Ateizam

Zato smo mi od onih koji misle svojom glavom.

Koliko je ljudi koji ne misle sami, nego žive od misli koje su izmislili drugi.” DOSTOJEVSKI

А заборавио си да цитираш Сократа? :D

Човек је створено биће и самим тим нема неограничену/бесконачну слободну вољу, али има слободу да живи у врлини. Нема веће слободе од те.

cekaj ako ti ja kazem.....nemoj da sibash heroin u venu umreces i ima da se raspadnesh i tvoja porodica ce da pati ....ja ti branim spoznaju dobra i zla?el treba da to probash da bi svatio da ti ja zelim dobro?i da si znao sta je dobro i pre nego sto si upao u taj ambis....samo ti je neko sufliro da nisi slobdan ako ti neko neshto ,,brani,,?

Ja vec imam spoznaju dobra i zla i znam da je heroin los i da mi govoris istinu.

Adam i Eva nisu znali sta je dobro a sta lose. :bye:

Braniti nekome znanje o dobrom i zlu je zlo.

- - - - - - - - - -

А заборавио си да цитираш Сократа? :D

Човек је створено биће и самим тим нема неограничену/бесконачну слободну вољу, али има слободу да живи у врлини. Нема веће слободе од те.

Ziveti u vrlini podrazumeva da prihvatas svakog vernika i da ne mislis da ces se ti spasiti a drugi ne. Da li ti mislis da su muslimani prevareni a da ces ti ici u raj a oni nece?

Ziveti u vrlini podrazumeva da prihvatas svakog vernika i da ne mislis da ces se ti spasiti a drugi ne. Da li ti mislis da su muslimani prevareni a da ces ti ici u raj a oni nece?

Ко ће ући у Рај то не одлучујем ја, нити било који човек који је живео или ће живети на земљи.

- - - - - - - - - -

Ja vec imam spoznaju dobra i zla i znam da je heroin los i da mi govoris istinu.

Знали су, и то врло добро.

Знали су, и то врло добро.

"I reče Gospod Bog: Eto, čovek posta kao jedan od nas znajući šta je dobro šta li zlo; ali sada da ne pruži ruku svoju i uzbere i s drveta od života, i okusi, te do veka živi."

Kako bi ti znao sta je dobro a da nemas suprotnost?

Kako bi upoznao dobro da nema zla i kako bi dokazao dobro da nema zla?

"I reče Gospod Bog: Eto, čovek posta kao jedan od nas znajući šta je dobro šta li zlo; ali sada da ne pruži ruku svoju i uzbere i s drveta od života, i okusi, te do veka živi."

spoznali su zlo ubiranjem ploda......pa krece stid sramota i ostalo......ko ti kaza da si go brate?:lol: a naravno da Bog zna i sta je zlo i sta je dobro.....Bog moze da bude i zao..ali jednostvano ne zeli..jer zna sustinu zla..a to je destrukcija a ne kreacija.....covek je pozelo to da zna..tj Evica....Bog reko samo trazili ste gledajte ..ali.....cilj ostaje isti iako ste omanuli u samom startu......

spoznali su zlo ubiranjem ploda......pa krece stid sramota i ostalo......ko ti kaza da si go brate?:lol: a naravno da Bog zna i sta je zlo i sta je dobro.....Bog moze da bude i zao..ali jednostvano ne zeli..jer zna sustinu zla..a to je destrukcija a ne kreacija.....covek je pozelo to da zna..tj Evica....Bog reko samo trazili ste gledajte ..ali.....cilj ostaje isti iako ste omanuli u samom startu......

Zasto je bog zabranio ljudima znanje koje on ima, tacnije BOZANSKO ZNANJE?!

Jel zlo ubiti novorodjencad?

- - - - - - - - - -

Речено им је да ће умрети кад окусе плода.

Kakve to sada veze ima?

Umrli su jer im je opet bog zabranio nesto, a to je DRVO ZIVOTA. :bye:

Zasto je bog zabranio ljudima znanje koje on ima, tacnije BOZANSKO ZNANJE?!
Jel zlo ubiti novorodjencad?

kakvo ti to sad debilno pitanje?naravno da je zlo......
nije im zabranio reko im je sta ih cheka ako to urade.....muka i smrt.....ali covek nije verovao Bogu kao Ocu.....nego je verovao vestom sufleru......koji zna gde je najveca ljudska slabost..sujeta.....i tako ce biti dok kraja sveta....jer je chovek sujetno bice ne zato sto ga je Bog takvim napravio..nego zato sto vishe voli suflera......Bog kaze budalo vozi te ko malog majmuna.....ali...docie se jednom do tacke..gde ce sufler da se druzi sa onima koji su prihvatili njegovo sufliranje....e onda ce da bude kasno.......

Имали су знање о добру и злу, а све без спознаје. Својом вољом су одабрали зло.

Odabrali su ZNANJE o DOBROM i ZLOM.

Zbog tog znanja mi danas znamo sta je dobro a sta lose. Zbog tog znanja mi mozemo da upoznamo DOBRO.

"I žena videći da je rod na drvetu dobar za jelo i da ga je milina gledati i da je drvo vrlo drago radi znanja, uzabra rod s njega i okusi, pa dade i mužu svom, te i on okusi".

- - - - - - - - - -

kakvo ti to sad debilno pitanje?naravno da je zlo......
nije im zabranio reko im je sta ih cheka ako to urade.....muka i smrt.....ali covek nije verovao Bogu kao Ocu.....nego je verovao vestom sufleru......koji zna gde je najveca ljudska slabost..sujeta.....i tako ce biti dok kraja sveta....jer je chovek sujetno bice ne zato sto ga je Bog takvim napravio..nego zato sto vishe voli suflera......Bog kaze budalo vozi te ko malog majmuna.....ali...docie se jednom do tacke..gde ce sufler da se druzi sa onima koji su prihvatili njegovo sufliranje....e onda ce da bude kasno.......

Pa bog je ubijao novorodjencad.

Nije im zabranio?

"Pa onda reče Adamu: Što si poslušao ženu i okusio s drveta s kog sam ti zabranio rekavši da ne jedeš s njega, zemlja da je prokleta s tebe, s mukom ćeš se od nje hraniti do svog veka".

- - - - - - - - - -

..djavo se dobro namucio da prevari evu..nije htela ni pod razno da ne bi umrla...znaci znala je za zlo...a posle je uradio na foru bicete ko i bogovi
A žena reče zmiji: Mi jedemo rod sa svakog drveta u vrtu;

3 Samo rod s onog drveta usred vrta, kazao je Bog, ne jedite i ne dirajte u nj, da ne umrete...:)

Zbog tog znanja mi danas znamo sta je dobro a sta lose. Zbog tog znanja mi mozemo da upoznamo DOBRO.

"I žena videći da je rod na drvetu dobar za jelo i da ga je milina gledati i da je drvo vrlo drago radi znanja, uzabra rod s njega i okusi, pa dade i mužu svom, te i on okusi".

- - - - - - - - - -

Pa bog je ubijao novorodjencad.

Nije im zabranio?

"Pa onda reče Adamu: Što si poslušao ženu i okusio s drveta s kog sam ti zabranio rekavši da ne jedeš s njega, zemlja da je prokleta s tebe, s mukom ćeš se od nje hraniti do svog veka".

brate ti si ko dete od ono 6 7 godina....i tatica ti kaze sine nemo to da radish naebaces..zabranjujem u smislu zastite.....previshe bukvalno tumachish tekstove biblije......

..djavo se dobro namucio da prevari evu..nije htela ni pod razno da ne bi umrla...znaci znala je za zlo...a posle je uradio na foru bicete ko i bogovi
A žena reče zmiji: Mi jedemo rod sa svakog drveta u vrtu;

3 Samo rod s onog drveta usred vrta, kazao je Bog, ne jedite i ne dirajte u nj, da ne umrete...:)

Nije znala sta je zlo jer nije imala SPOZNAJU o DOBROM i o ZLOM.

I sta je slagao?

Не, него су одабрали зло. Грех је на устима сладак као мед, ал’ је у стомаку као пелен.

brate ti si ko dete od ono 6 7 godina....i tatica ti kaze sine nemo to da radish naebaces..zabranjujem u smislu zastite.....previshe bukvalno tumachish tekstove biblije......

Misli tako.

- - - - - - - - - -

Не, него су одабрали зло. Грех је на устима сладак као мед, ал’ је у стомаку као пелен.

Misli tako.

Пази, није ти потребна никаква тешка теологија да би схватио. Да човек од свог рођења мудрост стиче искључиво кроз опит и спознају не би доживео да крене у основну школу.

Пази, није ти потребна никаква тешка теологија да би схватио. Да човек од свог рођења мудрост стиче искључиво кроз опит и спознају не би доживео да крене у основну школу.

Mudrost je znanje, a to znanje se ne uci u skolama.

Mudrost je znanje, a za njega je potrebna SPOZNAJA o DOBROM i LOSEM.

Nije znala sta je zlo jer nije imala SPOZNAJU o DOBROM i o ZLOM.

I sta je slagao?

i sta je dobro znala je pre nego je okusila jabuku..
žena videći da je rod na drvetu dobar za jelo i da ga je milina gledati i da je drvo vrlo drago radi znanja, uzabra rod s njega i okusi, pa dade i mužu svom, te i on okusi.:)

A ti guraj u bozije ogranicenje i "slobodu".

Као што нема веће слободе од живота у добром, тако нема ни горег ропства од греха.

Није ти потребно да легнеш са пријатељицом ноћи да би знао да је сифилис опасна болес’. :)

i sta je dobro znala je pre nego je okusila jabuku..
žena videći da je rod na drvetu dobar za jelo i da ga je milina gledati i da je drvo vrlo drago radi znanja, uzabra rod s njega i okusi, pa dade i mužu svom, te i on okusi.:)

Dobro, to stoji.

Po ovome ona je znala sta je dobro ili je imala predstavu o dobrom?

Ako je taj plod bio dobar, kako i pise, zasto je bog zabranio?

Zatim:

"I reče Gospod Bog: Eto, čovek posta kao jedan od nas znajući šta je dobro šta li zlo".

Ona je imala iskustva sa dobrim, ali da bi dobila znanje i spoznaju dobra, mora postojati suprotnost dobrom.

Back