ATP - drugi deo

• Začetnik teme Začetnik teme Error
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Uspješan start Viktora u Roterdamu...
Srpski teniser Viktor Troicki uspešno je počeo takmičenje na turniru serije 500 u Roterdamu.
604246574d2ecd3342e9f764702189_160x120x292800.jpg

Drugi reket Srbije plasirao se u drugo kolo pobedivši 158. tenisera sveta Holanđanina Tomasa Šorela sa 2:0 u setovima (6:2, 7:6).
Meč je trajao sat i 18 minuta, Troicki je iz sedam pokušaja iskoristio dve brejk klopte, a njegov protivnik nije iskoristio dve brejk lopte. Srpski teniser osvojio 75 poena, 20 više od Holanđanina.
Male probleme Troicki je imao samo u drugom setu, ali je u taj-brejku pokazao da je znatno kvalitetniji dobivši taj deo igre sa 7-1.

Troicki pobedio i Čilića, u polufinalu protiv Soderlinga!
Srpski teniser Viktor Troicki prebrodio je još jednu prepreku ka završnici turnira u Roterdamu pošto je u četvrtfinalu savladao hrvatskog igrača Marina Čilića sa 2:0 (7:5, 6:3). Troicki će u polufinalu igrati protiv Šveđanina Robina Soderlinga.
107323_101-fonet-fonetepa_f.jpg

Ni Troicki ni Čilić nisu odstupili od prepoznatljive taktike baziranja igre na snažnim i preciznim servisima i volej udarcima.

Prvi set protekao je u znaku osvajanja poena posle prvog servisa, a Troicki se proslavio i odbranom osam od devet brejk poena.

Imao je šest asova naspram jednog od Čilića, a nije pravio dvostruke servis greške.

Imao je 71 odsto ubačenog prvog servisa, u odnosu na 56 odsto kod protivnika.

Posle uspešnog prvog seta koji je dobio sa 7:5, Viktor je nastavio sa sličnom igrom, samo što je pokvario procenat realizacije posle drugog servisa. Čilić je u odnosu na protivnika imao odlične napade, ali je jako loše igrao na servis protivnika.

Peti gem drugog seta bio je verovatno najuzbudljiviji u čitavom meču jer je Viktor posle izjednačenja i prednosti imao otvoren prostor da plasira lopticu i osvoji brejk ali je sreća bila na strani Čilića, koji je došao do 3:3.

Ono što Viktoru nije pošlo za rukom u petom, uspelo je u sedmom gemu kada je posle serije izvrsnih udaraca došao do 5:3.

U sledećem gemu Troicki dva puta nije iskoristio meč loptu, ali je kod treće ipak bio siguran i zasluženo se plasirao u polufinale.

Troicki će igrati protiv Šveđanina Robina Soderlinga koji je prethodno savladao Mikaila Južnjeg sa 2:0 (6:4, 7:6).

BRAVO Viktore:D:super::D

Drugo polufinale,Conga-Ljubichicj

ROTERDAM: Troicki bez finala, ali u Top 20
Soderling pobedio Troickog u polufinalu turnira serije 500 u Roterdamu sa 2:0 (7:5, 6:4).

Odlichno Viktore, samo tako nastavi,realno Soderling je bio bolji juche, zasluzeno pobedio.
Odličan početak godine sve u svemu:Finale Sidneja,3. kolo AO i polufinale Roterdama.
Bravo Viktore i sve chestitke:D:super::D
001.jpg

ATP: Napredak Viktora i Janka...
Na listi najboljih tenisera dogodila se samo jedna promena u prvih deset. Nadal je i dalje prvi, prate ga Federer i Đoković, a Melcer je sada deseti.

Napredovali su Viktor Troicki i Janko Tipsarević. Viktor je sada devetnaesti, posle napretka za pet pozicija, a Janko je skočio za jedno mesto i sada je 51.

1 Nadal, Rafael (ESP) 12,390 0 20
2 Federer, Roger (SUI) 7,965 0 21
3 Đokovic, Novak (SRB) 7,880 0 20
4 Soderling, Robin (SWE) 5,955 0 24
5 Murray, Andy (GBR) 5,760 0 20
6 Ferrer, David (ESP) 4,570 0 24
7 Berdych, Tomas (CZE) 4,320 0 25
8 Roddick, Andy (USA) 3,325 0 20
9 Verdasco, Fernando (ESP) 3,140 0 26
10 Melzer, Jurgen (AUT) 2,865 1 24

Marej otkazao učešče u Dubaiju

Finalista Australijan opena Endi Marej neće učestvovati sledeće nedelje na turniru u Dubaiju zbog povrede zgloba šake.
"Endi bi želeo da se izvini organizatorima turnira i navijačima", piše na sajtu britanskog tenisera.

Marej je prošle nedelje poražen na startu turnira u Roterdamu od Markosa Bagdatisa. Bio je to prvi meč od finala Australijan opena kada ga je Novak Đoković pobedio.

Škot je za sledeći turnir postavio Masters u Indijan Velsu, od 10. do 20. marta.

Marej je prošle godine podigao dosta prašine u Dubaiju kada je posle poraza od Janka Tipsarevića rekao da je eksperimentisao na terenu.(:think:)

Dvadesettrogodišnji teniser je u tom meču često izlazio na mrežu i pokušavao da poene reši brzim vinerima po čemu on nije prepoznatljiv.

Posle uspeha u prvom kolu Tipsarević čeka Rodika
Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo ATP tunrira u Memfisu savladavši Amerikanca Rajana Svitinga sa 6:0, 7:6(7).
108758_jankoverdaskoap_f.jpg

Ne secjam se da li su igrali Tipsa i Rodik posle onog mecha kad je Tipsa pobedio:)
Da li Tipsa mozhe opet da napravi iznenadjenje?
Videcjemo,ajde Tipso:D:super::D

Srpski teniser Novak Đoković i svetski broj jedan Rafael Nadal dogovorili su se da 21. marta odigraju prijateljski meč u Južnoj Americi.

Dvojica asova rekete će ukrstiti u dvorani Koliseo Kubierto el Kampin u Bogoti, glavnom gradu Kolumbije.

Devetostruki osvajač Gren slema i dvostruki šampion Australien Opena, inače dobri prijatelji, strateški su "namestili" da se meč odigra u pauzi između dva Masters turnira, Indijan Velsa i Majamija.

Meč koji je u Kolumbiji opisan kao "najveći teniski događaj u istoriji zemlje", igraće se na tvrdoj podlozi i tri dobijena seta.

Drugi teniser sveta Rodžer Federer kaže da eliminacija u polufinalu Australijan opena nije negativno uticala na njega.

“Zaista nisam mnogo razmišljao o meču sa Novakom. Osećao sam se dobro fizički i otišao sam sa Ozi opena u dobrom raspoloženju.

Bio razočaran jer sam izgubio, ali posle meča koji je bio jako intentzivan osećao sam se u redu. Nekada se posle turnira tužno i izmoreno osećate , ali to nije bio slučaj, što je pozitivno. Mislim da je Novak igrao odlično i da je toga dana bio bolji igrač”.

U avgustu ove godine Federer puni 30 godina.

“Ne mogu da verujem da je prošlo toliko vremena. Još se osećam kao das am nedavno bio junior. Godine na Turu prođu neverovatno brzo jer se mnogo putuje i živi se u brzom ritmu. Zato mi ne deluje da ću uskoro imati 30 godina. Mislim da to više uzima fizički danak, ali psihološki nije problem ako uživate u tenisu”.

Na pitanje da li se u razgovorima sa Nadalom i Đokovićem oseća razlika u godinama, Rodžer kaže:

“Ono što mi je uvek bilo interesantno jeste što su postali profesionalci tako rano. I ja sam bio profesionalac, ali nisam oko sebe imao tako veliki broj ljudi, mislim da se ne bih izborio sa tako mnogo ljudi svakoga dana tokom cele karijere. Čak i kao profesionalac morate da živit normalno, siguran sam i da oni žive normalno i sve je zabavno, ali uvek je zanimljivo videti kako neko postaje profesionalac”.

Federer smatra da se muški tenis ‘ne vrti’ jedino oko pet prvoplasiranih tenisera.

“Mislim da nije u redu reći nešto tako. Endi Rodik nije u prvih pet, a u vrhu je više godina. Takođe, ima još mnogo izvrsnih igrača ispod. Stvar je u tome da smo Mari, Novak, Rafa i ja već dugo na vrhu i onda se čini da nema novih lica. Ali ako se dublje zagledate, vidite koliko zapravo igrača ima. Možda ljudi jednostavno previše govore o Grend slem turnirima i ako niko drugi nije uzeo GS, kao da niko nije osvojio ništa”.

Federer ove sedmice nastupa na turniru u Dubaiju, a suparnik u prvom kolu biće mu Somdev Devarman iz Indije. Titulu brani Novak Đoković

Back