Ateizam

Kako znas koje je koje?

Tvoje subjektivno shvatanje sta predstavlja bog je odredilo da mislis sta je jedno a sta drugo z:lol:

osecaj je upitanju, kadaimas negativno iskustvo,budes prestravljen , srce bije kao ludo itd...
a pozitivno iskustvo , ima druge osobine, toplota oko srca, osustvo srraha, radost, itd, tesko je sve objasniti recima

ako ne znas ne znas? ali akoznas slobodno reci , jer zaista hocu da cujem, i drugu stranu.
Знам само оно у шта сам се уверила. Одговорно тврдим да сам још увек жива. z:lol:
Нема друге стране. Ако те прича о рају и паклу мотивише да развијаш врлине, то је супер.
То што неко има неки други мотив, не значи да је на другој страни.
Како ти не желиш да те било ко поколеба у вери, тако ни другима није пријатно да их увераваш да је то у шта ти верујеш истина и да ће вечно горети...
Зар није тако?

Знам само оно у шта сам се уверила. Одговорно тврдим да сам још увек жива. z:lol:
Нема друге стране. Ако те прича о рају и паклу мотивише да развијаш врлине, то је супер.
То што неко има неки други мотив, не значи да је на другој страни.
Како ти не желиш да те било ко поколеба у вери, тако ни другима није пријатно да их увераваш да је то у шта ти верујеш истина и да ће вечно горети...
Зар није тако?

dali mislis da bi ja , gubio vreme , objasnjavajuci nesto usta ni ja nisam siguran? pa ne bih, ovde sam jer sam siguran ,imam, svoja iskustva, jer sam doziveo ono sto je mali broj ljudi doziveo, zato vam i pricam braco i sestre. jer vam ne bih savetovao ono sto ni ja ne bih trpeo, , zar ja kao ljudsko bice nisam zeleo isto sto i vi, zar nisam presao vise nego mnogi, ludovao menjao ,dev, piancio, obilazio svet, ali, videh sto videh doziveh sto doziveh, i svemu dodje kraj ,jer sam spoznao da nije to cilj nas ljudi na ovoj planeti zvanoj zemlja.

dali mislis da bi ja , gubio vreme , objasnjavajuci nesto usta ni ja nisam siguran? pa ne bih, ovde sam jer sam siguran ,imam, svoja iskustva, jer sam doziveo ono sto je mali broj ljudi doziveo, zato vam i pricam braco i sestre. jer vam ne bih savetovao ono sto ni ja ne bih trpeo, , zar ja kao ljudsko bice nisam zeleo isto sto i vi, zar nisam presao vise nego mnogi, ludovao menjao ,dev, piancio, obilazio svet, ali, videh sto videh doziveh sto doziveh, i svemu dodje kraj ,jer sam spoznao da nije to cilj nas ljudi na ovoj planeti zvanoj zemlja.
Јел ово неки цитат? Шта ти би?

ништа те не разумем...

Извини.. учинило ми се због оног ''браћо и сестре'' па се све осврћем да видим има ли још некога поред мене...z:lol:
Па шта си ти то муко шест година и шест дана ( а можда и шест сатиz:lol:) млађи од мене, могао толико да прођеш и искусиш, да би био толико уверен.
Тек си се бре родио. z:)

Извини.. учинило ми се због оног ''браћо и сестре'' па се све осврћем да видим има ли још некога поред мене...z:lol:
Па шта си ти то муко шест година и шест дана ( а можда и шест сатиz:lol:) млађи од мене, могао толико да прођеш и искусиш, да би био толико уверен.
Тек си се бре родио. z:)

auuuuu 666. z:)

pa recimo da sam imao mgucnosti daprodjem deo sveta,

a duhovna iskustva su nesto drugo,

jesam tekz:)

ми не знамо да је универзум пре 13,7 милајрди година уопште постојао.

Ali znamo.

Ako je 2+2=4, sledi da je univerzum star 13.7 milijardi godina.

Ako univerzum nije star oko 13.7 milijardi godina, onda ni 2+2 nije jednako 4.

Ako ne verujes, prodji sam kroz matematiku.

Ili zaista mislis da nauka ponekad funkcionise, a ponekad ne, i da ti mozes da biras sta ti se ne svidja? Sve je deo jedne celine.

моја ВЕРА нема сукоб са НАУКОМ, али поједине науке имају сукоб са "мојом" ЛОГИКОМ.

Na osnovu cega? Sta se to protivi tvojoj logici?

Original postavio @sale@ Pogledaj poruku
моја ВЕРА нема сукоб са НАУКОМ, али поједине науке имају сукоб са "мојом" ЛОГИКОМ.

A da nije malo obrnuto.Da možda ''tvoja'' logika nema sukob sa pojedinim naukama...
felix.gif

Ah, doslovno tumacenje. Ovo je uzrok jako velikog broja problema koji nastaju izmedju ne samo vere i nauke, vec i unutar same vere, pa i izmedju vere i drugih sfera ljudske misli. Reci da Biblija sadrzi istinu je jedna stvar; tvrditi da Biblijske reci doslovno sadrze istinu je nesto sasvim drugo, i veoma problematicno.

Reci Isusove, iz Jevandjelja po Luki (glava 21):

29 I kaza im priču: Gledajte na smokvu i na sva drveta;
30 Kad vidite da već poteraju, sami znate da je blizu leto.
31 Tako i vi kad vidite ovo da se zbiva, znajte da je blizu carstvo Božije.
32 Zaista vam kažem da ovaj naraštaj neće proći dok se ovo sve ne zbude.

Glava 21 u stihovima koji prethode navedenim (procitaj celu) opisuje dolazak Carstva Nebeskog. Znaci, ako je verovati Isusu, "ovaj narastaj" - narastaj kome Isus govori ove reci - nece proci pre nego sto dodje Carstvo Nebesko?

Ali taj narastaj je davno prosao!

Pa onda imas po Jovanu, 21:22, . Pa onda po Mateju, glava 24, opet kaze da "ovaj narastaj nece proci". Pa onda Pavle, Korincanima poslanica prva, glava 10:

11 Ovo se pak sve događaše ugledi njima, a napisa se za nauku nama, na koje posledak sveta dođe.

Na njih je posledak sveta dosao? Na njih kojima Pavle ovo pise?

Ima mnogo drugih ovakvih stihova, koji ukazuju da su pisci ocekivali dolazak Carstva u toku svojih zivota - pre prakticno dve hiljade godina.

Da li je, sad, po tebi Isus lagao kada je rekao da "ovaj narastaj nece proci" dok ne dodje Carstvo Bozje na Zemlju? Ako tumacis Bibliju doslovno, nema drugacijeg objasnjenja. Lepo pise "narastaj nece proci".

Ili mozda reci ponekad u Bibliji ne znace ono sto znace doslovno u svakodnevnom govoru? Ako reci "ovaj narastaj nece proci" ne nose doslovno znacenje - zasto onda onih sedam dana moraju da doslovno

Sta sa ovime, u Otkrovenju, 6:

13 I zvezde nebeske padoše na zemlju kao što smokva odbacuje pupke svoje kad je veliki vetar zaljulja.

Zvezde nebeske padose na Zemlju? Najmanja zvezda je hiljadama puta veca od Zemlje! Jedan crveni superdiv bi mogao da proguta planetu Zemlju lakse nego sto okean guta zrno peska. Pogledaj sledeci video:

Zvezde ce "pasti na Zemlju", doslovno?

Meni se cini da se mozda radi o metaforama, o poetskom jeziku kojim Bog komunicira sa ljudskom dusom?

(Ne znam da li si ikada cuo za doktrinu "Bozanske Adaptacije" - rani hriscanski filozof Origen daje jednu verziju u svojoj knjizi "O Osnovnim Principima". Ideja je da se Bog otkriva ljudima polako, i kroz analogije i blede ideje, zato sto ljudi nisu u stanju, niti su psiholoski spremni, da razumeju punu istinu ili shvate punu velicinu Bozanskog bica. Otud, otkrovenje u Bibliji je samo jedan korak u konstantom traganju za istinom o Bogu, i ne predstavlja konacnu verziju.)

На тим темама те нисам никада видео. Али зато си запенио доказујући да су креационисти идиоти.

Ja sam naucnik Eremito. Imam problem sa iznosenjem neistina o nauci.

Ovo nema veze sa tvojim stavom, ili tvojim misljenjem o evoluciji. Prosta cinjenica je da ti ovde citiras stvari koje su razni kreacionisti izmislili, i to radis bez ikakve provere.

Ti ovde kazes:

Ако се заиста бавиш науком, (за разлику од мене), мислим да би било корисније пре свега за тебе да УВЕК СУМЊАШ а не само да бандоглаво ТВРДИШ зато што си ПОВЕРОВАО - а после неколико деценија када се дође до нечег новог да опет тврдиш НЕШТО САСВИМ ДРУГО.

Sto je lep savet. Ali vidis, Eremito, ja jesam proverio. Ja sam neurobiolog po profesiji, koncentrisan na celijsku neurobiologiju; moja pozadina je prevashodno u biohemiji i molekularnoj biofizici, sa dobrom dozom molekularne biologije i genetike. U toku mojih studija, ja sam posmatrao evoluciju uzivo, koristio je da proizvedem nove proteine, i dan danas svakodnevno koristim bioinformaticke alatke koje su zasnovane na evolutivnim principima.

Drugim recima, Eremito, ja sam uzeo u svoje ruke i proverio. Ne tvrdim nesto sto sam poverovao, vec tvrdim ono sto sam proverio.

Sad ja imam jedno pitanje za tebe, Eremito. Zasto nikada nisi ni pokusao da sam proveris bilo sta od onoga sto si nam ovde napisao?

Da ne bude nejasno, izabracu jedan primer. Ti si ovde tvrdio da je zadnji geoloski nalaz o Karipskom Basenu objavljen 1901-ve godine, i da geolozi "izbegavaju da na tome rade" - sa implikacijom da su geolozi u nekakvoj zaveri da sakriju dokaze koji se ne uklapaju sa teorijom evolucije.

Ovo je totalna i potpuna neistina, koja usput blati obraz svih zivih geologa - jer ti optuzujes geologe da namerno lazu i izbegavaju da traze istinu. Ali sto je jos gore, ovo je jednostavno proveriti: da si cak i pokusao da uradis pretragu na ovu temu, nasao bi na stotine tekstova i analiza, citave geoloske sajtove posvecene ovoj temi, i dovoljno informacija da mozes citavu karijeru da posvetis tome.

A znas sta je jos i najbitnije u okviru ove diskusije? Ovo nema veze sa evolucijom!

Mozemo evoluciju potpuno da zaboravimo. Neka je evolucija netacna, i neka je Bog stvorio svet doslovno za sest dana pre sest hiljada godina. Ono sto si ti rekao o geologiji i geolozima i dalje nije tacno - izrekao si laz, i to protiv postenih ljudi. I ti mislis da time branis Boga?

Ovo je samo jedan mali, direktan primer. Sve druge stvari koje si naveo si isto tako mogao da proveris, uz malo truda.

Ali ti ni ne pokusavas.

Zar ti nije jasno, Eremito, da laz ostaje laz bez obzira protiv cega je usmerena?

Ako ti neko kaze "Islam je ocigledno pogresna religija, posto su muslimani bacili na stotine nuklearnih bombi po svim zemljama koje nisu prihvatile njihovu religiju" - taj covek govori nesto sto nije istina. Nije bitno da li je Islam tacna ili pogresna religija: bez obzira na to, ako ti prenosis ovo kao istinu, ti prenosis laz - ti lazes.

Isto vazi i za evoluciju. Ako prenosis "argumente" protiv evolucije koji nisu istiniti, ti pravis od sebe lazova - bez obzira da li je sama teorija evolucije tacna ili netacna, nije bitno. U svakom slucaju, ti krsis direktnu Bozju zapovest.

U ime Boga.

Па ја могу да "преписујем" или од креациониста или од еволуциониста - а ни једно ни друго НЕ МОГУ ДА ПРОВЕРИМ. Ј

Prvo, mozes. Ono za geologiju si mogao da proveris prostim razgovorom ili pitanjem nekom geologu.

Drugo, ako nesto i ne mozes da proveris, mozda ne bi trebalo da bezuslovno verujes jednoj strani diskusije?

Ali zaista, uz malo provere bi mogao da proveris prakticno svaku od tih stvari koje si napisao. Na primer:

Pre 25 godina desilo se nešto o čemu se danas malo priča. Britanski fizičar Fred Hojl izjavio je da je jedan od najčuvenijih fosila na svetu - najverovatnije falsifikat.
...
Oni su utvrdili da je još 1860. godine jedan dovitljivi Bavarac jednostavno dodao perje na dva originalna fosila gmizavaca.Ovi se falsifikati nalaze u Londonu i Berlinu.
...
Trojica fizičara imala je idеju da skine delić sloja sa krila fosila i podvrgne ga hemijskim testovima kako bi eventualno otkrili tragove gumarabike ili nekog sličnog materijala novijeg datuma.Naravno, čelnici Prirodnjačkog muzeja nisu dali da se 'uznemirava' jedan od najznačajnijih fosila u svetu.
....
И како сада ја да знам ко лаже ???

Tako sto proveris makar najosnovnije delove price.

Recimo, utvrdis da postoji nekoliko fosila Archaeopteryx-a, nadjenih na razlicitim mestima u periodu od preko sto godina. Dva odlicna nalaza su nadjena preko sto godina nakon smrti coveka koji je dao gorepomenuti fosil Britanskom Muzeju sredinom devetnaestog veka. Osim ako on nije sto godina nakon smrti falsifikovao (pa podmetnuo u druge iskopine) jos fosila, prica je besmislena.

Dalje, mozes da pogledas neku detaljniju fotografiju Archaeopteryx-a. Recimo:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/15/Vog1h.jpg

Ili:

http://www.rockandwater.com/Web%20Site%20Images/Fossil%20Pads/ArchioptrixFossil.jpg

Na njima jasno mozes da vidis da se otisci perja nastavljaju kontinualno ispod fosilizovanih kostiju. Tehnicki je nemoguce ovo falsifikovati cak i danasnjim metodama.

Prisustvo cementa bi proizvelo diskontinuitete. Susenje cementa tokom sto pedeset godina bi proizvelo pukotine i dalje mrvljenje.

Vene kristalizovanog kalcita se krecu i kroz kosti i kroz perje. Ovo je nemoguce falsifikovati, posto formiranje ovakvih kristala zahteva makar nekoliko hiljada godina.

Itd.

Takodje, mozes da procitas Hojlov tekst. Pokojni Hojl je bio poslednji uticajni naucnik (tj. naucnik koji je postigao bilo sta u nauci) koji je podrzavao kreacionizam. On je ovaj tekst napisao kao poslednji pokusaj da napadne postojanje pernatih dinosaurusa. Danas postoji masa fosila pernatih dinosaurusa, i vise nijedan normalan covek, ma koliki kreacionista bio, ne moze da tvrdi da su svi oni falsifikovani...

у суштини, подвала/покушај подметачине атеиста се састоји у томе да, сугерисањем да је "еволуција природан процес", искључе удео Бога у томе. они сугеришу: "Ето, имамо еволуцију ! дакле - ТО је доказ да прича из Књиге Постања нема везе са логичношћу.

Covece!

Ako ti neko kaze "Zemlja nije centar Univerzuma, sto dokazuje da ljudi nisu centralna briga Boga, sto dokazuje da je cela Biblija besmislena" - ti ces na to odgovoriti tako sto ces tvrditi da Zemlja jeste centar Univerzuma?

Postoji istina, koju ti mozes koristiti da ucvrstis svoju veru, a ateisti mogu da koriste da tvoju veru napadnu. To se tebi ne svidja, pa zato...ucvrscujes svoju veru tako sto negiras istinu?

Kada ti sledeci put neko to kaze, reci "Jeste, evolucija je prirodan proces. Odvija se po prirodnim zakonima. Ko je stvorio te zakone?"

еволуционистичка страница која је покушала да исмеје креационисте....нешто нису пуно сигурни.

Ja sam autor reci koje citiras. I prakticno celog sajta TeorijaEvolucije.com

Cilj stranice nije da ismeje bilo koga, vec da ubedi vernike da prestanu da bezuslovno, bez provere, i bez ikakve sumnje veruju u lazi kreacionista kao u Sveto Pismo.

а ово је нешто најјаче:
Citat:
"Mi smo skeptični u vezi tvrdnji o mogućnosti slučajnih mutacija i prirodnog odabira i njihovoj važnosti u složenosti života. Trebalo bi ohrabriti detaljnu (ili pažljivu) analizu dokaza Darvinovoj teoriji"

Ne, Sale, ovo nije "nesto najjace", vec je nesto jadno.

Ovo sto si citirao je "izjava" koju potpisuju pripadnici "Diskoveri Instituta", organizacije koju finansiraju ultrafundamentalisticki protestanti u Americi.

Ako ti nije jasno zasto je jadna - nakon deset godina, uspeli su da skupe nesto vise od pet stotina ljudi spremnih da potpisu tu izjavu; od tih pet stotina, tridesetak su prirodni naucnici, ostalo su teolozi, matematicari, i inzenjeri.

Biolozi su odgovorili na ovu listu sa dve stvari.

Prvo, kada je ova lista bila stara tri godine (i sadrzala tri stotine potpisa), jedan geolog je odlucio da pokusa da vidi koliko naucnika ce potpisati suprotnu peticiju u roku od tri dana. Za tri dana je skupio prakticno deset hiljada potpisa.

Drugo, NCSE (nacionalni centar za naucno obrazovanje) u Americi je odgovorio sa "Projektom Stiv". Poceo je da sakuplja potpise naucnika koji se zovu Stiv, Stiven ili Stefani, sto su relativno cesta imena.

Rezultat? Vise naucnika po imenu Stiv smatra da je Inteligentni Dizajn totalna glupost, nego sto ima naucnika bilo kog imena koji se protive evoluciji.

Da li onda ne verujes i u ljubav, iskrenost, dobrotu....? To su stvari koje se ne mogu dokazati eksperimentom.

Ali mogu.

Ja ih mogu videti u fMRI masini, ali nije potrebna velika tehnologija.

Uzmi dvadeset parova ljudi koji se nikada nisu upoznali. Uzmi, s druge strane, dvadeset parova ljudi koji se medjusobno vole. Posmatraj kako se ponasaju jedni prema drugima.

Videces razliku u ponasanju. Ta razlika je ono sto nazivamo "ljubav".

Isto to vazi i za iskrenost (sasvim se lako moze eksperimentalno proveriti ko govori istinu, a ko laze; a opet, fMRI moze cesto ovo da pokaze, osim u slucaju deluzija). Isto vazi i za dobrotu (koja je modifikator ponasanja).

Neces naci fizicke dokaze kojima ateisti mozes dokazati postojanje Boga. Niti on moze tebi da dokaze nepostojanje. Covek ili veruje ili ne veruje.

Jedino o cemu se mozete raspravljati su fizicke, materijalne stvari. I tu je problem: ako sebe dovedes u situaciju da o fizickim stvarima govoris nesto sto fizicki nije tacno, i ako to onda povezes sa svojom verom, tu onda otvaras vrata da te ateista (uspesno!) napadne: jer istina tu prelazi na njegovu stranu.

ja ti mogu pripovedati o raju i paklu, ? ali reci ti meni sta me ceka ako nije istinito ono u sta ja verujem.?

Niko ne zna.

Problem sa ovim argumentom, Boky, je isti problem koji imas sa Vidovitom Zorkom. Ako se sutra nece desiti ono sto ti je Vidovita Zorka rekla da ce se desiti, pa sta ce se onda desiti?

To sto drugi ljudi ne znaju sta ce biti, ne znaci da je odgovor u koga ti verujes neophodno tacan.

..................................
.................................
.................................
ti prenosis laz - ti lazes.

Isto vazi i za evoluciju. Ako prenosis "argumente" protiv evolucije koji nisu istiniti, ti pravis od sebe lazova - bez obzira da li je sama teorija evolucije tacna ili netacna, nije bitno. U svakom slucaju, ti krsis direktnu Bozju zapovest.

U ime Boga.

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=8473590&postcount=1466

Ех, док ја спавам "са очима изван сваког зла" - ти пишеш ли пишеш...:per:

Елем, знао сам од почетка да си мене "уфиксирао" - али тек сада разумем и зашто. Апсолутно си ме заменио са неким, тј. ти мислиш да сам баш ја творац креационистичких ставова и стога уопште до твог мозга не допире да сам ја само њих цитирао. Зато си мене лично за оно што ја лично нисам изговорио већ безброј пута назвао лажовом са позамашном дозом горчине и мржње. Интересантно.

Имаш неки проблем у вези са вером
, иначе као стварни научник никада не би траћио време на неког безименог верника-хришћанина и трудио се да га побијеш, осим навођењем научник доказа, и увредама. Очигледно је да твој циљ НИЈЕ само наука него још нешто, ти знаш, ја не знам. Имаш недвосмислену потребу да НАУКУ преименујеш у ВЕРУ...што је поприлично узалудан посао. Поготово ако своја научна сазнања и достигнућа "филујеш" још и цитатима Библије а науку вучеш у догматизам.

Ја, рецимо, теби ништа не верујем. И шта ћемо сад? Да скупљамо потписе - па ко више скупи ондаК је он у праву???

Уосталом, "еволутивни принципи" су једно - а Теорија еволуције нешто сасвим друго. За људе твога кова најбољи лек је ВРЕМЕ ... и када ти оно буде пружило довољно доказа о томе колико је наука као таква МАЛЕНА у односу на Творца... можда ћеш се сетити ове интернет расправе. А дотле, није лепо да ти мене опомињеш да ли кршим Божије заповести - има ко је за то "надлежан"!!!

Ah, doslovno tumacenje. Ovo je uzrok jako velikog broja problema koji nastaju izmedju ne samo vere i nauke, vec i unutar same vere, pa i izmedju vere i drugih sfera ljudske misli. Reci da Biblija sadrzi istinu je jedna stvar; tvrditi da Biblijske reci doslovno sadrze istinu je nesto sasvim drugo, i veoma problematicno.

Reci Isusove, iz Jevandjelja po Luki (glava 21):

29 I kaza im priču: Gledajte na smokvu i na sva drveta;
30 Kad vidite da već poteraju, sami znate da je blizu leto.
31 Tako i vi kad vidite ovo da se zbiva, znajte da je blizu carstvo Božije.
32 Zaista vam kažem da ovaj naraštaj neće proći dok se ovo sve ne zbude.

Glava 21 u stihovima koji prethode navedenim (procitaj celu) opisuje dolazak Carstva Nebeskog. Znaci, ako je verovati Isusu, "ovaj narastaj" - narastaj kome Isus govori ove reci - nece proci pre nego sto dodje Carstvo Nebesko?

Ali taj narastaj je davno prosao!

Pa onda imas po Jovanu, 21:22, . Pa onda po Mateju, glava 24, opet kaze da "ovaj narastaj nece proci". Pa onda Pavle, Korincanima poslanica prva, glava 10:

11 Ovo se pak sve događaše ugledi njima, a napisa se za nauku nama, na koje posledak sveta dođe.

Na njih je posledak sveta dosao? Na njih kojima Pavle ovo pise?

Ima mnogo drugih ovakvih stihova, koji ukazuju da su pisci ocekivali dolazak Carstva u toku svojih zivota - pre prakticno dve hiljade godina.

Da li je, sad, po tebi Isus lagao kada je rekao da "ovaj narastaj nece proci" dok ne dodje Carstvo Bozje na Zemlju? Ako tumacis Bibliju doslovno, nema drugacijeg objasnjenja. Lepo pise "narastaj nece proci".

Ili mozda reci ponekad u Bibliji ne znace ono sto znace doslovno u svakodnevnom govoru? Ako reci "ovaj narastaj nece proci" ne nose doslovno znacenje - zasto onda onih sedam dana moraju da doslovno

Sta sa ovime, u Otkrovenju, 6:

13 I zvezde nebeske padoše na zemlju kao što smokva odbacuje pupke svoje kad je veliki vetar zaljulja.

Zvezde nebeske padose na Zemlju? Najmanja zvezda je hiljadama puta veca od Zemlje! Jedan crveni superdiv bi mogao da proguta planetu Zemlju lakse nego sto okean guta zrno peska. Pogledaj sledeci video:

Zvezde ce "pasti na Zemlju", doslovno?

Meni se cini da se mozda radi o metaforama, o poetskom jeziku kojim Bog komunicira sa ljudskom dusom?

(Ne znam da li si ikada cuo za doktrinu "Bozanske Adaptacije" - rani hriscanski filozof Origen daje jednu verziju u svojoj knjizi "O Osnovnim Principima". Ideja je da se Bog otkriva ljudima polako, i kroz analogije i blede ideje, zato sto ljudi nisu u stanju, niti su psiholoski spremni, da razumeju punu istinu ili shvate punu velicinu Bozanskog bica. Otud, otkrovenje u Bibliji je samo jedan korak u konstantom traganju za istinom o Bogu, i ne predstavlja konacnu verziju.)

Овде критикујеш БУКВАЛИСТЕ а заправо и сам западаш у буквално тумачење и што је још горе буквалност тумачења Библије оспораваш научним доказима - што је још горе.

Са овим плаво болдованим се потпуно слажем.

п.с. Верујем да је Откровење Јованово КОНАЧНА верзија ИСТИНЕ.

Ako ti neko kaze "Zemlja nije centar Univerzuma, sto dokazuje da ljudi nisu centralna briga Boga, sto dokazuje da je cela Biblija besmislena" - ti ces na to odgovoriti tako sto ces tvrditi da Zemlja jeste centar Univerzuma?

претпостављам да знаш колики је универзум?

Cilj stranice nije da ismeje bilo koga, vec da ubedi vernike da prestanu da bezuslovno, bez provere, i bez ikakve sumnje veruju u lazi kreacionista kao u Sveto Pismo

зашто би нас убеђивао, пусти нас да живимо у лажи.

Back