Do te brojke se doslo nekim logickim zakljucima, proučavanjem Biblije...pa se doslo do zakljucka da Zemlja ne može biti starija od 6000 godina.
- Ako je Satna otpali arhanđeo, a Bog je stvorio sva duhovna bića, kako to da je jedan arhanđeo spoznao zlo u svijetu koji je Bog napravio da bude bez ikakvog zla, da samo dobro vlada?
- Isus je rekao "Jedite ovaj hleb, jer to je tijelo moje, pijte iz ove čaše svi, jer to je krv moja novoga zavjeta koja se........" Dakle to što se uzima na svetoj tajni pričešća su tijelo i krv - to je kanibalizam. A ako su to samo hljeb i vino, kako će nas oni očistiti od grijehova?
Могу ли те замолити да ми кажеш о којој је логици реч и каквом проучавању Светога писма се ради?
Можеш ли ми рећи на основу чега тврдиш да је Господ направио свет тако да њиме влада добро?
Колико је мени познато још се није десило да у некој православној цркви уместо хлеба и вина за причешће буду дељени људска крв и месо.
Можда си мислио на неку грану сатанизма, а о томе већ не бих умео да ти кажем.
Ја мислим да твоје питање потиче из тога што су Христосове речи извађене ван контекста.
Ово је цео одломак (Матеја 26:26-29):
И кад јеђаху, узе Исус хлеб и благословивши преломи га, и даваше ученицима, и рече: Узмите, једите; ово је тело моје.
И узе чашу и давши хвалу даде им говорећи: Пијте из ње сви;
Јер је ово крв моја новог завета која ће се пролити за многе ради отпуштења греха.
Кажем вам пак да нећу одсад пити од овог рода виноградског до оног дана кад ћу пити с вама новог у царству Оца свог.
Сличан одломак у Јован 6:47-51
Заиста, заиста вам кажем: који верује мене има живот вечни.
Ја сам Хлеб живота.
Очеви ваши једоше ману у пустињи, и помреше.
Ово је хлеб који силази с неба: да који од Њега једе не умре.
Ја сам хлеб живи који сиђе с неба; који једе од овог хлеба живеће вавек; и хлеб који ћу ја дати тело је моје, које ћу дати за живот света.
Као што и сам видиш Исус каже је реч о "крви новога завета", а вино у последњем реду првог цитата једнозначно назива "родом виноградским".
У другом цитату Исус себе пореди са маном која долази са неба, то јест од Господа.
За разумевање Исусових речи може помоћи Јован 6:63:
Дух је оно што оживљава; тело не помаже ништа. Речи које вам ја рекох дух су и живот су.
Питање које постављаш иначе није из атеистичке филозофске мисли, већ стара оптужба римокатолика од стране протестаната, што не изненађује, јер модерни атеизам на Западу управо из хришћанства произилази.