Ateisti pitaju vernike

Verovatno porodicni uticaj i vaspitanje i obrazovanje.Govorim u svoje ime.Kada kazem obrazovanje,u vreme kada sam ja pohadjala skolu,bog nije ni spominjan niti se gubilo vreme razmisljati o njemu.Moja generacija je naucena da vruje dokazima.Nauceni smo da nemamo odgovor na svako nase pitanje i da se mora istrazivati i dokazivati.Nauceni smo sta su teorije a sta su cinjenice,a sta su naucni zakoni.Onda u nekim mojim vec mentalno zrelim godinama,dogadja se renesansa religije,tj pravoslavlja,dodje u paketu sa erupcijom nacionalne svesti,koja do tad nije postojala u nekoj izrazenoj meri.Svi su kao hipnotisani jurcali u crkvu,pocese primenjivati crkvene obicaje,poprilicno trapavo,ali u transu nekog straha i ujedno nade,za postojanjem neceg uzvisenijeg sto bi im pomoglo da svoje zivote i licnost ucine kvalitetnijim.Valjda je narodu,nakon toliko realnosti koju nosi istina sa sobom,bila potrebna neka magija,nesto naucno neobjasnjivo,vec vera da postoji neko tamo veoma jak i pravedan,koji vidi njihove muke,i da ce ih nagraditi i spasiti od istih.
Krenuh i ja tako sa masom(mada moram naglasiti da mi pravoslavlje i nije bilo tako strano,jer su mi baba i deda bili vernici,te sam znala obicaje i neke osnovne stvari) te sam malo dublje istrazivala,nisam svoje srca pronasla u bibliji,niti u crkvi.Cak,naprotiv!
Ali,shvatila sam da je coveku potrebno da povremeno pobegne od realnosti,da ima nadu koja mu daje snagu da ide dalje.Ja sam pronasla i boga i djavola u sebi,moje plus i minus,moju svetlost i tamu,ne ocekujem nagradu niotkoga ako u odredjenom trenutku nekog mog cinjenja uspem savladati svoju tamu,samo se osecam ja tada dobro i to mi je najveca nagrada.Isto tako,ako sam nekog povredila,nemam taj divan osecaj,i dok to na neki nacin ne ispravim,ruzan osecaj ostaje.
Rekoh na pocetku,nemam odgovore na svako pitanje,kako smo i zasto nastali.Ali imam pravo da verujem u ralniji nacin,bez magije.

Pa o tome i govorim... prvo porodični uticaj onda vaspitanje od rođenja da Bog ne postoji ...zatim odeš u crkvu jer ipak ima neki tračak u tebi da postoji Bog i pravednost ali tamo unište i ono malo što je ostalo. Kažeš da je tehnologija satanizovana internet i sve ostalo to je tačno sve je satanizovano.Kad si išla u crkvu skočila si u naručije satani jer je i crkva satanizovana. Pa šta nam onda ostaje kako se povezati sa Bogom. Ostaje nam samo um to je jedina karika. Ja znam šta je meni bilo potrebno da bi sve to razumeo . Poz....

Lekar je zdrav ko dren, ima samo da mu zavide.
emoce006.gif
...i traže pomoć.
emoce001.gif

Ne valja Ti ta gordost, leči to.

Servant Of God:
Ok. Najbolje stanje u praksi odslikava ovaj dokumentarac:
<--- Expelled: no intelligence allowed!
Jesi siguran da želiš da preporučiš ovaj dokumentarac? Čisto te pitam da ti se ne desi nešto slično kao sa fotografijama nefilima.
Došlo bi do mešanja semena, a Izrael je bio namenjen za posebne stvari.
Pazi šta pričaš, upravo si rekao da su Izraelci posebni. Hitler je tako isto gledao Nemce.

Elem za Expelled evo malo stvarnosti:

Zašto sin kuka da ga tata ostavio, pa zar nije poslat na zemlju sa ciljem da okaje grehe ljudi, pa posle zapomaže i kudi oca !?

Matej 27:46 » "A oko devetog sata povika Isus glasno govoreći: Ili! Ili! Lama savahtani? To jest: Bože moj! Bože moj! Zašto si me ostavio?"

Marko 15:34 » "I u devetom satu povika Isus glasno govoreći: Eloi! Eloi! Lama savahtani? Koje znači: Bože moj! Bože moj! Zašto si me ostavio?"

daklem ?

Zašto sin kuka da ga tata ostavio, pa zar nije poslat na zemlju sa ciljem da okaje grehe ljudi, pa posle zapomaže i kudi oca !?

Matej 27:46 » "A oko devetog sata povika Isus glasno govoreći: Ili! Ili! Lama savahtani? To jest: Bože moj! Bože moj! Zašto si me ostavio?"

Marko 15:34 » "I u devetom satu povika Isus glasno govoreći: Eloi! Eloi! Lama savahtani? Koje znači: Bože moj! Bože moj! Zašto si me ostavio?"

a stvarno ne znam zašto je ovo zataškano ??

ajmo kreacionisti..again :mrgreen:

Back