Ateisti pitaju vernike

Pa jesi li ti kad zavirila u školske knjige.
Čovek je postao od majmuna,zemlja je nastala iz velikog praska,engleski uče na primerima vezanim za praznike noć veštica i dan mrtvih
Šta je to ako nije satanizam?
u vrtićima još gore.Vuk je pojeo crvenkapu i njenu baku a onda je lovac rasporio stomak vuku izvadio ih napolje i napunio ga kamenjem.
Šta je to ako nije satanizam?
Covek nije postao od majmuna,ne karikiraj,Darvinova teorija to ne tvrdi,vec evolucijom,a covekoliki majmun,je poslednja karika u tom procesu do coveka.
Da li si ti do sad naucila sta znaci teorija?Teorija nije jednako dokaz,i tako to deca uce.A sto naucnici jos nisu otkrili kako je nastao covek,ne znaci da nece.A do tad se uci o TEORIJI,dok se ne dokaze suprotni ili da je tacno,kada ce postati zakon.
Dakle;religija takodje ima TEORIJU,a ne dokaz,pa po cemu bi ona bila bolja?Tebi se vise dopada da si nastala od rebra?Bas uverljivo!

Covek nije postao od majmuna,ne karikiraj,Darvinova teorija to ne tvrdi,vec evolucijom,a covekoliki majmun,je poslednja karika u tom procesu do coveka.
Da li si ti do sad naucila sta znaci teorija?Teorija nije jednako dokaz,i tako to deca uce.A sto naucnici jos nisu otkrili kako je nastao covek,ne znaci da nece.A do tad se uci o TEORIJI,dok se ne dokaze suprotni ili da je tacno,kada ce postati zakon.
Dakle;religija takodje ima TEORIJU,a ne dokaz,pa po cemu bi ona bila bolja?Tebi se vise dopada da si nastala od rebra?Bas uverljivo!

zašto nebismo u školama učili teoriju da je Bog stvorio čoveka dok naučnici neotkriju kako je čovek u stvari nastao?

Ovaj odakle ti to?
Takav zaključak se nameće sam po sebi jer
verujete raznim belosvetskom naučnicima i njihovim teorijama
verujete da vašu decu uče i vaspitaju napravi način u školama i vrtićima
veruje te da vas SZO leči na pravi način
verujete da kupujete zdravu hranu u prodavnicama
tako da verovatno verujete i da će se vlasti pobrinuti oko zagađenja životne sredine

postoji teološke škole, fakulteti za izučavanje boga i sveg božijeg,
a i u "ateističkim" školama je uvedena veronauka tako da religija ne oskudeva po tom pitanju
na teološle fakultete neidu deca od 5,8 ili 12godina
veronauka u školama je i smešne i žalosna npr veroučitelj uči decu kako neće otići u raj ako im popa posle njihove smrti ne okadi grob
ja govorim o nečemu drugom,dozvoliti da naučne činjenice, koje potvrđuju istinu iz Biblije,uđu u savremeni sistem školovanja u geografiju,biologiju matematiku,istoriju a ne o veronauci kao izolovanom predmetu.
Koga takva veronauka može da zadovolji? tralala liberalne vernike.

veronauka u školama je i smešne i žalosna npr veroučitelj uči decu kako neće otići u raj ako im popa posle njihove smrti ne okadi grob
ja govorim o nečemu drugom,dozvoliti da naučne činjenice, koje potvrđuju istinu iz Biblije,uđu u savremeni sistem školovanja u geografiju,biologiju matematiku,istoriju a ne o veronauci kao izolovanom predmetu.

a koje bi bile naučne činjenice koje potvrđuju 'istinu' iz biblije?

Ti stvarno pises kojesta .Pa ni na obicne fakultete ne idu djeca .
A nauka i biblija nemaju nikakve veze jedno s drugim .
Biblja je vjersko stivo koje je neko napisao .
Ne zna se tacno ni ko ni kada .

Izvini ali ti si prvi započeo temu oko "progona" onih koji zagovaraju inteligentni dizajn. Mislim da su moja pitanja na mestu, zato bih voleo da čujem tvoje mišljenje pa ćemo da prodiskutujemo.
Da, jesam i? Treba da gubim vreme sa nekim ko to ne želi da prihvati? Svako vidi ono što želi da vidi, i na žalost to je realnost. Kao promenio bi mišljenje kada bih ti navodio primere....ma da, znam.

A kako da se u skoli uci o bogu kad svaka vjera ili sekta ima razlicito tumacenje ?Trebaju li u skoli uciti da je zemlja ravna ploca
kao sto pise u bibliji .Svaki klinac zna da se zemlju moze obletiti avionom .Koji to ozbiljni naucnici dokazuju da je biblija istinita ?
Znas li ti da ne postoje originalni biblijski tekstovi , vec su to sve kopijinih kopija kopije ?Eva je stvorena od Adamovog rebra ?
Probaj u tu pricu ubijediti Kineze .
Prošao si kroz školski (evolucionistički) sistem (filter), pa nisi kompetentan da pričaš na ovu temu. Ipak ti je potrebno znanje koje nisi mogao steći u takvoj sredini.

Sta je tacno?Da se eva razmnozavala sa svojim sinovima,i da je to ok,jer pise u bibliji?
Auuu...stvarno su ti misli zatrovane i pored toga što ti ih ponekad pročistim.
doma09.gif

Back