Ateisti pitaju vernike

To uči grčka mitologija, Platon i kompanija. Pa se na taj način uvuklo i u naše crkve.
Isus je bio mrtav, nije nigde odlazio i nije Ga napuštala nikakva duša. Trećeg dana je bio vaskrsnut, vaskrsnut u besmrtnom telu - kakvo će svako dobiti za život koji nam se nudi.

Što se tiče torinskog platna, obična glupost.

vaskrsut u besmrtnom telu a tela nema nigde !?
zar je fizičko telo ravno duši ??

Obično su razbojnici sa krsta bili ostavljeni pticama, ili bačani u zajednički grob, nisu bili sahranjivani na način na koji se to danas radi. Ali Bog je sve vodio i Isus je položen u Josifovu grobnicu.

Dakle bog ga je saranio?Kud bas njegovo telo da dozvole da ne pojedu ptice?Ili bi i tad vaskrsao,pa bi ga reparirao?
I gde je odleteo sa materijalnim telom?Je l kogod to video,mislim kako lebdi?Ja da to danas vidim,premrla bih od straha,i ne bih to cudo prepisala bogu,naprotiv,iako sam nevernik,tad bih pomislila da tu nisu cista posla.

Dakle bog ga je saranio?Kud bas njegovo telo da dozvole da ne pojedu ptice?Ili bi i tad vaskrsao,pa bi ga reparirao?
I gde je odleteo sa materijalnim telom?Je l kogod to video,mislim kako lebdi?Ja da to danas vidim,premrla bih od straha,i ne bih to cudo prepisala bogu,naprotiv,iako sam nevernik,tad bih pomislila da tu nisu cista posla.
Pa rekoh da je Bog sve to vodio. Pa i da su Ga ptice pojele vaskrsao bi. Ali Bog je to lepše zamislio.
Odleteo van Zemlje. Da, moglo se videti. Pa ako budeš redvno postavljala pitanja, možda se i osposobiš da se ne bojiš takvih pojava. Tek će tako nešto da usledi. Čekaj samo kada se demoni budu pojavljivali u liku Deice Marije.

Šta ti ovde ima nejasno? Telo se preobrazilo, ono smrtno postalo besmrtno. Šta treba da ostane?
To ti je ono: daske + ekseri = sanduk, duh životni + prah zemaljski = duša živa. Ako nema dasaka nema ni sanduka, ako nema duha životnog nema ni duše.

kod hrista niti je bilo dasaka ni sanduka a ipak se "uzdigao do neba"

zašto je i kako, svoje fizičko telo uzdigao da dođe do boga?
opet, nikako ne ide da svoje meso i kosti 'uzdiže' uporedo sa duhom

kod hrista niti je bilo dasaka ni sanduka a ipak se "uzdigao do neba"

zašto je i kako, svoje fizičko telo uzdigao da dođe do boga?
opet, nikako ne ide da svoje meso i kosti 'uzdiže' uporedo sa duhom
Što je čoveku nemoguće Bogu je moguće. Svet je morao biti stvoren, ako budemo pitali čoveka, on će lupiti neku neozbiljnu teoriju kao evolucija, ali nije čovek stvorio svet, svet je stvoren od mnogo više inteligencije. Dakle, ne možeš sve posmatrati kroz ljudsko oko, postoji i ono van našeg domašaja.
Pomoću besmrtnog tela ćeš moći da letiš. To je u ovom trenutku neshvatljivo, kao i vaskrsenje - dizanje iz mrtvih.
Bog je došao na ovu zemlju samo iz jednog razloga - da plati greh. Kada je to uradio vratio se u Univerzum.

Što je čoveku nemoguće Bogu je moguće. Svet je morao biti stvoren, ako budemo pitali čoveka, on će lupiti neku neozbiljnu teoriju kao evolucija, ali nije čovek stvorio svet, svet je stvoren od mnogo više inteligencije. Dakle, ne možeš sve posmatrati kroz ljudsko oko, postoji i ono van našeg domašaja.
Pomoću besmrtnog tela ćeš moći da letiš. To je u ovom trenutku neshvatljivo, kao i vaskrsenje - dizanje iz mrtvih.
Bog je došao na ovu zemlju samo iz jednog razloga - da plati greh. Kada je to uradio vratio se u Univerzum.
Cekaj,"rodis"sina da tebi plati greh za tvoju losu kreaciju?Jer ljudi sobzirom da nisu savrseni ispadose gresni,pa bog posla svog sina da ovaj otkupi greh za ocevu gresku.A gresio je,nije da nije,i Lucifera napravi za dobro,al ne ispade savrsen,jer da je bio savrsen,ne bi postao zlo.
I taj odgovor;:Bogi je sve moguce,kad se nema logicnog odgovora,ne pije vodu.

Servant Of God:
Kočije su samo jedan deo pređenog puta. Da nisu i one neki falsifikat? Imaš pored planine Sinaj razno raznih ostataka, kako egipatskih tako i jevrejskih. No svako vidi ono što želi da vidi. Nekima i mrtvi da vaskrsavaju ne bi verovali.
Vrlo bajkovito.
E blago tebi sa takvom pameti. Jes' uzo' autogram?
Da, upoznat sam, nastaju kao i u medicini.
Tako ti je to kada život svodiš na autoritete.

Kako to misliš svodim na autoritete. Nisam te razumeo.
I nisi nam rekao kako nastaju naučne teorije. Čisto da razjasnimo neke stvari.
Malo pre reče da si nezainteresovan. Nemoj se prilagođavati mojim rečima, sredi to sam sa sobom.
Očigledno je da ti smeta Biblijski Bog, i da ti je rtn u oku. Ali šta da ti radim.
Ti misliš da sam ja ovde došao kako bih iskalio bes nad Biblijom. Samo pokušavam da razumem zašto neki ljudi veruju u svaku budalaštinu koju pročitaju.
"Naravno da nema opravdanja za kidanje nogu."
Ah da, čuveni primer sa šećerašem i noge koja mora da bude odsečena. Ajd kad si navalio: Po Bibliji mnogo je efikasnije, ne otseći nogu, nego glavu. Sa time ja imam problem.
A tvoje kapiranje je na zavidnom nivou. Mnogo si bistar nema šta.
I sad ja treba da crtam šta sam rekao...
Pleme unutar kog se razvija samo zlo i isključivo zlo, zaslužuje da bude uništeno...kako se ne bi širilo zlo na buduće potomstvo. Ako unutar plemena postoji kakvo takvo zdavo tkivo, postoje šanse da se deca okrenu od destruktivne tradicije, i oni ne zaslužuju da budu uništeni.
Znači mi ovde govorimo o genetski zlo-modifikovanom društvu. Tako? Ili ne?
Ranije si napisao:
Te bebe koje su ubijene će biti vaskrsnute i dobiće večni život, što ne bi imali da su odrasli uz destruktivne roditelje.
Znači bebe su ipak nevine pa će vaskrsnuti. Znači šta, dolazimo do onoga što sam već rekao: Izraeliti SU ubijali nedužnu decu i bebe ti potvrdio.
Kako god, nemaš valjan argument sem da ti se slepo veruje.
Moji argumenti svi do jednog imaju logičkog osnova. Naravno, pošto je tebi ta disciplina nepoznata moraću da se zadovoljim ostalim glupostima koje pišeš po ovom topicu a verovatno i po svim ostalim.

Morao je biti stvoren ? Morao je ili je je trebao ??
Pitamo li čoveka što je 'stvoren po liku božijem', šta bi on rekao u 'njegovo ime' ?

Bog je došao da plati greh i vratio se u Univerzum ? Kao telo ili duh što je vaskrsao, ili oboje ?

Cekaj,"rodis"sina da tebi plati greh za tvoju losu kreaciju?Jer ljudi sobzirom da nisu savrseni ispadose gresni,pa bog posla svog sina da ovaj otkupi greh za ocevu gresku.A gresio je,nije da nije,i Lucifera napravi za dobro,al ne ispade savrsen,jer da je bio savrsen,ne bi postao zlo.
I taj odgovor;:Bogi je sve moguce,kad se nema logicnog odgovora,ne pije vodu.
Nema tu nikakvog rođenja. Sin Božji je oduvek postojao, nije to nikakva odvojena ličnost. Sin Božji je stvorio svet, Zemlju.
E sad, potežeš prežvakane teme. Kao ono za incest. Dobiješ odgovor ali nastavljaš po svom.
Da bi stvorenje bilo savršeno mora imati slobodnu volju, a ako ima slobodnu volju ima pravo da izabere zlo. Samo je potrebno pokatazi stvorenjima da ne treba da izaberu zlo, ovo je prilika za to.

Pa ako te je Bog stvorio od praha, zašto Mu je nemoguće da te stvori takvu da možeš da letiš?

Kako to misliš svodim na autoritete. Nisam te razumeo.
I nisi nam rekao kako nastaju naučne teorije. Čisto da razjasnimo neke stvari.
Neko iznese priču koja odgovara i to je "naučna teorija". E sad, možeš ti to da šminkaš i doteruješ, ali suština je u tome, baš kao i kada je reč o savremenoj medicini.
Ti misliš da sam ja ovde došao kako bih iskalio bes nad Biblijom. Samo pokušavam da razumem zašto neki ljudi veruju u svaku budalaštinu koju pročitaju.
Pa nisam primetio da si sa tom namerom došao.
Ah da, čuveni primer sa šećerašem i noge koja mora da bude odsečena. Ajd kad si navalio: Po Bibliji mnogo je efikasnije, ne otseći nogu, nego glavu. Sa time ja imam problem.
Pa neke stvari ne želiš da prihvatiš, pa moram da ti ih pojednosavljujem. A na tebi je da li ćeš ih razumeti.
U našem primeru bi glava bila ceo svet.
Znači mi ovde govorimo o genetski zlo-modifikovanom društvu. Tako? Ili ne?
Ranije si napisao:

Znači bebe su ipak nevine pa će vaskrsnuti. Znači šta, dolazimo do onoga što sam već rekao: Izraeliti SU ubijali nedužnu decu i bebe ti potvrdio.
Svaka beba je nedužna, ali neke imaju predispoziciju da prerastu u monstume. Te bebe odrastaju u plemenima sličnim Amalicima. Zato je za njih bolje da ne odrastu, nego da odrastu u takvoj okolini.
Moji argumenti svi do jednog imaju logičkog osnova. Naravno, pošto je tebi ta disciplina nepoznata moraću da se zadovoljim ostalim glupostima koje pišeš po ovom topicu a verovatno i po svim ostalim.
Ok.

Morao je biti stvoren ? Morao je ili je je trebao ??
Pitamo li čoveka što je 'stvoren po liku božijem', šta bi on rekao u 'njegovo ime' ?

Bog je došao da plati greh i vratio se u Univerzum ? Kao telo ili duh što je vaskrsao, ili oboje ?
Govorim u sadašnjem vremenu, kada je stvoren. Svet mora biti stvoren od nekog, nije nastao slučajno.

Onakav kakav je bio kada je vaskrsao - besmrtan, takav se vratio.

Stavovi Antony Flew-a nisu bili siroko poznati medju ateistima, a jos manje medju vernicima do trenutka dok njegovo ime nije pocelo da se pojavljuje po raznim religioznim stranicama gde je dobijao razne megalomanske prideve.
Kada govorimo o autoritetima koji postoje medju nekim ateistima onda je mozda moguce ukazivati na Dawkins-a ili Hitchens-a, mada daleko od toga da je njihov autoritet siroko prihvacen medju ateistima, a potpuno je besmisleno govoriti o tome da su "ikone ateizma" i slicna lupetanja.

Verujte vi belosvetskim autoritetima kojima god hoćete jer tako je stvarno najlakše.Nemojte ništa proveravati a još manje misliti svojom glavom.

Nema tu nikakvog rođenja. Sin Božji je oduvek postojao, nije to nikakva odvojena ličnost. Sin Božji je stvorio svet, Zemlju.
E sad, potežeš prežvakane teme. Kao ono za incest. Dobiješ odgovor ali nastavljaš po svom.
Da bi stvorenje bilo savršeno mora imati slobodnu volju, a ako ima slobodnu volju ima pravo da izabere zlo. Samo je potrebno pokatazi stvorenjima da ne treba da izaberu zlo, ovo je prilika za to.

Pa ako te je Bog stvorio od praha, zašto Mu je nemoguće da te stvori takvu da možeš da letiš?
Kako nema rodjenja?Pa sta slave vernici 7.januara?
Mene niko nije stvorio od praha!

Back