Ateizam

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
zato što je puno lakše verovati da ih za njihove grehe ne čeka kazna. ako nema boga - nema ni kazne, elegantno rešenje problema, zar ne? :lol:
ateisti (bar ovi što se vukljaju ovuda :lol: ) se grubo mogu podeliti u dve kategorije - prva, ateisti - ostavljene devojke a druga, ateisti - devojke koje ne umeju da kažu ne. :lol:

no da pojasnim. ovi iz prve kategorije su doživeli nekakvu nesreću, ostavio ih je dečko/devojka, uginuo im je pas, ukrali im kola, hteli bi a ne mogu, itd. naravno, za sve to im je kriv bog pa su rešili da ne veruju u njega. :lol:

druga sorta je mnogo proračunatija (i uplašenija). oni su svesni ko su i šta su i čime se bave, odnosno, šta su sve radili, pa im nikako ne ide u račun da, jelte, bog postoji. pogotovo ne onaj biblijski, jer bi to za njih značilo večnost sprljenog tura. oni, dakle, grozničavo mašu ma i najmanjom logičkom nedoslednošću iz biblije pokušavajući druge da ubede da, eto, ako je bog tako svemoćan, on onda ne bi pisao :lol: nešto što nije u skladu sa njihovim svetim hejvenom - crno-belom logikom. tada, ako ubede nekoliko praznoglavaca iz svoje okoline da bog ne može postojati (jer je, eto, biblija 'nelogična' na par mesta :lol: ) i njihovi strahovi će biti prijatno izmasirani neverovanjem drugih, pa će se stišati, praveći uvod za spokojstvo za kojim toliko žude, jer ga nemaju.
Dovoljno je procitati ovaj tekst i coveku se zgrozi na sve sto je u vezi s bogom i sve sto je utuvio u glave svojih ovaca i ovnova. Ipak, iz tog nazovi teksta, proizilazi i jedna pozitivna stvar, a to je da ateisti mogu da UKINU boga, pa to i cine. Moze li to jedan hriscanin? Malo sutra!

P.S. Mozes li ti da zamislis da neko tvoju hriscansku rodbinu, najblizu i onu daljnu podeli na ove dve grupe koje si ti smislio u svojoj bolesnoj glavi?

Tebi, po svojoj prilici, ni taj jevrejski bog ne moze pomoci.

Dovoljno je procitati ovaj tekst i coveku se zgrozi na sve sto je u vezi s bogom i sve sto je utuvio u glave svojih ovaca i ovnova. Ipak, iz tog nazovi teksta, proizilazi i jedna pozitivna stvar, a to je da ateisti mogu da UKINU boga, pa to i cine. Moze li to jedan hriscanin? Malo sutra!

P.S. Mozes li ti da zamislis da neko tvoju hriscansku rodbinu, najblizu i onu daljnu podeli na ove dve grupe koje si ti smislio u svojoj bolesnoj glavi?

Kaže uginuo nekom pas pa ne veruje u Boga :hahaha:
Stvarno hogariuse,i meni je on čudan :D

jedino što je na ovom pdfu bolesno si ti i tebi slični ateistički talibani.

sem toga, vidim i da si disleksičan takođe.

niko ne može osporiti činjenicu da svima vama ateistima koji provodite dane u grču pljuvačnih žlezda na ovom pdfu, fali koja daska. to je jednostavno zaključiti korišćenjem komon sensa. mada shvatam zašto je to tebi teško videti. :lol:

da li je tebi nekad neka malinoa uginula?

veruješ li u boga?

I rest my case. :ceka:

Verujem,ali ne u ono što biblijsko štivo propoveda.Napokon i po njoj je Isus rekao da smo svi mi bogovi.
Dakle ne čova što sedi na nebu i šalje gromovve.Kraljevstvo nebesko neće doći da se vidi,nego je u nama samima,i to je Jesus rekao.
Mislim ako si čitao uopšte.:D
Now,I rest my case.

koji case? :lol:

nego, ko tebi brani da veruješ u šta god hoćeš i da menjaš vere ko čarape? šta si ono sve bio? mada, ne interesuje me..... problem nastaje kada dođeš da ismevaš tuđa verovanja. i sa kojim ciljem to uopšte radiš? da li da bi sebe ubedio u valjanost svog verovanja? ako je tako, onda je tvoja vera slaba.

da ne kažem da zavaravaš sebe. :lol:

koji case? :lol:

nego, ko tebi brani da veruješ u šta god hoćeš i da menjaš vere ko čarape? šta si ono sve bio? mada, ne interesuje me..... problem nastaje kada dođeš da ismevaš tuđa verovanja. i sa kojim ciljem to uopšte radiš? da li da bi sebe ubedio u valjanost svog verovanja? ako je tako, onda je tvoja vera slaba.

da ne kažem da zavaravaš sebe. :lol:

Malko si pobrkao lončiće.Ne dolazim ja ovde da ismejavam verovanja nego one koji otvaraju teme da bi druge ubedili u nešto,jel pratiš ti na času?:D
A ja sam uvek bio-ja niko drugi.

Tu spadaju sve ne-hriscanske religije (ne avraamaske, znaci ni jevreji ne spadaju tu).
Hocu da kazem da Hriscani i jevreji spadaju u jednu grupu, i njih izbaci iz te gore navede grupe
Jao covece, znaci bio sam Neko tamo, onda sam postao Moderna Pevacica i sad sam YHWH
Vazi, nema problema, za YHWH se ne bunim, ali za ove ostale da pogotovo zbog toga sto ja to nisma pisao
Ok,i kako cemo da odrdimo ko je od vas u pravu?
Sta ces kad si baksuz :D

Malko si pobrkao lončiće.Ne dolazim ja ovde da ismejavam verovanja nego one koji otvaraju teme da bi druge ubedili u nešto,jel pratiš ti na času?:D
A ja sam uvek bio-ja niko drugi.

pratim naravno, kako bih drugačije bio u stanju da predajem.

i da, ismevaš verovanja, nema smisla da pokušavaš da se izvlačiš.

drugo, za ovo po godine koliko obitavam na Krsti još ni jednom nisam video nekog od prisutnih hrišćana da pokušava da nametne nekome svoje verovanje. dani misionarstva su odavno prošli, trebalo bi to da znaš. nastupili su dani ateističkog talibanstva gde se na crkvu, verovanje i sve što je pristojno gleda sa podsmehom, ovde i sa agresijom. a za to sam siguran da postoje sasvim određeni i lični razlozi.

koliko si veroispovesti promenio u toku života pe no što si se našao u sadašnjoj, ajd da čujemo. :ceka: al nemoj da slažeš. :lol:

At first glance, it seems that Jesus coming to be baptized has no purpose at all. John’s baptism was the baptism of repentance (Matthew 3:11), but Jesus was sinless and had no need of repentance. Even John was taken aback at Jesus coming to him. John recognized his own sin and was aware that he, a sinful man in need of repentance himself, was unfit to baptize the spotless Lamb of God: “I need to be baptized by You and You are coming to me?” (Matthew 3:14). Jesus replied that it should be done because “it is fitting for us to fulfill all righteousness” (Matthew 3:15).

There are several reasons why it was fitting for John to baptize Jesus at the beginning of His public ministry. Jesus was about to embark on His great work, and it was appropriate that He be recognized publicly by His forerunner. John was the “voice crying in the wilderness” prophesied by Isaiah, calling people to repentance in preparation for their Messiah (Isaiah 40:3). By baptizing Him, John was declaring to all that here was the One they had been waiting for, the Son of God, the One he had predicted would baptize “with the Holy Spirit and fire” (Matthew 3:11).

Jesus’ baptism also showed that He identified with sinners. His baptism symbolized the sinners’ baptism into the righteousness of Christ, dying with Him and rising free from sin and able to walk in the newness of life. His perfect righteousness would fulfill all the requirements of the Law for sinners who could never hope to do so on their own. When John hesitated to baptize the sinless Son of God, Jesus replied that it was proper to “fulfill all righteousness” (Matthew 3:15). By this He alluded to the righteousness that He provides to all who come to Him to exchange their sin for His righteousness (2 Corinthians 5:21).

In addition, Jesus coming to John showed His approval of John's baptism, bearing witness to it, that it was from heaven and approved by God. This would be important in the future when others would begin to doubt John’s authority, particularly after his arrest by Herod (Matthew 14:3-11).

Perhaps most importantly, the occasion of the public baptism recorded for all generations to come the perfect embodiment of the triune God revealed in glory from heaven. The testimony directly from heaven of the Father’s pleasure with the Son and the descending of the Holy Spirit upon Jesus (Matthew 3:16-17) is a beautiful picture of the trinitarian nature of God. It also depicts the work of the Father, Son and Spirit in the salvation of those Jesus came to save. The Father loves the elect from before the foundation of the world (Ephesians 1:4); He sends His Son to seek and save the lost (Luke 19:10); and the Spirit convicts of sin (John 16:8) and draws the believer to the Father through the Son. All the glorious truth of the mercy of God through Jesus Christ is on display at His baptism.

umes li ti napisati i jednom svoje licno misljenje ??? mani se tih citata ..sad si poceo i na engleskom da citiras ....hoces da ti odgovaramo hebrejski ili papiamento ?

Tu spadaju sve ne-hriscanske religije (ne avraamaske, znaci ni jevreji ne spadaju tu).
Hocu da kazem da Hriscani i jevreji spadaju u jednu grupu, i njih izbaci iz te gore navede grupe
Jao covece, znaci bio sam Neko tamo, onda sam postao Moderna Pevacica i sad sam YHWH
Vazi, nema problema, za YHWH se ne bunim, ali za ove ostale da pogotovo zbog toga sto ja to nisma pisao

e sad znas kako je meni bilo :-)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back