Ateizam

opet kazem; meni nauka nije protivnik, ali do kakve istine stici, rekao sam ti da je mudrost ovoga sveta ludost ispred boga, zar mislis da nauka zeli da bogaistera iz ljudske duse? grdno se varas , to nisu mogli ni svi tirani zajedno pocevsi od nerona do staljina,

a gde t vide da nauka izucava boga, mnogo si se primio. jer naucnih dostignuca nikada dosta , a ona su obicna tastina,i nemogu nikada da zadovolje ljudsku dusu, ona ce uvek teziti za duhovnom hranom.

Ovde se kriješ iza reči nauke. Pod naukom se podrazumevaju i neke naučne discipline koje ti jako smetaju, pa pisao si nešto protiv njih (da te podsetim na neke prethodne strane kada si skrnavio fiziku:D)

opet kazem; meni nauka nije protivnik, ali do kakve istine stici, rekao sam ti da je mudrost ovoga sveta ludost ispred boga, zar mislis da nauka zeli da bogaistera iz ljudske duse? grdno se varas , to nisu mogli ni svi tirani zajedno pocevsi od nerona do staljina,

a gde t vide da nauka izucava boga, mnogo si se primio. jer naucnih dostignuca nikada dosta , a ona su obicna tastina,i nemogu nikada da zadovolje ljudsku dusu, ona ce uvek teziti za duhovnom hranom.

Uopšte ovo ne mislim. Naprotiv i ja sam mišljenja da je Bog u tvojoj duši i da niko ne može da ga istera iz nje. Problem je u tome što ti misliš da je Bog i izvan tebe, a ne vidiš da ti tog Boga nauka oduzima.

Nit gde vide, nit gde napisa. Nauku interesuje Bog koliko i tebe lanjski sneg. Svakako iz ovoga izuzimam samo psihijatriju i psihologiju koje se opet ne bave direktno Bogom nego bogobojažljivima.
Ja ti govorim o mojim bogovima, Bogovima Naučnicima. Oni pišu svoja jevanđelja, a ja pokušavam da poneka razumem.

Uopšte ovo ne mislim. Naprotiv i ja sam mišljenja da je Bog u tvojoj duši i da niko ne može da ga istera iz nje. Problem je u tome što ti misliš da je Bog i izvan tebe, a ne vidiš da ti tog Boga nauka oduzima.

nema nauka veze sa oduzimanjem boga, cak je i neko izjavio ne znam tacno ko,ako bih uvideo da moja nauka ubiva z:)veru u boga ,odmah bi od nje odstupio,

lose razmisljas o nauci?z:mrgreen:

Ovde se kriješ iza reči nauke. Pod naukom se podrazumevaju i neke naučne discipline koje ti jako smetaju, pa pisao si nešto protiv njih (da te podsetim na neke prethodne strane kada si skrnavio fiziku:D)

ja sene krijem iza nauke , imoj cilj je bio da pokazem da je fizika indirektan pokazatelj da bog postojiz:)

Nit gde vide, nit gde napisa. Nauku interesuje Bog koliko i tebe lanjski sneg. Svakako iz ovoga izuzimam samo psihijatriju i psihologiju koje se opet ne bave direktno Bogom nego bogobojažljivima.
Ja ti govorim o mojim bogovima, Bogovima Naučnicima. Oni pišu svoja jevanđelja, a ja pokušavam da poneka razumem.

znas li sta znaci jevandjelje,? eto i ti imas bogove, tacnije idolez:lol:

A - Teos(na Grčkom) i u bukvalnom prevodu znači BEZBOŽNIŠTVO!
Stanje nemanja teističkih verovanja ili aktivno neverovanje u postojanje božanstva a kroz istoriju se vrlo često vezuje za filozofske škole agnosticizma, materijalizma, empirizma ili racionalizma ali nije nužno pravilo.
Sam izraz je nastao u 16-om veku a sama spontana verovanja da božanstva ne postoje stara su koliko i sam teizam.
Filozofska kapiranja koja danas zovemo ateizmom su mnogo starija od hrišćanstva i javljaju se u Aziji otprilike u 6-om veku pre nove ere... kada su nastale i nove religije... Taoizam u Kini, Džainizam i Budizam u Indiji...

Postoje dve vrste ateizma:

1. Slab ateizam - implicitni ili negativni ateizam, stanje neverovanja u božanstva

2. Čvrst ateizam - eksplicitni ili pozitivni ateizam, stanje verovanja da božanstva ne postoje

Dakle, sam svoj majstor. Veruj u sebe i misli svojom glavom... jer, i na autobusu piše ''banca intessa'' al' nema šalter!:mrgreen:

Vezuje se, onomad, za filozofske skole... ali to je bilo negiranje mitoloskog bozanstva, dogmi.
S tim to nema nikakve veze sa neverovanjem u van culne oblike postojanja odredjenih stvari. A danasnji ateisti su u velikoj meri takvi, ogranicavaju se na svoj culni svet i nista van toga ne postoji.
Sto znaci da takvi ateisti ne trebaju da opravdavaju svoja neverovanja kroz filozofske skole, jer su to potpuno dve razlicite stvari.

svaki dom treba neko da nacini , a koji je sve stvorio ono jeBogz:)
Ovo mi je poznato. Čujem to od svakog vernika. Jedino je problem vas vernika što je to kraj vaših razmišljanja. Bog i tačka. Nema dalje. A ja moram da pitam gde je tu razum?

A evo ti još nekoliko citata i to su napisali vernici:
"Razum je isuviše uska neplodna i džombovita njiva za religisjo seme".
Ovo je napisao doktor teologije pok. Lazar Milin.

A pazi šta je rekao Martin Luter pre nekoliko stotina godina:
"Razum je največi neprijatelj vere; nikad ne pomaže duhovnim stvarima, mnogo češće bori se protiv Božanske reči nego za nju, gledajući sprezirom na sve što izvire iz Boga. Ko želi da bude hrišćanin neka zaborvi na razum. U svim hrišćanima treba da oslepi razum".

Naglašavam ovo su napisali vernici.

''Ništa nije opasnije nego sigurnost da si u pravu. Ništa nije potencijalno tako razorno kao opsesija istinom koja se smatra apsolutnom. Svi zločini u istoriji bili su rezultat jedne ili druge vrste fanatizma. Svi istorijski pokolji činjeni su u ime , istinite religije, legitimnog nacionalizma, pravedne politike ili ispravne ideologije, ukratko - u ime borbe protiv nečije druge istine.(Francois Jacob)

felix.gif

Ovo mi je poznato. Čujem to od svakog vernika. Jedino je problem vas vernika što je to kraj vaših razmišljanja. Bog i tačka. Nema dalje. A ja moram da pitam gde je tu razum?

A evo ti još nekoliko citata i to su napisali vernici:
"Razum je isuviše uska neplodna i džombovita njiva za religisjo seme".
Ovo je napisao doktor teologije pok. Lazar Milin.

A pazi šta je rekao Martin Luter pre nekoliko stotina godina:
"Razum je največi neprijatelj vere; nikad ne pomaže duhovnim stvarima, mnogo češće bori se protiv Božanske reči nego za nju, gledajući sprezirom na sve što izvire iz Boga. Ko želi da bude hrišćanin neka zaborvi na razum. U svim hrišćanima treba da oslepi razum".

Naglašavam ovo su napisali vernici.

bas tako vernici, a ja citiram apostola pavla.

jos kaze ;neka budu savrseni vas duh dusa i telo za dolazak nasega gospoda isusa hrista.

bas tako vernici, a ja citiram apostola pavla.

jos kaze ;neka budu savrseni vas duh dusa i telo za dolazak nasega gospoda isusa hrista.

Izvini smorih te sa ovim pitanjima, ali si mi interesantan sagovornik.
Da li je to savrsenstvo oblikovano prema ljudskim uspostavljenim pravilima ili su od samog tvorca data?
Posto... neporeciva cinjenica je sve sto je ljudsko to mora biti "neispravno" jednim delom. Religija je vec preko 2000 godina u ljudsim rukama, ne mislis da je to i vise nego dovoljno vremena da se obrazuje i prema samim ljudima koji je poseduju?

Back