Mea culpa... hoće oči da prevare kasno uveče, posle celog dana provedenog ispred monitora.

Dakle da se vratimo na tvoju tvrdnju da su paganske religije primitivne i najmanje razvijene.
Umeš li tu tvrdnju da nekako demonstriraš?
Ovo je tvoje objašnjenje za tvoju tvrdnju da sam raspravu spustio na lični nivo
potpisnika teksta?
Tvrdio si da sam "štovaoc Deretića", a sada ne umeš da objasniš na osnovu čega si to tvrdio.
Izvini, izgleda da sma zaista preumoran, ali zaista ne nalazim gde si dao odgovore na sledeća pitanja:
Mislim da bi bilo lepo da me uputiš, kad već insistiraš da si odgovorio na moja pitanja.
I opet, čemu agresivnost?

Iznosiš tvrdnje, koje nemaš čime da potkrepiš, pa se onda ljutiš kada ti neko na to skrene pažnju.
Zaista je čudan taj tvoj
bonton. Biće da je dosta različiti od onoga što ostatak sveta podrazumeva pod tim pojmom.
Glavoseče, a ne
drvoseče. Ah, i tebi se spavao kada si pisao, te je greška sasvim razumljiva.
Što se tiče progresa koji je donela buržoaska revolucija, on je diskutabilan. Na primer, francuske
glavoseče su uvele veoma sulud kalendar, i uspele su da likvidiraju elitu francuske nauke, čime je Francuska izgubila vodeće mesto u Evropi koje je do tada imala.
Dalje, zahvaljući francuskoj buržoaskoj revoluciji, Srbija je pod Turcima provela nekoliko decenija više, što svakako nije pozitivno uticalo na progres. Da ne pominjem sukob Francuske i Crne gore.
Zaista... pada mi na pamet Pol Pot. Reci nam, šta su to Crveni Kmeri trebalo još "žustrije" da učine, kako bi se razračunali sa "opijumom naroda".
Koliko ja znam, današlji političara su listom deca nekadašnjih komunistički funkcionera ili su i sami bili komunistički funkcioneri, a što se ostalog što si napisao tiče, zaista ne vidim na osnovu čega to meni prebacuješ.
Koliko mogu da primetim, nisi ti agnostik, nego ateistički taliban.
Biće da sam propustio da pročitam zbog čega me ti pronalaziš u tekstu koji si navela. Molim te, uputi me na tu poruku.
A što se tiče zaključivanja indukcijom, sa njom ima jedan malecni, majušni problemčić - ta je metoda izrazito osetljiva na početnu premisu.
Dozvoli da ti demonstriram, šta bi neko (ko ne zna logiku, baš kao i ti), mogao da zaključi, ukoliko bi indukciju primenjivao na isti način kao i ti.
Mogao bi da na osnovu uzorka koji čine maoisti, staljinisti, radikalni komunisti, Crveni Kmeri, vladavine terora, itd. da zaključi da su ateisti skupina zatucanih, krvožednih ubica i razbojnika, željnih pljačke, mučenja, strahovlade, uništavanja civilizacijskih tekovina, itd.
No, vidim da nemaš konkretan odgovor na moje pitanje, na koji način se pomenuti tekst ondosi na mene, pa me interesuje zbog čega si onda uopšte postavljala tekst?
I posle stnco tvrdi da ti izmišljaš...