Ateizam

Niko i ne kaže da će čovek dokučiti sve tajne. No, jedna od tajni koju je dokučio, na primer, jeste da je starost svemira znatno veća od onih nekoliko milenijuma koje ti pominješ.
Ograničenost ljudskog uma mnogo se oštrije ocrtava u ovakvim slučajevima, kada taj um nije sposoban da prihvati jednu ovakvu jednostavnu činjenicu, nego u potencijalnoj nesposobnosti da nekada ovlada svim tajnama svemira.

А где то Библија помиње СТАРОСТ СВЕМИРА ???

Evo i ovde izražavaš to čudno religijsko dvoaršinsko merenje. Ti hoćeš da vidiš jer to ti ima neke logike, a uopšte ne razmišljaš o nekim religijskim očiglednim nelogičnostima. Recim o vaskrsenju ti možeš da veruješ da se desilo nekada pre dve hiljade godina i nikad više i da se nadaš da će se desiti. I tu mogu da nađem neku logiku u veri. Ali ti veruješ u neke stvari koje su se desile pre dve hiljade godina a danas možeš lako da se uveriš u njihovu glupost: devica rodila, čovek hodao po vodi. Proveri ovo, lako je.

onim sto je covek ogranicen u duhovnom pogledu, je nedostatak vere,

zato ako je neko sinboziji, i ima moci vlast nad prirodnim zakonima, zasto nije moguce da njima i vlada, hoda po vodi, zaustavlja buru, menja lik, vaskrsava, leci itd?:sanke:

i ne pokusavam , zasto bih se i trudio, da bih odgovorio morao bih poznavati to gradivo,

moje znanje od cega se sastoji samo ja znam, , a tvoje je pri kraju jer vec izumiru mozdane celije,a one se ne obnavljajuz:mrgreen:

Upravo tako. Trebalo bi da poznaješ gradivo. Tek kada ga upoznaš, možeš o njemu diskutovati.

Tvoje znanje, ma šta ti mislio, vidi se ovde. I od čega se sastoji i koliko je po obimu i kakvog je kvaliteta.
A što se tiče mojeg znanja, ja sam više zaboravio nego što ćeš ti ikada naučiti.
A kako sam ovde već izjavio, neću dozvoliti direktna vređanja.

nisam ja nista izmislio,bog postoji bez mojeg dokazivanja ili tvoga neverovanja , jer nije zavistan od nase vere ili neverez:mrgreen:

Evo ti odmah primer tvog dvoaršinskog merenja.
Paz šta si malopre rekao:

"gledaj ovako zar covecanstvo u svojoj istoriji pamti da je neka vrsta nastala od neke druge vrste?
isto kao sto niko nije video da nesto zivo nastalo od ne zivog, ili razumno od nerazumnog.

eto da ovo danas opazamo u prirodi ,ja bih rekao da ima logike , ali ovo mora covek
prihvatiti verom,jer se tako smatra,...."

A onda odjednom ovo: "bog postoji bez mojeg dokazivanja ili tvoga neverovanja."

Gde ti je sada logika onog viđenja ili ne viđenja.
Dakle ti hoćeš da vidiš u prirodi da jedna vrsta prelazi u drugu zašta su potrebni milioni godina, a tvrdiš da Bog postoji iako to nisi video u prirodi.

Pa na osnovu čega tvrdiš da Bog postoji, ako ti je logika samo ako nešto vidiš u prirodi?

Evo i ovde izražavaš to čudno religijsko dvoaršinsko merenje. Ti hoćeš da vidiš jer to ti ima neke logike, a uopšte ne razmišljaš o nekim religijskim očiglednim nelogičnostima. Recim o vaskrsenju ti možeš da veruješ da se desilo nekada pre dve hiljade godina i nikad više i da se nadaš da će se desiti. I tu mogu da nađem neku logiku u veri. Ali ti veruješ u neke stvari koje su se desile pre dve hiljade godina a danas možeš lako da se uveriš u njihovu glupost: devica rodila, čovek hodao po vodi. Proveri ovo, lako je.

Чак је и буквално доказано да девица може да роди. Питај било ког гинеколога и објасниће ти да постоје жене које имају веома еластичан химен - па су такве жене чак и после сношаја невине... (ово се не односи на Мајку Божију али тек да ти буде јасно да су науЧЕњаци доказали сличну могућност).

Чак је и буквално доказано да девица може да роди. Питај било ког гинеколога и објасниће ти да постоје жене које имају веома еластичан химен - па су такве жене чак и после сношаја невине... (ово се не односи на Мајку Божију али тек да ти буде јасно да су науЧЕњаци доказали сличну могућност).

Jes. Još samo da dokažu da će i da ostane devica pošto rodi bez carskog reza. z:D

Upravo tako. Trebalo bi da poznaješ gradivo. Tek kada ga upoznaš, možeš o njemu diskutovati.

Tvoje znanje, ma šta ti mislio, vidi se ovde. I od čega se sastoji i koliko je po obimu i kakvog je kvaliteta.
A što se tiče mojeg znanja, ja sam više zaboravio nego što ćeš ti ikada naučiti.
A kako sam ovde već izjavio, neću dozvoliti direktna vređanja.

nije vredjanje nego cinjenica naucna, z:lol:

ti vredjas prijatelju ,zbog moga nepoznavanja svetlosti i energije cije definicije ni ti ne znas, usudjujes se da kazes kakvo je moje znanje, a pre toga uporedio si me sa skakavcem, a koliko ima togau proslosti sam znas,

a na moju konstataciju da starcima izumiru celije sive mase koju zovemo mozgom ti si se uvredio, :sanke::sanke::sanke::sanke:z:mrgreen:

:hahaha:

Prvo beše nastala Zemlja, pa onda zvezde i "videla". z:)
Dakle, ne mogu zvezde biti starije od Zemlje.
A starost Zemlje se obračunava po godinama Adama i njegovih naslednika.

У Библији су такви подаци доста штури и неодређени, а зашто људи стално покушавају да их буквално тумачећи упоређују са науком никада ми неће бити јасно.

Лепо пише: У ПОЧЕТКУ БЕШЕ РЕЧ - И РЕЧ БЕШЕ У БОГА...........

Evo ti odmah primer tvog dvoaršinskog merenja.
Paz šta si malopre rekao:

"gledaj ovako zar covecanstvo u svojoj istoriji pamti da je neka vrsta nastala od neke druge vrste?
isto kao sto niko nije video da nesto zivo nastalo od ne zivog, ili razumno od nerazumnog.

eto da ovo danas opazamo u prirodi ,ja bih rekao da ima logike , ali ovo mora covek
prihvatiti verom,jer se tako smatra,...."

A onda odjednom ovo: "bog postoji bez mojeg dokazivanja ili tvoga neverovanja."

Gde ti je sada logika onog viđenja ili ne viđenja.
Dakle ti hoćeš da vidiš u prirodi da jedna vrsta prelazi u drugu zašta su potrebni milioni godina, a tvrdiš da Bog postoji iako to nisi video u prirodi.

Pa na osnovu čega tvrdiš da Bog postoji, ako ti je logika samo ako nešto vidiš u prirodi?

tragov iboziji su svuda u prirodi ,a drugo zar svemoguci bog zavisi od mene i tebe, zar ja i ti mozemo stvoriti ili unistiti boga, ako postoji on nije zavistan od nikoga van sebe..

dali ipak priznajes da covek treba verovati?

citao sam , a da li si citao knjigu evolucija na probi?

Priznajem da svaki čovek u nešto veruje. Ali to verovanje uopšte ne mora biti u Boga. To je ono što ti ne shvataš. Meni je savršeno jasno da ti možeš, ako hoćeš, da vidiš Boga svugde oko tebe, ali tebi nikako nije jasno da ako nećeš, ne moraš Boga da vidiš nigde. To je osnovna razlika između tebe teiste, i mene ateiste.

У Библији су такви подаци доста штури и неодређени, а зашто људи стално покушавају да их буквално тумачећи упоређују са науком никада ми неће бити јасно.

Лепо пише: У ПОЧЕТКУ БЕШЕ РЕЧ - И РЕЧ БЕШЕ У БОГА...........

Aha. Ondak dolazi zemlja, pa videla, pa zvezde. z:lol:

Priznajem da svaki čovek u nešto veruje. Ali to verovanje uopšte ne mora biti u Boga. To je ono što ti ne shvataš. Meni je savršeno jasno da ti možeš, ako hoćeš, da vidiš Boga svugde oko tebe, ali tebi nikako nije jasno da ako nećeš, ne moraš Boga da vidiš nigde. To je osnovna razlika između tebe teiste, i mene ateiste.

mozda, a mozda,z:lol: koliko god se trudio boga nemozes sasvim izbaciti iz misli

cela priroda posmatrana posebno iliu celini uci nas da bog postoji, opsirnije drugi put jer nemogu da se razvlacim na tristrane,

trisu losa ubila milosaz:mrgreen:
Сад ћу ја да им кажем да буду мирни и слушају како нас природа учи да бог постоји. z;)

Сви лоши - тишина. z:((

tragov iboziji su svuda u prirodi ,a drugo zar svemoguci bog zavisi od mene i tebe, zar ja i ti mozemo stvoriti ili unistiti boga, ako postoji on nije zavistan od nikoga van sebe..

Ma nemoj sada da mi ovd prodaješ bubrege za j.... Ja sam ti naglašavao kako imaš dva aršina u poimanju istine. Da bi verovao u evoluciju ti hoćeš da vidiš u prirodi pretvaranje vrste u vrstu, što, ponavljam ukazuje na totalno nerazumevanje evolucije , a evo sada ovde opet nije ti potrebno da vidiš Boga nego njegove tragove i po pravilu tražiš pribežište u: "a drugo zar svemoguci bog zavisi od mene i tebe".
Bog je svemoćan onoliko koliku si mu svemoć umislio. Ja uopšte ne vidim svemoć Božiju. Pa on nije u stanju da mene preobrati u vernika, već se ti vadiš na moju slobodnu volju. koja bre moja slobodna volja. Svemogući Bog treba da mi dokaže da je moj Bog i da nemam drugog Boga, a ne da mi dozvoli da se nasmejem na ovo.
A koji su to tragovi Boga koje ti vidiš?

Aha. Ondak dolazi zemlja, pa videla, pa zvezde. z:lol:

Али то није РЕДОСЛЕД којим би требало да се бави било који научник покушавајући да оповргава или потврђује наведено из позиције научних теорија о старости планете... да ли ти (и не само ти) уопште можеш да разумеш разлику између ВЕРЕ и НАУКЕ ???

Вери НИЈЕ потребна наука - али НАУЦИ је очигледно неопходна ВЕРА да би имали ЧЕМУ ДА СУПРОТСТАВЉАЈУ СВОЈЕ ТЕОРИЈЕ... то су атеистичке враголије којима нема места у ВЕРИ.

Ma nemoj sada da mi ovd prodaješ bubrege za j.... Ja sam ti naglašavao kako imaš dva aršina u poimanju istine. Da bi verovao u evoluciju ti hoćeš da vidiš u prirodi pretvaranje vrste u vrstu, što, ponavljam ukazuje na totalno nerazumevanje evolucije , a evo sada ovde opet nije ti potrebno da vidiš Boga nego njegove tragove i po pravilu tražiš pribežište u: "a drugo zar svemoguci bog zavisi od mene i tebe".
Bog je svemoćan onoliko koliku si mu svemoć umislio. Ja uopšte ne vidim svemoć Božiju. Pa on nije u stanju da mene preobrati u vernika, već se ti vadiš na moju slobodnu volju. koja bre moja slobodna volja. Svemogući Bog treba da mi dokaže da je moj Bog i da nemam drugog Boga, a ne da mi dozvoli da se nasmejem na ovo.
A koji su to tragovi Boga koje ti vidiš?

gledaj bog je dokazivao svojepostojanje javljajuci se ljudima , u starom zavetu lepo pise, a da je to uzalud ,videli smo jer sledece generacije su smatrale za bajku njihovih roditelja, tako bi biloi danas , , ali bog ni danas nije ostao neposvedocen, jer se i dalje javljaju cudesa bozija kroz svete svoje, pozdrav odoh na moju temu da se dopisujem sa kojicom jer mislim da ce biti stroziji kriticar?z:mrgreen:

mozda, a mozda,z:lol: koliko god se trudio boga nemozes sasvim izbaciti iz misli

Zbog posta moje drage neprijateljice kojice evo određujem sebi minut ćutanja, a ona će sebi odrediti minut ćutanja za mene:D.
E sada smo došli ti i ja na pravu istinu. Bog postoji i to stvarno u tvojim mislima. On te je zaokupio i ti si ubeđen da je izvan tebe. Bog je i u mojim mislima, mnogo češće nego što ti misliš, ali za razliku od tebe ja znam da su to samo moje misli i da taj Bog nema nikakvog upliva u objektivnu realnost, već je obična misao koje se lako oslobađam.

gledaj bog je dokazivao svojepostojanje javljajuci se ljudima , u starom zavetu lepo pise, a da je to uzalud ,videli smo jer sledece generacije su smatrale za bajku njihovih roditelja, tako bi biloi danas , , ali bog ni danas nije ostao neposvedocen, jer se i dalje javljaju cudesa bozija kroz svete svoje, pozdrav odoh na moju temu da se dopisujem sa kojicom jer mislim da ce biti stroziji kriticar?z:mrgreen:

Opet potržš Bibliju. A znaš li ti da neki ovde mene proglasiše bukvalistom zato što prihvatam tekstove onako kako su napisani, govoreći kako su to metafore, a sada ti odjednom Bog se javljao ljudima jer piše u Starom zavetu. Je li se njima javljao stvarno ili metaforički?
Znam ja da se Savlu, potonjem Pavlu Bog javio u vidu goluba. Reci da veruješ u ovo, pa odoh da spavam jer je uzaludno sa tobom diskutovati o besmislicama.
A ovaj drugi deo tvog posta je: ako hpćeš Boga možeš da vidiš svuda, a ako nećeš ne moraš ga videti nigde.

Back