Ateisti pitaju vernike

Пре бих рекао да је одговор бесмислен - но када је голо камење оно што тебе фасцинира и не чуди што ти је бесмисао звезда водиља...

Човек је бог по благодати, ради њега је Бог и створио те твоје звезде које трепере саме себи те и сам Универзум који ће проћи а ти ћеш наставити да постојиш у сасвим другачијем окружењу те ћеш тада схватити бесмисао Универзума и важност - онога што ти је Бог подарио а ти тако лако одбацујеш - вечнога живота.

Bez uvrede, ali stvarno mislim da je donekle poremecaj misliti da su stotine milijardi galaksija stvorene zbog jedne vrste sisara na ovoj planeti.

Bez uvrede, ali stvarno mislim da je donekle poremecaj misliti da su stotine milijardi galaksija stvorene zbog jedne vrste sisara na ovoj planeti.

Небо и земља ће проћи а речи моје неће проћи ( Јеванђеље по Луки гл. 22 стих 33 ) - речи су Господње.

Ми, православни, сви до једнога знамо да ће све те галаксије нестати по другом доласку Господа и Бога и Спаса нашега Исуса Христа те и из тог очигледног разлога и знамо да је Универзум безначајан и ништаван и бескористан за - будући век.

Небо и земља ће проћи а речи моје неће проћи ( Јеванђеље по Луки гл. 22 стих 33 ) - речи су Господње.

Ми, православни, сви до једнога знамо да ће све те галаксије нестати по другом доласку Господа и Бога и Спаса нашега Исуса Христа те и из тог очигледног разлога и знамо да је Универзум безначајан и ништаван и бескористан за - будући век.

Ne, u knjigam,a pise da su reci Gospodnje, sto ne znaci da jesu. Vernici cesto optuzuju ateiste da su arogantni i slicno dok misle da su galaksije stvorene samo zbog njih :)

Svemir ima oko 100 milijardi galaksija, svaka galaksija ima od 200 - 400 milijardi zvezda, oko vecine tih zvezda se vrte planete, jedna od tih zvezda se nalazi u nebitnom delu jedne prosecne galaksije, oko te zvezde se vrti osam planeta i stotine prirodnih satelita, na trecoj planeti od te zvezde je evoluirao zivot, posebno se u skorije vreme razgranala grupa sisara, trenutno ih ima oko 5500 , ali sve to je stvoreno za jednu dvonoznu vrstu tih sisara. Jel vidis u koje ludilo ti verujes ? :)

Ne, u knjigam,a pise da su reci Gospodnje, sto ne znaci da jesu. Vernici cesto optuzuju ateiste da su arogantni i slicno dok misle da su galaksije stvorene samo zbog njih :)

Svemir ima oko 100 milijardi galaksija, svaka galaksija ima od 200 - 400 milijardi zvezda, oko vecine tih zvezda se vrte planete, jedna od tih zvezda se nalazi u nebitnom delu jedne prosecne galaksije, oko te zvezde se vrti osam planeta i stotine prirodnih satelita, na trecoj planeti od te zvezde je evoluirao zivot, posebno se u skorije vreme razgranala grupa sisara, trenutno ih ima oko 5500 , ali sve to je stvoreno za jednu dvonoznu vrstu tih sisara. Jel vidis u koje ludilo ti verujes ? :)

Пре само сто година у Србији се за онога који је веровао да Бог не постоји рекло - Ма пусти га видиш да је луд.....

Сада је то лудило узело маха но у Светоме писму је још пре око две хиљаде година записано - ”Говорећи да су мудри, полудеше. И заменивши славу бесмртнога Бога подобијем смртног човека и птица и четвороножних животиња и гмизаваца….који заменише истину Божију лажју и више поштоваше и послужише твари него Творцу, који је благословен у векове. Амин” (посланица Римљанима 1, 21 – 25)

А није згорег подсетити се Давидовог псалма - ”Рече безумник у срцу своме; нема Бога…” (Псалам 14, 1 и 53,1).

И сваком разумном је јасно да ако не обожаваш Творца , нема ти друге, обожаваћеш творевину. А то је већ, по мало, безвезе, зар не ?

Problem je u tome sto nema dokaza za tvorca, kako da obozavam nekoga za koga nema dokaza da postoji ?

Имаш Апостоле који су видели и својим животима потврдили - Васкрсење Господње.

У суду су потребна два сведока - Христос их је имао небројено више.

Или ћемо, твојом логиком, све валидне пресуде са изјавама сведока прогласити - неважећим ?

Имаш Апостоле који су видели и својим животима потврдили - Васкрсење Господње.

У суду су потребна два сведока - Христос их је имао небројено више.

Или ћемо, твојом логиком, све валидне пресуде са изјавама сведока прогласити - неважећим ?

Cekaj, pa zasto onda ne verujemo stotinama ZIVIH svedoka koji su videli vanzemaljce, duhove, vampire, druge bogove i cuda svetaca iz drugih religija ?

Nemoj da te čudi, ta mala stvorenja su toliko drska i antropocentrična da su čak i kreatora Univerzuma stvorili prema svom liku... to je tek šou. Kreator Univerzuma ima slepo crevo, i mnogo se ljuti, a bogme se i iznenadi kad pogreši... :lol:

E sad, na to pitanje šta će koji moj slepo crevo jendom kreatoru Univerzuma, još čekamo zadovoljavajući odgovor.

Nemoj da te čudi, ta mala stvorenja su toliko drska i antropocentrična da su čak i kreatora Univerzuma stvorili prema svom liku... to je tek šou. Kreator Univerzuma ima slepo crevo, i mnogo se ljuti, a bogme se i iznenadi kad pogreši... :lol:

E sad, na to pitanje šta će koji moj slepo crevo jendom kreatoru Univerzuma, još čekamo zadovoljavajući odgovor.

Zanimljivo je razmisljati o tome da skoro sigurno negde u svemiru ( ako ne i u nasoj galaksiji ) postoji inteligentna vrsta zivota koja isto tako ima price o postanku sveta i u tim pricama se sve vrti oko njih :D

To kakav će neko "ispasti" je kombinacija genetike i vaspitanja, tj uticaja okoline. Nema trećeg. Naravno, ako neko iskreno veruje u to da smo produkt incesta (Adam i Eva), onda mu naravno ništa suštinski ne može biti jasno.

O kakvom incest ti govoriš bre čoveče?
Adam I Eva nisu nastali na način kao moja kćer I sin.Oni su zasebna stvorenja!
Uostalom,Adam može značiti ČOVJEK I ČOVJEKI a Eva ŽENA ili ŽENE dakle,,u Židova je jednina I množina teško razdvojiva!

Pa ti verujes da je Bog svima naam otac, zar ne ;) Ako neko moze da prekine muku nekog deteta a da to ne kosta njega i on to opet ne uradi, on nije nista bolji od coveka koji ubije to dete , a takav je tvoj Bog , bitno je da mu nije tesko da se javlja forumasima ovde.
,

Ti se sprdaš što se Bog javio nekom???
A što ako se javi tebi?
Uostalom,što znači JAVIO SE?
Dao ti neki znak!Nije li to dovoljno!
"Bože,ozdravi moje djete!" molila se jedna osoba I djete ozdravilo.A bilo teško bolesno , znam taj slučaj!Doktori ga otpisali a roditelji molili,,I eto!

,

Ti se sprdaš što se Bog javio nekom???
A što ako se javi tebi?
Uostalom,što znači JAVIO SE?
Dao ti neki znak!Nije li to dovoljno!
"Bože,ozdravi moje djete!" molila se jedna osoba I djete ozdravilo.A bilo teško bolesno , znam taj slučaj!Doktori ga otpisali a roditelji molili,,I eto!

Baljezganje.
Milioni dece umiru svake godine nakon sto se njihovi roditelji mole da im deca budu spasena, ja znam te slucajeve, poneka slucajnost kad dete ozdravi ne dokazuje Boga, pogledaj milione kojima se ne odaziva.

Šta "eto"... to nije nikakav dokaz ni za šta. Ljudi se razboljevaju, ozdravljaju, umiru, doktori otpisuju, ljudi ipak ozdravljaju, doktori kažu "nije mu ništa" a on opet umre, milioni ljudi se razboljevaju i ozdravljaju svaki dan, i to što je neko ozdravio ne znači ama baš ništa u toj masi statistike i okrutnog besmisla.

- - - - - - - - - -

O kakvom incest ti govoriš bre čoveče?
Bajka o Adamu i Evi je nastala kad ljudi nisu znali šta su X i Y hromozomi... stoga je priča glupa da gluplja ne može biti (ču, napravio je od rebra? Što nije od nokta? otkud Adamu ženski hromozomi i hormoni?)

Da neko danas veruje u to, svašta.

images-3-1.jpg

Шта рећи............

Poslednja izmena:
Baljezganje.
Milioni dece umiru svake godine nakon sto se njihovi roditelji mole da im deca budu spasena, ja znam te slucajeve, poneka slucajnost kad dete ozdravi ne dokazuje Boga, pogledaj milione kojima se ne odaziva.

I to stoji,
No to ništa ne dokazuje.ako Bog postoji,On postoji ili djeca umirala ili ne.No,da se radi o tvom djetetu,da si izgubio svaku nadu u njegovo ozdravljenje I kao zadnji pokušaj uputio molitvu Bogu pa ono ozdravilo,što bi tad rekao?Tvoje djete.
Svijet u kom živimo nije savršen,taj savršeni svijet će jednom biti.Molio sam puno puta,zapravo,svaki dan molim ,bar kratku molitvu.Neke su bile uslišane,neke nisu.Zašto?Neznam.Ali zbog neuslišanih nemogu zanemariti uslišene.Moj sin je imao gadnih problema I nakon molitve , sve se promjenilo.Moja mama I sestra su ubijene 91-e kad su srpski pobunjenici upali u moj kraj,molio sam za njih ali nije pomoglo!Zlo je nakad jače,
pobjeđuje dobrotu,nekad nije.

Ja bih onome koga zaista volim sprecio svaku nesrecu.

Ne zato sto sam mnoooogo dobar covek nego zato sto ga volim.

A bog voli ljude, voli coveka koga je stvorio, tako kazu........

Od ružnog crva nastane prekrasni leptir!
Čovjek je poput crva,ovaj naš tjelesni život,tj. život u tjelu!
Bitno je to,imati vječni život,a to može dobiti samo netko tko voli Boga i dobije oproštenje grijeha.Ako ih ne iskaješ,ako ne moliš oproštenje ,nećeš ni dobiti.
A vidio si onog Srbina bez ruku i nogu,a vjernik.Netko može imati sve a biti nevjernik.Njegova odluka.Nick Vujičić će poput leptira poletjeti u vječni život sa Bogom.Vječnost je bitna a ne prolaznost!

Od ružnog crva nastane prekrasni leptir!
Čovjek je poput crva,ovaj naš tjelesni život,tj. život u tjelu!
Bitno je to,imati vječni život,a to može dobiti samo netko tko voli Boga i dobije oproštenje grijeha.Ako ih ne iskaješ,ako ne moliš oproštenje ,nećeš ni dobiti.
A vidio si onog Srbina bez ruku i nogu,a vjernik.Netko može imati sve a biti nevjernik.Njegova odluka.Nick Vujičić će poput leptira poletjeti u vječni život sa Bogom.Vječnost je bitna a ne prolaznost!

Citiras me a nisi ni procitao sta sam napisao. Jednostavno gledas pravo, ne vidis drugu stranu medalje.

Ako me vec citiras onda to i prokomentarisi. Evo da ti ponovim >

Ja bih onome koga zaista volim sprecio svaku nesrecu.

Ne zato sto sam mnoooogo dobar covek nego zato sto ga volim.

A bog voli ljude, voli coveka koga je stvorio, tako kazu........

Citiras me a nisi ni procitao sta sam napisao. Jednostavno gledas pravo, ne vidis drugu stranu medalje.

Ako me vec citiras onda to i prokomentarisi. Evo da ti ponovim >

Odgovorih ti,no nisi dovoljno inteligentan da bi skužio....pročitaj ponovo!

- - - - - - - - - -

Nažalost, svi ćemo mi umreti, ali ostaće naša deca, pa njihova deca, pa njihova deca.... Jer oni su bitni, a ne bajke o nepostojećem večnom životu.
Otkud ti to,da je nepostojeći?kako znaš?

A što ako je ipak,postojeći?

Back