Ateizam

nije se javio, samo prema hriscanstvu on je sin Boziji, prema ostalim religijama koje su iz tog predela on je samo prorok necu da napominjem da je hriscanstvo relativno nova religija i da ima mnogo mnogo starijih religija :)

Oca niko nije video.Jedinorodni sin,koji je u narucju njegovom,on ga objavi...
"Ko je video mene,video je i Oca" ;)

Vernici kako dozivljavate cinjenicu da je Hitler bio Hriscanin?

I to ne beznačajan...

Ovo je sa slavljenja Hitlereovog rodjendana 20 aprila 1939 u Berlinu...A rodjendan se slavio kod Nadbiskupa Cesare Orseniga

art242_gxsxwyravfayfqtmc.jpg

I to ne beznačajan...

Ovo je sa slavljenja Hitlereovog rodjendana 20 aprila 1939 u Berlinu...A rodjendan se slavio kod Nadbiskupa Cesare Orseniga

Pogledajte prilog 311268
једно је бити верујући:rtfm:,а друго сарађивати са изузетно утицајним организацијама(ватикан)из одређених :namcor:разлога:rtfm:
има разних богова:think:

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena:
Занима ме када сте и зашто постали атеисти. Без вређања молићу. Озбиљно питам и немам намеру никога да нападам.

Poslednja izmena:
Занима ме када сте и зашто постали атеисти. Без вређања молићу. Озбиљно питам и немам намеру никога да нападам.

Ateista se psotaje tek onda kada se prihvati da zivot nije kontrolisan od strane nekakvih magicnih entiteta cija je osnovna svrha postojanja ispunjavanje necijih zelja ovo napominjem jer je sa stanovnistva organizovanih profitno-politickih religija (Pravoslavne crkve, Rimokatolicke crkve itd.) ateista svako ko im ne ostavlja novac. Pitanje zasto nisam pripadnik neke od religija koje su osnovane na bazi jevrejske mitologije jeste jer se kompletna mitologija moze svesti na kontradikciju u svega par recenica. Na primer, njega (Boga, Isusa, Alaha, Jehovu, Jahvea i bilo kog drugog boga koji je proizveden iz jevrejske mitologije) krase tri osobine: svemocan, sveznajuc, savrseno human. Ako usvojimo da postoji ovakav entitet onda na Zemlji ne bi mogla da postoji patnja u bilo kom obliku (bolest, nasilna smrt, silovanja itd.) jer osobine takvog entiteta to ne dozvoljavaju ako pak patnja postoji onda imamo kontradikciju. Na drugoj strani, ako bi pak uzeli da citamo spise ovih religija koje se prepisuju nekakvom uzvisenom i savrsenom entitetu videli bi prvo da pisci nisu imali predstavu ni o osnovnim znanjima kojima danas barataju deca od najranijeg uzrasta, a pri tome navodno govorimo o kreatoru univerzuma. Tu su naravno i izopaceni moralni zakoni poput onog da mozes kidnapovati osobu i drzati je zatocenu 30 dana, a da je potom slobodno silujes i slicne odredbe. Na eventualno pitanje, a zasto ne verujem u nekog generickog boga ako vec kao sto vidimo ovaj jevrejski ne postoji? Odgovor bi bio: zasto bih verovao da postoji entitet za koji nemamo nikakvu naznaku da postoji? Recimo i da postoji: zasto bi mu uopste bilo bitno da li neko veruje u postojanje tog entiteta ili ne?

Ateista se psotaje tek onda kada se prihvati da zivot nije kontrolisan od strane nekakvih magicnih entiteta cija je osnovna svrha postojanja ispunjavanje necijih zelja ovo napominjem jer je sa stanovnistva organizovanih profitno-politickih religija (Pravoslavne crkve, Rimokatolicke crkve itd.) ateista svako ko im ne ostavlja novac. Pitanje zasto nisam pripadnik neke od religija koje su osnovane na bazi jevrejske mitologije jeste jer se kompletna mitologija moze svesti na kontradikciju u svega par recenica. Na primer, njega (Boga, Isusa, Alaha, Jehovu, Jahvea i bilo kog drugog boga koji je proizveden iz jevrejske mitologije) krase tri osobine: svemocan, sveznajuc, savrseno human. Ako usvojimo da postoji ovakav entitet onda na Zemlji ne bi mogla da postoji patnja u bilo kom obliku (bolest, nasilna smrt, silovanja itd.) jer osobine takvog entiteta to ne dozvoljavaju ako pak patnja postoji onda imamo kontradikciju. Na drugoj strani, ako bi pak uzeli da citamo spise ovih religija koje se prepisuju nekakvom uzvisenom i savrsenom entitetu videli bi prvo da pisci nisu imali predstavu ni o osnovnim znanjima kojima danas barataju deca od najranijeg uzrasta, a pri tome navodno govorimo o kreatoru univerzuma. Tu su naravno i izopaceni moralni zakoni poput onog da mozes kidnapovati osobu i drzati je zatocenu 30 dana, a da je potom slobodno silujes i slicne odredbe. Na eventualno pitanje, a zasto ne verujem u nekog generickog boga ako vec kao sto vidimo ovaj jevrejski ne postoji? Odgovor bi bio: zasto bih verovao da postoji entitet za koji nemamo nikakvu naznaku da postoji? Recimo i da postoji: zasto bi mu uopste bilo bitno da li neko veruje u postojanje tog entiteta ili ne?

Уопште ниси одговорио ни на једно питање. Вређаш верске заједнице и пропагираш своју, теби логичну, идеологију. Мене савршено не интересује шта је атеизам нити како га ти интерпретираш. Занима ме зашто си постао атеиста и када. Овде се делимично назире одговор али ти ниси ово копирао да би ми одговорио на питање. Све одговоре на ове твоје тврдње имаш свуда по интернету. Јасне и гласне. Нема разлога да губиш време пишући то овде.

Даље, неко?

Poslednja izmena:
Мене савршено не интересује шта је атеизам нити како га ти интерпретираш. Занима ме зашто си постао атеиста и када. Овде се делимично назире одговор али ти ниси ово копирао да би ми одговорио на питање.

Onda se naredni put prvo dogovori sam sa sobom sta te zanima pa da ti odgovorimo. :mrgreen: Ateizam ima samo jednu interpretaciju, a to je da ateisti ne veruju u tvrdnje teista, a odgovor si dobio zasto je jevrejska mitologija besmislena i njeni derivativi. Ako te nesto vredja imas trouglic pa prijavi.

Poslednja izmena:
1.Onog momenta kad covek pocne da razmislja svojom glavom.
2.Zato sto je to jedini logicki nastavak prethodne tacke.

Imam jedno pitanje.

Ateista si, ne verujes da Bog postoji, ali samo mi objasni da li to podrazumeva da iskljucujes mogucnost za nekog kreatora i da mislis da je sve nastalo slucajno?

Ajde da uzmemo u obzir da postoje zakoni, da je bio veliki prasak.

Zar se ne zapiatas da je neko morao pokrenuti sve to, da je morao postojati POKRETAC?

Ako su zakoni nastali sami od sebe i ako je sve nastalo samo od sebe, onda ne postoji kreator.

Ali, da li je sve nastalo slucajno i da li je nastalo samo od sebe, to je pravo pitanje? :think:

Covek ti je lepo odgovorio, ako je istina uvreda onda imas pravo da se ljutis, religija je prva politicko-manipulativna organizacija koju je covek osnovao, to su agenti i posrednici izmedju coveka i boga koji u moru konkurencije pokusavaju da ubede korisnika kako je njihovo posredovanje bozija volja, imaju knjige koje su sami napisali i proglasili ih za apsolutne istine, ko ne veruje u te knjige za nagradu dobija pakao ili neke slicne vecne muke.

Sto se tice tvog pitanja, ja kao i svako drugi sam se rodio kao ateista, od svojih roditelja sam automatski nasledio prezime i religiju. Uredno sam krsten kao sto drustvo i tradicija nalazu, valjda tako mora, covek mora biti na neki nacin obiljezen da bi se znalo kom drustvu pripada. Onda sam poceo kreirati svoje misljenje i postavljati pitanja, kako je u mojoj okolini a i sire religija bila stvar koja se nasledjuje malo ko je znao bilo sta o toj stvari koju je nasledio, uglavnom se tradicija ne preispituje, tako da sam gotovo uvek ostajao bez odgovora. Deda mi je bio jako religiozan, u njegovoj blizini se nije smelo pominjati uzalud ime bozije kao ni psovati, tako da ja za razliku od mnogih istaknutih recimo hriscana nikad ne psujem boga ili bogove. Pre nego sto je umro bio je slogiran i vezan za krevet oko 10 godina, valjda nagrada za njegovu pokornost ili je mozda verovao u pogresnog boga pa mu se to obilo o glavu. Na sahrani pop je uzeo simbolicnu sumu od 8000 din, toliko je kostalo putovanje dedine duse od zemlje do boga, ne nije bilo koliko das, vec toliko kosta.

Mozda se stice utisak da je organizovana religija uticala na moju odluku da preispitam postojanje boga, mogu reci da jednim delom i jeste ali to nije ono sto je kreiralo moj konacan stav. Citajuci raznu literaturu pronasao sam samo ljudske ideje i ideologiju, dogmu gde je svako kriticko razmisljanje okarakterisano kao jeres i smrtan greh, vesto ogradjeni stavovi, koji zabranjuju individualno razmisljanje i skretanje od uobicajenog kalupa u kom je obican covek hermeticki zakalupljen. Pronasao sam bogove koji umiru skupa sa ljudima ili narodima koji su ih kreirali, umrli su kao i sto su stvoreni, tj umrla je ideja, mnoge od tih ideja su trajale cak i duze nego danasnje, kazu da se istorija ponavlja, neke nove generacije ce mozda danasnje ideje o bogu isto tako nazivati obicnom mitologijom.

Vecni zivot mi ne treba, nisam toliko pohlepan, bice ono sto mora biti. Volim zivotinje, ljude cenim samo na osnovu njihove licnosti, trudim se da budem objektivan, ako sam kojim slucajem mozda dobra osoba za to ne trazim apsolutno nikakvu nagradu. Nisam niciji rob, sve i da mi je neko poklonio zivot a za to da mi trazi vecnu pokornost, taj bi za mene bio samo obican robovlasnik, ako ja kao obicno ljudsko bice za neka svoja dobra dela ne trazim nikakvu kontrauslugu cak ni zahvalnost, zasto bi neko uzviseno bice koje je na nekom vecem nivou od coveka, zasto bi to bice/entitet trazilo da mu se molimo, da mu se klanjamo, da mu se divimo? To su samo ljudske karakterno negativne osobine prepisane bozanstvu, jer u svakoj nasoj ideji se nalazi deo nas samih.

Slobodno kazi gde gresim u razmisljanju, meni nije problem da preispitam neke svoje stavove, nadam se da je isti slucaj i kod tebe.

Imam jedno pitanje.

Ateista si, ne verujes da Bog postoji, ali samo mi objasni da li to podrazumeva da iskljucujes mogucnost za nekog kreatora i da mislis da je sve nastalo slucajno?

Ajde da uzmemo u obzir da postoje zakoni, da je bio veliki prasak.

Zar se ne zapiatas da je neko morao pokrenuti sve to, da je morao postojati POKRETAC?

Ako su zakoni nastali sami od sebe i ako je sve nastalo samo od sebe, onda ne postoji kreator.

Ali, da li je sve nastalo slucajno i da li je nastalo samo od sebe, to je pravo pitanje? :think:

Ne razmisljam o tome da li postoji neki kreator. Ja ne znam da postoji, iz toga ne verujem. Mislim da je uzaludno provoditi vreme proucavajuci kako je nastao zivot i kako je stvoreno sve, zato sto ne verujem da to moze da se sazna i otkrije. Pitam se ponekad, ali izbegavam da razmisljam o tome. Ako sam ateista, ne znaci da moram da verujem u Big Bang. Ne kazem ni da ne verujem, ali necu da upijam sve naucne teorije olako. Za sada ne moze da se otkrije poreklo materije, i zato ne pripisujem bogu a ni Big Bang teoriji. Kada budu uverljiviji dokazi za bilo sta od ova dva, verovatno cu promeniti misljenje.
I da postoji neki stvoritelj zasto to pripisujete nekom bogu stvorenim ljudskom mastom?

I da postoji neki stvoritelj zasto to pripisujete nekom bogu stvorenim ljudskom mastom?

Zato sto je brojnost veoma bitna da bi se pojedinac osecao bezbedno sto je jedna od cestih logickih gresaka u konverzaciji, a sa druge strane tu je strah da se zivot prihvati bas onakakav kakav jeste - nekada sladak, a nekada gorak. Organizovane religije sa svojim bogovima garantuju uvek pozitivan ishod ako njima dajes svoj novac.

Back