Ateizam

simpatično jeste i tačno jeste, a ti ne moraš da veruješ
i mani me se wikipedie

evo, na wikipediji ću napisati da si ti prelazni oblik evolucije.

napisi molim te :lol:

wikipedija je samo lako dostupna ali mozes da procitas i na drugim mestima - ako si clan biblioteke npr

To sto si ti napisao je netacno - ateizam ne znaci protiv boga vec nedostatak boga,negiranje.

Anti teizam znaci priotiv boga.

Izguglaj i prestani da se brukas :thumbdown:

I za razliku od religije u jeziku nema sta da se "veruje" sve je tacno odredjeno

A ovaj citat je mnogo bolji :

Svi smo mi ateisti,samo ja verujem u jednog boga manje od tebe.

Ti ne verujes u tolike bogove osim tog jednog tako da si i ti ateista jos samo da se otarasis tog jednog

Узалудна, неуспела и немогућа "мисија"...:hahaha:

888398DevilLord500.gif

(Најомиљенији костим МАСКЕНБАЛА на пдф РЕЛИГИЈА)

* An Atheist believes that a hospital should be built instead of a church. An Atheist believes that a deed must be done instead of a prayer said. An Atheist strives for involvement in life and not escape into death. He wants disease conquered, poverty vanished, war eliminated.
o Madalyn Murray O'Hair

* But people ... don't even know what atheism is. It's not a negation of anything. You don't have to negate what no one can prove exists. No, atheism is a very positive affirmation of man's ability to think for himself, to do for himself, to find answers to his own problems. I'm thrilled to feel that I can rely on myself totally and absolutely; that my children are being brought up so that when they meet a problem they can't cop out by foisting it off on God. Madalyn Murray's going to solve her own problems, and nobody's going to intervene. It's about time the world got up off its knees and looked at itself in the mirror and said: "Well, we are men. Let's start acting like it."
o Madalyn Murray O'Hair

Poslednja izmena:

888398DevilLord500.gif

Evo eremita nalaziš se na pdf-u Ateizam. Možeš li ovde da tačku po tačku objasniš koja je, po tvom mišljenju, prednost tvoja kao vernika nad nevernicima?

888398DevilLord500.gif

dal ti je nekad palo na pamet da ateisti samim tim sto ne veruju u boga ne veruju u djavola :dash:

ps: kad vec pomenu taj maskembal...aj mi pomozi da se odlucim koji kostim da obucem:mrgreen:
http://i.ehow.com/images/GlobalPhoto/Articles/2111441/sexycostumes-main_Full.jpg
ja bih onaj skroz desno...a sta mislis:hahaha:

a i ti si pozvan ne stresiraj se:mrgreen:
http://nycblog.citysearch.com/photos/uncategorized/2007/10/12/halloweenadameve.jpg

Ateizam je najveca glupost na svetu. Choveku je od pamtiveka bilo potrebno neko uzvisheno bice ili bica (politeizam) da u njega/njih veruje kako bi osetio to neko duhovno zadovoljenje i uzvishenje. To shto je biblija sama po sebi od prve do poslednje stranice puna simbolizma ne znachi da je sve ostalo simbolizam i da treba da se shvati kao neshto nepostojece

Ateizam je najveca glupost na svetu. Choveku je od pamtiveka bilo potrebno neko uzvisheno bice ili bica (politeizam) da u njega/njih veruje kako bi osetio to neko duhovno zadovoljenje i uzvishenje. To shto je biblija sama po sebi od prve do poslednje stranice puna simbolizma ne znachi da je sve ostalo simbolizam i da treba da se shvati kao neshto nepostojece

Pa ljudi u antickom,kamenom dobu su verovali u bogove jer nisu znali da objasne grmljavinu,kisu.Neki su jos ostali na tome :cool:
Tacnije nemas pravo da kazes da je ateizam glupost,kad su religija i vera nastale iz neznanja
Svako na svoj nacin dozivljava "duhovno zadovoljenje"

A za bibliju neki drugi put...

Ko mace s tavana :lol:

Religija je najveca glupost,dokaz za to je da gde god se pojavilo obrazovanje i nauka religija je ubrzano nestajala :bye:

Neka si ti nama rekao. :)Navedeni čovek je nekada žrtvovao pripadnike svoje vrste,upravo taj čovek nije mogao da shvati zakone po kojima priroda funkcioniše te nije zgoreg da mi sve to prihvatimo kao neoborivu činjenicu, a pre toga bacimo svoje kompjutere i vratimo se jedinstvenoj majčici prirodi baš kako su živeli naši preci.Ateizam je jednostavno stanje neimanja teističkih verovanja.Uviđaš li razliku?Glupost je koncept koji uglavnom koristimo za sve ono što nam se ne sviđa,i što ne možemo da shvatimo te u nedostatku bolje reči upotrebljavamo ovu.

Risto :eek:

Da dugujem ti odgovor.Naprosto moj komentar se odnosio na pojedine pripadnike određene religijei njihovo negiranje ostalih religija nazivajući ih sektama ( a pri tome ni sami nisu sigurni šta reč sekta
znači) zapravo upotrebljavaju je u kontekstu prezira.Sve u svemu taj pristup je potpuno besmislen koliko i ona moja rečenica hrišćanstvo je hrišćanstvo,a limun je žut.

Poslednja izmena:
Preklinjem vas,braco,ostanite verni Zemlji i ne verujte onima koji vam govore o

nadzemaljskim nadama!Trovaci su oni,znali to ili ne.

Preziraci zivota su oni,odumiru sami zatrovani,i zemlja ih je sita: pa neka se pociste sa

sveta!

Nekad je ogresenje o Boga bilo najvece ogresenje,ali Bog je umro,a sa njim su umrli i ovi

gresnici.Gresiti se o Zemlju sad je najstrasnije,i utrobu nedokucivog postovati vise nego

smisao Zemlje!

Nekada je dusa s prezirom gledala na telo: i u to doba je taj prezir bio nesto najvise -

zelela je da ono bude mrsavo,grozno,izgladnelo.Tako je smerala da umakne njemu i Zemlji.

Oh,ta dusa je sama jos bila mrsava,grozna i izgladnela : a svirepost je bila naslada ove

duse!

Pastiri kazem,ali oni sebe nazivaju dobrima i pravednima.Pastiri kazem : ali oni sebe

nazivaju vernicima prave vere.

Pogledaj te dobre i pravedne!Koga oni najvise mrze?Onoga ko lomi njihove tablice

vrednosti,krsioca,prekrsioca - a to je onaj koji stvara.

Pogledaj vernike svih vera!Koga oni najvise mrze?Onoga ko lomi njihove tablice

vrednosti,krsioca,prekrsioca - a to je onaj koji stvara.

Ovaj svet,vecito nesavrsen,odraz vecitog protivrecja i to nesavrsen odraz - pijano

uzivanje za njegovog nesavrsenog tvorca - takvim sam nekada smatrao svet.

Zato sam i ja nekada bacio svoju zabludu s one strane coveka,kao i svi onostranci!S one

strane coveka uistinu?
Ah braco,taj bog kojeg sam stvorio bio je ljudsko delo i ludilo,kao i svi bogovi!

Novom ponosu naucilo me je moje Ja, i njega propovedam ljudima : ne zavlaciti vise glavu u

pesak nebeskih stvari,nego je nositi slobodno,zemaljsku glavu,koja stvara smisao zemlje!

Novoj volji ucim ljude : hteti ovaj put kojim je slepo isao covek,i odobravati ga i vise

se sa njega ne sunjati u stranu,poput bolesnika i samrtnika!

Bolesnici i samrtnici su prezirali telo i Zemlju i izmislili su nebesnost i spasilacke

kapljice krvi: ali cak i te slatke i mutne otrove uzimali su od tela i Zemlje!

Od svoje bede zeleli su da uteknu,a zvezde su im bile predaleko.Tada su uzdahnuli :

"Oh,kad bi bilo nebeskih puteva,da se iskrademo u drugo bice i srecu!" - i tad su

izmislili svoje stranputice i krvave napitke!

Sad su verovali da su umakli svome telu i ovoj Zemlji,nezahvalnici.Ali kome su imali da

zahvale za grc i milinu svoga izmicanja?Svome telu i ovoj Zemlji.

Blag je Zaratustra prema bolesnicima.Uistinu,on se ne gnevi zbog nacina na koji se oni

tese ili iskazuju nezahvalnost.Neka bi postali ozdravljenici i oni koji se prevazilaze i

neka bi sebi stvorili vise telo!

Ne gnevi se Zaratustra ni na prezdravljenika kada ovaj nezno gleda na svoju zabludu i u

ponoc se sunja oko groba svog boga: ali bolest i bolesno telo ostaju za mene cak i

njegove suze.

Mnogo bolesnog naroda bilo je uvek medju onima koji pesnicki izmisljaju i skapavaju od

zudnje za bogom;oni besno mrze saznavaoca i onu najmladju vrlinu,koja se zove : cestitost.

Uvek gledaju unazad ka tamnim dobima : tada su svakako,zabluda i vera bili nesto drugo;

besnilo uma bilo je bogoslicnost,a sumnja greh.

I suvise dobro poznajem te bogoslicne : oni zele da se u njih veruje,a da je sumnja greh.

I suvise dobro znam i to u sta oni sami najvise veruju.

Doista,ne u onostrane svetove i spasilacke kapljice krvi,nego u telo veruju i oni

najvise,i njihovo sopstveno telo im je stvar po sebi.

Ali ono je njima bolesna stvar: i voleli bi da izadju iz svoje koze.Zato slusaju

propovednike smrti i propovedaju i sami onostrane svetove.

Slusajte radije,braco moja,glas zdravoga tela: ovo je cestitiji i cistiji glas.

Cestitije govori i cistije govori zdravo telo,savrseno i pravo izraslo: i ono govori o

smislu Zemlje.

Tako je govorio Zaratustra.

Fridrih Niche

Tako je govorio Zaratustra

Poslednja izmena:
Fridrih Niche

Tako je govorio Zaratustra

Е баш си нашао кога ћеш да цитираш:

Bio je počeo da studira teologiju ali se onda upisao na klasičnu filologiju. Posle briljantno završenih studija, Niče je bio izvesno vreme, dok se nije razboleo, profesor u Bazelu. Zatim se leči i piše, boravi na italijanskoj i francuskoj rivijeri.
Posle paralize, on je poslednjih 11 godina života proveo potpuno pomračene svesti, a o njemu su brinule majka i sestra. Nakon čega u jednom trenutku izvršava samoubistvo.

dal ti je nekad palo na pamet da ateisti samim tim sto ne veruju u boga ne veruju u djavola :dash:

ps: kad vec pomenu taj maskembal...aj mi pomozi da se odlucim koji kostim da obucem:mrgreen:
http://i.ehow.com/images/GlobalPhoto/Articles/2111441/sexycostumes-main_Full.jpg
ja bih onaj skroz desno...a sta mislis:hahaha:

a i ti si pozvan ne stresiraj se:mrgreen:
http://nycblog.citysearch.com/photos/uncategorized/2007/10/12/halloweenadameve.jpg

Не знам како мислиш да из овог твог "редовног стања"

befana1.GIF
улетиш у неки од наведених костима......ахахаха.........

Back