Ateizam

Himna je izabrana u skladu sa zeljama naroda, ako niste zadovoljni, postoje legalni kanali, pa je promenite.

Ne, izabrana je u skladu sa zeljama vecine, e bas o tome ti pricam - kad neko cuje takvu himnu on kaze "srpski narod ima tu himnu" a pa nije srpski narod no vecina gradjana srbije, ima onih kojima se ta himna ne svidja.

Ili hoces reci da oni koji ne zele takvu himnu nisu narod?:think:

Demokratija nije kad vecina ima sva prava a manjina samo jedna.

Demokratija je kad ti imas sva prava ali ne tako da su moja ugrozena.

Naravno da se moze udovoljiti svima, anarhizam je odgovor :mrgreen:

Ustvari demokratija je kad vecina ima sva prava, a manjina ima ono sto ima ono sto vecina dozvoli. Npr. zivis u selu u kome zivi 100 ljudi, njih 75 (apsolutna vecina) odluci da ti srusi kucu i to uradi. :lol:

Rebulika je kad ti imas zagarantovana prava kao sto je sloboda kretenja, pravo na pravedno sudjenje, slobodu veroispovesti, slobodu govora itd. I pritom to su samo prava, ako te neko ugnjetava moras sam da se izboris da se ta prava i postuju.

Naravno anarhija je odgovor na sve, osim na to kako spreciti opstu glad. :mrgreen:

I vladavina Pol Pota i kineskih komunista, kako ateisti sprovode diktaturu. ;)
Upravo si potvrdio ono shto sam rekao. Na jednoj strani imash ateiste koji svoju diktaturu utvrdjuju eliminacijom religije, na drugoj strani imash diktaturu od strane jedne religije koja eliminishe kako bezboznike, tako i pripadnike drugih religija. Zajednichko im je eliminacija pretnji njihovoj diktaturi.

Ustvari demokratija je kad vecina ima sva prava, a manjina ima ono sto ima ono sto vecina dozvoli. Npr. zivis u selu u kome zivi 100 ljudi, njih 75 (apsolutna vecina) odluci da ti srusi kucu i to uradi. :lol:

Rebulika je kad ti imas zagarantovana prava kao sto je sloboda kretenja, pravo na pravedno sudjenje, slobodu veroispovesti, slobodu govora itd. I pritom to su samo prava, ako te neko ugnjetava moras sam da se izboris da se ta prava i postuju.

Naravno anarhija je odgovor na sve, osim na to kako spreciti opstu glad. :mrgreen:

Sve ti je to diktatura sto si opisao, samo varijacija na istu temu.

Samo je anarhizam prava demokratija :mrgreen:

Ne, izabrana je u skladu sa zeljama vecine, e bas o tome ti pricam - kad neko cuje takvu himnu on kaze "srpski narod ima tu himnu" a pa nije srpski narod no vecina gradjana srbije, ima onih kojima se ta himna ne svidja.

Ili hoces reci da oni koji ne zele takvu himnu nisu narod?:think:
Srbija je ustavom definisana kao drzava gradjana Srbije. To sto neko povezuje himnu sa narodom, to je njegova neinformisanost, koju treba ispraviti.
Problem je shto je himna nelegalna. Drzava je na papiru sekularna, ali zbog dodvoravanja glasachima ili SPC, neustavno je uvedena nesekularna himna. Zadatak za manjinu je relativno tezak.

Himna nije nelegalna vec iskazuje emocije vecine. Da li bi bolje posluzila neka druga himna, sasvim moguce, ali treba pronaci bolju himnu i izboriti se za nju.

Upravo si potvrdio ono shto sam rekao. Na jednoj strani imash ateiste koji svoju diktaturu utvrdjuju eliminacijom religije, na drugoj strani imash diktaturu od strane jedne religije koja eliminishe kako bezboznike, tako i pripadnike drugih religija. Zajednichko im je eliminacija pretnji njihovoj diktaturi.

Nikad nisam ni sporio da diktator vlada silom, samo sam rekao da diktator ateista progoni vernike, jer je ateista, da je kojim slucajem vernik, ne bi morao. :lol:

Himna nije nelegalna vec iskazuje emocije vecine. Da li bi bolje posluzila neka druga himna, sasvim moguce, ali treba pronaci bolju himnu i izboriti se za nju.
Citat iz ustava.
Republika Srbija

Član 1.

Republika Srbija je država srpskog naroda i svih građana koji u njoj žive, zasnovana na vladavini prava i socijalnoj pravdi, načelima građanske demokratije, ljudskim i manjinskim pravima i slobodama i pripadnosti evropskim principima i vrednostima.
.......................................
Grb, zastava i himna

Član 7.

Republika Srbija ima svoj grb, zastavu i himnu.
Grb Republike Srbije se koristi kao Veliki grb i kao Mali grb.
Zastava Republike Srbije postoji i koristi se kao Narodna zastava i kao Državna zastava.
Himna Republike Srbije jeste svečana pesma "Bože pravde".
Izgled i upotreba grba, zastave i himne, uređuju se zakonom.
........................................
Svetovnost države

Član 11.

Republika Srbija je svetovna država.
Crkve i verske zajednice su odvojene od države.
Nijedna religija ne može se uspostaviti kao državna ili obavezna.
Svetovna = sekularna.

Spominjanje boga u himni je u suprotnosti sa onim shto pishe u ustavu.

Nikad nisam ni sporio da diktator vlada silom, samo sam rekao da diktator ateista progoni vernike, jer je ateista, da je kojim slucajem vernik, ne bi morao. :lol:

Diktator - ateista progoni vernike jer vernici su mu neprijatelji. Teli bi ovaj... simfoniju, a ne njega.

Diktator - vernik progoni ateiste i sve vernike koji ne pripadaju njegovoj religiji. Zato što neće da se pokrste/obrežu.

Citat iz ustava.

Svetovna = sekularna.

Spominjanje boga u himni je u suprotnosti sa onim shto pishe u ustavu.

Nije, ako odrazava raspolozenje vecine. Himna je usvojena posle godina maltretiranja sa himnom "Hej Sloveni", pa su trazili himnu koja ce biti vise nacionalna, bliza gradjanima. Mozda ce u nekom buducem vremenu i ona doziveti istu sudbinu kao "Hej Sloveni". Moguce je da je bila politicki kompromis, ali da bi je zamenio moras naci pesmu koja ce je zameniti. Meni ova ne smeta, ali ako ima bolja, rado cu je podrzati.

Diktator - ateista progoni vernike jer vernici su mu neprijatelji. Teli bi ovaj... simfoniju, a ne njega.

Diktator - vernik progoni ateiste i sve vernike koji ne pripadaju njegovoj religiji. Zato što neće da se pokrste/obrežu.

Ateista koji nije diktator nema razloga da ubija vernike. Ateista diktator ima.
Problem nastaje u nerazumevanju te dve stvari.

Momci vi ste u pravu, ali to ni na koji nacin ne menja cinjenicu da je diktator ateista izabrao vernike kao metu, samo zato sto su vernici.

Momci vi ste u pravu, ali to ni na koji nacin ne menja cinjenicu da je diktator ateista izabrao vernike kao metu, samo zato sto su vernici.

Uvek sam tvrdio da diktatori imaju više sličnosti nego razlika.
Diktator vernik ima na meti vernike drugih religija. Zato što su vernici drugih religija.
Ukratko, dikator - ateista ima jednog neprijatelja manje. :D

Back