Ateisti pitaju vernike

a stvarno ne znam zašto je ovo zataškano ??

ajmo kreacionisti..again :mrgreen:

Zašto sin kuka da ga tata ostavio, pa zar nije poslat na zemlju sa ciljem da okaje grehe ljudi, pa posle zapomaže i kudi oca !?

Matej 27:46 » "A oko devetog sata povika Isus glasno govoreći: Ili! Ili! Lama savahtani? To jest: Bože moj! Bože moj! Zašto si me ostavio?"

Marko 15:34 » "I u devetom satu povika Isus glasno govoreći: Eloi! Eloi! Lama savahtani? Koje znači: Bože moj! Bože moj! Zašto si me ostavio?"

Prvo Isis nije kukao ni zapomagao nego je mučen do trenutka kad je zaista pomislio da ga je Otac ostavio. Iz ovoga može da se vidi da je bilo pitanje da li će Isus ostati veran čak i u takvoj situaciji kad pomisli da ga je Bog Otac ostavio. Čim je to pomislio i izgovorio ove citirane reči otkriveno mu je da nije ostavljen. Osim što je svojom smrću otkupio grehe čovečanstva tom smrću je i sam iskušan. Jevreji 5.8. Iako je bio Sin Božiji iz onoga što je pretrpeo naučio se poslušnosti.

Pa o tome i govorim... prvo porodični uticaj onda vaspitanje od rođenja da Bog ne postoji ...zatim odeš u crkvu jer ipak ima neki tračak u tebi da postoji Bog i pravednost ali tamo unište i ono malo što je ostalo. Kažeš da je tehnologija satanizovana internet i sve ostalo to je tačno sve je satanizovano.Kad si išla u crkvu skočila si u naručije satani jer je i crkva satanizovana. Pa šta nam onda ostaje kako se povezati sa Bogom. Ostaje nam samo um to je jedina karika. Ja znam šta je meni bilo potrebno da bi sve to razumeo . Poz....

Znam i ja,samo bez crkve,biblije i glupavih obicaja!

Bog se otkriva u tri lica, jer je On nešto drugo u odnosu na nas, npr nema svoj početak, kraj i td. Mi ta tri lica opisujemo kao Otac, Sin i Sveti Duh, ali sve kao jedan isti Bog. Sin Božji ne u bukvalnom smislu, da je rođen, On je oduvek postojao, nema svoj početak - dakle On je Bog Tvorac svega. Samo što je u jednom trenutku došao na planetu Zemlju u ljudskom obličju.

147 put ponavljam da je Isus bio samo čovek, bol je podnosio isto kao Janko i Marko, niukom smislu nije bio pošteđen, privilegovan.
Nece da moze! Tri lica su jedno!Ne moze biti cas covek,cas bog!

Molim ateiste da budu pristojni i ne pitaju pitanja koja mogu nekim verujućima da poljujaju veru. Pitajte, recimo,
zašto su u različitim jevanđeljima navedene različite Isusove poslednje reči? Jel' su ih pisci izmišljali, ili načuli govorkanja?

Molim ateiste da budu pristojni i ne pitaju pitanja koja mogu nekim verujućima da poljujaju veru. Pitajte, recimo,
zašto su u različitim jevanđeljima navedene različite Isusove poslednje reči? Jel' su ih pisci izmišljali, ili načuli govorkanja?

Svaki pisac je pisao istinu o Isusu iz svog kuta gledanja.

Matej je pisao izričito za Židove, i tako postoje određene specifičnosti koje se tiću samo njih, te je bio očevidac i apostol.
Marko nije bio izravni Isusov učenik, nego je svoju knjigu pisao od Petrovog svjedočenja istine.
Luka je temeljito istraživao događaje vezane za Isusa i njegov život, te isto tako nije bio direktan učenik.
Ivan je bio Isusov apostol i iz prve ruke je pisao knjigu, no više se bazirao na učenja i specifične situacije nego na biografiju kao ostali.

Svi su oni pisali istinu o Isusu, ali svako na svoj način kroz slobodu iznošenja istine.

Zato se ustvari sva četiri evanđelja nadopunjuju i stvaraju kompletnu sliku od Isusovom životu.

Kako nije?On je telo bozije koji komunicira sa bozijom kreacijom,ljudima.Tako bar vernici rekose,uprosceno.

1. Timoteju 2:5 - Jer jedan je Bog i jedan je posrednik između Boga i ljudi, čovjek, Krist Isus...

Ustvari, Biblija je jasna po pitanju Isusove prirode bića u trenutku njegovog boravka na Zemlji.

Krist je na Zemlji bio savršeni čovijek, a ne Bog ili Polubog ( Bogočovijek ).

Matej je pisao izričito za Židove, i tako postoje određene specifičnosti koje se tiću samo njih, te je bio očevidac i apostol.
Marko nije bio izravni Isusov učenik, nego je svoju knjigu pisao od Petrovog svjedočenja istine.
Luka je temeljito istraživao događaje vezane za Isusa i njegov život, te isto tako nije bio direktan učenik.
Ivan je bio Isusov apostol i iz prve ruke je pisao knjigu, no više se bazirao na učenja i specifične situacije nego na biografiju kao ostali.

Svi su oni pisali istinu o Isusu, ali svako na svoj način kroz slobodu iznošenja istine.

Zato se ustvari sva četiri evanđelja nadopunjuju i stvaraju kompletnu sliku od Isusovom životu.

Odgovor se svodi na to da je svaki pisac izmišljao kako mu se ćefne, a radi svojih utilitarističkih ciljeva. Koga briga šta su zaista bile poslednje Isusove reči!

Pa da,to ti je ko danasnje politicke stranke,svako iz svog ugla govori-pise za svoju ciljnu grupu.
Niko nije direktan ucenik u tim pisanijima,vec istrazivac i tumac sopstvenog vidjenja stvari,koji odgovaraju potrebama tog trenutka!

Poslednje reči nisu nigde zapisane. Nije ni čudo, jer su glasile:
"Judaaaa! ****** sam ti mater kad siđem odavde!"

Pa da,to ti je ko danasnje politicke stranke,svako iz svog ugla govori-pise za svoju ciljnu grupu.
Niko nije direktan ucenik u tim pisanijima,vec istrazivac i tumac sopstvenog vidjenja stvari,koji odgovaraju potrebama tog trenutka!

Pa nije baš tako.

Svi su oni bili pripadnici jedinstvene kršćanske skupštine prvoga stoljeća sa sjedištem u Jeruzalemu.

Prema tome, da je svatko od njih pisao drugačiju istinu, došlo bi do različitosti koje ne postoje u četiri navedena evanđelja.

Isto tako, nema logike da pripadnici jedne jedinstvene organizacije - kršćanske skupštine - pišu različito o istoj temi.

Vidimo da pripadnici iste stranke govore i pišu isto o bilo kakvim temama unutar te organizacije, dok različito iznose članovi različitih stranaka.

I na kraju, sve ih je vodio ISTI sveti duh u pisanu biblijskih knjiga.

2. Petrova 1:21 - Jer proročanstvo nikad nije bilo izrečeno ljudskom voljom, nego su ljudi govorili riječi koje su dolazile od Boga kako ih je vodio sveti duh.

2. Timoteju 3:16 - Sve je Pismo nadahnuto od Boga i korisno za poučavanje, za ukoravanje, za popravljanje, za odgajanje u pravednosti...

U ovim biblijskim stihovima vidino načela, da su ljudi pisali kroz VODSTVO svetog duha i da je SVE Pismo NADAHNUTO Božjom silom.

Back