Zna nauku? Interesantno? A koju to nauku? Uopste ili samo jednu naucnu disciplinu? Ako je strucan samo u jednoj oblasti nauke onda je ok, ali ako "zna" nauku uopste , na to nemam sta da kazem.
Ama...
veruje da zna,
Meni je inace interesanta ta vera u nauku , i potezanje iste kao argumenta protiv Boga. Niti nauci treba verovanje , niti se nauka bavi Bogom .
Razuman čovek, koji se bavi naukom, će podržati ovaj stav, bez obzira da li je teista ili ateista. To je posledica toga što se zaista i bavi nauko. Ključna reč je razuman.
Izvini, na koje pitanje?

Citiraš moje pitanje, komentarišeš ga pitanjem i pitaš me "koje pitanje"?!
Koje pitanje?
Dakle, ko sta radi, ti generalizujes.
Generalizujem? Teško, s obzirom da jasno navodim ograničenja važenja onoga što tvrdim.
Nisam te uopste to pitao.
Jesi, samo ti se nije dopao odgovor.
Na mene neverovanje u bozanstva nije uticalo da postanem neznalica, taliban i dogmatik.
Pa? Ti si samo jedan odbirak. Ja sam ti ponudio mnogo više odbiraka, nego što ih ima na ovom podforumu, a koji pokazuju upravo ono što sam napisao.
Druga greska koju pravis je da svrstavas u istu grupu ljude koji ne veruju u istu stvar.

Kako bi bilo da odgovoraš na ono što pišem, a ne na ono što misliš da sam napisao?
Sto se tice onog foruma, rekao bih da je to antiklerikalni i antireligiozni forum, a ne ateisticki forum, posto tamo ima i agnostika, a zajednicko im je to da se bore protiv religija, dakle veruju, zalazu se za istu stvar (seti se mota "protiv dogmi i neznanja"). Moze se dakle reci da je to forum militantnih ateista, a ne ateista uopste.
A ja sam negde napisao da je to forum ateista uopšte?

Ili sam negde napisao da se njihovi stavovi odnose na sve ateiste?

Seti se da sam pravio jasnu distinkciju između ateista na tom forumu i dela ateista na ovom podforumu - i još uvek je pravim. Naročito, kada se uzme u obzir da su i neke ovdašnje razumne ateiste tamo banovali.
Što se tiče tvojih ocena... ja se slažem sa istima, ali to ne menja činjenicu da su to i dalje ateisti. Osim toga, oni ipak imaju veću težinu od tvog i mog mišljenja, s obzirom da su oni registrovano udruženje ateista, koje zastupa ateističke ideje.
Ne moze Obraz na primer da predstavlja sve pravoslavce. I ateisti mogu da budu raznorazni, znas. Bas kao i tvoji slovenski pagani.
Postoji jedna ozbiljna razlika koju nisi uvideo. "Obraz" je marginalna grupa, baš kao što su i neonacistički slovenski pagani (što je, da naglasim - oksimoron). Sa druge strane, na pomenutom forumu se okuplja znatno više ateista nego na ovom podforumu, tj. njihovi su stavovi u ateističkoj populaciji, prema rečima njihovih osnivača, procentualno znatno zastupljeniji, nego stavovi "Obraza" među pravoslavcima (iako su ti stavovi sve prisutniji) ili stavovi budala sa Stormfront-a među slovenskim paganima (zapravo, intenzivno radimo na njihovoj eradikaciji).
To sto nisam nikad spomenuo doticne ateiste s foruma znaci da ne smatram da spadamo u istu grupu zato sto ne verujemo u izmisljena bozanstva (primer s gremlinima), ne znam dokle treba da objasnjavam. Ti si neko ko pripada nekoj grupi, ne ja, za tebe je razumljivo sto se ogradjujes.
Problem sa primerom koji si dao je da nije primenljiv i ovoj konkretnoj situaciji, jer razmatramo ateizam u različitim pojavnim oblicima, a ne nešto deseto, kao u tvom primeru.
Pa radim isto sto i ti, koliko da vidis da umem i ja da se ponasam kao ateista , i uopste nije tesko
Zbog čega bi se spuštao na taj nivo?