Ateizam

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ateizam je pogled na svet koji kaže da Bog ne postoji. Ateizam nije neki novi izum. Psalam 14:1, koji je napisao David oko 1000 godina pre Hrista, pominje ateizam – “Reče bezumnik u srcu svom: ̀nema Boga.’” Skorije statistike pokazuju da se povećava broj ljudi koji postaju ateisti, čak do 10% ljudi širom sveta se deklarišu kao pristalice ateizma. Zašto ima sve više i više ljudi koji postaju ateisti? Da li je ateizam zaista logična pozicija onako kako to ateisti tvrde?

zato što je puno lakše verovati da ih za njihove grehe ne čeka kazna. ako nema boga - nema ni kazne, elegantno rešenje problema, zar ne? :lol:

ateisti (bar ovi što se vukljaju ovuda :lol: ) se grubo mogu podeliti u dve kategorije - prva, ateisti - ostavljene devojke a druga, ateisti - devojke koje ne umeju da kažu ne. :lol:

no da pojasnim. ovi iz prve kategorije su doživeli nekakvu nesreću, ostavio ih je dečko/devojka, uginuo im je pas, ukrali im kola, hteli bi a ne mogu, itd. naravno, za sve to im je kriv bog pa su rešili da ne veruju u njega. :lol:

druga sorta je mnogo proračunatija (i uplašenija). oni su svesni ko su i šta su i čime se bave, odnosno, šta su sve radili, pa im nikako ne ide u račun da, jelte, bog postoji. pogotovo ne onaj biblijski, jer bi to za njih značilo večnost sprljenog tura. oni, dakle, grozničavo mašu ma i najmanjom logičkom nedoslednošću iz biblije pokušavajući druge da ubede da, eto, ako je bog tako svemoćan, on onda ne bi pisao :lol: nešto što nije u skladu sa njihovim svetim hejvenom - crno-belom logikom. tada, ako ubede nekoliko praznoglavaca iz svoje okoline da bog ne može postojati (jer je, eto, biblija 'nelogična' na par mesta :lol: ) i njihovi strahovi će biti prijatno izmasirani neverovanjem drugih, pa će se stišati, praveći uvod za spokojstvo za kojim toliko žude, jer ga nemaju.

zato što je puno lakše verovati da ih za njihove grehe ne čeka kazna. ako nema boga - nema ni kazne, elegantno rešenje problema, zar ne? :lol:

ateisti (bar ovi što se vukljaju ovuda :lol: ) se grubo mogu podeliti u dve kategorije - prva, ateisti - ostavljene devojke a druga, ateisti - devojke koje ne umeju da kažu ne. :lol:

no da pojasnim. ovi iz prve kategorije su doživeli nekakvu nesreću, ostavio ih je dečko/devojka, uginuo im je pas, ukrali im kola, hteli bi a ne mogu, itd. naravno, za sve to im je kriv bog pa su rešili da ne veruju u njega. :lol:

druga sorta je mnogo proračunatija (i uplašenija). oni su svesni ko su i šta su i čime se bave, odnosno, šta su sve radili, pa im nikako ne ide u račun da, jelte, bog postoji. pogotovo ne onaj biblijski, jer bi to za njih značilo večnost sprljenog tura. oni, dakle, grozničavo mašu ma i najmanjom logičkom nedoslednošću iz biblije pokušavajući druge da ubede da, eto, ako je bog tako svemoćan, on onda ne bi pisao :lol: nešto što nije u skladu sa njihovim svetim hejvenom - crno-belom logikom. tada, ako ubede nekoliko praznoglavaca iz svoje okoline da bog ne može postojati (jer je, eto, biblija 'nelogična' na par mesta :lol: ) i njihovi strahovi će biti prijatno izmasirani neverovanjem drugih, pa će se stišati, praveći uvod za spokojstvo za kojim toliko žude, jer ga nemaju.

svako ko se suprostavi prirodnom zakonu biva kaznjen jer je to "zakon prirode" isto kao sto po nekom zakonu pada kisa ili duva vetar ....niko ne moze da zobidje prirodni zakon uzrok-posledica pa ni sam bog ako ga ima .....

pakao i raj su na zemlji a negde u zemlji i u oblacima ...

suludo je verovati u nekakvo bozje sudjenje kad religija porucuje cas jedno cas drugo ..cas smo mi sami odgovorni za svoje postupke a kad ti dete siluje pedofili isece ga na komade onda je tako hteo bog ..pa majku mu da li je nasa ili njegova volja i ako je njegova kako moze mirno posmatrati silovanje deteta ?

radjamo se sa grehom ,je l' ? zato se moramo krstiti da bi se taj greh sprao sa nas .....pa zasto se onda isus morao krstiti - on nije bio zacet u grehu a u ono vreme nije bilo umetnog oplodjavanja ?

mozete se prepucavati koliko zelite ali nemate konkretne odgovore na najvaznija pitanja ..kad god zaskripi vi brzo neistomisljenika nazovete satanistom i mislite da ste pobedili ...

u ovom postu si napisao da su samo nesretni ljudi ateisti ...koliko je meni poznato (a poznato mi je ) vecina religioznih huli na boga cim kola krenu niz brdo - boze zasto si me napustio ! a kad kradu ,ubijaju i lazu ,onda nema - boze zasto si me napustio vec hvala ti boze sto si mi bio u pomoci da me ne uhvate ....

svako ko se suprostavi prirodnom zakonu biva kaznjen jer je to "zakon prirode" isto kao sto po nekom zakonu pada kisa ili duva vetar ....niko ne moze da zobidje prirodni zakon uzrok-posledica pa ni sam bog ako ga ima .....

je verujem da je to malo komplikovanije nego što ti ovde kaza, al ajde, kapiram da je za neke stvari potrebno dići glavu sa digitrona i kapiram da to ne mogu svi tako da se neću upuštati u objašnjavanje.

pakao i raj su na zemlji a negde u zemlji i u oblacima ...

ne znam šta htede reći.

suludo je verovati u nekakvo bozje sudjenje kad religija porucuje cas jedno cas drugo ..cas smo mi sami odgovorni za svoje postupke a kad ti dete siluje pedofili isece ga na komade onda je tako hteo bog ..pa majku mu da li je nasa ili njegova volja i ako je njegova kako moze mirno posmatrati silovanje deteta ?

da, krivica je ljudska jer nisu na vreme primetili da je pedofil koji ti je silovao dete bolestan i smestili ga u odgovarajuću ustanovu.

čas jedno čas drugo poručuje? :lol:

ti si, mislim, zbunjena.

radjamo se sa grehom ,je l' ? zato se moramo krstiti da bi se taj greh sprao sa nas .....pa zasto se onda isus morao krstiti - on nije bio zacet u grehu a u ono vreme nije bilo umetnog oplodjavanja ?

ovo pitaj nekog pametnijeg od mene.

mozete se prepucavati koliko zelite ali nemate konkretne odgovore na najvaznija pitanja ..kad god zaskripi vi brzo neistomisljenika nazovete satanistom i mislite da ste pobedili ...

mi, vi? dizanje, ili preciznije, svođenje, spuštanje rasprave ili borbe na nivo grupa je odlika slabih ljudi. kao što je odlika slabih ljudi i iza monitora bezbedno skriveno lajanje na neistomišljenike na pdfu koji po definiciji ličnosti lajača ne bi trebalo da ga zanima uopšte.

u ovom postu si napisao da su samo nesretni ljudi ateisti ...koliko je meni poznato (a poznato mi je ) vecina religioznih huli na boga cim kola krenu niz brdo - boze zasto si me napustio ! a kad kradu ,ubijaju i lazu ,onda nema - boze zasto si me napustio vec hvala ti boze sto si mi bio u pomoci da me ne uhvate ....

to su ti ateisti. po definiciji.

je verujem da je to malo komplikovanije nego što ti ovde kaza, al ajde, kapiram da je za neke stvari potrebno dići glavu sa digitrona i kapiram da to ne mogu svi tako da se neću upuštati u objašnjavanje.

naravno da je sve komplikovanije nego sam iznela no ja bas nemam nameru da doktoriram na ovu temu ...ja sam samo obican nepristrasan posmatrac i nista vise ...

ne znam šta htede reći.

pakao i raj jesu na zemlji ..sta htedoh reci - kako gledas na zivot i kako radis tako ti i bude ..nekad se cini da pravde nema ali je ima samo retko ko zeli da kopa do pravde ...

da, krivica je ljudska jer nisu na vreme primetili da je pedofil koji ti je silovao dete bolestan i smestili ga u odgovarajuću ustanovu.

čas jedno čas drugo poručuje? :lol:

ti si, mislim, zbunjena.

da,ja jesam zbunjena jer religiozni tvrde da je bog svemoguc pa mi eto nije jasno kad je svemoguc odakle ovoliko zla na zemlji i ako moze ovo sve mirno da posmatra onda ili nije svemoguc ili je psihopata - trece nema....

ovo pitaj nekog pametnijeg od mene.

hvala na informaciji ....

mi, vi? dizanje, ili preciznije, svođenje, spuštanje rasprave ili borbe na nivo grupa je odlika slabih ljudi. kao što je odlika slabih ljudi i iza monitora bezbedno skriveno lajanje na neistomišljenike na pdfu koji po definiciji ličnosti lajača ne bi trebalo da ga zanima uopšte.

za druge ne znam...ja sto kazem ovde reci cu gde god budem osetila potrebu ....

to su ti ateisti. po definiciji.

nisi u pravu - crkve su pune onakvih kakve sam opisala i izjasnjavaju se kao hriscani ....

nisi u pravu - crkve su pune onakvih kakve sam opisala i izjasnjavaju se kao hriscani ....

kao što rekoh, ateisti. po definiciji. i kroz istoriju. mnogo je tragičnih primera.

naravno da je sve komplikovanije nego sam iznela no ja bas nemam nameru da doktoriram na ovu temu ...ja sam samo obican nepristrasan posmatrac i nista vise ...

dakle normalna. kul. prijatno osveženje.

pakao i raj jesu na zemlji ..sta htedoh reci - kako gledas na zivot i kako radis tako ti i bude ..nekad se cini da pravde nema ali je ima samo retko ko zeli da kopa do pravde ...

davio se čovek pa pozivao svetog iliju da mu pomogne, a ovaj mu odgovori - 'mahni i ti sinko koji put rukom, a već ti moje pomoći neće zafaliti.'

da,ja jesam zbunjena jer religiozni tvrde da je bog svemoguc pa mi eto nije jasno kad je svemoguc odakle ovoliko zla na zemlji i ako moze ovo sve mirno da posmatra onda ili nije svemoguc ili je psihopata - trece nema....

6 milijardi ljudi sa slobodnom voljom.

a šta s ti očekivala? :lol:

hvala na informaciji ....

više je predlog. :lol:

za druge ne znam...ja sto kazem ovde reci cu gde god budem osetila potrebu ....

na tebe se nije ni odnosilo jer mi, za sada, deluješ normalno.

i izvini za ovako nepregledan odgovor ali snaci ces se vec ...ne umem se jos dobro snaci sa svim opcijama :-)

nikakav problem. ;)

Svaka cast na analizi :D:D Reputacija.

Jeste,i sad dodje hindus i kaze da su kod tebe demoni u pitanju,isto tako i musliman,katolik,pravoslavac,dzedaj itd.
Neverovatno.Malopre ste mene napali kako 100% tvrdim da Bog ne postoji(sto nije istina),a sad vi isto tako postupate u odnosu na vanzemaljce.

Ja te napao?
Pa to da li je covek demonizovan ili ne, vidi se po po luiku i po delima.... covece.....
A zasto brkas tu katolike ipravoslavce i tamo imas vernika

At first glance, it seems that Jesus coming to be baptized has no purpose at all. John’s baptism was the baptism of repentance (Matthew 3:11), but Jesus was sinless and had no need of repentance. Even John was taken aback at Jesus coming to him. John recognized his own sin and was aware that he, a sinful man in need of repentance himself, was unfit to baptize the spotless Lamb of God: “I need to be baptized by You and You are coming to me?” (Matthew 3:14). Jesus replied that it should be done because “it is fitting for us to fulfill all righteousness” (Matthew 3:15).

There are several reasons why it was fitting for John to baptize Jesus at the beginning of His public ministry. Jesus was about to embark on His great work, and it was appropriate that He be recognized publicly by His forerunner. John was the “voice crying in the wilderness” prophesied by Isaiah, calling people to repentance in preparation for their Messiah (Isaiah 40:3). By baptizing Him, John was declaring to all that here was the One they had been waiting for, the Son of God, the One he had predicted would baptize “with the Holy Spirit and fire” (Matthew 3:11).

Jesus’ baptism also showed that He identified with sinners. His baptism symbolized the sinners’ baptism into the righteousness of Christ, dying with Him and rising free from sin and able to walk in the newness of life. His perfect righteousness would fulfill all the requirements of the Law for sinners who could never hope to do so on their own. When John hesitated to baptize the sinless Son of God, Jesus replied that it was proper to “fulfill all righteousness” (Matthew 3:15). By this He alluded to the righteousness that He provides to all who come to Him to exchange their sin for His righteousness (2 Corinthians 5:21).

In addition, Jesus coming to John showed His approval of John's baptism, bearing witness to it, that it was from heaven and approved by God. This would be important in the future when others would begin to doubt John’s authority, particularly after his arrest by Herod (Matthew 14:3-11).

Perhaps most importantly, the occasion of the public baptism recorded for all generations to come the perfect embodiment of the triune God revealed in glory from heaven. The testimony directly from heaven of the Father’s pleasure with the Son and the descending of the Holy Spirit upon Jesus (Matthew 3:16-17) is a beautiful picture of the trinitarian nature of God. It also depicts the work of the Father, Son and Spirit in the salvation of those Jesus came to save. The Father loves the elect from before the foundation of the world (Ephesians 1:4); He sends His Son to seek and save the lost (Luke 19:10); and the Spirit convicts of sin (John 16:8) and draws the believer to the Father through the Son. All the glorious truth of the mercy of God through Jesus Christ is on display at His baptism.

Не питам већ констатујем. Астрални пожар који изазиваш својим атеистичким ствовима продире ми ко ужарена комета до самог дна душе.
Definisi pojam "duse" i koliko ima dimenzija.

Пусти га Ајс, видиш да жали за својом земљом која никада није озбиљно ни функционисала (знаш оно - један човек, један глас)...
Neuporedivo bolje od ovih nakaradnih demokratskih patrljaka koji nastadose cepanjem njene teritorije.

Пошто су се појавиле тезе како религија шири незнање, то ради у највећој мери, да објасним мало откуд тај проблем у савременом свету, а после ћемо видети специфичности Србије.
Greska, mozda si hteo reci da neznanje siri religiju. Zato je u porastu broj neskolovanih, poluskolovanih, jedva doskolovanih i nesto malo onih sa velikom maturom, a jos mnogo, mnogo manje sa fakultetskom diplomom. Doduse danas i nije velika stvar imati fakultgetsku diplomu. Moze da se kupi ako imas veze sa indeksnom mafijom.

Druga ti je velika greska deoba drustva na brojne "one" i manje brojne "OVE", iliti brojne elite. Dvoljno je reci velika vecina je nezaposlena i manjina sa partijskim i rodjackim vezama radi u drzavnoj birokratizovanoj administracija, ili, opet, treca vrsta podele na dve grupe, veliki broj gladnih, manji broj sitih. Radnike ne treba ni racunati u ljude, oni se izbacuju iz preduzeca kao obicno "djube".

И нађосте ли неку везу са религијом и „затуцаношћу“ која, јел’ те обавезно из исте произилази?!?
Nisam znao da postoji razlike i da se ne vidi veza. Inace samo pitanje nije logicno. Zasto pitas za vezu izmedju religije i “zatucanosti” kad si i sam rekao da zatucanost “obavesno” iz iste (religijie) proizilazi!!! Zar ne podseca na vezu izmedju deteta i majke?:rtfm:

Boga dokazujete kroz Bibliju,a kad navedem niz nelogičnosti i nerazumnosti iz nje nko da prokomentariše :D
Uostalom Jerohinac je posvetio temu Bibliji nekoliko hiljada postova ima,sjajna tema...ali gde je tu Bog?

Ja te napao?
Pa to da li je covek demonizovan ili ne, vidi se po po luiku i po delima.... covece.....
A zasto brkas tu katolike ipravoslavce i tamo imas vernika
Ustvari,YHWH.Veoma slicno pisete,pa cesto i ne primetim kad razgovaram sa jednim a kad sa drugim.
Evo,mozemo da izbacimo katolikei pravoslavce,a da ubacimo jos milion religija koje postoje ili su postojale.

Ne spadam ni u jednu od te dve grupe,a verujem i ostali ateisti ovde.

Ustvari,YHWH.Veoma slicno pisete,pa cesto i ne primetim kad razgovaram sa jednim a kad sa drugim.
Evo,mozemo da izbacimo katolikei pravoslavce,a da ubacimo jos milion religija koje postoje ili su postojale.

Tu spadaju sve ne-hriscanske religije (ne avraamaske, znaci ni jevreji ne spadaju tu).
Hocu da kazem da Hriscani i jevreji spadaju u jednu grupu, i njih izbaci iz te gore navede grupe
Jao covece, znaci bio sam Neko tamo, onda sam postao Moderna Pevacica i sad sam YHWH
Vazi, nema problema, za YHWH se ne bunim, ali za ove ostale da pogotovo zbog toga sto ja to nisma pisao

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back