Ateizam

I hoce ...Kada dodje vreme.
Zapravo,zar ne mislis da mii sami nismo krivi za ovaj Haos?

Ovo pisem za tvoju pretpostavku.
Zasto mi?

1. Pa ako nas je bog pravio po svom obliku, a mi nismo savrseni onda nije ni on.
2. Ako je zaista svemocan, onda moze da prekine sve nedace, koje covek trpi. Sva zla i bolesti.
3. Ako je svemocan, a nece, onda nije dobar (vec zao) :eek:

Zasto mi?

1. Pa ako nas je bog pravio po svom obliku, a mi nismo savrseni onda nije ni on.
2. Ako je zaista svemocan, onda moze da prekine sve nedace, koje covek trpi. Sva zla i bolesti.
1.Zasto nismo?zato sto ne zelimo,a to ne osporava njegovo savrsenstvo
2.Naravno kada za to dodje dan,za koji je i prorekao.
3.,,,,,,,,,,,,,,,,,

Tebi je lakse da verujes da je covek nastao od zemlje, nego bilo sta drugo?

Ne kaze se nigde u Bibliji kako je Bog stvorio coveka..Samo se kaze da je stvoren od zemlje... Mozda je stvarno oblikovao komad gline i udahnuo mu zivot...Mozda je npr,kao sto cika Darvin kaze stvoren od majmuna,a majmun od pacova a pacov od gustera a guster od ribe a riba od amebe a ameba negde u zemlji...ili mozda to sto covek svoj zivot crpi iz zemlje,pojede jagnje,jagnje paslo na livadi,trava iz zemlje,sve u svemu da nije te zemlje ne bi bilo ni coveka ;)

Zasto mi?

Bog nas nije ostavio u haosu..Stvoreni smo po Bozijem obliku,sto znaci da se od ostalih razlikujemo po tome sto imamo razum! Svako bice ima slobodu da bira hoce li biti dobro ili zlo.Zlo nije stvoreno,vec se objasnjava kao nedostatak dobra,kao sto ni mrak nije stvoren nego svetlo,i gde nema svetla tamo je mrak! ;) Isus je slika coveka kakvi bi trebali da budemo.Ali za to nije potrebno da se rodimo samo i da budemo savrseni,vec da sami oblikujemo tu nasu savrsenost,jer da Bog upravlja nama,bili bi savrseni i sve bi bilo u redu,ali onda nam ne bi dali slobodu i ljudi bi rekli:Bog je zao,ne da nam slobodu! ;)

Moje pitanje je :
A sta ako Boga ipak ima?

Pa pazi i da ga ima ako si npr ti hriscanin krades ubijas itd ti ces ici u raj a recimo ja kao agnostik ako ne pravim stetu i budem "Dobar covek" (sto je opet samo po sebi filozofsko pitanje) ja necu otici u raj? ciljam na to da bez obzira dal postoji ili ne postoji to ne bi trebalo da utice na nas u smislu dal cemo biti "dobri ljudi" ili ne :)

Ako ga ipak ima nek se javi bilo kako, nek potvrdi svoj identitet

Isus hrist.jpg

evo javio se odavno ;) sta je sad problem?

Back