GasMaska
Iskusan
- Poruka
- 5.583
Ako nisi upućen ima seksa i u svetim knjigama![]()
I to jako nestašnog

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ako nisi upućen ima seksa i u svetim knjigama![]()
Onaj dio sa bambusima.![]()
Nisam strašljiv. Vernik sam, nema tu šta da se boji priznati i sta li već onda napisao.....ali neću da prihvatim jeftine stvari i gluposti.![]()
zar je to čast?
a to, vidiš, zavisi od toga koliko njih si sposobna da nadahneš svojim učenjem![]()
Verovatno porodicni uticaj i vaspitanje i obrazovanje.Govorim u svoje ime.Kada kazem obrazovanje,u vreme kada sam ja pohadjala skolu,bog nije ni spominjan niti se gubilo vreme razmisljati o njemu.Moja generacija je naucena da vruje dokazima.Nauceni smo da nemamo odgovor na svako nase pitanje i da se mora istrazivati i dokazivati.Nauceni smo sta su teorije a sta su cinjenice,a sta su naucni zakoni.Onda u nekim mojim vec mentalno zrelim godinama,dogadja se renesansa religije,tj pravoslavlja,dodje u paketu sa erupcijom nacionalne svesti,koja do tad nije postojala u nekoj izrazenoj meri.Svi su kao hipnotisani jurcali u crkvu,pocese primenjivati crkvene obicaje,poprilicno trapavo,ali u transu nekog straha i ujedno nade,za postojanjem neceg uzvisenijeg sto bi im pomoglo da svoje zivote i licnost ucine kvalitetnijim.Valjda je narodu,nakon toliko realnosti koju nosi istina sa sobom,bila potrebna neka magija,nesto naucno neobjasnjivo,vec vera da postoji neko tamo veoma jak i pravedan,koji vidi njihove muke,i da ce ih nagraditi i spasiti od istih.
Krenuh i ja tako sa masom(mada moram naglasiti da mi pravoslavlje i nije bilo tako strano,jer su mi baba i deda bili vernici,te sam znala obicaje i neke osnovne stvari) te sam malo dublje istrazivala,nisam svoje srca pronasla u bibliji,niti u crkvi.Cak,naprotiv!
Ali,shvatila sam da je coveku potrebno da povremeno pobegne od realnosti,da ima nadu koja mu daje snagu da ide dalje.Ja sam pronasla i boga i djavola u sebi,moje plus i minus,moju svetlost i tamu,ne ocekujem nagradu niotkoga ako u odredjenom trenutku nekog mog cinjenja uspem savladati svoju tamu,samo se osecam ja tada dobro i to mi je najveca nagrada.Isto tako,ako sam nekog povredila,nemam taj divan osecaj,i dok to na neki nacin ne ispravim,ruzan osecaj ostaje.
Rekoh na pocetku,nemam odgovore na svako pitanje,kako smo i zasto nastali.Ali imam pravo da verujem u ralniji nacin,bez magije.
Lekar je zdrav ko dren, ima samo da mu zavide....i traže pomoć.![]()
![]()
Ne valja Ti ta gordost, leči to.
<--- Expelled: no intelligence allowed!Servant Of God:Ok. Najbolje stanje u praksi odslikava ovaj dokumentarac:
Pazi šta pričaš, upravo si rekao da su Izraelci posebni. Hitler je tako isto gledao Nemce.Došlo bi do mešanja semena, a Izrael je bio namenjen za posebne stvari.
Ne samo seksa , neko veceg razvrata nego u masti bilo kog ateiste !Ako nisi upućen ima seksa i u svetim knjigama![]()
Ne samo seksa , neko veceg razvrata nego u masti bilo kog ateiste !![]()
A otkud tebi da su ateisti mastoviti? Pa znas da 99% njih veruje da je nastalo od supice?![]()
Baš... maštovitiji su vernici, u to nema sumnje![]()
Nego,sto bi rekla radioproaktivna.Pogledaj samo Pesmu nad pesmama.
![]()
"Na poljima od snova, ne hvata se korenje"![]()
Zašto sin kuka da ga tata ostavio, pa zar nije poslat na zemlju sa ciljem da okaje grehe ljudi, pa posle zapomaže i kudi oca !?
Matej 27:46 » "A oko devetog sata povika Isus glasno govoreći: Ili! Ili! Lama savahtani? To jest: Bože moj! Bože moj! Zašto si me ostavio?"
Marko 15:34 » "I u devetom satu povika Isus glasno govoreći: Eloi! Eloi! Lama savahtani? Koje znači: Bože moj! Bože moj! Zašto si me ostavio?"
Zanimljivija je teorija o supici nego o glini !A otkud tebi da su ateisti mastoviti? Pa znas da 99% njih veruje da je nastalo od supice?![]()
Zašto sin kuka da ga tata ostavio, pa zar nije poslat na zemlju sa ciljem da okaje grehe ljudi, pa posle zapomaže i kudi oca !?
Matej 27:46 » "A oko devetog sata povika Isus glasno govoreći: Ili! Ili! Lama savahtani? To jest: Bože moj! Bože moj! Zašto si me ostavio?"
Marko 15:34 » "I u devetom satu povika Isus glasno govoreći: Eloi! Eloi! Lama savahtani? Koje znači: Bože moj! Bože moj! Zašto si me ostavio?"
"Jedna lasta ne cini proljece".
Lako se sporazumjeti sa pravim vernikom , ali oviNisam strašljiv. Vernik sam, nema tu šta da se boji priznati i sta li već onda napisao.....ali neću da prihvatim jeftine stvari i gluposti.![]()