Ateizam

Samim tim što bi prihvatili dokaz, čini ih agnosticima. što po meni i jesu svi koji sebe smatraju ateistima. Nema tu neke bitnije razlike, osim u ćinjenici da bi svako priohvatio postojanje bilo čega uz dokaz.
Nije to sasvim sigurno.
Uzgred, za mene je razlika izmedju ateista i vernika u tome da vernici veruju uprkos dokazima, a ateisti jok.

Da se vratimo za crtaću tablu, zbog ovih što su još zbunjeni...

Ateisti - ljudi koji ne veruju u postojanje bilo kakvog boga.
Vernici - ljudi koji veruju u postojanje bar jednog boga.

Sve ostalo, vezano za abiogenezu, evoluciju, krađu na izborima, kemtrejlse, lične seksualne preferencije, stepen skeptičnosti - ne utiče na ove dve definicije koje sam naveo. To je sve slobodan izbor. Ključ je (ne)verovanje u bogove, ostalo je proizvoljno. Ne dajte se zbuniti kada ateista kaže "svi ateisti veruju u nauku"... to je bullshit. Ateista može da veruje u nauku bespogovorno, a može da veruje i horoskop, kao i da je vidovita Zorka ipak malo prozorljiva, to ne menja činjenicu da je on i dalje ateista.

Da li je malo jasnije?

A računaju li se basne, poput one da je od amebe nast'o dino, a od njega se, kad je jedan slačjno p'o zdrveta, stvorila tica koja je nekako odlakavila i načinila se u majmuna koji je posle postao čovek. Ili bar deo od čoveci koji u to veruju? Tu je negde, uzput i šarenić mali nast'o. :whistling:

362gt4.jpg

A računaju li se basne, poput one da je od amebe nast'o dino, a od njega se, kad je jedan slačjno p'o zdrveta, stvorila tica koja je nekako odlakavila i načinila se u majmuna koji je posle postao čovek. Ili bar deo od čoveci koji u to veruju? Tu je negde, uzput i šarenić mali nast'o. :whistling:
Da racunaju se. I takve basne nemaju veze sa ateizmom.

Ček, pa vi verujete u basne, u zmiju koja govori, magarce koji govore...žbunje....ne, basne se ne računaju.

Ni jedan vernik nikad neće da odvali tako nešto - Bog se sam stvorio? :lol:
Ako se nije sama planeta stvorila i ako život nije mastao nekom slučajnošću, kako je? Neko ga je stvorio, kreator? :per:

Ni jedan vernik nikad neće da odvali tako nešto - Bog se sam stvorio? :lol:
Ako se nije sama planeta stvorila i ako život nije mastao nekom slučajnošću, kako je? Neko ga je stvorio, kreator? :per:

Tehnički gledano nešto stvara nešto.

To je ono kako mi posmatramo stvari.

Međutim, kod vas vernika, taj krug stvaranja nečega iz nečega, završava se na bogu. On je stvorio sve, njega nije stvorilo ništa.

Ako boga niko nije stvorio, onda se samostvorio, ili ne postoji.

Koncepcija nečeg beskonačnog i vanvremenskog, je koncepcija nepostojećeg.

Ničeg.

Dakle, opet ne postoji.

Izbor ti je samostvoren, ne postoji, ili ne postoji.

Kada izabereš da je samostvoren, ostaje ti jedino da objasniš otkud on uopšte, kao nešto što bi trebalo da postoji van mitoloških biblijskih priča.

Ili da dodaš još neku mogućnost koja je logička, ukoliko sam je ja propustio.

Poslednja izmena:
Ti sam sebi daješ crveni karton? Čemu to?
Da si malo upućeniji u temu, znao bi da ne postoji "pop" već sveštenik. Ali dobro, to već zalazi u domen kućnog vaspitanja i kulture, nije za ovaj pdf.
Zanimljivo je da zaposleni u crkvi koji nose mantije i imaju brade sami sebe nazivaju popovima. Izgleda da i oni sami ne znaju da ne postoje!?

Back