Ateizam

Moguća su dva scenarija.Negativan i dalje će jedan procenat čovečanstva verovati bez obzira što su im predočeni svi mogući dokazi,psihijatri će imati pune ruke posla,totalni kolaps i haos jer dobar deo ljudi vezuje moral za postojanje imaginarnog bića...
Pozitivan ljudi će se okrenuti poboljšanju uslova za život,pod tim uslova bih obuhvatila mnogo toga,ali da ne dužim

Čekaj Kojice , a kako ateisti funkionišu?Dakle,njima apsolutno nije potreban takav vid nade.
Да бре.. на основу моје теорије сви атеисти би требали да буду погубљени у времену и простору...z:lol:

навијамо за позитиван сценариЈоооо.....:sanke:

Када би овог тренутка неко доказао да бога нема..
Victor J Stenger: Has Science Found God ?
Victor J Stenger: God - The Failed Hypothesis

Covek je dokazao ( sa 99.9% verovatnoce :) )da Bog sa atributima koje prosecan vernik pripisuje Bogu ne postoji...

и када би сви верујући остали без икакве наде..
Jedan od vaznih faktora ce biti kada se nadje nacin za drasticnije produzenje ljudskog zivota... Dotle, povecanje opsteg stepena obrazovanja...

A pogledaj šta se danas u svetu radi (Gaza, npr) zbog vere u pogrešnog Deda Mraza... Zamisli kad bi neko skupio sve jevreje i palestince i rekao im "džaba ste krečili, ni jedan ni drugi bog ne postoji, a vi se džaba krvite zbog različite religije".
Religija je (i u ovom slucaju) samo poluga. Stvarni uzrok sukoba je (uvek) nesto drugo...

Zamisli da prosecnom verniku ispostavis dokaz, nema vise nade, nema raja, nema obecanja, nema vecnosti, samo jedan zivot u kome smo svi rodjeni u razlicitim uslovima i posle koga nema nista. Koliki bi tu bio pozitivan efekat?
Postoje psihoterepeutski tretmani za zrtve sekti...

Mada licno mislim da su vecina vernika vernici zbog konformizma... Pravilo 10%...

Čekaj Kojice , a kako ateisti funkionišu?Dakle,njima apsolutno nije potreban takav vid nade.
To je potpuno netačno, ateisti imaju svoje nade kao i svi ostali. Ateisti prosto ne veruju u Deda Mrazove, jednoroge, bogove, vukodlake, to nema veze sa nadom.

Uzgred, ovo sam hteo da podelim sa vama, nasmejalo me iako je tužno:

00035494.jpg

Da,tačno je da mi imamo nadu.Očigledno je da je u ovoj diskusiji došlo do nesporazuma i to manje ni više nego između ateista(što ide u prilog tome da mi nismo homogena zajednica kako nas vernici shvataju,već individue).Koliko sam shvatila Kojicu njena pretpostavka je da bi čovek sasvim savršeno mogao da funkcioniše bez ideje boga,odnosno oslonila se na činjenicu već postoje takvi ljudi.
Što se tiče grafikona uočila sam drastičnu razliku između egipatske civilizacije i mračnog doba.Zapravo ovo je i tužno i zastrašujuće.Na kraju zaključujem da razvoj čovečanstva uopšte nije bio linearan.

Zar i komunisti nisu bili ateisti koji su slali ljude na goli otok i gusili verske slobode i druga ljudska prava???????????????????????????????????????
____________________________________________________________________________________
Ovo nije protiv ateista, nararavno da nisu svi takvi, kao sto nisu ni svi vernici dobri.

Now I, for one, think evolution is a bunch of *bullcrap*! But I've been told I have to teach it to you anyway. It was thought up by Charles Darwin and it goes something like this... : In the beginning, we were all fish. Okay? Swimming around in the water. And then one day a couple of fish had a retard baby, and the retard baby was different, so it got to live. So Retard Fish goes on to make more retard babies, and then one day, a retard baby fish crawled out of the ocean with its... ...mutant fish hands... and it had butt sex with a squirrel or something and made this. Retard frog-sqirrel, and then *that* had a retard baby which was a... monkey-fish-frog... And then this monkey-fish-frog had butt sex with that monkey, and that monkey had a mutant retard baby that screwed another monkey... and that made you!
So there you go! You're the retarded offspring of five monkeys having butt sex with a fish-squirrel! Congratulations!

Mhm, da. Ovo je veoma lepa sumacija kako mnogi kreacionisti zamisljaju evoluciju (i otprilike isto onoliko realna kao slika o Hriscanstvu koju imaju clanovi plemena iz juznog Avganistana - culi su oni o tom Hriscanstvu, to je religija gde se vrse rituali u kojima se jede ljudsko meso, pije krv, i gde se male bebe dave u vodi!)

Za one koje zanima biologija, slika je...malcice...drugacija:

http://www.teorijaevolucije.com/uvod_u_evoluciju.html

http://www.teorijaevolucije.com/pf4.html

A dokazi neće govoriti u prilog ateistima! z:)

Ma znam, sapnuo ti Boza, jedne tople letnje veceri, dok si spavao pod palminim drvetom.......a nesto je palo sa istogz:)

Sentient:
Postoje psihoterepeutski tretmani za zrtve sekti...

Mada licno mislim da su vecina vernika vernici zbog konformizma... Pravilo 10%...

Ovo ne bi bili sporadicni slucajevi, vis ekao masovna histerija........ko bi to podneo z:hm:
Zato treba poraditi.........bolje spreciti nego leciti

Poslednja izmena:
Mhm, da. Ovo je veoma lepa sumacija kako mnogi kreacionisti zamisljaju evoluciju (i otprilike isto onoliko realna kao slika o Hriscanstvu koju imaju clanovi plemena iz juznog Avganistana - culi su oni o tom Hriscanstvu, to je religija gde se vrse rituali u kojima se jede ljudsko meso, pije krv, i gde se male bebe dave u vodi!)

Za one koje zanima biologija, slika je...malcice...drugacija:

http://www.teorijaevolucije.com/uvod_u_evoluciju.html

http://www.teorijaevolucije.com/pf4.html

ja sam samo napravio malu sumaciju za sve one koje mrzi da citaju ceo text na sajtu koji si postavio.

Zar i komunisti nisu bili ateisti koji su slali ljude na goli otok i gusili verske slobode i druga ljudska prava?
Potpuno si u pravu, i o tome sam već pisao - komunizam (barem u zemljama istočnog bloka) je bio isto što i religija, samo što su boga na nebu zamenili bogom na zemlji. Isto kao i u religiji, nisi smeo da postavljaš pitanja zašto dragi predsednik ima sve dok narod nema ništa, status vođa bio je isti (ako ne i bolji) od statusa božanstva. Razmisli malo o tome - i jedno i drugo su totalitarni sistemi u kojima je osnova koncept vere - hrišćani te uveravaju da će ti posle smrti biti mnogo bolje, a komunisti te uveravaju da već živiš u raju. Ni u jednom ni u drugom slučaju nema mesta za sumnju i postavljanje suvišnih pitanja, inače - zna se: pakao. (iliti Goli otok :-) )

Ne tako davno,ateisti su kod nas bili na ceni.Sada je puno novokomponovanih vernika koji ne razumu ni religiju,ni pojam Boga.Jos uvek nam je zvanični crkveni jezik staroslovenski,nerazumljiv za sire mase i to
je jos jedan prilog ljudskoj gluposti.

Ovo ne bi bili sporadicni slucajevi, vis ekao masovna histerija........ko bi to podneo z:hm:
Zato treba poraditi.........bolje spreciti nego leciti
Ne mislim da bi se desila nikakva masovna histerija. Onih 10% koji su pravi vernici ce da budu vernici kakve god dokaze da im das. Ostali bi, kao konformisti, prihvatili preovladjujuce stanje stvari... Uostalom, sa sadasnjom stopom rasta broja ateista idemo prema tome polako.

Potpuno si u pravu, i o tome sam već pisao - komunizam (barem u zemljama istočnog bloka) je bio isto što i religija, samo što su boga na nebu zamenili bogom na zemlji. Isto kao i u religiji, nisi smeo da postavljaš pitanja zašto dragi predsednik ima sve dok narod nema ništa, status vođa bio je isti (ako ne i bolji) od statusa božanstva. Razmisli malo o tome - i jedno i drugo su totalitarni sistemi u kojima je osnova koncept vere - hrišćani te uveravaju da će ti posle smrti biti mnogo bolje, a komunisti te uveravaju da već živiš u raju. Ni u jednom ni u drugom slučaju nema mesta za sumnju i postavljanje suvišnih pitanja, inače - zna se: pakao. (iliti Goli otok :-) )

Поредиш Хришћанство са комуњаризмом - е свашта... ово ти стварно "не пије воду"!

Ne mislim da bi se desila nikakva masovna histerija. Onih 10% koji su pravi vernici ce da budu vernici kakve god dokaze da im das. Ostali bi, kao konformisti, prihvatili preovladjujuce stanje stvari... Uostalom, sa sadasnjom stopom rasta broja ateista idemo prema tome polako.

Preovladjujuce stanje stvari bi u tom slucaju bilo kad covek umre mrtav je..........u skaldu sa tim bi se ljudi i ponasali.

Back