Ateizam

"U pocetku stvori bog nebo i zemlju".

Ako je bog oduvek, kako to da ima pocetak u stvaranju?

Ako je izvan vremena i prostora bio, znaci da nije imao vremena da stvori?

Ako je bio svestan sebe pre pocetka, zasto nije stvarao, pre "vremena i prostora" ili pre "pocetka" ?

Ako je postao svestan sebe, postalo je i vreme. :P

Бог је вечан, а у вечности не постоји време.

"Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Posljednji, Početak i Svršetak".

Pa on jeste pocetak svega....u smislu izvor....osovina oko koje se svet vrti......centar.....izvor i usce.......pocetak....i kraj........stvaranje i obozenje kao krajnji cilj......citave tvorevine kroz zajednicu sa Bogom....Bogocovek sustina hriscanske vere......

- - - - - - - - - -

Ako ne postoji vreme u vecnosi, a bog je vecan, da li to podrazumeva da je on stvorio vreme?

Ali, kako je imao vremena da stvori vreme ako u vecnosti nema vremena?

antropomorfizujesh Boga......

bog je centar....nevidljivi......pocetak i kraj kruga.........izvor i usce....nema centra nema kruga...ima centra..... ima kruga.....a a centar je svo vreme tu al se ne moze videti....:lol:

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/205414/Stiven-Hoking-Bog-nije-stvorio-univerzum

"Bog nije stvorio univerzum, a Veliki prasak je bila neizbežna posledica zakona fizike, tvrdi u svojoj novoj knjizi proslavljeni britanski teoretski fizičar Stiven Hoking.
U knjizi "The Grand Design", koju je napisao zajedno sa američkim fizičarem Lenardom Mlodinovim i čiji su izabrani delovi objavljeni u današnjem broju "Tajmsa", Hoking navodi da moderna fizika ne ostavlja prostor za Božje stvaranje svemira.
"Zbog zakona kao što je gravitacija, univerzum može sebe da stvara ni iz čega i to će i činiti. Spontano nastajanje je razlog što postoji nešto umesto ničeg, što postoji univerzum, što mi postojimo", smatra Hoking.
"Nije potrebno prizivati Boga da zapali varnicu i pokrene univerzum", navodi on.
Hoking (68), koji je među naučnicima poznat po svom radu na crnim rupama, kosmologiji i kvantnoj gravitaciji, stekao je svetsku slavu 1988. godine "Kratkom istorijom vremena", netehničkom knjigom o poreklu i sudbini svemira, koja je prevedena na 44 jezika i prodata u 25 miliona primeraka.
Svojom novom knjigom, Hoking pokazuje da je raskinuo sa ranijim stavovima o veri kada je smatrao da će nam otkriće jedne celokupne teorije pomoći da shvatimo Božju misao.
On objašnjava da je otkrivanjem 1992. godine planete koja kruži oko druge zvezde, a ne Sunca, dovelo do dekonstrukcije gledišta oca fizike Isaka Njutna po kojem univerzum nije mogao da nastane iz haosa već je Božje delo.
Time slučajne okolnosti u kojima postoji naša planeta - jedno sunce, srećna kombinacija udaljenosti Zemlje od Sunca i sunčeve mase, postaju mnogo manje ubedljiv i upečatljiv dokaz verovanja da je Zemlja brižljivo stvorena samo da bi udovoljila nama, ljudskim bićima, smatra Hoking.
Hoking je svojevrsni medicinski fenomen jer već 47 godina boluje od aminotrofične lateralne skleroze (ALS), koja mu je oduzela sve organe osim mozga. Već decenijama je prikovan za invalidska kolica, sa okolinom komunicira uz pomoć posebno napravljene kompjuterizovane sprave.
Uprkos teškoj bolesti, Hoking je i dalje intelektualno aktivan i putuje svetom radi popularizacije nauke.
Prošle godine je najavio povlačenje sa mesta profesora matematike na Univerzitetu u Kembridžu, katedre koju je u 18. veku držao Isak Njutn.
Njegova knjiga "The Grand Design" će se u britanskim knjižarama naći 9. septembra, nedelju dana pre posete pape Benedikta XVI Velikoj Britaniji."

Da li je greh mogao da prodje nekaznjeno, od strane boga?

Грех је производ људске слободне воље. Из тога произилази да човек сам себе кажњава.

- - - - - - - - - -

Da bih znao sta je zlo morao bih prvo da imam SPOZNAJU DOBRA i ZLA.

Tako je i sa dobrim.

А чему служи људски мозак?

Грех је производ људске слободне воље. Из тога произилази да човек сам себе кажњава.

Covek nije stvoren kao slobodno bice (prema bibliji) niti je imao slobodnu volju. Imao je slobodu izbora.

Sloboda nije u tome da biramo izmedju dva izbora, vec da imamo slobodu i od izbora.

Sloboda nije u tome ako nam se brani SPOZNAJA DOBRA i ZLA.

Jer da nije te spoznaje, mi nebismo ni upoznali dobro i ne bi bili svesni sta je dobro. :bye:

Covek nije stvoren kao slobodno bice (prema bibliji) niti je imao slobodnu volju. Imao je slobodu izbora.

Sloboda nije u tome da biramo izmedju dva izbora, vec da imamo slobodu i od izbora.

Jer da nije te spoznaje, mi nebismo ni upoznali dobro i ne bi bili svesni sta je dobro. :bye:

Бре, размишљаш као мој синчић од три године који би да џара по штекеру. :D

А ја му лепо кажем: но, но...

Zato smo mi od onih koji misle svojom glavom.

Koliko je ljudi koji ne misle sami, nego žive od misli koje su izmislili drugi.” DOSTOJEVSKI

"Sloboda za kojom tragamo je sloboda da koristimo naš vlastiti um i telo, da živimo svoj vlastiti život, umesto život koji pripada sistemu uverenja.”

cekaj ako ti ja kazem.....nemoj da sibash heroin u venu umreces i ima da se raspadnesh i tvoja porodica ce da pati ....ja ti branim spoznaju dobra i zla?el treba da to probash da bi svatio da ti ja zelim dobro?i da si znao sta je dobro i pre nego sto si upao u taj ambis....samo ti je neko sufliro da nisi slobdan ako ti neko neshto ,,brani,,?

- - - - - - - - - -

otprilke.....:hahaha:

Back