Ateizam

septembar:
Prestala sam da verujem onog trenutka kad sam uvidela da gubim sebe. Svoj mir. Svoje ja. Da s esuzdrzavam od svih lepih stvari koje nam je, kao sto tvrde On dao. Gledaj, ne pipaj. Ne misli. Greh. Sve je gresno. I misao. I delo. I zelja. Onda sam shvatila da sam u strahu. Od greha. I tad mi je prekipelo. Taj okidac definitivno nema nikakvu ulogu.

Prvenstveno bih stavila akcenat na ulogu žene.Ona ne misli,ona ne oseća,ona nema želja.NJena uloga je uloga mašine za rađanje.Njena uloga je da bude krotka i pokorna.Negiraju se sve njene vrednosti i njene potrebe.

Goddess of the far east:
Prvenstveno bih stavila akcenat na ulogu žene.Ona ne misli,ona ne oseća,ona nema želja.NJena uloga je uloga mašine za rađanje.Njena uloga je da bude krotka i pokorna.Negiraju se sve njene vrednosti i njene potrebe.

Da, tako je...Hm, ovako to ide...Pre nego sto se obratis nekom u drustvu, prvo pogledas mene da ti dam dozvolu...Malo pricas. Uvek si nasmejana...Ne daj boze, da imas svoj stav. Iju. Svetogrdje. Tako je nekako moj muz zamislio nas brak u pocetku...Dok i sam nije shvaatio kolkiko je to uzasno.

Goddess of the far east:
:shock:
Kako možeš ovako nešto da tvrdiš.Da li si ti svestan koliko vredi ljudski život?Razne grane medicine su spasile milione ljudi.Ti pričaš o amputaciji.Znači dobijemo meningitis i tom slučaju upotrebiti giljotinu.Da ti nisi jedan od onih ko je protiv
transfuzije krvi? :roll:
Boginjo simpatična si mi, ali ti Šakal dao pelcer pa izvrćeš sve i tumačiš pogrešno rečenice.
Pošto nisi ateista (ma ništa taj pelcer očito dobro funkcioniše).

septembar:
Prestala sam da verujem onog trenutka kad sam uvidela da gubim sebe. Svoj mir. Svoje ja. Da s esuzdrzavam od svih lepih stvari koje nam je, kao sto tvrde On dao. Gledaj, ne pipaj. Ne misli. Greh. Sve je gresno. I misao. I delo. I zelja. Onda sam shvatila da sam u strahu. Od greha. I tad mi je prekipelo. Taj okidac definitivno nema nikakvu ulogu.
Sestro mnogo gledaš filmove

Свето Писмо о дужностима мужа и жене говори: Мужеви волите своје жене, као што је Христос заволео Цркву и предао себе за њу (Еф.5,25). Жене, слушајте своје мужеве, као Господа, јер је муж глава жени , као што је и Христос глава Цркви, и он је спаситељ тијела.(Еф. 5,22-23).

Идеaл хришћанске жене

На тесну и нераскидиву љубав супружника, и на покоравање жене мужу указује и начин стварања прве жене и њена улога. “Жена се ствара од ребра човековог због следећег: а) да би жена увек била блиска срцу мужевљевом, б) да би она била природно окренута послушању и покорности њему, будући да је његов део, в) ради олакшања узајамног размењивања мисли, осећања, усавршавања и стварања људског рода једним телом”, “ и да би зато људи природно били склони да воле и брину једни о другима”.

Šta reći na ovo ?Ništa drugo do diskriminacije i ponižavanja žene.

Goddess of the far east:
Свето Писмо о дужностима мужа и жене говори: Мужеви волите своје жене, као што је Христос заволео Цркву и предао себе за њу (Еф.5,25). Жене, слушајте своје мужеве, као Господа, јер је муж глава жени , као што је и Христос глава Цркви, и он је спаситељ тијела.(Еф. 5,22-23).

Идеaл хришћанске жене

На тесну и нераскидиву љубав супружника, и на покоравање жене мужу указује и начин стварања прве жене и њена улога. “Жена се ствара од ребра човековог због следећег: а) да би жена увек била блиска срцу мужевљевом, б) да би она била природно окренута послушању и покорности њему, будући да је његов део, в) ради олакшања узајамног размењивања мисли, осећања, усавршавања и стварања људског рода једним телом”, “ и да би зато људи природно били склони да воле и брину једни о другима”.

Šta reći na ovo ?Ništa drugo do diskriminacije i ponižavanja žene.

Ma mnogo gledamo filmove, sestro...

septembar:
Ma mnogo gledamo filmove, sestro...

Argumenat mu je fenomenalan.Ni ja ne bih bolje smislila. :)
Naravno da gledamo filmove,jer u njima takođe ima božjeg upliva kroz ljudske misli.Ili možda su filmovi satanino delo.Molila bih nekog da mi objasni.Ne mogu zbog svoje pokornosti i poslušnosti to da shvatim.Glava mi je neko drugi...

Goddess of the far east:
O svemu se mogu donositi potpuno suprotni zaključci, a da istovremeno i jedni i drugi izgledaju istiniti. Bog je, ipak, ženi dao povlašćeniji položaj nego muškarcu. To joj ni vera neće oduzeti. Ko u veri vidi strah, on veru uopšte ne poznaje. Verom se može samo dobiti (dobro). Različito vidimo i nismo svi istovremeno u pravu. Ja sam prošao vaš put - vi moj niste. Zašto se samo pozivate na Šakala? Šakal nikada nije verovao. Njegovo mišljenje o religiji je totoalno irelevantno.

ristob:
O svemu se mogu donositi potpuno suprotni zaključci, a da istovremeno i jedni i drugi izgledaju istiniti. Bog je, ipak, ženi dao povlašćeniji položaj nego muškarcu. To joj ni vera neće oduzeti. Ko u veri vidi strah, on veru uopšte ne poznaje. Verom se može samo dobiti (dobro). Različito vidimo i nismo svi istovremeno u pravu. Ja sam prošao vaš put - vi moj niste. Zašto se samo pozivate na Šakala? Šakal nikada nije verovao. Njegovo mišljenje o religiji je totoalno irelevantno.

Hm...ko se to poziva na mene...cccccc...baš sam ti trn u oku...:lol:
Nego,ja sam bio na tom putu...zapravo taj put mi liči na ćorsokak...i ti si nekada bio na pravom putu...ybg. sad si malo zalutao...no,to ide sa godinama...što je kraj bliži...ccccc....:lol:

Šakal - Bog je mrtav živeo JA
Goddess of the far east - jedan Bog ne postoji - ima ih mnogo više i to sa istoka.
AKHENATON - Normala
Crow - šta reći o ptici zloslutnici (pricher)
septembar - idi u ženski manastir i prosvetli se

Back