I ja cu samo još ovo pa laku noć i sa moje strane.
Hajde malo da razmotrimo ovo hodao po vodi. Isus je bio sastavljen od krvi i mesa kao i svaki druigi čovek. Imao je dakle dosta H2O, ugljenika C12 i još mnogo tričarija, kao i svi mi.
Da bi neko hodao po vodi morao bi nekako da eliminiše gravitacionu silu. Kako gravitacionu silu možemo da svedemo na silu koja deluje na pojedinačne atome, onda se postavlja pitanje: kako su atomi recimo C12 znali da je Isus Božiji sin pa na njih nije delovala gravitciona sila. Ili ako nije delovala gravitaciona sila kako je Isus hodao, jer bi ga dodir sa vodom odbacio na gore i on bi lebdeo.
Nemoj da odgovoriš da ne znaš, jer zna se da ću onda da zaključim da se ta tvoja vera i zasniva na tvom neznanju, i preporučiću ti opet da se malo pozabaviš masom, gravitacionim poljem i težinom. Kada sve to proučiš i razumeš, onda će ti hodanje po vodi biti obična besmislica, i uvidećeš da pisci uopšte nisu ni imali nameru da prikažu stvarno hodanje po vodi, već su hteli da jednom bajkovitom pričom istaknu Božiju moć. E ako i ti ovako shvatiš sve ono što si gore nabrojao, onda smo našli zajednički jezik.
Sve dok budeš tvrdio da su nabrojane stvari istine, ja moram da se smejem, sve dok ne dođu neki novi BOKY-ji, koji će takođe da se nasmeju jer će tvoju veru da proglase za paganizam, kao što ti sada smatraš da su paganska sva prehrišćanska verovanja. (Ovde "ja" i "BOKY" čitaj kao ateisti i vernici).
opet ti isusa smatras samo za obicnog coveka? isus je bio istiniti bog i covek,
pa kako mislis da gospodaru svega sto postoji , ne pokore se i sve sile ,jer ih je on i sazdao,
slabija sila pokorava se jacoj, tako se i ova sila pokorila stvoritelju svega.
nama ovo deluje zapanjujuce ,jer smo vezani za ovu planetu ,u kojoj deluju sile koje mi mozemo predvideti, opipati,izracunati, ali ni ovde nije izuzetak da se odstupi od onoga sto nam je poznato,
primeri;
1.recimo atom vodonika ,jezgro mu se sastoji od jednog protona koji je pozitivno naelektrisan, a oko njega elektron koji je negativno naelektrisan,to tako jeste ali ne mora da bude mogli su da se privuku,jer su razlicito naelektrisani, sudare se i umesto materije ,dobijemo dva gama fotona,,,
2. ili atom helijuma, ,jezgro se sastoji iz dva pozitivno naelektrisana protona ,i dva neutrona koji su elektricno neutralni, oko jezgra kruze dva negativno naelektrisana elektrona,opet pitanje zasto se nisu uzajamno privukli da se pretvore u energiju,i jos vece fizicko cudo zasto se dva pozitivno naelektrisana protona tako silno privlace umesto da se po fizickom zakonu odbijaju?
3.svi znamo da se tela na toploti sire a na hladnoci skupljaju, ali voda se izdvaja jer da nije tako , sva voda bi postala zaledjena zbog tezine leda ,koji bi tonuo na dnu i sve bi zivo izumrlo, ali nije takonego led biva laksi od vode i pliva drzeci toplotu u vodi i tako sacuvao biljnii zivotinski svet u vodi,
tako da nije ni cudo kada neko ko vlada svim zakonima hoda po vodi, jer se slabija sila pokorava jacoj