Ateisticki kutak

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
belo meso prmazes senfom pa uvaljas u mrvljeni kornfleks i turis u rernu. mljac :aha:
E pa ja imam sličan način za spremanje svinjskog filea, uzmem jedan (što manji) ceo i premažem ga uljem i začinima, i onda skroz prekrijem slojem dobrog senfa, pa pržim na vrelom ulju taman dok ne dostigne temp. od 70.tak stepeni unutra, znači unutra tek promeni boju a spolja bude reš i dobije onu finu koricu... divota jedna.

Tu opciju sa cornflakesom nisam probao, ali interesantno zvuči.

sta ti je to nordijski hleb?

Hm, crni, težak k'o tuč, pun semenki.
Ima ga u Maxiju.

Evo sličice
300104503l.gif

Broitro junače...

....što se menija tiče, ne mogu ja da ispratim tvoju hiper-zdravu ishranu, ja sam ti Srbin čovek koji voli i slasno i masno... elem, danas sam za ručak baš mislio nešto u fazonu
- podvarak sa suvim mesom + papričice na belom luku,
- pasulj sa suvim mesom + turšija salata
- sarmice sa pavlakom

i desert neka pita ili tart sa višnjama....

srbija-na-tanjiru_-_kafanica-pecene-paprike.jpg

Odlično. Nego, ako budeš svraćao u Smederevo, obavezno poseti restorane "Imperijal" i "Bavaria". Prvi ima neverovatno dobru klopu u monstruoznim porcijama (ako naručiš fenomenalne kobasice, dobićeš porciju od 10 (deset) kobasica), karađorđeva je preko pola stola i sl. Juče sam vodio neke goste iz Brazila tamo i kad su videli kobasice komentar je bio "What the f. is this!? Who's gonna eat that!?" "Bavaraia" ima odlična kuvana pa pržena dimljena rebarca u obliku 3 ogromna komada sa podvarkom i pomfritom i božansku pogaču sa kajmakom. I neograničen broj vrsta piva.

Broitro junače...

....što se menija tiče, ne mogu ja da ispratim tvoju hiper-zdravu ishranu, ja sam ti Srbin čovek koji voli i slasno i masno... elem, danas sam za ručak baš mislio nešto u fazonu
- podvarak sa suvim mesom + papričice na belom luku,
- sarmice sa pavlakom

i desert neka pita ili tart sa višnjama....

srbija-na-tanjiru_-_kafanica-pecene-paprike.jpg
I sve ćeš to da pojedeš?! z:shock:

I sve ćeš to da pojedeš?! z:shock:
Šes' "belolučanih" paprika kod mene odu k'o jedna, a zna se - jedna k'o nijedna... :mrgreen:

Odlično. Nego, ako budeš svraćao u Smederevo, obavezno poseti restorane "Imperijal" i "Bavaria".
Will do, thanks for the info... uvek je dobro znati najbolje kafane, gde god da se zatekne gladni putnik namernik... :)

Uh, meni je od Švaba i Skandinavaca pored automobila, piva i sisatih plavih konobarica glavni adut 'lebac.... pumpernickel, pa drugi teški ražani hlebovi, pa bavarske kiflice, pa pretzels..mmmm... nema boljeg i ukusnijeg načina za nabacivanje sala u dupence. :mrgreen:

581776_1_1_detail.jpg

Samo da dodam u vezi sa "Ella" sirom:
za slanu varijantu u njega dodati kašićicu prepečenog susama i malo origana .. a može i drugačije: pomeša se sa malo ajvara, sitno seckanim belim lukom i peršunom.
Jesti uz nordijski hleb ili ražani dvopek.

Hvala Borac na savetu. Ovo ću morati da probam... siguran sam da je mnooogo ukusnije. Vidi se da si iskusna domaćica :).

Ma to u redu, nego preko toga ćeš da udariš:
"- podvarak sa suvim mesom + papričice na belom luku,
- sarmice sa pavlakom "

To kao kod Balaševića :lol:
A neee... to su sve različite ideje, mada ja pečene paprike sa belim lukom jedem bez problema uz bilo šta.... nisam mislio SVE TO za ručak, nego nešto odabrati... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back