ATP - drugi deo

• Začetnik teme Začetnik teme Error
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
jedina dva meca koja je Djokovic odigrao odlicno ove godine su protiv Nalbandiana u Monte Karlu i Federera,mada je ovaj poslednji izgubio na totalno glup nacin...treba da ga bude sramota sto je kljakavi Marej uspeo da uzme titulu.

a Rafa da nije gospodar sljake bi bio jos gori od njega...na stranu to sto moze na sljaci da uzme sta,kako i kad hoce,njegova forma je realno portpuno ista kao prosle godine...
al dobro,sta bi bilo kad bi bilo...:lol:

Tja,verujem ja Borise da negde,nekako mozda tvoja prica i ima pokrica.....Ali opet,lepo ti kaze Nord....Ako Fed za poslednje 2 godine uzme 3 GSa i ima jos 3 finala + 3 Mastersa.....Malo li je? OK,nije to ONAJ Federer koji zari i pali,ali sta mu fali?

Isto i za Rafu.....Ono istina,prosle sezone se mucio posle RGa,povreda,ovo,ono,a opet zavrsio kao drugi teniser sveta!Ove godien vec ima 3 Mastesa i 2 GSa,covek mirne duse moze da ode kuci i igra SEGU,jedino da se Federer ne povampiri pa da mu uzme prvo mesto do kraja godine....Malo li je?

Nole....Finis prosle godine je bio ekstra,svaka mu csat za to..Cak 5 Masters finala,doduse,samo jedna pobeda,ali dobra,odlicna sezona.Ove godine je dosta pao,moze posle US Opena i drugi da bude,ali realno je da zavrsi tek cetvrti! Obrazlozenje sam dao dve stranice pre,broj bodova i to....Ne kazem da je i to lose,ali definitivno niejdovoljno dobro ako hoce da zaposedne vrh :)

Od nasih, po mom misljenju, niko nije u formi, nikome se vise ne igra, kao da su se zasitili tenisa.
Volela bih da gresim.
Treba samo da pogledaju Karolinu, Fisa, Petrovu, Dementijevu, Skjavone... pa oni ,,zive,, taj tenis.

No,juce mi jedan mladi decak (Jankovic Fan,prim.aut.) rece sa kim igra JJ....Taj mec moram pratiti sa velikim interesovanjem,nema smisla da ne gledamo Jelenine protivnice :p :p :p

Drugi mec koji moze biti intereasntan...Nole - Troicki. Mislim da ce tu biti laganih 3:0 za Noleta,bez obzira sto se Troicki trudi,uvek se upalsi protiv najvecih tenisera.

Tipsa igra sa Rohusom,dakle,u najavi 5 setova ili Jankova povreda.....Dooobrooo....

Ana ne znam ni sa kim igra,svejedno,ma ko pobedi u prvom kolu,izgubice u drugom,to je OK :)

Federer i Nadal igraju neke lagane meceve,mislim,koliko se moze nazvati laganim kad neko igra GS...Phau je pokazao na Vimbldonu kako ni u prvom kolu nije lako igrati,namucio je Feda za sve pare :D

No,juce mi jedan mladi decak (Jankovic Fan,prim.aut.) rece sa kim igra JJ....Taj mec moram pratiti sa velikim interesovanjem,nema smisla da ne gledamo Jelenine protivnice :p :p :p

Drugi mec koji moze biti intereasntan...Nole - Troicki. Mislim da ce tu biti laganih 3:0 za Noleta,bez obzira sto se Troicki trudi,uvek se upalsi protiv najvecih tenisera.

Tipsa igra sa Rohusom,dakle,u najavi 5 setova ili Jankova povreda.....Dooobrooo....

Ana ne znam ni sa kim igra,svejedno,ma ko pobedi u prvom kolu,izgubice u drugom,to je OK :)

Federer i Nadal igraju neke lagane meceve,mislim,koliko se moze nazvati laganim kad neko igra GS...Phau je pokazao na Vimbldonu kako ni u prvom kolu nije lako igrati,namucio je Feda za sve pare :D

Ha, mali decak moze da te nosi kao bebu :p:D

Federer je prestigao Samprasa po broju Gren Slem pobeda i sada je na 204. Ima realnu sansu da sledece godine stigne Lendlove 222.

Sto se tice pobeda na betonu na Slemovima,ovo mu je 106. cime je prestigao Lendla i sada juri Samprasovih 116 i Agasijevih 127

Steta sto nisam mogao da gledam Matjea i Hjuita do kraja jer je ono mozda bio najbolji mec dosadasnjeg dela sezone (konkurencija mu je,na zalost,jako mala)

Koliko jos,samo 18 pobeda da prestigne Lendla? I time obara jos jedan rekord? Covece....Znas,nekako mi je neobicno da covek pre svog 30-og rodjendana moze da poobara sve moguce rekorde u svetskom tenisu...I to covek koji je ozbiljno poceo da se pojavljuje na sceni,sa koliko,22.godine? Ajde da kazes,covek bio wonderkid,od 18-te cepa po turnirima,no Federerova karijera nije isla tako.

Cudno,ali u celoj prici mi se cini kao da Federeru za vrat dise Rafa kao jedini pandam njegovim rekordima i kao jedini koji realno moze da poobara....Pa,ne bas sve,ali dobar deo rekorda.

Inace,da li ste videli OVAJ Federerov poen? Cini mi se da lici na jedan,ostvaren bas tu.... ;)

Inace,mogao sam glavu da dam da ce Janko odigrati pet setova,bas me je iznenadio! Ipak,za mec sa Rodikom bez zeza ocekujem 5 setova,mozda i neke pare bacim na to...I onda mirno cekam pobednika :D

Sta rece za pobede na betonu,cekamo 10 i 21 pobedu....?Dakle,cekamo Australiju 2011. i...Ups,ima ipak jos mnogo da stigne Agasija! Federer ako i OSVOJI US Open,pa onda i Australiju i ponovo US Open sledece godine,ostace kratak za jednu pobedu iza Agasija!

Ko bi rekao da je ovaj covek toliko pobeda nanizao na tim podlogama.......I sto se vise divim tim rezultatima,sve mi je veca faca Federer koji sve to realno moze da obori :D

Posle Lendla mu ostaju Agasi na 224 i Konors na 233... nakon toga je sam na svom

Karijere su im se odavno ukrstile ali su isle razlicitim putem.. Federer se sa 22 potpuno ustalio kao najbolji igrac na svetu i iskoristio vakuum,koji je izmedju ostalog,omogucio Hjuitu,Rodiku i Safinu da dodju do svojih najvecih ostvarenja,da zapocne veliku dominaciju. Rafa je sa druge strane isao pravolinijski i od 18. godine redjao sezone sa bar jednim Slemom i sa okruglo 3 Mastersa. Zbog te razlike on je prakticno sve dosadasnje uspehe postizao pre Federera ali i sam zna koliko je Svajcarac izmedju 2004-2007 bio dobar i koliko je tesko dostici taj nivo igre.. i ne libi se da to kaze,kada ga god upitaju za Federerovu karijeru

Niko ne moze da tvrdi da ce ga Rafa nekada stici ali mi je drago sto ga je i ove godine (vec) ispratio sa ostvarenjima i da mirno moze cekati 2011. Meni je licno najvaznije da postane jos jaci vladar Masters 1000 turnira a i sto se tice ATP titula je stanje za sada sjajno.. 40. je osvojio 400 dana pre Federera a Svajcarac isto tako nije uspeo da isprati Rafin niz od 6 vezanih sezona sa 5 titula i osvaja ih sve manje

Poslednja izmena:
U toj grupi moze se vec sad reci da ce lagano da upadnu i Djokovic i Marej....Po meni,sigurica je i Soderling...

Ostali...Nisu mi ni najmanje sigurni i mnogo ce zavisiti od ovog turnira,sem ako se neko ne povampiri u poslednjih mesec i po dana sezone! Tu je,po meni,pomalo neocekivano jos uvek Davidenko,Berdih,koji mislim da zasluzuje Top 8,Verdasko,Rodik....Del Potro nece imati priliku da se igra na kraju sezone....Ko je jos tu...Tja,eventualno jos Conga i Ferer! Ostali milism da nemaju nikakve sanse,ali ko zna?

I sta kazes,da bi i u toj kategoriji bio najbolji,potrebno mu je jos 30. GS pobeda? Mnogo....Ali ne i nedostizno,barem za njega...Tja,realno je ocekivati da ce do 32.godine i to oboriti,ja se nadam i ranije :) :) :)

Kad mi ovako dajes statistiku sa Grend Slemova,to mi je nekako najpravilniji nacin da se sagledaju karijere igraca iz razlicitog perioda...Neke vrste turnira nisu nekad postojale,neke su nestajale,ali GS je uvek postojao,e sad,sto igraci nisu hteli da idu u Australiju jedno vreme,to je vec samo njihov problem...Opet,tu je i procenat uspesnosti,dakle,GS RULES :D :D :D

Back