Ateizam

Neko je negde rekao da ko ne moze (ili nece) da poveruje u prvu recenicu koju vidimo u Bibliji (da vas podsetim) ....."U pocetku stvori Bog....." taj moze da je cita kao i bilo koju drugu knjigu, ali ne i kao Rec Boziju.
Potpuno je jasno i normalno da se nasi stavovi JAKO razlikuju, na potpuno smo suprotnim stranama, ali hocu da ponovim jos jednom da Bog trazi veru. Prema tome vi u sve mozete da sumnjate i da se iznova i iznova hvatate za neke stvari, ali to nece promeniti cinjenicno stanje. Isus kaze verujte u mene i bicete spaseni, ko hoce da veruje u to, on ce verovati, ko nece ne mora, ali svakako nemate pravo da zbog toga ili bilo cega drugog ismevate Boga i Njegovu Rec. Crkva je, kao sto sam vec govorio, kroz istoriju, cinila strasne stvari i to niko ne spori, ali i ovo cu ponoviti, to nisu bili ljudi koji su verovali u Boga, jer da jesu znali bi da je Isus rekao izmedju ostalog, ...."ljubite neprijatelje svoje...." prema tome opet se vracamo na to da je potrebna LICNA vera i LICNI stav prema Bogu, a ne komentari tipa crkva je ucinila ovo ili ono, ili crkva je priznala i prihvatila ovo ili ono.
Dakle LICNA vera prema Isusu Hristu je potrebna, generalizacija nikako, to nas nikuda nece odvesti.

Goddess of the far east:
U ovom slučaju gora je varijanta zaslepljenosti ljudskog uma.

Na osnovu kojih kritetijuma deliš ljude na dobre i zle?Meni ta podela suviše jednostavna.U principu ta kategorija podele je mnogo komplikovanija.Imaš ljude,ljude i ljude i tako u nedogled.Nijedan čovek nije potpuno zao ili potpuno dobar.Kako će sve to funcionisati zavisi od mnogo faktora kako spoljašnih tako unutrašnjih.Što se tiče onih unutrašnjih da neko više biće upravlja našim mislima,ta teorija pada u vodu jer naš mozak funckioniše razmenom neurotransmitera tj prenosom signala sa jedne nervne ćelije na drugu.A spoljašni recimo da su uslovljeni traumama u detinjstvu.Znači ako imao rupe u znanju ili saznanju hajde te rupe da popunimo prisustvom nekog višeg bića.Čak i da postoji njegova funkcija ili uloga nema primenu u realnom životu,barem ne onakvu kakvu su nam tokom 2000 godina predstaljali.
Tačno. Samo je pitanje ko je zaslepljen. Može li biti zaslepljen onaj što tvrdi da baš on nije zaslepljen? Njega vodi zdrav razum. Šta je zdrav razum? Kompleksniji je to pojam.
Znate li odgovor na pitanje: otkuda misli, kako nastaju, mogu li se misli prenositi kroz prostor, može li neko pročitati tuđu misao, je li svaka misao lično naša... ? Nijesu to samo gluposti. I nauka o tome sve više raspravlja. Zašto važi poslovica: kako poseješ tako ćeš požnjeti? Da li može neko nadgledati da se to i ostvari. Vernici upravo vide Boga kao pravednog supervizora, koji postoji izvan ljudi i stara se da se izvrši ono što se događa u njihovim glavama, jer može da vidi svačiju misao.
8.13. - Sv. jev. po Mateju - А капетану рече Исус: Иди, и како си веровао нека ти буде.
A da li vidite da se skoro svaki mladi sportista (neskriveno) prekrsti prije nego počne borbu.
Hrišćanstvo se, ipak, širi i ni jedan narod nije zapostastavljen. Bog vodi računa o svakom čoveku.
24.14. - Sv. jev. po Mateju - И проповедиће се ово јеванђеље о царству по свему свету за сведочанство свим народима. И тада ће доћи последак.

Goddess of the far east:

Slika govori više od reči.I ristob nisi shvatio pojedine delove mojih postova.Pre svega neki od postova nisu bili upućeni tebi.
Odakle ti INTELLIGENCE and PERSONALITY?
Da nije onako slučajno .
"Bio jednom jedan veliki prasak i znate deco onda je iz tog velikog praska sve nastalo, ne znamo tačno kako, ali to nije bitno, važno je da ste vi svi sada pametni..."
šmrk, šmrk

Kapernaum:
Da nije onako slučajno .
"Bio jednom jedan veliki prasak i znate deco onda je iz tog velikog praska sve nastalo, ne znamo tačno kako, ali to nije bitno, važno je da ste vi svi sada pametni..."
šmrk, šmrk

Znaš ljudi pre nekoliko milenijuma nisu znali kako nastaje grom i odakle je, pa su mislili da se Bog ljuti na njih, a onda su ipak dosli do saznanja kakva je to pojava i kako nastaje. Nauka se i dalje razvija, i dalje otkriva i dalje objasnjava stvari.....Za sve postoji naucno objasnjenje, samo jos nismo toliko napredovali da dodjemo do njega. A doćićemo kad-tad...

AKHENATON:
Znaš ljudi pre nekoliko milenijuma nisu znali kako nastaje grom i odakle je, pa su mislili da se Bog ljuti na njih, a onda su ipak dosli do saznanja kakva je to pojava i kako nastaje. Nauka se i dalje razvija, i dalje otkriva i dalje objasnjava stvari.....Za sve postoji naucno objasnjenje, samo jos nismo toliko napredovali da dodjemo do njega. A doćićemo kad-tad...

Hm...tačno tako...;)

Kapernaum:
Da nije onako slučajno .
šmrk, šmrk

Hm...vidim...ignorišeš moja pitanja...ccccc...
Nego,recimo,Bog nam je dao svima razum,pamet,mozak,misao...jel tako?Nešto meni tu nije jasno...mislim,ako si ti u pravu i ako je to tačno,zanima me...zbog čega nismo imali kompjutere pre 3000 god. ili internet,što nismo imali BMW,Mercedes,Audi...što nismo slali šatlove u svemir pre 1000 godina,što nismo imali Kalašnjikova,bombe,A-bombe,topove...pre 2000 godina...?Zašto nismo imali avione,helikoptere...sva ta čuda tehnike...pre samo 500 god. recimo...???Mislim,ajd mi malo to objasni...ti ili neko drugi od ovih tvojih kojima je Bog dao pamet...!

AKHENATON:
Jesi li siguran da se Bog nije naljutio pa zveknuo munjom (negde) nekog.
Tornada, oluje, poplave, katastrofe, zemljotresi, cunami....
Jasno je meni da nauka donekle može da objasni pojave, ali samo donekle.
Šta je početak, šta je kraj, šta je iza horizonta, koji je prvi prirodni, koji je zadnji prirodni broj, koliki je svemir, koliko planeta ima, koliko zvezda ima, koliko sistema na beskrajnom nebu ima, neznamo ni koliko u našem sistemu ima.
MEDICINA-NAUKA. Kako da ne. Koju bolest je medicina izlečila? rak, glavobolju, hpertenziju, sidu... i još hiljadu bolesti na koje je medicina nemoćna.
Medicina je klasična hirurgija i to poštujem (da ti otstrani deo tela koji je zatrovan nekom neizlečivom bolešću na koju nažalost nema leka).
Tako vas molim vi koji se pozivate na nauku nemojte da je uveličavete, jer to sve postoji samo ljudi kojima je dato sa Nebesa otkrivaju.
E sad dolazimo do onih naučnika koji sebe smatraju za Bogom pa ga se odriču, a ne vidi koliko je jadan. Ima još puno toga ali mrzi me da kuckam.

Kapernaum:
Jesi li siguran da se Bog nije naljutio pa zveknuo munjom (negde) nekog.
Tornada, oluje, poplave, katastrofe, zemljotresi, cunami....
Jasno je meni da nauka donekle može da objasni pojave, ali samo donekle.
Šta je početak, šta je kraj, šta je iza horizonta, koji je prvi prirodni, koji je zadnji prirodni broj, koliki je svemir, koliko planeta ima, koliko zvezda ima, koliko sistema na beskrajnom nebu ima, neznamo ni koliko u našem sistemu ima.
MEDICINA-NAUKA. Kako da ne. Koju bolest je medicina izlečila? rak, glavobolju, hpertenziju, sidu... i još hiljadu bolesti na koje je medicina nemoćna.
Medicina je klasična hirurgija i to poštujem (da ti otstrani deo tela koji je zatrovan nekom neizlečivom bolešću na koju nažalost nema leka).
Tako vas molim vi koji se pozivate na nauku nemojte da je uveličavete, jer to sve postoji samo ljudi kojima je dato sa Nebesa otkrivaju.
E sad dolazimo do onih naučnika koji sebe smatraju za Bogom pa ga se odriču, a ne vidi koliko je jadan. Ima još puno toga ali mrzi me da kuckam.

I kuga, tuberkuloza, kolera, guba.....pred svim tim je medicina nekad bila nemocna, pa sad vise nije...ZIVEO NAUCNI NAPREDAK....

Šakal:
Hm...vidim...ignorišeš moja pitanja...ccccc...
Nego,recimo,Bog nam je dao svima razum,pamet,mozak,misao...jel tako?Nešto meni tu nije jasno...mislim,ako si ti u pravu i ako je to tačno,zanima me...zbog čega nismo imali kompjutere pre 3000 god. ili internet,što nismo imali BMW,Mercedes,Audi...što nismo slali šatlove u svemir pre 1000 godina,što nismo imali Kalašnjikova,bombe,A-bombe,topove...pre 2000 godina...?Zašto nismo imali avione,helikoptere...sva ta čuda tehnike...pre samo 500 god. recimo...???Mislim,ajd mi malo to objasni...ti ili neko drugi od ovih tvojih kojima je Bog dao pamet...!
Jednostavan odgovor SVE U SVOJE VREME.
Kad si se rodio šta si znao, jesi li znao za hlikoptere, audi A8 itd, itd..
Znam da aludiraš na buntovni srednji vek, i slažem se sa tobom da je crkva gušila baš tu SLOBODNU VOLJU ljudima.
E sad kad ti je to jasno šta mislim o Vatikanu, predlagao sam ti da otvoriš temu Vatikan.
Ali kad pogledamo sa aspekta koji si naveo za bombe i ostala ljudska čuda za samouništenje, shvatam da od naše prvobitne svesti date od Boga do dana današnjeg ništa se nije u principu promenilo.
I dalje ratujemo, ubijamo, svadjamo...

AKHENATON:
I dokle vise ignor Sakalovih pitanja...Ajde vernici pozabavite se malo time...
Šakalu ću odgovarati na pitanje, kad počne on da odgovara na pitanja koja su mu postavljali.
Jedino ako je to njegovo diskreciono pravo da on ne mora da odgovara na pitanja na temu koju je postavio.

Kapernaum:
Šta je kuga, kuga i danas postoji ako nisi znao, malo se informiši čoveče, nemoj da lupaš.

A ko je rekao da ne postoji. Sve ti vidis nesto sto ne pise....
Da postoji javi se po nekad, eto u Indiji pre par godina, ali medicina nije nemocna vise prema njoj. I tuberkuloza postoji, javi se tu i tamo ako se ne vakcinises.

Kapernaum:
Jednostavan odgovor SVE U SVOJE VREME.
Kad si se rodio šta si znao, jesi li znao za hlikoptere, audi A8 itd, itd..
Znam da aludiraš na buntovni srednji vek, i slažem se sa tobom da je crkva gušila baš tu SLOBODNU VOLJU ljudima.
E sad kad ti je to jasno šta mislim o Vatikanu, predlagao sam ti da otvoriš temu Vatikan.
Ali kad pogledamo sa aspekta koji si naveo za bombe i ostala ljudska čuda za samouništenje, shvatam da od naše prvobitne svesti date od Boga do dana današnjeg ništa se nije u principu promenilo.
I dalje ratujemo, ubijamo, svadjamo...

Hm...znači...to mu ipak dođe neka 'evolucija' zar ne?!
Vidiš,nisam znao...ali sam vrlo brzo saznao...isto kao i ti...ali,moram te i ovo pitati...ako je Bog svima dao mozak,pamet...svima je dao isto i tebi pre nemam pojma koliko godina i nekome pre dve hiljade...sad,zašto taj neko od pre dve hiljade godina nije nešto izumeo...recimo motor sa unutrašnjim sagorevanjem...ili parnu mašinu...ili mikser ybt.!:lol:

Kapernaum:
Šakalu ću odgovarati na pitanje, kad počne on da odgovara na pitanja koja su mu postavljali.
Jedino ako je to njegovo diskreciono pravo da on ne mora da odgovara na pitanja na temu koju je postavio.

Pusti druge...ja pitao tebe...nemoj da se vadiš bre...pričaj u svoje ime,ako postoji neko tvoje pitanje na koje nisam dao odgovor...na sunce sa njim...odmah ću ti odgovoriti...

Šakal:
Hm...znači...to mu ipak dođe neka 'evolucija' zar ne?!
Vidiš,nisam znao...ali sam vrlo brzo saznao...isto kao i ti...ali,moram te i ovo pitati...ako je Bog svima dao mozak,pamet...svima je dao isto i tebi pre nemam pojma koliko godina i nekome pre dve hiljade...sad,zašto taj neko od pre dve hiljade godina nije nešto izumeo...recimo motor sa unutrašnjim sagorevanjem...ili parnu mašinu...ili mikser ybt.!:lol:
Izumeo je luk i strelu, jer mu je to tada bilo potrebno, da bi preživeo, izmislio je krzno. izmislio je obuću i još hiljadu stvari...da ne nabrajam sad
i kakva je razlika od tada do danas oko evolucije (to je samo modifikacija već vidjenog)

Kapernaum:
Koju bolest je medicina izlečila? rak, glavobolju, hpertenziju, sidu... i još hiljadu bolesti na koje je medicina nemoćna.
Medicina je klasična hirurgija i to poštujem (da ti otstrani deo tela koji je zatrovan nekom neizlečivom bolešću na koju nažalost nema leka)...

Hm...zadržaću se samo na pomenutim bolestima...elem,koliko čovek živi sa sidom kad oboli pa makar išao svaki dan u Crkvu a koliko čovek živi sa istom bolešću kad konzumira lekove a ne ide u Crkvu?Mislim,koji duže živi?:shock: Kad te zaboli glava...očitaš 'oče naš' i ona prođe...ili možda zvekneš analgin? Kod hipertenzije ista stvar... Ako kojim slučajem imaš kancer...ma da...izleči te molitva i odlazak u Crkvu,ili možda manastir...recimo kancer debelog creva...leči ga molitva ili nešto drugo?:lol: Kaper...lupaš za medalju bre...!

Kapernaum:
Izumeo je luk i strelu, jer mu je to tada bilo potrebno, da bi preživeo, izmislio je krzno. izmislio je obuću i još hiljadu stvari...da ne nabrajam sad
i kakva je razlika od tada do danas oko evolucije (to je samo modifikacija već vidjenog)

Hm...odlično,vidiš kako napredujemo sa dokazivanjem Teorije Evolucije...:lol:

Back