BOKYSTAMY
Veoma poznat
- Poruka
- 10.976
A i svestan si cinjenice da svakodnevno vrsim gresne radnje? Jel se svaki dan ispovedas? Realno umreces kao gresnik ako nesto propustis.
Ja verujem u boga, ali ne verujem npr. u crkvu kao ljudsku organizaciju i njena pravila (da se tako izrazim).
nema spasenja no kroz crkvu hristovu, i nije ljudska organizacija nego hristova crkva, jer je i rekao, evo sazidacu crkvu svoju i vrata pakla nece je nadvladati, takodje vidimo da su apostoli i vernici zajedno ucestvovali u molitvi postu i pricescu, pa i kasnije imamo katakombe,gde su se hriscani tajno sakupljali, i na kraju prelepe crkve i manastire, ali nazalost polu prazne jer vernici sa tim stavom ,ili ne idu na liturgiju ali predju u drugu veru,
glava crkve je hristos a mi smo udovi, , onda gde su dvoje ili vise sakupljeni u moje ime onde sam i ja medju njima, zato su zajednicke molitve jace, mada covek se moze moliti na bilo kom mestu, , ucrkvi se svrsavaju razne svete tajne, a i pricesce, a isus je rekao ko ne jede moje telo i nepijemoju krv nema zivot vecni , a ko to ispunjava hristos obecava da ce ga vaskrsnuti u poslednji dan, mir ti od Boga
ces se odupreti telesnoj tastini,