Ateizam

Као што нема веће слободе од живота у добром, тако нема ни горег ропства од греха.

Није ти потребно да легнеш са пријатељицом ноћи да би знао да је сифилис опасна болес’. :)

“Laž je – religija robova i gospodara. Istina je – bog slobodnog čoveka.”

“Sloboda nije vrijedna ako ne uključuje i slobodu da se griješi.”

“Braćo, ne bojte se greha ljudskog, volite čoveka i u grehu njegovom.”

- - - - - - - - - -

pravedni sta je zlo?:lol:

Neki teolozi smatraju da zlo nepostoji, vec odsustvo dobrog.

Samim tim, da bih mogao da dokazem dobro, moram da imam "primer" odsustva dobrog ("zla").

“Laž je – religija robova i gospodara. Istina je – bog slobodnog čoveka.”

“Sloboda nije vrijedna ako ne uključuje i slobodu da se griješi.”

“Braćo, ne bojte se greha ljudskog, volite čoveka i u grehu njegovom.”

Нема слободе у греху, а још горе кад оправдаваш чињење греха стицањем некакве мудрости.

Нема слободе у греху, а још горе кад оправдаваш чињење греха стицањем некакве мудрости.

Da Adam i Eva nisu uzeli plod, Isus Hrist ne bi bio Mesija. :bye:

Ono sto je najbolje u svemu, je da smo slobodni od greha a imamo ipak BOZANSKO ZNANJE.

Da nismo imali to znanje (koje su uzeli Adam i Eva) ne bismo upoznali istinski Isusovu ljubav i milost. :bye:

- - - - - - - - - -

:lol: nemoj da se nervirash.....kazi ne znam verujem,mislim i tako to.....el si u stanju da prihvatish da postoji neko ko zna boje tebe nego ti sam sebe?

Ko se nervira, sta brbljas? :)

Mani se ti mene, gledaj svoje dvoriste.

Da Adam i Eva nisu uzeli plod, Isus Hrist ne bi bio Mesija. :bye:

Ono sto je najbolje u svemu, je da smo slobodni od greha a imamo ipak BOZANSKO ZNANJE.

Da nismo imali to znanje (koje su uzeli Adam i Eva) ne bismo upoznali istinski Isusovu ljubav i milost. :bye:

Да није било прародитељског греха и данас би обитавали у Рају и баштинили мудрост Божију.

Да, пошто је Бог ванвремен.

E onda je sve islo po njegovom planu, jer je znao kako ce sve ispasti a pritom je dozvolio da bude tako.

Ako je boziji plan bio da budemo "nalik njemu" onda je i zamislio da imamo SPOZNAJU DOBRA i ZLA.

Ako je tako zamislio, stvorio je i "slobodnu volju" jer je upravo i ona uzrok zla. Stvaranjem slobodne volje je indirektno stvoreno zlo.

Ako je vec pre postanja sveta zaklao jagnje znaci da je znao sta ce biti i da je dopustio.

Zasto?

Da bismo bili kao i on.

"Sad smo deca Božja i još se ne pokaza šta će biti; nego znamo da kad se pokaže bićemo kao i On, jer ćemo ga videti kao što jest."

Sta je bio prvi korak do toga? Spoznaja dobra i zla.

Drugi? Oprostenje od boga.

Sta je cilj? Biti "nalik njemu" a on ima SPOZNAJU DOBRA i ZLA i vecni zivot.

Хеботе, ово што пишеш не би се уклопило ни у твој лични живот, камоли код других људи.

Није постојала ни једна нужност да Адам и Ева погреше, исто важи и за тебе. И они, као и ти, имаш свест о добру и злу, у крајњој линији ту је увек неко други да укаже на погубност одређених поступака.

Што се Бога тиче, он је ванвремен и оно што је за нас хиљаду година за њега је један дан.

Хеботе, ово што пишеш не би се уклопило ни у твој лични живот, камоли код других људи.

Није постојала ни једна нужност да Адам и Ева погреше, исто важи и за тебе. И они, као и ти, имаш свест о добру и злу, у крајњој линији ту је увек неко други да укаже на погубност одређених поступака.

Што се Бога тиче, он је ванвремен и оно што је за нас хиљаду година за њега је један дан.

Da bi dobio spoznaju dobra i zla, moras da imas iskustva za zlom (izmedjuostalog).

Zahvaljujuci tom znanju ja danas mogu da biram dobro. Bez tog znanja ne bi bio "nalik bogu" jer ne bih imao njegovo znanje.

Isus Hrist je drvo zivota i samim tim on jedino moze da daje poslednju "slagalicu" a to je vecni zivot.

Poslednja izmena:
Da li je biranje dobrog ili zla, kad se napiše: "Zini da ti kažem" ili "šta brbljaš"? Izbor je ono što nam je Bog dao, nema sudbine ili nekog proročanstva, samo naš postupak.

Значи мој синчић не може знати ни на један други начин да је струја опасна осим да гурне прсте у штекер? :lol:

Значи мој синчић не може знати ни на један други начин да је струја опасна осим да гурне прсте у штекер? :lol:

Da tvoj sincic nema spoznaju dobra i zla, ne bi znao da li je gurnuti prste u steker lose ili ne.

Ako neko ne zna za zlo ne moze da zna da li je neko zao. Ako neko ne zna za zlo, ne moze da zna ni sta je dobro jer nema SPOZNAJU dobra.

Da bi ti mogao da upoznas dobro moras imati suprotnost dobrom.

Kako bi ti na sudu dokazao dobro delo da nemas suprotnost dobrom? Kako bi izdvojio dobro da nema suprotnosti?

Ako si dobar od pocetka nisi svestan sta je dobro. Ako postanes zao i onda postanes dobar, ti si upoznao dobro i dobio spoznaju.

Da tvoj sincic nema spoznaju dobra i zla, ne bi znao da li je gurnuti prste u steker lose ili ne.

Ako neko ne zna za zlo ne moze da zna da li je neko zao. Ako neko ne zna za zlo, ne moze da zna ni sta je dobro jer nema SPOZNAJU dobra.

Da bi ti mogao da upoznas dobro moras imati suprotnost dobrom.

Kako bi ti na sudu dokazao dobro delo da nemas suprotnost dobrom? Kako bi izdvojio dobro da nema suprotnosti?

Ako si dobar od pocetka nisi svestan sta je dobro. Ako postanes zao i onda postanes dobar, ti si upoznao dobro i dobio spoznaju.

Мој синчић има оца који зна да је гурање прстију у штекер опасно. Само треба да ме послуша, самим тим ће стећи знање од добру и злу.

Мој синчић има оца који зна да је гурање прстију у штекер опасно. Само треба да ме послуша, самим тим ће стећи знање од добру и злу.

Poslusati i spoznati nije isto.

Poslusnost je uglavnom strah od posledica, a SPOZNAJA je znanje koje si upoznao.

Ako tvoj sin ne ucini prestup, on nije imao iskustva sa zlom i ne zna, vec ti samo veruje i to cini zbog poslusnosti, ali to ne znaci da on zna da je gurnuti prst lose, jer nije dosao do tog znanja.

- - - - - - - - - -

Mislim da se izjašnjavaš po potrebi.. malo si muzičar, malo nisi.. :lol:

al sve jedno.. uništavaš temu...

Svakako sam je ukrao. :)

nisi u pravu..mora sam da oseti na svojoj kozi.......uskratio si mu divno znanje i slobodu........:hahaha:

Back