Ateisticki citati

Постоје друге теме за расправе између атеиста и верника.
Ова тема носи наслов "Атеистички цитати". Молим вас да се придржавате теме ако желите да учествујете на истој.
Свако има право да верује или не верује а како постоји тема са цитатима из Библије, са духовним поукама и изрекама, нека ова тема буде то што јој наслов говори.
Хвала унапред.

Ti mislis da bi danas znao sta je dno dna da tvoji preci nisu verovali u Boga?? A pitanje je da li ce tvoja deca, ako uopste budes zeleo da ih imas, znati sta je dno dna a sta ne!!! To sto ti mislis da je ponizavanje Boga ako Bog govori iz magarca, govori o tebi.

Apsolutno nemam nikakav problem da se narugam priči da bog govori iz magarca. To je najgore moguće ponižavanje boga. I, da, govori o meni (da ne pristajem na takvo ponižavanje boga), ali govori i o tebi. Ukoliko u XXI veku možeš da veruješ da bog govori kroz magarca. :hahaha:

:eek:
види све Бог
и покајаћеш се што овако мислиш

Neka. Prihvatam da budem uništen ako treba, ali do kraja ću se rugati tome da bog govori iz magarca. I svima onima koji veruju u te gluposti. :hahaha:

Pokajaću se, i već se kajem, što nisam ranije ušao u muško-ženske odnose, i spavao sa više žena nego što sam. I nizašta više. A ti, blago meni, govori u svoje ime, i svoje strahove zadrži za sebe. :rotf:

Apsolutno nemam nikakav problem da se narugam priči da bog govori iz magarca. To je najgore moguće ponižavanje boga. I, da, govori o meni (da ne pristajem na takvo ponižavanje boga), ali govori i o tebi. Ukoliko u XXI veku možeš da veruješ da bog govori kroz magarca. :hahaha:

Neka. Prihvatam da budem uništen ako treba, ali do kraja ću se rugati tome da bog govori iz magarca. I svima onima koji veruju u te gluposti. :hahaha:

Pokajaću se, i već se kajem, što nisam ranije ušao u muško-ženske odnose, i spavao sa više žena nego što sam. I nizašta više. A ti, blago meni, govori u svoje ime, i svoje strahove zadrži za sebe. :rotf:

Ne treba ti da se plasis Boga,ili da iz strahopostovanja budes mu naklonjen,Bog nije neki retardirani cale koji zeli da ga se dete plasi da bi imao autoritet,on nas uci da volimo i sebe i njega i sve oko sebe,svakog na svoj nacin,a sad sto ljudi imaju problem sa rasclanjavanjem stvari kakve jesu i kakve trebaju biti,to je nesto drugo...ljudska luda glava koja nece da razmilja kako treba nego kako se njoj hoce.

Ima ona definicija : kada se obraćaš Bogu to se zove molitva, a kada ti Bog uzvrati to se zove šizofrenija.
Naravno, Bog odlučuje kome će ,kad i kako da se obrati. To što je On govorio kroz magaricu ne znači da je to halucinacija. Ne znam čoveka koji recimo sam sa sobom nije prozborio koju (često u konfliktnim situacijama). Da li to znači da što sam sam sebi dao odgovor da sam na drogama? Ne. To govori o kompleksnosti ljudskog uma da kroz svoja iskustva izvuče pravilne odluke.
Ono što mi danas znamo iz fizike, istorije, biologije, arheologije, hemije, .... govori nam da Biblijski Bog ne postoji. Ako pitate vernika kako zna da je Biblija reč Božja rećiće Vam da on to zna jer tako piše u Bibliji. Veoma diskutabilan izvor posebno kada navode iz Biblije suočimo sa modernom naukom.

Ne treba ti da se plasis Boga,ili da iz strahopostovanja budes mu naklonjen,Bog nije neki retardirani cale koji zeli da ga se dete plasi da bi imao autoritet,on nas uci da volimo i sebe i njega i sve oko sebe,svakog na svoj nacin,a sad sto ljudi imaju problem sa rasclanjavanjem stvari kakve jesu i kakve trebaju biti,to je nesto drugo...ljudska luda glava koja nece da razmilja kako treba nego kako se njoj hoce.

Nemam ja ništa protiv boga, ponavljam ovo po ko zna koji put, kao prvo. Kao drugo, nikada u životu nisam pripadao nijednoj crkvi, niti ću ikada pripadati, te prema tome nemam nikakve obaveze prema bilo kojoj od njih. Znači, luda ljudska glava veruje kako bog govori kroz magarce. :hahaha:

Ima ona definicija : kada se obraćaš Bogu to se zove molitva, a kada ti Bog uzvrati to se zove šizofrenija.
Naravno, Bog odlučuje kome će ,kad i kako da se obrati. To što je On govorio kroz magaricu ne znači da je to halucinacija. Ne znam čoveka koji recimo sam sa sobom nije prozborio koju (često u konfliktnim situacijama). Da li to znači da što sam sam sebi dao odgovor da sam na drogama? Ne. To govori o kompleksnosti ljudskog uma da kroz svoja iskustva izvuče pravilne odluke.
Ono što mi danas znamo iz fizike, istorije, biologije, arheologije, hemije, .... govori nam da Biblijski Bog ne postoji. Ako pitate vernika kako zna da je Biblija reč Božja rećiće Vam da on to zna jer tako piše u Bibliji. Veoma diskutabilan izvor posebno kada navode iz Biblije suočimo sa modernom naukom.

Tako nekako.

Naravno da bog nikada nije govorio kroz magarce. Bolest je bolest. I treba je razumeti. Štaš.

I opet tako nekako.

Господе, кад се само помисли колико је човек унео вере, и колико утрошио снаге узалуд, на ту машту, и то већ толико хиљада година! Ко се то тако подсмева човеку, Иване? Последњи пут и то одлучно: има ли бога, или нема? Последњи пут те питам! - И последњи пут, нема. - А ко се то смеје људима, Иване? - Мора бити ђаво - осмехну се Иван. - А има ли ђавола? - Не, ни ђавола нема.

Iz Karamazovih

Постоје друге теме за расправе између атеиста и верника.
Ова тема носи наслов "Атеистички цитати". Молим вас да се придржавате теме ако желите да учествујете на истој.
Свако има право да верује или не верује а како постоји тема са цитатима из Библије, са духовним поукама и изрекама, нека ова тема буде то што јој наслов говори.
Хвала унапред.

И на многим другим темама где су цитати из Библије и темама које постављају верници са намером да дискутују са верниицма, укључују се атеисти, сатанисти, противници људског рода,
и својим глупим изјавама учине да се тема угаси.

Kolko mene pamćenje služi, teme koje postavljaju vernici gase se iz dva razloga.
Jedan je da se nakače sektaši sa svojom propagandom, pa više niko ni ne traži neku suvislu poruku između prepisanih bulaženjenja u A4 formatu.
Drugi razlog je da je sama tema prepisana propaganda u A4 formatu kroz koju promiču pretnje nevernicima.

Kolko mene pamćenje služi, teme koje postavljaju vernici gase se iz dva razloga.
Jedan je da se nakače sektaši sa svojom propagandom, pa više niko ni ne traži neku suvislu poruku između prepisanih bulaženjenja u A4 formatu.
Drugi razlog je da je sama tema prepisana propaganda u A4 formatu kroz koju promiču pretnje nevernicima.

pa okaci i ti temu... nemo' si tolko ateisticki stidan u svom verovanju :lol:

И на многим другим темама где су цитати из Библије и темама које постављају верници са намером да дискутују са верниицма, укључују се атеисти, сатанисти, противници људског рода,
и својим глупим изјавама учине да се тема угаси.

Kao prvo, vernici (a i takozvani vernici) polaze od toga kako je svaki status osim njihovog protivprirodan, protivzakonit itd, te da iste treba pobiti. Kao, drugo, olako etiketiraju neistomišljenike kao ateiste i sektaše, iako nemaju pojma šta je sekta, ma ni definiciju ne znaju. Kao treće, one koje ne mogu da nadgovore, jer imaju jače argumente, nazivaju satanistima i protivnicima ljudskog roda, a ne znaju da je satanizam svaka ona religija koja se zasniva na verovanju u spasenje preko nečije krvi, pa da to, na žalost, teoretski može biti i njihova religija. Dalje, ako mislite da nekoga nagovorite u bilo šta i da ga pridobijete, učinićete to tako što ćete nakon što mu iznesete vaša uverenja pustiti da sam razmisli o iznetom, i da izvaga, a najlakše ćete ga oterati ako ga udarate čekićem po glavi da ste samo vi u pravu i da je jedino vaša crkva prava. Krajnje je infantilno vaše ponašanje u situacijama kada nemate argumenata da vređate neistomišljenike... te, na žalost, mnogo češće pišete gluposti upravo vi, a ne oni u čije se ime izjašnjavate nazivajući ih ateistima, satanistima i protivnicima ljudskog roda...

Tu i tamo. Ovo je u većini slučajeva, ali nije pravilo. Već smo videli situaciju gde su takozvani sektaši bili pristojniji diskutanti od takozvanih vernika.

pa okaci i ti temu... nemo' si tolko ateisticki stidan u svom verovanju :lol:

Evo ja sam okačio dosta ozbiljnih tema i nije se našao nijedan vernik da me nadgovori; niti će.

I refuse to prove that I exist,” says God, “for proof denies faith, and without faith I am nothing. – Douglas Adams

odbijam da dokazem da postojim, rece bog, zato sto dokaz negira veru, a bez vere ne postojim. - daglas adams

kralj :heart:

51519638_6b899a7d1c.jpg

Creationists make it sound like a ‘theory’ is something you dreamt up after being drunk all night — Isaac Asimov

Kreacionisti se trude da "teorija" zvuci kao nesto sto si sanjao posle noci pijancenja.

Poslednja izmena:
Ako je bozanska ljubav bezuslovna, zasto onda postoji pakao?

Ako je covek gresan, da li je onda moguce da je takvo i njegovo tumacenje religije?

Ako je bog sveznajuci, cemu onda sluzi molitva?

Ako je novac uzrok sveg zla, zasto je onda omiljen u crkvama?

Ne mogu da verujem u boga koji traži da ga hvale sve vreme.
~ Fridrih Niče

Oni koji uspeju da vas ubede da verujete u apsurde, mogu i da vas ubede da počinite zverstva.
~ Volter

Čuvajte se ljudi koji uzimaju autoritet za istinu, a ne istinu za autoritet
~ Džerald Mejsi

Obični ljudi religiju smatraju istinitom, mudri neistinitom, a vladari korisnom.
~ Seneka

[...] Možda je vaša najveća nesreća baš u tome što i ne slutite koliko mržnje ima u vašim ljubavima i zanosima, tradicijama i pobožnostima. Kod vas asketi ne izvlače ljubav iz svoje askeze, nego mržnju na sladostrasnike; trezvenjaci mrze one koji piju, a u pijanicama se javlja ubilačka mržnja na ceo svet. Oni koji veruju i vole - smrtno mrze one koji ne veruju ili one koji drugačije veruju i drugo vole. I, na žalost, često se glavni deo njihove vere i njihove ljubavi troši u toj mržnji. (Najviše zlih i mračnih lica može čovek sresti oko bogomolja, manastira i tekija.) [...]:bye:
(Ivo Andric -Pismo iz 1920. godine)

“Religion is an insult to human dignity. With or without it, you'd have good people doing good things and evil people doing bad things, but for good people to do bad things, it takes religion.”
(David Hume)
Religija je uvreda za ljudsko dostojanstvo. Sa ili bez nje, imate dobre ljude koji cine dobra dela i zle ljude koje cine zle stvari, ali za dobre ljude da cine zla dela potrebna je religija

(David Hume)

“Religion is an insult to human dignity. With or without it, you'd have good people doing good things and evil people doing bad things, but for good people to do bad things, it takes religion.”
(David Hume)
Religija je uvreda za ljudsko dostojanstvo. Sa ili bez nje, imate dobre ljude koji cine dobra dela i zle ljude koje cine zle stvari, ali za dobre ljude da cine zla dela potrebna je religija

(David Hume)

Da se ono sto pises ne bi nazivalo, da iskoristim tvoj univerzitetski termin - lupetanje, trebalo bi za pocetak da ovarises koga i sta citiras. Citirani tekst je misao Stivena Vajnberga iz govora sa Konferencije o kosmickom dizajnu odrzane u Vasingtonu aprila 1999. godine. U govoru koji se na vise mesta moze pronaci na internetu ne postoji prva recenica - Religion is an insult to human dignity.

http://www.informationphilosopher.com/solutions/scientists/weinberg/

http://www.physlink.com/Education/essay_weinberg.cfm

Ostatak teksta je u obliku koji se moze pronaci u online tanskriptima govora vec citiran na temi - http://forum.krstarica.com/showthre...cki-citati?p=16951798&viewfull=1#post16951798

:confused:

„Kod primitivnog coveka je iznad svega strah koji izaziva religione ideje – strah od gladi, divljih zveri, bolesti, smrti i drugih pirodnih pojava. S obzirom na nizak stupanj razumevanje uzrocnih veza, koje je slabo razvijeno u primitivnim drustvima, ljudska svest kreira zamišljena mocna stvorenja, manje-vise analogna samom coveku, od cije volje i aktivnosti zavise destruktivna desavanja. Zato, pojedinci nastoje da obezbede povoljan tretman, da umilostive ova mocna stvorenja odredjenim postupcima (ritualima) i podnosenjem zrtava. Tradicionalno, ovo se prenosi dalje sa generacije na generaciju."
Albert Ajnstajn

„Stari zavet je odlgovoran za masovan porast ateizma, agnosticizma, bezboznistva – zovite to kako želite – nego bilo koja druga do sada napisana knjiga. Taj, nazovi sveti spis prazni crkve vise nego svi antireligiozni pamfleti, bioskopi, sportske utakmice i bilo koje druge zabavne priredbe.”

[Alan Alexander Milne (1882 - 1956), jedan od najeminentnijih britanskih pisaca (pesnik i prozaista), Shkot po nacionalnoj pripadnosti, rođen u Londonu. Deklarisani ateist.]

Back