Jestira
Ističe se
- Poruka
- 2.268
Šta je ateista ako nije vernik?
Njegova religija je nauka a njegovi bogovi su belosvetski naučnici.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ako tako postaviš stvari, onda postoji ogromna razlika: naša religija tačna (što potvrđuju izumi), a naši Bogovi stvarni![]()
A tek boginje,vrlo su stvarne i opipljive!![]()
Mi smo ti malo komlikovaniji,tesko za razumeti.
Stim da religijski vernici,vole i koriste otkrica tih belosvetskih naucnika,tj vi bez nas ne mozete,dok mi bez vas bez problema.
Mada bi bilo malko dosadno da vas nije.
A tek boginje,vrlo su stvarne i opipljive!![]()
Ako tako postaviš stvari, onda postoji ogromna razlika: naša religija tačna (što potvrđuju izumi), a naši Bogovi stvarni![]()
Tačno razlika je ogromna.Moj Bog izmišljen a vaši bogovi sa svojim izumima leče bolesti i olakšavaju život tehnologijom
e bolji vic nisam čula odavnosvaka ti čast
možeš da se zahvališ svojim bogovima u ime onog jadnog napaćenog naroda u Africi,za izlivene tankere nafte u okeanima, za globalno otopljavanje ,za ozonske rupe, za smog u atmosferi,za ...
Nepotpuno ali da : Neko iznese priču kojom objašnjava neki prirodni fenomen. Na primer: Bog je stvorio čoveka od prašine OBJAŠNJAVA prirodni fenomen ali NIJE naučna teorija. Bila bi naučna teorija samo onda da je neko u Bibliji napisao, to je moguće uraditi zato zato i zato a ne prostim objašnjenjem da je Bog svemoćan. Ja mogu da se složim da je On svemoćan ali to nije dovoljno da bi gore pomenuti primer bio naučna teorija. Nauka ne funkcioniše po tom principu.Neko iznese priču koja odgovara i to je "naučna teorija". E sad, možeš ti to da šminkaš i doteruješ, ali suština je u tome, baš kao i kada je reč o savremenoj medicini.
Na isti način teorija evolucije nije činjenica, ali ona ZA SAD najbolje objašnjava raznolikost živog sveta na planeti. Ranije si pomenuo jednoumlje. Da je to tačno, teorija evolucije ne bi bila teorija. Na tebi je, ako imaš proverene informacije, da napraviš svoju teoriju na bazi Biblije. Štaviše, za to ćeš dobiti Nobelovu nagradu. Naravno, moraćeš da ispuniš neke obaveze ali to se valjda podrazumeva. Ne može preko reda. Potsetiću te da je ovako nešto pokušano da se progura pre par godina ali bezuspešno.All physics textbooks should include this warning label:
“This textbook contains material on Gravity. Universal Gravity is a theory, not a fact, regarding the natural law of attraction. This material should be approached with an open mind, studied carefully, and critically considered.”
The Universal Theory of Gravity is often taught in schools as a “fact,” when in fact it is not even a good theory.
Jesam.Pa nisam primetio da si sa tom namerom došao.
Ne znam zasto si to rekao.Pa neke stvari ne želiš da prihvatiš, pa moram da ti ih pojednosavljujem. A na tebi je da li ćeš ih razumeti.
U našem primeru bi glava bila ceo svet.
Izraeliti su uvek mogli da ih usvoje i da odrastaju sa njima u duhu Izraela. Dao sam ti primer Janičara.Svaka beba je nedužna, ali neke imaju predispoziciju da prerastu u monstume. Te bebe odrastaju u plemenima sličnim Amalicima. Zato je za njih bolje da ne odrastu, nego da odrastu u takvoj okolini.
ok
Verujte vi belosvetskim autoritetima kojima god hoćete jer tako je stvarno najlakše.Nemojte ništa proveravati a još manje misliti svojom glavom.
Pa zar Bog ne upravlja svim..
Pa zar Bog ne upravlja svim..
pa zar sve treba da vam se nacrta?
Zar je Bog kriv za ljudsku glupost?
pa zar sve treba da vam se nacrta?
Zar je Bog kriv za ljudsku glupost?
Bog je stvorio uslove za sve što postoji, ali je mogućnost izbora ostavio čoveku.
Tako je to u zivotu neko dobije snazan um poput Dawkins-a, a neko dobije taman onoliko koliko je dovoljno da ne gura kocku u kruznu rupu na testiranju za posao.
Kome nama?
A otkud glupost u svetu?
Jel onda neki slučaj vlada životom, ili šta?
Šta Ti misliš, da li bi glupost postojala, kada ne bi postojao Bog?
Da li bi išta postojalo, kada ne bi postojao Bog?
Jel onda neki slučaj vlada životom, ili šta?
pa ti slepo veruj Dawkins-u,kada ti je tako lakše,niko ti ne brani![]()