Ateizam

Црква НИЈЕ противник науке - напротив! Црква је потпуно сигурна да ће наука НА КРАЈУ доћи до ступња када ће схватити да свет НИЈЕ постао случајно него да га је створио ИНТЕЛИГЕНТНИ и СВЕМОЋНИ УМ, БОЖЈИ УМ!
Ај да те питам опет.. можда си сада боље воље...

Какав је то бог кога наука мора да раскринка? Што се крије?

Da li ATEIZAM UOPŠTE POSTOJI - to jest - da li oni koji kažu da "ne veruju u Boga" - ZAISTA ne veruju u Boga, ili samo ODBIJAJU Boga, jer Božji Zakon nije u skladu sa prohtevima njihovih hedonističko-epikurejskih goozica.

"Nedavna istraživanja pokazala su da Česi, iako najveći ateisti u Evropi, jer tek trećina njih veruje da makar nekakav bog postoji, istovremeno spadaju u najsujevernije narode u EU i najviše veruju astrolozima, gatarama, vidovnjacima i raznim isceliteljima. "

-"Češko ministarstvo prosvete iz sredstava fondova Evropske unije plaća astrologe da učitelje nauče kako da komuniciraju sa decom u skladu sa njihovim horoskopom."

Ovo je smešno. Najviše veruju raznim isceliteljima oni koji posećuju Ostrog ne bi li se izlečili. Svi redom su vernici.
Sujeverje je kad se moliš, kao da obrtanje jezika može da utiče na svet oko tebe.
Sujeverje je kada veruješ u zagrobni život, a pogotovo povezano sa idejom da ćeš, ukoliko nisi poprskan vodom, večno goreti u paklu.
Sujeverje je kad popa nosi komad platna oko vrata, a unutra ušiven komad leša.

Da li je, na osnovu ovoga, ateista, zapravo, sinonim za "moron" ?

Nije. To je jednostavno uvreda, bez obzira što ti zamišljaš da je u pitanju "argument".

Ај да те питам опет.. можда си сада боље воље...

Какав је то бог кога наука мора да раскринка? Што се крије?

Без увреде, али ово је тако површно и ступидно да речи немам. Господ није твој партијски секретар, није твој комшија или фрајер о коме би уопште могла на овакав начин да размишљаш. О каквом "раскринкавању" је реч, стварно не разумем. Једноставно сматрам да ће маловерни на крају ударити својим тинтарама у ЗИД...тај зид ће за њих бити ВЕЧИТИ ЗИД ПЛАЧА.
Бог се НЕ КРИЈЕ - о томе је на више места писано у Библији, мрзи ме да цитирам...

Без увреде, али ово је тако површно и ступидно да речи немам. Господ није твој партијски секретар, није твој комшија или фрајер о коме би уопште могла на овакав начин да размишљаш. О каквом "раскринкавању" је реч, стварно не разумем. Једноставно сматрам да ће маловерни на крају ударити својим тинтарама у ЗИД...тај зид ће за њих бити ВЕЧИТИ ЗИД ПЛАЧА.
Бог се НЕ КРИЈЕ - о томе је на више места писано у Библији, мрзи ме да цитирам...
:dontunderstand:

Па где је онда?
Што наука мора да доказује његово постојање?

И што се љутиш на мене...:neutral:

Crkva nije sposobna ni da prihvati ideju o okrugloj zemlji. Kako li će prihvatiti ono što otkriva nauka iz dana u dan, vijajući nesrećnog zbunjenog boga kao što konjički odred iz obesti juri zeca po livadi. :lol:

Da li si ti stvarno toliko blesav, ili si samo besraman, kada požrtvovani rad ljudi koji su život posvetili nauci nazivaš nepatvorenim zlom? Ti što ih interesuje samo da unište veru u boga su oni isti koji te snabdevaju lekovima da bi ti minula bol od tog čira koji jamačno imaš na stomaku.

Ја сам лепо и читко написао да СПЦ усваја и прихвата СВА ДОСТИГНУЋА НАУКЕ. Нисам писао О НАУЧНИЦИМА - писао сам о банди црвеној антитеистичкој која се сада претвара и гура у атеисте у напору да преброди и заборави своју злочиначку мисију коју обавља од 1917. међу православцима.

:dontunderstand:

Па где је онда?
Што наука мора да доказује његово постојање?

И што се љутиш на мене...:neutral:

"Ко тражи - наћи ће. Ко куца - отвориће му се..."

п.с. Уопште се не љутим, извини ако је тако деловало.

Ја сам лепо и читко написао да СПЦ усваја и прихвата СВА ДОСТИГНУЋА НАУКЕ. Нисам писао О НАУЧНИЦИМА - писао сам о банди црвеној антитеистичкој која се сада претвара и гура у атеисте у напору да преброди и заборави своју злочиначку мисију коју обавља од 1917. међу православцима.

Crkva ne prihvata sva dostignuća nauke. Da je tako, ne bismo sada ovde raspravljali da li postoje prelazni fosili i da li je bilo potopa.

A ove teorije zavera, priče o zlim komunjarama i o četnicima koji su provodili rat kradući pomorandže iz nemačkih skladišta da bi ih noću doturali samohranim udovicama i pripadajuće "istine" mogao bi da preneseš na politiku.

Ovo sam našao i deluje simpatično:

"Бог је на грчком Тхеос.Онај који верује у Бога је тесиста.Слово „а“ значи одрицање, против.Атеиста значи „против Бога“.Када не би било теиста, неби било ни атеиста.Достојевски каже да је вера душа народа.Атеисти су људи који су прихватили нову веру, они су поверовали у нулу. Шта је то нула? То је рупа од ђеврека.Верници верују у ђеврек, а атеисти у рупу.Када не би било ни ђеврека не би било ни рупе.Када не би било ни Бога не би било ни атеиста. Постојање атеиста 100% доказује да Бог постоји."

"Ко тражи - наћи ће. Ко куца - отвориће му се..."

п.с. Уопште се не љутим, извини ако је тако деловало.
Ништа, ништа... само ти галами... видећеш ти свога бога...:lol:
Има да отвори та врата пре него што куцнеш и да каже..
Шта се бре дереш?! :evil:

Ја ћу ипак чекати да научници развале врата. :D

Jakobe tek sam delimično pregledela onaj spisak tako da nisam sigurna da li se na tom spisku nalazi Bill Gates koji je takođe ateista.Tako da dragi vernici bilo bi poželjno da ugasite svoje kompove ili barem promenite sistem.Jer svakako nećete koristiti nešto što je vlasništvo zlog ateiste.

Ovo sam našao i deluje simpatično:

"Бог је на грчком Тхеос.Онај који верује у Бога је тесиста.Слово „а“ значи одрицање, против.Атеиста значи „против Бога“.Када не би било теиста, неби било ни атеиста.Достојевски каже да је вера душа народа.Атеисти су људи који су прихватили нову веру, они су поверовали у нулу. Шта је то нула? То је рупа од ђеврека.Верници верују у ђеврек, а атеисти у рупу.Када не би било ни ђеврека не би било ни рупе.Када не би било ни Бога не би било ни атеиста. Постојање атеиста 100% доказује да Бог постоји."

malko si se zahebo da izvines

A - teizam znaci odsustvo boga

anti - teizam znaci protiv,kontra teizam

teizam znaci verovanje u boga

sto se bre frljas sa strani izrazi kad ih ich ne razbiras :lol:

ovo je kao da kazes da postojanje coveka automatski znaci da postoji i jeti

A ovaj citat je mnogo bolji :

Svi smo mi ateisti,samo ja verujem u jednog boga manje od tebe.

Ti ne verujes u tolike bogove osim tog jednog tak oda si i ti ateista jos samo da se otarasis tog jednog

Poslednja izmena:
Jakobe tek sam delimično pregledela onaj spisak tako da nisam sigurna da li se na tom spisku nalazi Bill Gates koji je takođe ateista.Tako da dragi vernici bilo bi poželjno da ugasite svoje kompove ili barem promenite sistem.Jer svakako nećete koristiti nešto što je vlasništvo zlog ateiste.

To bi otprilike bilo zašto ateisti čitataju Bibliju.
btw Bili nije izmislio komp.

malko si se zahebo da izvines

A - teizam znaci odsustvo boga

anti - teizam znaci protiv,kontra teizam

teizam znaci verovanje u boga

sto se bre frljas sa strani izrazi kad ih ich ne razbiras :lol:

ovo je kao da kazes da postojanje coveka automatski znaci da postoji i jeti

A ovaj citat je mnogo bolji :

Svi smo mi ateisti,samo ja verujem u jednog boga manje od tebe.

Ti ne verujes u tolike bogove osim tog jednog tak oda si i ti ateista jos samo da se otarasis tog jednog

Pa valjda vidiš da sam napisao: "Ovo sam našao i deluje simpatično:"
Naročito poslednja rečenica mi se svidja. AUTORU OVOG TEKSTA 10 od mogućih 10.
Slepi ne vide, gluvi ne čuju....

Pa valjda vidiš da sam napisao: "Ovo sam našao i deluje simpatično:"
Naročito poslednja rečenica mi se svidja. AUTORU OVOG TEKSTA 10 od mogućih 10.
Slepi ne vide, gluvi ne čuju....

Dal ti je simpaticno ne znam ali da je netacno jeste

Ti koliko znaš o ateizmu bolje ti je da odeš na neku drugu temu, da ti se prijatelji ne sramote.
"Ateizam vuče korene iz stare Grčke" :eek:

Nego sta bi sa ovim??
http://en.wikipedia.org/wiki/Diagoras_of_Melos

Jel si spreman da priznas da si lupio za grcku?

ajde priznaj lakse ce ti biti :lol:

Vidim da ti je dosadno jer su svi otišli na sovu, ševu...
Koreni ateizma počinju mnogo ranije od stare Grčke....
nastavak, ako te baš zanima neki drugi put
a, možda ako proguglaš ili ako si član biblioteke (kako to zvuči biblio teka) potraži knjige o ateizmu i nauči nešto.

Back