Ateizam

1. Mainline to Liberal Christian Protestants (100%)
2. Liberal Quakers (87%)
3. Orthodox Quaker (74%)
4. Unitarian Universalism (74%)
5. Baha'i Faith (73%)
6. Mainline to Conservative Christian/Protestant (72%)
7. Reform Judaism (70%)
8. Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints (Mormons) (70%)
9. Christian Science (Church of Christ, Scientist) (67%)
10. New Thought (59%)

Ako nikad pre nisi prihvatio Božju ponudu spasenja i večnog života, onda za to ne postoji bolje vreme nego što je ovo SADA (2. Korinćanima 6:2). Odluči se i reci Isusu Hristu DA i to upravo sada, tu gde jesi - dok sediš pred računarom.

ako vec sve shvatas bukvalno onda i rec VERA shvati bukvalno. Poenta je u verovanju, a ako verujes u njega, onda i njije potrebno da se pojavi ispred tebe i da te `pita`., ili sta vec.
Ne mozes reci DA ako ne verujes u Njega, a ako verujes nema potrebe da ti se pokazuje, jer vec verujes.

Poslednja izmena:
Cartmanland
Re: Ateizam
Ako nikad pre nisi prihvatio Božju ponudu spasenja i večnog života, onda za to ne postoji bolje vreme nego što je ovo SADA (2. Korinćanima 6:2). Odluči se i reci Isusu Hristu DA i to upravo sada, tu gde jesi - dok sediš pred računarom.

2 Kor.6:2...Jer On govori: U vreme najbolje poslušah te, i u dan spasenja pomogoh ti. Evo sad je vreme najbolje, evo sad je dan spasenja!

A o čemu se zapravo radi u ovom stihu...O kojem se to davnom najboljem vremenu radi,ko je koga poslušao i šta poslušao i ko je kome i šta pomogao.A onda kada se pročita 2 Kor.6:4...
...Nego u svemu pokažite se kao sluge Božije, u trpljenju mnogom, u nevoljama, u bedama, u tesnotama...
proizilazi da je ovozemaljski život samo tpljenje,nevolje,bede i tesnote.Ja ovozemaljski život ne doživljavam tako pa biva nekako logičnim da mi je nepotrebno bilo kakvo spasenje ...nakon smrti.Ma uopšte me ne zanima šta će da bude nakon smrti.

A Platon je lepo i moćno definisao život kazavši...

''Život je igra,treba je odigrati do kraja''

Pa nekako u tom smislu,doživljavajući život kao igru igram se poput deteta onako kao da me niko u toj igri ne gleda.

A Isusu ne mogu da kažem DA jer nije plemenito ponudio večni život ne tražeći ništa za učinjeno.Po meni bilo koje dobro koje unapred računa na neku protiv uslugu nije samo po sebi dobro.Ne mogu Isusu da kažem DA jer se blago užasavam njegove isključivosti u smislu onoga ili si samnom ili si protiv mene.
felix.gif

"Ni jedan ateista koji je opovrgavao božansko poreklo Isusa Hrista nije poricao da je On ideal čovečanstva." (Dostojevski)

"Ne, ja ne verujem da postoji Bog. No ja znam da On postoji. I to mi je jedino znanje što ima neku vrednost od sveg mog znanja..." (Mihajlo Pupin)

Hm po Frojdu religioznost je cist odraz neuroze. Bog nam treba kao neki oblik fiktivne utehe za sve sto nas snadje u zivotu. Napokon zivimo u svetu gde su objashnjeni prirodni fenomeni i gde vishe ne moramo da se priglupljujemo crkvom koja je danas organizacija koja uzima pare najvishe. Da smo od svih crkvi u Srbiji upotrebili novac za obrazovanje...e gde bi na bilo kraja...

"Ni jedan ateista koji je opovrgavao božansko poreklo Isusa Hrista nije poricao da je On ideal čovečanstva." (Dostojevski)

"Ne, ja ne verujem da postoji Bog. No ja znam da On postoji. I to mi je jedino znanje što ima neku vrednost od sveg mog znanja..." (Mihajlo Pupin)

"Pouzdano znam da bog ne postoji. Zato sam ga izmislio i osvojio pola sveta".
(Atila Hunski) z:mrgreen:

Ау, како ничете - к'о печурке после кише... шта је ово, "нова мода" неко ИНТЕРНЕТ ВРБОВАЊЕ???

a87a284b2f.gif
a87a284b2f.gif
a87a284b2f.gif
a87a284b2f.gif
a87a284b2f.gif
a87a284b2f.gif
a87a284b2f.gif

Back