Uh, istina je da ovde nema ni tacke ni zapete, ni pocetne ni zavrsne misli, sve je smuceno u jednu jedinstvenu ISTINU da je bog jevrejeski a ne srpski Doduse, Jeremija je jevresjko ime, pa on veruje u boga Jahveha, a ne u nekakvog hriscanskog, muslimanskog, indijanskog, crnackog ili nekog bogbigaznao boga.
31 Тада Исус говораше онијем Јеврејима који му вјероваше: ако ви останете на мојој бесједи, заиста ћете бити ученици моји,
32И познаћете истину, и истина ће вас избавити.
33Одговорише и рекоше му: ми смо сјеме Авраамово, и никоме нијесмо робовали никад; како ти говориш да ћемо се избавити?
34Исус им одговори:
заиста, заиста вам кажем да је сваки који чини гријех роб гријеху.
35А роб не остаје у кући вавијек, син остаје вавијек.
36Ако вас дакле син избави, заиста ћете бити избављени.
37Знам да сте сјеме Авраамово;
али гледате да ме убијете, јер моја бесједа не може у вас да стане.
38Ја говорим што видјех од оца својега; и ви тако чините што видјесте од оца својега.
39Одговорише и рекоше му: отац је наш Авраам. Исус им рече: кад бисте ви били дјеца Авраамова, чинили бисте дјела Авраамова.
40 А сад гледате мене да убијете, човјека који вам истину казах коју чух од Бога: тако Авраам није чинио.
41Ви чините дјела оца својега. Тада му рекоше: ми нијесмо рођени од курварства: једнога оца имамо Бога.
42А Исус им рече: кад би Бог био ваш отац, љубили бисте мене; јер ја од Бога изиђох и дођох; јер не дођох сам од себе, него ме он посла.
43Зашто не разумијете говора мојега? Јер не можете ријечи мојијех да слушате.
44Ваш је отац ђаво; и сласти оца својега хоћете да чините: он је крвник људски од почетка, и не стоји на истини; јер нема истине у њему; кад говори лаж, своје говори: јер је лажа и отац лажи.
45 А мени не вјерујете, јер ја истину говорим.
46 Који ме од вас кори за гријех? Ако ли истину говорим, зашто ми ви не вјерујете?
47
Ко је од Бога ријечи Божије слуша; зато ви не слушате, јер нијесте од Бога.
Јован 8,31-47