Ateizam

onim sto je covek ogranicen u duhovnom pogledu, je nedostatak vere,

zato ako je neko sinboziji, i ima moci vlast nad prirodnim zakonima, zasto nije moguce da njima i vlada, hoda po vodi, zaustavlja buru, menja lik, vaskrsava, leci itd?:sanke:

Ne znam kako sam ovo propustio da vidim. Ovo što si napisao možeš da okačiš mačku o rep. Taj neko je sin Božiji samo zato što si ti poverovao da je sin Božiji a uz to veruješ u ove smešne stvari koje si nabrojao.

Ne znam kako sam ovo propustio da vidim. Ovo što si napisao možeš da okačiš mačku o rep. Taj neko je sin Božiji samo zato što si ti poverovao da je sin Božiji a uz to veruješ u ove smešne stvari koje si nabrojao.

eto te bi je to smesno? ali ako je istinito, smeh se moze lako pretvoriti u placz:lol:

A jel verujes da je postojao narod sa psecim glavama z:lol:

mb6e7r.jpg

eto te bi je to smesno? ali ako je istinito, smeh se moze lako pretvoriti u placz:lol:

Zapamti dva gameta daju zigot, a Bog koji je duh, koji je "svugde" i u tvojoj glavi, i u tvom srcu i ne znam već gde nije, ne može da stvori taj neophodni gamet. Nego pre će biti da je neko tamo pre 2000 god. malo zabrljao, pa se vadio na Boga, kao i ti večeras.

Ženke ajkula čekićara mogu da se razmnožavaju same, bez odnosa sa mužjakom. To je potvrdio prvi poznat slučaj ajkule iz zoološkog vrta „Henri Dorli“ u Nebraski, koja je 2001. donela na svet mladunče, iako nije bila u kontaktu s mužjakom. Genetskom analizom naučni tim iz Belfasta, Nebraske i sa Floride dokazao je da mladunče nema očev DNK. Ovakav vid reprodukcije, poznat kao partenogeneza (na grčkom „devičansko začeće“), sreće se kada se jajna ćelija razvije kao embrion bez dodatka genetskog materijala iz sperme mužjaka. Taj tip reprodukcije mogao je da se vidi kod nekih vrsta riba, ali ne i kod porodice riba sa hrskavicom kao što je ajkula. Zagonetka vezana za rođenje male ajkule čekićare naširoko je razmatrana 2001. godine, ali su tek sa pojavom nove tehnike DNK analize naučnici sada uspeli da objasne šta se zapravo dogodilo. Dr Paulo Prodol iz Kraljevske škole Bioloških nauka, koautor rada objavljenog u „Bajolodži leters“, ističe: „Kičmenjaci su prestali da se razmnožavaju partenogenezom da bi povećali genetsku raznovrsnost i svoj evolutivni potencijal. Plaši nas da bi ajkule ovakvom reprodukcijom mogle da smanje svoje brojno stanje u svetu.“ Rođenje mladunčeta predstavljalo je zagonetku, ali se tragično završilo. Mladunče je ubila raža pre nego što su čuvari mogli da ga sklone. Nove analize tkiva preminulog mladunca pokazuju da njegov DNK odgovara samo DNK jedne od ženki u rezervoaru s ajkulama.
:sanke:

Pa kako ti reče oplodili su je oralno ili analno, što je nepoznanica, a porodili carskim rezom, i eto ti jedne od današnjih svetih tajni.

EJ BRE MUŠKARČINE; pa vi ne znate osnovnu anatomiju žene.z:hm:
Svaki himen ima na sebi jednu veću ili više manjih rupica kroz koje izlazi krv tokom mesečnice. Ako krv izađe može i punoglavac da uđe.:sanke:

onim sto je covek ogranicen u duhovnom pogledu, je nedostatak vere,

zato ako je neko sinboziji, i ima moci vlast nad prirodnim zakonima, zasto nije moguce da njima i vlada, hoda po vodi, zaustavlja buru, menja lik, vaskrsava, leci itd?:sanke:

I ja cu samo još ovo pa laku noć i sa moje strane.
Hajde malo da razmotrimo ovo hodao po vodi. Isus je bio sastavljen od krvi i mesa kao i svaki druigi čovek. Imao je dakle dosta H2O, ugljenika C12 i još mnogo tričarija, kao i svi mi.
Da bi neko hodao po vodi morao bi nekako da eliminiše gravitacionu silu. Kako gravitacionu silu možemo da svedemo na silu koja deluje na pojedinačne atome, onda se postavlja pitanje: kako su atomi recimo C12 znali da je Isus Božiji sin pa na njih nije delovala gravitciona sila. Ili ako nije delovala gravitaciona sila kako je Isus hodao, jer bi ga dodir sa vodom odbacio na gore i on bi lebdeo.
Nemoj da odgovoriš da ne znaš, jer zna se da ću onda da zaključim da se ta tvoja vera i zasniva na tvom neznanju, i preporučiću ti opet da se malo pozabaviš masom, gravitacionim poljem i težinom. Kada sve to proučiš i razumeš, onda će ti hodanje po vodi biti obična besmislica, i uvidećeš da pisci uopšte nisu ni imali nameru da prikažu stvarno hodanje po vodi, već su hteli da jednom bajkovitom pričom istaknu Božiju moć. E ako i ti ovako shvatiš sve ono što si gore nabrojao, onda smo našli zajednički jezik.
Sve dok budeš tvrdio da su nabrojane stvari istine, ja moram da se smejem, sve dok ne dođu neki novi BOKY-ji, koji će takođe da se nasmeju jer će tvoju veru da proglase za paganizam, kao što ti sada smatraš da su paganska sva prehrišćanska verovanja. (Ovde "ja" i "BOKY" čitaj kao ateisti i vernici).

Али то није РЕДОСЛЕД којим би требало да се бави било који научник покушавајући да оповргава или потврђује наведено из позиције научних теорија о старости планете... да ли ти (и не само ти) уопште можеш да разумеш разлику између ВЕРЕ и НАУКЕ ???

Вери НИЈЕ потребна наука - али НАУЦИ је очигледно неопходна ВЕРА да би имали ЧЕМУ ДА СУПРОТСТАВЉАЈУ СВОЈЕ ТЕОРИЈЕ... то су атеистичке враголије којима нема места у ВЕРИ.

Vera nije potrebna nauci. Naučne teorije suprotstavljaju se celokupnom opusu ljudskog znanja. Da bi se proverile te potvrdile ili oborile. Svrha nauke baš nikakve veze sa verom nema.

Ako si vernik i izjaviš da veruješ da je zemlja stara nekolio hihljada godina uprkos poznatim činenicama, onda je to u redu.
Međutim, ako to pokušaš i da dokažeš, onda je normalno da ćeš čuti da ti dokazi ne vrede i zašto ne vrede.

Ženke ajkula čekićara mogu da se razmnožavaju same, bez odnosa sa mužjakom. To je potvrdio prvi poznat slučaj ajkule iz zoološkog vrta „Henri Dorli“ u Nebraski, koja je 2001. donela na svet mladunče, iako nije bila u kontaktu s mužjakom. Genetskom analizom naučni tim iz Belfasta, Nebraske i sa Floride dokazao je da mladunče nema očev DNK. Ovakav vid reprodukcije, poznat kao partenogeneza (na grčkom „devičansko začeće“), sreće se kada se jajna ćelija razvije kao embrion bez dodatka genetskog materijala iz sperme mužjaka. Taj tip reprodukcije mogao je da se vidi kod nekih vrsta riba, ali ne i kod porodice riba sa hrskavicom kao što je ajkula. Zagonetka vezana za rođenje male ajkule čekićare naširoko je razmatrana 2001. godine, ali su tek sa pojavom nove tehnike DNK analize naučnici sada uspeli da objasne šta se zapravo dogodilo. Dr Paulo Prodol iz Kraljevske škole Bioloških nauka, koautor rada objavljenog u „Bajolodži leters“, ističe: „Kičmenjaci su prestali da se razmnožavaju partenogenezom da bi povećali genetsku raznovrsnost i svoj evolutivni potencijal. Plaši nas da bi ajkule ovakvom reprodukcijom mogle da smanje svoje brojno stanje u svetu.“ Rođenje mladunčeta predstavljalo je zagonetku, ali se tragično završilo. Mladunče je ubila raža pre nego što su čuvari mogli da ga sklone. Nove analize tkiva preminulog mladunca pokazuju da njegov DNK odgovara samo DNK jedne od ženki u rezervoaru s ajkulama.
:sanke:

Jes. Partenogeneza. U srednjem veku jezuiti su tvrdili da se ptica kraguj oplođuje pomoću vetra, eda bi li nekako pronašli presedan za onu zabavnu pričicu.
Tu vidimo dve mogućnosti - ili je zaista bio u pitanju golub, čime bi se objasnilo očuvano devičanstvo, ili partenogeneza. Međutim, ovo poslednje bi značilo da je u pitanju isključivo ljudski mladunac. z:shock:

A jel verujes da je postojao narod sa psecim glavama z:lol:

mb6e7r.jpg

Зашто да не? Сведоци смо да истраживачи откривају разно-разна племена са, благо речено, чудним изгледом који углавном потсећа на неке животиње, па чак и на улици можеш срести неке људе који неодољиво личе на псе или друге животиње...

Погледај само на шта личи овај Абориџин:

... видиш ли да има магарећи *****

Back