam ja slagao?

Ali to im onda nije smesno,i onda krecu da reze jer se neko podsmeva Nadalu,a kad se oni drugima podsmevaju to je zabavno i zanimljivo.JADNO

E dodjoh i do Srleta.Napisao si Srle jebbo vas Nole nije nikog dobio iz top 15.Lupio si glupost je je sad u julu dobio Cilica koji je 12 ili 13 na svetu,i koji mu je redovna musterija.

A zasto nisi ovde napisao navijacima Nadala jebbo vas on nije osvojio GODINU dana titulu???Ili za Federera,kad 2008 nije mogao bukvalno nikog da pobedi,kad je bio u onoj krizi?

Naravno to ti nije palo na pamet da uradis jer si i ti subjektivan i vidis samo stvari koje zelis da vidis.Pljujes Noleta jer nije nikog pobedio 9 meseci iz top 10(ali on bar nije imao toliku pauzu u osvajanju trofeja),a zasto nisi kritikovao Nadala kad nije osvojio trofej 11 meseci???

I da se vratimo na tu temu poredjenja Nadala i Noleta?Ko ih je bre uopste poredio?To ste poceli ti i jankovic fan...Niko drugi nije ja sam samo napisao da je Djokovic zadnja tri meca pobedio Nadala i to je cinjenica,koja se mozda vama ne svidja ali je istinita.

To sam napisao kao odgovor na njihovo prozivanje Noleta jer je izgubio od Rodika nekoliko puta zaredom...Kad vec izbacuju statistiku nek je skroz izbace,a ne samo ono sto njima odgovara.

Dakle ne razumem zasto si napisao onoliki post u kojem poredis Nadala i Djokovica,kao da si jedva docekao to,pa se sada ti kao pravis pametan,i ti ces svima da objasnis kako je Nadal bolji teniser od Djokovica.

Pa to svako moze da vidi,samo pogleda trofeje jednog i drugog i to je to...

Ali kao sto rekoh to nije uopste bila tema,tako da ne znam sta se strcate...

:worth::worth: Svaka cast na komentaru.
I samo jos da podsjetim da je prosle godine, u mecevima koje je Nadal dobijao, bilo gusto, neizvjesno...samo se u Rimu igralo 2 seta, Nadal dobio 2-0. A u Monte Karlu, Madridu je bilo neizvjesno skoro pa do samog kraja, o Madridu da ne pricam. I dalje me hvata jeza na pomisao na 3 mec lopte.
A mecevi u Sinsinatiju, Parizu i Londonu...- BRUTALNO RASTURANJE SPANCA!!! Pa cak i u Londonu gdje je Novak bio mrtav premoren, igrao je najvise meceva u sezoni i ostvario najvise pobjeda. A da ne pricam za Sinsinati i Pariz, u Parizu je za Nadala to bio Matriks. Savrseni udarci Novaka.

Evo, jedan forhend sa meca u Sinsinatiju, mec polufinala:

Poslednja izmena:

U izvini,eto,omakao mi se Marin Cilic....A ostali? Covek je do juce bio 2.teniser sveta sa JEDNOM pobedom nad igracem iz Top 15. U stvari,da li je momentu kada ga je Novak pobedio Cilic uopste bio u Top 15? Ja mislim da nije,vrati nedelju kad ga je pobedio i ako nije bio TADA u Top 15...Dugujes mi cokoladu,a prilicno sam siguran da u tom momentu Cilic NIJE BIO u Top 15 :p :p :p

Federer?Moj omiljeni?Cek,2008,rece?

1.Nadal, Rafael ....................6,675
2.Federer, Roger...................5,305
3.Djokovic, Novak..................5,295
4.Murray, Andy.....................3,720
5.Davydenko, Nikolay............2,715

Dakle,covek koji NIKOG nije mogao da pobedi te godine je bio drugi,nesto sto ostali u tom momentu mogu samo da sanjaju....Federer koji NIKOG nije mogao da pobedi je,koliko se secam,uzeo i neki beznacajan Grend Slem,neki beznacajan Masters....? Dakle,on tada nije bio u Federereskoj formi na koju smo navikli,ali daleko od toga da on nije bio i tada u formi koju bi pozeleo svaki drugi teniser te godine..Sem Nadala!

Uostalom,svi znaju da umem i po Federeru da oplevim kad ne igra kako treba,doduse,to OBJEKTIVNI NS Gari ne zeli da vidi mada ne znam zasto.

Kog,ONOG Nadala koji poslednjih 5 godina zavrsava kao drugi ili prvi teniser sveta? Da ga kritikujem nesto previse? Zasto,sta bi onda trebao d akzem za recim......Rodika,Davidenka i ostale?Uostalom,o kojim trofejima opet pricamo,odnos Rafa-Nole je 41-17,sta je sa tobom covece?

O coveka...Ja sam dosao ovde posle 3 meseca i vidim komentare Nole-Nadal i normalno,zato Forum i sluzi,napisem ono sto je ocigledno a sto ima ljudi koji ne zele to da vide.Eto.A to da ga je pocepao....I Rafa cepa Federera gde god stigne pa mozda nece biti generealno bolji igrac od njega,zar ne?

Za Rodika i Noleta.....Ima Nole jos da radi da stigne Rodika po broju trofeja,nedelja na vrhu i tralala ali Rodik je i 6 godina stariji,iam vremena.Meni licno je Nole kompletniji igrac od Rodika ali ga ovaj i dalje redovno cepa.Mozda mu samo ne lezi?

Pa sta cu,moram malo da se pravim pametan kad se naglo vracam na Forum,razumi me...A i ti moras ovoliki post da posvetis meni a imas prozivke i za ostale,hvala,hvala :p
Mada,vidim da se i ti pravis pametan sa poredjenjem Rodika i Noleta,Noleta i Nadala...Cek,sta bi sad ja trebao da kazem?Hej,ne pravite se pametni,ja imam samo svoje misljenje i kraj?Ili bi mogao da procitam sta prica NS Gari i ostali i argumentovano rekao sta mislim?Necu da kazem Nole je car i najvece tenisko ime koje planeta ima samo zato sto je odavde.Hvala Bogu,uzece on jos trofeja,i treba,ali nije kalibar ove dvojice.

U izvini,eto,omakao mi se Marin Cilic....A ostali? Covek je do juce bio 2.teniser sveta sa JEDNOM pobedom nad igracem iz Top 15. U stvari,da li je momentu kada ga je Novak pobedio Cilic uopste bio u Top 15? Ja mislim da nije,vrati nedelju kad ga je pobedio i ako nije bio TADA u Top 15...Dugujes mi cokoladu,a prilicno sam siguran da u tom momentu Cilic NIJE BIO u Top 15 :p :p :p

http://www.atpworldtour.com/Rankings/Singles.aspx?d=05.07.2010&c=&r=1

Cilic je bio 13., Ljubicic 16. Dugujes coveku cokoladu. :)

Opet ti Srle mesas babe i zabe.Ja sam ti jasno rekao da ja nisam poredio karijere Nadala i Djokovica i nisam rekao da je Djokovic bolji teniser.A ti se toga vatas kao pijan...

Cekaj cekaj znaci Nadal ne zasluzuje kritiku jer godinu dana nije osvojio nijedan trofej a Nole zasluzuje jer 9 meseci nije pobedio nikog iz top 10?Ti kazes Nole je bio broj 2 a nije pobedio nikog iz top 10 9meseci pa zasluzuje kritiku,i to je ok.Ali ja isto tako kazem zar Nadal koji je takodje bio broj 2 a nije uzeo NIJEDAN trofej godinu dana,zar onda on zbog toga ne zasluzuje kritiku?

E to se zove licemerje,i onda vi nekoga prozivate za objektivnost...

Za Federera sam rekao tokom veceg dela 2008 godine,on je tek na US openu osvojio veliki trofej a pre toga je gubio od mnogih igraca i tih 7-8 meseci je stvarno bio los,uostalom ako se i sam secas izjavio je u jednom trenutku"ja vise nikoga ne mogu da pobedim"

I sad molim te reci mi gde sam ja to rekao da je Nole najvece tenisko ima planete?:D

Nole je veliki igrac,ali nije kalibar Federera i Nadala jer ce oni biti verovatno najveci teniseri u istoriji ovog sporta,a on ima tu nesrecu da igra u njihovo vreme,ali i pored toga osvojio je mnogo titula,sto je stvarno ogroman uspeh u konkurenciji ove dvojice...

Sto se tice Rodika i Noleta,to je ocigledno da mu ne lezi,mada ne mislim generalno da je to toliki problem,nego meni Nole deluje bezvoljno,kao vise nema toliku zelju za tenisom,kao da se zasitio.E tu treba da se ugleda na Nadala.

I da hocu sad da mi kupis cokoladu;)

Poslednja izmena:

E bem ti renking... :) :) Ali nije dobio nikog iz Top 12 ove godine,xexxexex :) :)

Ne vredi,priznajem gresku,aj Gari dodji u BG da ti dam cokoladu :D :D :D

Srle vec si zapao u troskove..... :)

Ma cuti,poceo sam dobro da zaradjujem pa mogu da se.....PO srpski bih rekao ali ce me kazniti :)

Opet ti Srle mesas babe i zabe.Ja sam ti jasno rekao da ja nisam poredio karijere Nadala i Djokovica i nisam rekao da je Djokovic bolji teniser.A ti se toga vatas kao pijan...

....plota :) Doooobroooo, ne uporedujem Nadala i Noleta vise :p :p :p A i nisam rekao da si strogo ti to rekao vec da se generealno to ovde pominje staaaaaaaaaalno...Uh.

Cekaj cekaj znaci Nadal ne zasluzuje kritiku jer godinu dana nije osvojio nijedan trofej a Nole zasluzuje jer 9 meseci nije pobedio nikog iz top 10?Ti kazes Nole je bio broj 2 a nije pobedio nikog iz top 10 9meseci pa zasluzuje kritiku,i to je ok.Ali ja isto tako kazem zar Nadal koji je takodje bio broj 2 a nije uzeo NIJEDAN trofej godinu dana,zar onda on zbog toga ne zasluzuje kritiku?

Zasluzuje Nadal kritiku,naravno,ali zar nije logicno manje pljuvati po Nadalu jer jednostavno,covek je vec uradio ohohoho stvari u karijeri,OK,imao je post skoro godinu dana ali sta je bilo na kraju godine? Koliko je kad se podvuce crta za godinu uzeo trofeja? Moze covek da ne igra nista cele sezone,pa puf,uzme 2,3 Mastersa,Grend Slem i ko onda pita sta je radio prvih 7,8 meseci te godine....

E to se zove licemerje,i onda vi nekoga prozivate za objektivnost...

Opet on i licemerje....Ovde ste pljuvali Federera ko kako stigne,omalovazali i kad uzme po 3 GS po sezoni a posle sam ja licemeran..Tja....

Za Federera sam rekao tokom veceg dela 2008 godine,on je tek na US openu osvojio veliki trofej a pre toga je gubio od mnogih igraca i tih 7-8 meseci je stvarno bio los,uostalom ako se i sam secas izjavio je u jednom trenutku"ja vise nikoga ne mogu da pobedim"

Istinaaaaaaa......Ali onda uzmes US Open i dobar deo sezone zaboravis da je bio...Stvarno los,ali kazem ti,kad se izvrsi presek stanja(kraj godine) onda se vidi ko je sta radio tokom sezone ;)

I sad molim te reci mi gde sam ja to rekao da je Nole najvece tenisko ima planete?:D

Nisi rekao,ali znam da ti na Wallpaperu stoji slika Noleta sa natpisom Nole je najveci :) :) :) :) Salim se...Bre :)

Nole je veliki igrac,ali nije kalibar Federera i Nadala jer ce oni biti verovatno najveci teniseri u istoriji ovog sporta,a on ima tu nesrecu da igra u njihovo vreme,ali i pored toga osvojio je mnogo titula,sto je stvarno ogroman uspeh u konkurenciji ove dvojice...

Sto se tice Rodika i Noleta,to je ocigledno da mu ne lezi,mada ne mislim generalno da je to toliki problem,nego meni Nole deluje bezvoljno,kao vise nema toliku zelju za tenisom,kao da se zasitio.E tu treba da se ugleda na Nadala.

Paaaaaaaa...Ono jeste,17 titula nije uopste malo,dooduse,u poredjenju sa ovom dvojicom je smesno ali gledajuci ostale...Ima Nole cime da se dici,tu nema sta.Nole kad god igra sa Rodikom deluje bezvoljno,ko zna koji je pravi problem.....Da li je dobio kompleks od nejga kao Fed od Rafe,ili je samo u pitanju trenutak ROdikove super motivacije protiv Noleta,to ne znam...Mada,ide US Open,mozda se opet sretnu pa mu Nole objasni sto sta ;)

I da hocu sad da mi kupis cokoladu;)

Ma dobices tu cokoladu,samo svrati 'vamo,cak te mogu odvesti na radno mesto da i popijemo jednu :D :D

Pa kad dojdes ovde ja cu ti platiti :lol: :P
Ko kuka? Pa ja sve znam.:eek:

Gdje da dodjem...?
Daj adresu...dolazim sledeceg Jula pa da me vodis na PLJESKAVICU :lol:.

A jesi li rjesio problem, a :mrgreen:...jeli to red...postavis pitanje na temi, ljudi ti daju savjet a ti nestanes...ni da im javis sta si uradio...nego te ja moram ganjati po forumu da vidim sta si rjesio :rtfm:?!

Gdje da dodjem...?
Daj adresu...dolazim sledeceg Jula pa da me vodis na PLJESKAVICU :lol:.

A jesi li rjesio problem, a :mrgreen:...jeli to red...postavis pitanje na temi, ljudi ti daju savjet a ti nestanes...ni da im javis sta si uradio...nego te ja moram ganjati po forumu da vidim sta si rjesio :rtfm:?!

Ocu i ja Uroshe na pljeskavicu!!!!!! :mrgreen:

Manje me boli sit stomak, kad Jelena poduva od neke Amadudma;ldjfl;fjas;darove!!!!! :D

Srle vidim volis da se razbacujes da mi posaljes onda gajbu za rodjendan :mrgreen:

E pa sad,nemojmo preterivati :p :p :p Jedno pice je OK,dva,aaaaaaaaaajde,ali celu gajbu....Ne zaradujem bas toliko ;)

Inace,sad sam mrtav umoran ali evo liste turnira koje ce potencijalno odigrati prva tri tenisera na svetu,sta sve brane i sta ja ocekujem...Licno,mislim da bi Nole trebao da bude zadovoljan da ostane treci na kraju sezone jer kad sam sabrao sta sve brani....No,podjimo redom :D

Turnir...........Kategorija...............Nadal..................Federer.................Djokovic

US Open......Grend Slem........1/2 - 720 pt.........Finale - 1.200 pt........1/2 - 720 pt

Peking.........500....................1/2 - 180 pt.........Nista.........................WIN - 500 pt

Sangaj.........Masters.............Finale - 600 pt.....Nista.........................1/2 - 360 pt

Bazel..........500....................Nista..................Finale - 300 pt.............WIN - 500 pt

Pariz...........Masters.............1/2 - 360 pt.........2.kolo - 10 pt...............WIN - 1.000 pt

London........Masters Kup......Nista..................2 pobede - 400 pt.........2 pobede - 400 pt

UKUPNO.............................1.860 poena........1.910 poena................3.480 poena.......

Sta se moze primetiti iz prilozenog? Federer brani 50 poena vise od Rafe ali,on zapravo brani poene sa US Opena i to je to! Nole brani Boga oca,i,moram da saberem Marejeve poene,da vidim da li Skot moze da ga stigne....Premnogo bodova brani,zato i mislim da moze da peva ako zavrsi sezonu kao treci teniser sveta.

E sad...Trenutno,situacija na ATP listi je ovakva:

1...Nadal, Rafael......................10,745.........0
2...Federer, Roger.....................7,215.........-3.530
3...Djokovic, Novak....................6,665.........-550
4...Murray, Andy.......................5,125.........-1.540

Razlika izmedju Federera i Nadala samo na prvi pogled deluje nedostizno.Ako bi se igrali malo matematike,dosli bi do toga,da,ako Federer osvoji US Open a Rafa ispadne recimo u 1/4 finalu,tu se razlika smanjuje za gotovo 1.000 poena.....Onda idu turniri gde Federer nije ni ucestvovao i gde bi imao ciste bodove.....Naravno,sve je ovo samo puka teorija,ali ako Fed nastavi da igra kao u prethodne dve nedelje,svasta se moze ocekivati....Iako je realno da kraj godine Rafa doceka kao prvi.

Sa druge strane,Nole posle US Opena moze da stigne Federera,cini mi se mnooogo lakse nego sto to deluje...Ali se tu najverovatnije ne bi dugo zadrzao,mozda plafon mesec dana...Ima previse bodova da brani,tako da mislim da je nejgova briga pre da ga Marej ne stigne do kraja sezone,a kako Skot igra....Sve je moguce :D

Eto,a vi sad pravite racunice sta bi moglo da se desi do kraj sezone :D

Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!! Pa Nole ce PROVERENO do kraja sezone biti cetvrti,sem ako ne povileni kao na kraju prosle sezone....Pazite ovo....

Turnir...................Kategorija..............Marej

US Open..............Grend Slem.........1/8 - 180 pt

Valensija..............500.....................WIN - 500 pt

Sangaj.................Masters...............Nista

Bazel..................500......................Nista

Pariz..................Masters................1/8 - 90 pt

London...............Masters Kup......2 pobede - 400 pt

UKUPNO.......................................1.170 poena

Boga mi......Ako neko ne brani skoro nista do kraja sezone,onda je to Marej.....Bice ovo interesantno!

Back