Ateizam

Bog je sila i energija koja je neporcenljivo jaka i snazna. Nekoliko biliona i biliona snaznija od nuklerne energije. Bog je savrsen i ti sto pricas o tome, nemas dokaza. Jer je nauka primenjena logika, i sve prihvata sto moze da se opipa i vidi. A bog je duhovno bice i nevidljiv je. Isus hrist je vaskrsnuo i time dokazao da je zivot vecan i da postoji Bog. I govorio je da postoji zla starana koja ce da zavarava ljude. I ZA TO POSTOJE NEOBORIVI DOKAZI..a ti pricas ovde sta hoces i zelis...

Istina... sa svakim cunamijem sve više uočavam koliko je neizmerno jak i moćan.

Prestacu da se raspravljam s vama iz prostog razloga sto je tesko da poverujete u nesto sto veruje vise od 5 milijarde ljudi na planeti. Briga mene sta vi mislite i iznosite ovde, ja cu na svakog od vas da pokazem prst pred Bogom pa cemo svi skupa da pricamo ko postoji a ko ne...

На помало чудан начин показује то своје савршенство.

Zar tebi nije poznato da se Bog pokazao preko coveka pod imenom Isus. I koji je lecio bolesne, ozivljavao mrtve, i vodio svet ka dobrom. Jos mi kazi da nije ni postojao, i mozes slobodno da zaobidjes diskusiju...

Samo se vi oslanjajte na Dema Brauna, Alberta Pajka, Alister-a i druge okultiste i ateiste. Razmislite malo o svojim zivotima. Mnoge znam koji su kleli i mrzeli Boga...a danas nema vikenda da ne idu u crkvu da se pomole...

Prestacu da se raspravljam s vama iz prostog razloga sto je tesko da poverujete u nesto sto veruje vise od 5 milijarde ljudi na planeti. Briga mene sta vi mislite i iznosite ovde, ja cu na svakog od vas da pokazem prst pred Bogom pa cemo svi skupa da pricamo ko postoji a ko ne...

Kud svi turci tud i mali Mujo... jel ovo neoboriv dokaz o kome pričaš? :lol:

Paz' da ne ostaneš bez prsta, rišćanine... :mrgreen:

Zar tebi nije poznato da se Bog pokazao preko coveka pod imenom Isus. I koji je lecio bolesne, ozivljavao mrtve, i vodio svet ka dobrom. Jos mi kazi da nije ni postojao, i mozes slobodno da zaobidjes diskusiju...

Samo se vi oslanjajte na Dema Brauna, Alberta Pajka, Alister-a i druge okultiste i ateiste. Razmislite malo o svojim zivotima. Mnoge znam koji su kleli i mrzeli Boga...a danas nema vikenda da ne idu u crkvu da se pomole...

Није ми познато.По књигама се свашта пише.Окултизам и атеизам није исто.

Poslednja izmena:

A ja bejah u zabludi da bolesne leče doktori a ne bogovi.

Kakve veze ovi koje si naznačio imaju sa onima koji su pisali bibliju onako kako su je napisali...
:bye:

Nema sta ja vama da pricam ovde. Svi ste vi isti samo se krijete kao gliste u zemlji. nebitno...i da vam se dokaze vi to necete prihvatiti, jer cete da izdate vaseg gospodara koji polako sprema plan da unisti sve dobre ljude na planeti...

Nema sta ja vama da pricam ovde. Svi ste vi isti samo se krijete kao gliste u zemlji. nebitno...i da vam se dokaze vi to necete prihvatiti, jer cete da izdate vaseg gospodara koji polako sprema plan da unisti sve dobre ljude na planeti...

Kako bih voleo da mi predočiš te ''dokaze'' na temi ...biblija...i da argumentovano popričamo o njima.

Nekako mi se javlja da nije ni pročitao bibliju.

100% jer ne bi takvo nešto izvaljivao.
Imam ja takvih padobranaca koji veze nemaju u što vjeruju niti su ikada bibliju dublje ni proučili a pričaju o noj kao neki teolozi.
Na onom novom forumu koji mi tako na nerve počeo da ide radi takvi tipova.
I kad ih u čorsokak dovdeš nikome ništa nisu oni ništ prije govorili.
A tema kontradikcije nema nitko muda da nešto kaže ako kaže kaže da bi bio miran
nema veze što nema blage veze s logikom.
A još k tome su nasilni u toj silnoj pameti.
Ja sam onda ka kakva zvjer prema takvima.
Takvi sam hebi ga.

Ma postoji Isus, to niko ne spori. Međutim, mojoj babi se javio u snu i rekao da više neće doći, ima valjda neka preča posla trenutno. Nešto je besan na nas zbog nekih eksperimenata u Cernu, đavo će ga znati.

Ako ti misliš da 5 milijardi ljudi na planeti veruje u budalaštinu koju si ovde izneo imaš ozbiljnih problema. Čak ni hrišćani ne veruju u to što si napisao.

Još kada bi imao dokaz za ovo... :roll:

Ti izgleda ne praviš razliku između okultizma, ateizma i fikcije, zar ne? :think:

Ja opet znam za mnoge koji su bili veliki vernici, počeli da postavljaju pitanja i danas su zagriženi ateisti ili agnostici.
I šta sad? :dontunderstand:

Зар хришћани не би требали бити пуни љубави, ти ми не дјелујеш тако.

Za racionalnu osobu, kakvom želiš da se predstaviš, imaš suviše stereotipa i predrasuda u pristupu tematici. :lol:

Jesi ti malo prs'o, a? :lol:
:hej: Kako se kriju, ako otvoreno pišu na forumu.

To je termički obrađena ljubav... nije ni čudo što su puni... koječega... pa im izlazi i na usta... :mrgreen: :lol:

:worth:
Precious!
Ne možete dva puta dati reputaciju za istu poruku.
:(

Još jednom, da kažem - hvala Bogu što sam ateista. Evo malo hrišćanske mitologije, preuzeto iz srpske Wikipedije, čisto da znate u šta naši vernici veruju. (pokušajte da se uzdržite od smejanja naglas, ako ste na poslu)

Viša:

Serafimi su četvoro - odnosno šestokrilati simboli svetlosti, žar Božije vatre (Jezek. 1,5, Isa. 6, 1), raspaljuju ognjenu ljubav prema Bogu i najbliži su Bogu
Heruvimi prosvećuju premudrošću i bogopoznanjem, čuvari su raja (Post 3, 24)
Prestoli su razumni i po blagodati bogonosni, izlivaju silu pravosuđa na prestole zemaljskih sudija i vladara (Kol , 16)

Srednja:

Gospodstva gospodare nižim činovima, daju silu i mudrost, uče druge da vladaju voljom i osećanjima
Sile sprovode nepokolebivo volju Božiju, daju silu čudotvorstva
Vlasti predstavljaju neuništavajućivu harmoniju, krote demone, odbijaju iskušenja

Niža:

Načela načeluju nižim anđelskim činovima, brinu za narode i svetovni sud
Arhanđeli blagoveste, prorokuju, ukrepljuju veru
Anđeli su anđeli čuvari, vojska nebeska (Jov 19,12, Ps 103, 21), duhovi (Otkr 1, 4), javljaju manje tajne i namere Božije, podstiču na vrlinu, stoje ljudima najbliže

Samo najviši čin prima svetlost i poznanje od samog Boga, a svi niži činovi se prosvećuju i primaju tajne od viših činova.

Dakle, sledeći put kad vidite anđele, vi ih pitajte za legitimaciju, i obavezno proverite da li su odgovarajućeg čina kojim se predstavljaju. Za lažno predstavljanje prijavite ih.... hmmm... ne znam ko je za to nadležan?

"Original postavio ivanbrankovic
Nema sta ja vama da pricam ovde. Svi ste vi isti samo se krijete kao gliste u zemlji. nebitno...i da vam se dokaze vi to necete prihvatiti, jer cete da izdate vaseg gospodara koji polako sprema plan da unisti sve dobre ljude na planeti..."

A taj gospodar verovatno ima papke i rogove,kozju bradicu i izvor je sveg zla u vasioni ...

Back