Ateizam

ima ali su pozitivne, i , ali kako objasniti mutacije od krokodila ptica?z:lol:

Nije baš od krokodila. z:)
No od gmizavaca jeste. Zato i najljupkije ptičice imaju one odvratne noge posute krljuštima.

Ono što pticu čini pticom, to je uglavnom perje, šuplje kosti, velika grudna kost i efikasnije srce.
Perje su imali neki gmizavci. Služilo im je kao zaštita od hladnoće. Šuplje kosti isto tako su im pomagale da se bolje kreću po zemlji. Bili su lakši, pa su brže hvatali plen, ili brže bežali od onih koji su želeli da ih pojedu.
Verovatno je da su prve poluptice letele na isti način kao i današnje leteće veverice. To jest skakale su sa drveta na drvo. Naravno, one koje su imale veću grudnu kost i više mišića (belog mesa) mogle su da prelete veće rastojanje a da ne završe među halapljivim zemaljskim grabljivcima.

чича дарвин:
"Ukoliko je moja teorija istinita,BEZBROJNE prelazne vrste,koje najblize povezuju sve vrste jedne iste grupe,sasvim sigurno su morale postojati...stoga bi dokaz njihovog bivseg postojanja trebao biti nadjen jedino medju fosilnim ostacima."

Derek V.Ager:
"ispada da ako ispitamo fosilni zapis detaljno,bilo na nivou redova ili na ivou vrsta,mi uvek i nanovo nailazimo na postupnu evoluciju,nego na iznenadnu eksploziju jedne grupe na racun druge."

Mark Czarenski:
"Glavni problem u dokazivanju teorije bio je fosilni zapis;utisnuca iscezlih vrsta sacuvanih u Zemljinim geoloskim formacijama.Ovaj zapis nikada nije otkrio tragove Darvinovih hipotetickih posrednih vrsta-umesto toga vrste se pojavljuju i nestaju iznenadno i ova anomalija podrzala je argumente kreacionista da je svaka vrsta kreirana od strane Boga."

T.Neville George:
"Nema vise potrebe izvinjavati se zbog siromastva fosilnog zapisa.Na neki nacin fosilni zapis je postao gotovo toliko bogat da je postao nepogodan za rukovanje i otkriva se brze nego sto se integrira...On(fosilni zapis)i pored svega toga nastavlja da biva sastavljan uglavnom od pukotina"

W.H.Thorpe:
"najjednostavniji tip celije predstavlja mehanizam nezamislivo slozeniji od bilo koje masine dosad zamisljene i konstruisane od strane coveka"

итд итд итд............

Nadji deo u Bibliji gde to pisez:poz:

A prosetaj do biblioteke pa tamo procitaj o evoluciji ptica.

Krokodili se btw nisu menjali milionima godina,jer su savrseno efikasni za svoje okruzenje z:poz:

pa mislim da gresis bas sam tamo to i procitao ,izgleda da slabo poznajes gradivo,

eto ja sam poslusao vas savet da citam o evoluciji i to radim,a kada se dobro upoznam onda cu mocibolje sa vama da diskutujem u pogledu evolucija..z:lol:

tacno je da covekov razvoj traje dosta duze, zato da bi naucio da komunicira, ali ipak je moglo da se desi tokom miliona godina? a sta je sa sinpanzom ,koliko njemu treba da se oformi?mi smo rod sa sinpanzama imamo iste gene zar ne?

Ne baš potpuno iste. z:)

I ovde polaziš od pogrešne pretpostavke da šimpanza mora da se oformi kao čovek.
Ne mora. I svakako neće. Jer je šimpanzo ugrožena vrsta čije stanište se sve više smanjuje. Sa druge strane, mutacije koje su od pretka šimpanza i čoveka dovele do čoveka teško da bi se mogle ponoviti na isti način.

Ljudska sposobnost komunikacije i njeno učenje preduslovi su sticanja znanja. Ukoliko bi se čovek rodio sa gotovom vokabularom, pored toga što bi bio u neprilici kada krene u inostranstvo, imao bi ograničenu moć saznavanja novih stvari.

pa mislim da gresis bas sam tamo to i procitao ,izgleda da slabo poznajes gradivo,

eto ja sam poslusao vas savet da citam o evoluciji i to radim,a kada se dobro upoznam onda cu mocibolje sa vama da diskutujem u pogledu evolucija..z:lol:

Aham u biblioteci si procitao da su ptice nastale od krokodila bas? z:lol:z:poz:

Slabo vidis slova z:poz:

Nije baš od krokodila. z:)
No od gmizavaca jeste. Zato i najljupkije ptičice imaju one odvratne noge posute krljuštima.

Ono što pticu čini pticom, to je uglavnom perje, šuplje kosti, velika grudna kost i efikasnije srce.
Perje su imali neki gmizavci. Služilo im je kao zaštita od hladnoće. Šuplje kosti isto tako su im pomagale da se bolje kreću po zemlji. Bili su lakši, pa su brže hvatali plen, ili brže bežali od onih koji su želeli da ih pojedu.
Verovatno je da su prve poluptice letele na isti način kao i današnje leteće veverice. To jest skakale su sa drveta na drvo. Naravno, one koje su imale veću grudnu kost i više mišića (belog mesa) mogle su da prelete veće rastojanje a da ne završe među halapljivim zemaljskim grabljivcima.

dobro , a sta mislis o problemu koji se tice disanja, jer ptice disu u jednom smeru ili sam pomesao nesto , kako disu gmizavci

Primećujem da čitaš kreacionističku literaturu.
Tamo se nalaze takve grube greške, recimo da su ptice nastale od krokodila ili ljudi od majmuna.

Ukoliko mogu da predložim, pročitaj i malo onoga što su napisali ljudi koji se razumeju u biologiju.

www.teorijaevolucije.com ti je dobar početak.

dobro , a sta mislis o problemu koji se tice disanja, jer ptice disu u jednom smeru ili sam pomesao nesto , kako disu gmizavci

Ne bih znao šta znači da ptice dišu u jednom smeru?
Istina, neke ptice mogu da koriste svoje šuplje kosti kao dodatni rezervoar vazduha, tako da kada udahnu, vazduh prolazi kroz pluća, sabija se u kosti i pri ponovnom prolasku pri izdisaju ostavlja još deo kiseonika.
Gmizavci dišu isto kao i ptice i sisari. Imaju pluća, jedino su ta pluća jednostavnije građe, odnosno manje efikasna.
Veća razlika je u građi srca. Koliko se sećam, kod ptica se prvi put javlja potpuno razdvojen plućni i telesni krvotok sa jasno odvojenim srčanim komorama. (Ali nisam siguran. Beše davno, a biologija mi nije struka)

Ne bih znao šta znači da ptice dišu u jednom smeru?
Istina, neke ptice mogu da koriste svoje šuplje kosti kao dodatni rezervoar vazduha, tako da kada udahnu, vazduh prolazi kroz pluća, sabija se u kosti i pri ponovnom prolasku pri izdisaju ostavlja još deo kiseonika.
Gmizavci dišu isto kao i ptice i sisari. Imaju pluća, jedino su ta pluća jednostavnije građe, odnosno manje efikasna.
Veća razlika je u građi srca. Koliko se sećam, kod ptica se prvi put javlja potpuno razdvojen plućni i telesni krvotok sa jasno odvojenim srčanim komorama. (Ali nisam siguran. Beše davno, a biologija mi nije struka)

pogledacu sutra , imam nekoliko diskova o stvaranju, evoluciji, itd

па како настаде ћелија?

Postoji više modela koji uključuju pojave koje su kao spontane zabeležene u prirodi - nastajanje aminokiselina i masnih kiselina u blizini mesta na kojima su se otvorili podzemni vulakni.
Kombinacija aminokiselina dešava se i uz jednostavan katalizator - glinu.
Interesantno je da ćelijska opna u pojednostavljenoj formi predstavlja masnu kapljicu u vodi.
Naravno, sve ovo su špekulacije jer nije bilo nikoga sa kamerom tom prilikom.
Zato ćemo s oprezno opredeliti za varijantu bezgrešnog začeća prve bakterije. z:mrgreen:

Vidim da ste zadovoljili radoznalost vezanu za evoluciju i da vam je pažnja sada usmerena na cirkuske tačke. z:)

pa svi odose,

razmisljajuci o ova dva modela, stvaranje ili evolucija, nekako mi se cini logicnije , da su vrste postojale onakve kakve ih sada nalazimo u zemlji kao fosilne ostatke, da ono sto se smatra prelazom sa vrste na drugu vrstu,nije nikaki prelaz ,nego jednostavno zivuljka koja je takva kakva jeste, i da je potopom izbrisan zivot kakav je tada postojao,

Back