Ateisti pitaju vernike

naucnici,
jel problem vrsiti iskopavanja i analizirati sadrzaj uzoraka?
ne kapiram
jos uvek cekam odgovor na moje pitanje: kako objasniti postojanje geoloskog stuga i raspored fosila sa stanovista kreacionizma?

Koji naučnici? Škotski advokat Charles Lyell u svojoj knjizi Principles of Geology (1830) koji je izmislio nazive za geološke faze u vrijeme kada nije postojao ni jedan način datiranja stijena jer je mrzio Bibliju i izjavio da čovječanstvo mora odbaciti Mojsija (misleći na njegovu knjigu Postanja).
I objasni mi kako se to dolazi do rezultata koliko je koja stijena stara.

Znanje koliko je i poucna i dobra stvar toliko i stvara tezinu na covekovoj dushi. Znanja je premnogo, previshe da bih ijedan individualac mogao da sklopi i razume sliku sveta. Mi tesko razumemo ovaj svet u kome zivimo a proucavaju i proucavali su ga hiljade i hiljade ljudi a kamoli carstvo nebesko o kom nemamo mnogo podataka niti imamo mogucnost da ga ispitujemo.

Receno je parafraziracu "Carstvo Bozje u vama". Covek da bih mogao da spozna Boga mora da spozna sebe, svoje mane i vrline i da shvati koliko je mali u odnosu na sve ostalo. Tako covek gradi nesigurnost u sebe ali samim tim se poverava Bogu. I tako se suzbija glavni krivac za svako zlo a to je sujeta.

Samo znanje i jeste povod za sujetu. Zato nemojte traziti od vernika odgovore jer on ne trazi znanje nego ljubav i postovanje svojih bliznjih a niti vi trazite odgovore za sve jer ja jos vishe onemogucuju uzdizanje ka Bogu. Jer pravo i jedino uzdizanje i jedino upoznavanje svakih lepota i ljubavi jer kroz negiranje sebe i svoje volje.

Necete naci Boga u poznavanju toga kako je zemlja stvorena ili pitanju ko ce ici u Raj a ko nece. Ako vas Bog interesuje proucite sebe i procitajte knjige svetaca nasih pa vidite o cemu sveci pishu.

Odgovoreno ti je dolje.

Reci mi,dakle, kako je moguće da sve one figurice i crteži dinosaurusa nastanu kada dinosaurusi nisu živjeli sa ljudima pa nisu mogli znati kako izgledaju?
Nije nista odgovoreno!
Nema nigde odgovora na moje pitanje gde je tacno iskopano. Taj podatak nikada nije objavljen. Dakle, u pitanju je potpuno nepoznato nalaziste.

Nema nigde odgovora na pitanje zasto na tim prostorima nije pronadjen nijedan fosil dinosaurusa, niti su pronadjeni fosili coveka i dinosaurusa zajedno, sto je sve samo po sebi nuzna posledica njihovog suzivota pre samo nekoliko hiljada godina.

Niti je igde odgovore kako je moguce da se 32 000 navodno autenticnih figurica sacuva u gotovo savrsenom stanju toliko vremena.

Poslednja izmena:
Koji naučnici? Škotski advokat Charles Lyell u svojoj knjizi Principles of Geology (1830) koji je izmislio nazive za geološke faze u vrijeme kada nije postojao ni jedan način datiranja stijena jer je mrzio Bibliju i izjavio da čovječanstvo mora odbaciti Mojsija (misleći na njegovu knjigu Postanja).
I objasni mi kako se to dolazi do rezultata koliko je koja stijena stara.

Objasnicu ti i starost stena i sve ostalo... ali to nikako necu uciniti sve dok ne odgovoris na moje pitanje. Prvi sam ga postavio pa je red da prvi i odgovoris, dok pitanje o starosti stena je potpuno irelevatno za ovu raspravu.
Nije red na mene da iznosim dokaz, vec na tebe.

A btw, ja ne pricam o geoloskim dobima vec o geoloskom stubu. Ostavi starost zemlje sad po strani.
Poenta je da, ako je prica o globalnom potopu tacna, ne bi mogao da postoji tako uredjen raspored razlicitih slojeva, niti bi to postojalo kada su u pitanju fosili. Drugim recima, sve bi bilo pomesano bez ikakvog reda i smisla, sto nije ono sto pronalazimo.

Poslednja izmena:
Nije nista odgovoreno!
Nema nigde odgovora na moje pitanje gde je tacno iskopano. Taj podatak nikada nije objavljen. Dakle, u pitanju je potpuno nepoznato nalaziste.

Nema nigde odgovora na pitanje zasto na tim prostorima nije pronadjen nijedan fosil dinosaurusa, niti su pronadjeni fosili coveka i dinosaurusa zajedno, sto je sve samo po sebi nuzna posledica njihovog suzivota pre samo nekoliko hiljada godina.

Niti je igde odgovore kako je moguce da se 32 000 navodno autenticnih figurica sacuva u gotovo savrsenom stanju toliko vremena.
Ovde je interesantnije pitanje kako to da su na figuricama ostali otisci prstiju majstora u svežoj glini koji su odgovarali otiscima nekih ljudi koji su živeli u okolini za vreme ispitivanja. :lol:

Kad vec iznosis tako smele tvrdnje, trebalo bi da izneses i dokaze...

Pa potopa je bilo sigurno,Zamisli da se svi gleceri otope i da sva voda iz gasovitog stanja predje u tecno stanje pa onda vidi sta ce ostati od kopna.
A ne zaboravi da se u bibliji pominje voda koja je bila iznad svoda.
Dakle ta voda je poplavila zemlju.
Ipak velika je to slagalica koju treba sklopiti.

Pa potopa je bilo sigurno,Zamisli da se svi gleceri otope i da sva voda iz gasovitog stanja predje u tecno stanje pa onda vidi sta ce ostati od kopna.
Mislio sam na tvoju tvrdnju da su svi kontinetni do pre samo nekoliko hiljada godina bili spojeni a zatim se razdvojili.

Da li Gnev boziji moze da dokaze da je bog poslao po svetom duhu svoj spermatozoid da oplodi Mariju? Zasto je bog izabrao bas Mariju, a ne neku drugu devicu, recimo neku Kineskinju? Mnogi tvrde da je Isus bio crnac? Ako je to tacno onda je i bog bio crnac?

Da li nauka moze da dokaze da je zenino jajasce podobno za oplodnju sa bozijim spermatozoidom? Molim te ozbiljan odgovor, ali nemoj da lupetas kojekakvo sr*nje.

Sta o tome misli Angel4U, a posebno Monino misljenje kao zene, a ne kao vernice?

Kada bi se svi gleceri na planeti otopili nivo mora i okeana bi se povecao od 65 do 73 metra plus da dodamo da vode u atmosferi u gasovitom stanju ima 0.001% воде u odnosu na ukupnu zapreminu vode na zemlji, ako bi sva voda iz atmosfere pala odjednom prekrila bi tlo samo za 2,5 cm.

Tako i kad bi doslo do topljenja glecera i kada bi sva voda iz gasovitog presla u tecno stanje, ne bi bio toliki potop, nastradali bi neke metropole koje su blizu okeana ali ne bi potopilio ostatak kopna. Naravno to bi blo katastrofalan potop ali kopna bi ostalo koliko hoces.

Inforamcije gore navedene mozes sam proveriti, tako da tvoja teorija nije tacna.

Nije nista odgovoreno!

Pa tako je najlakse-samo kazes "to je nepouzdano i kraj". Tako i ja mogu reci "sve sto evolucionisti pricaju je nepouzdano i kraj". Ali ne znam kakva bi to onda bila diskusija.
I ne radi se samo o figuricama, nego i o crtezima,zapisima itd...Na vise lokaliteta,ne samo na jednom.
p.s.Marko Polo u svojim djelima tvrdi da kineski car gaji zmajeve....
p.s.s. Odgovoreno ti je "U pitanju je peruanska pustinja Ocucaje".

A btw, ja ne pricam o geoloskim dobima vec o geoloskom stubu. Ostavi starost zemlje sad po strani.
Poenta je da, ako je prica o globalnom potopu tacna, ne bi mogao da postoji tako uredjen raspored razlicitih slojeva, niti bi to postojalo kada su u pitanju fosili. Drugim recima, sve bi bilo pomesano bez ikakvog reda i smisla, sto nije ono sto pronalazimo.

Evo dva razloga zasto se postojanje geoloskog stuba ne moze uzeti za ozbiljno:

There are a number of locations on the earth where all ten periods of the Phanerozoic geologic column have been assigned. However, this does not mean that the geological column is real. Firstly, the presence or absence of all ten periods is not the issue, because the thickness of the sediment pile, even in those locations, is only a small fraction (8–16% or less) of the total thickness of the hypothetical geologic column. Without question, most of the column is missing in the field.

Secondly, those locations where it has been possible to assign all ten periods represent less than 0.4% of the earth’s surface, or 1% if the ocean basins are excluded. Obviously it is the exception, rather than the rule, to be able to assign all of the ten Phanerozoic periods to the sedimentary pile in any one location on the earth. It does not engender confidence in the reality of the geological column when it is absent 99% of the time.

Takodje,
One unanswerable argument for the hypothetical character of the column is that nowhere in the world does the complete column exist.

Vise o svemu:
http://www.trueorigin.org/geocolumn.asp
http://www.answersingenesis.org/articles/ee2/geologic-column

Uostalom,na velikom broju mjesta pronadjeni su fosili drveca koja presijecaju vise slojeva (npr. u Yellowstone).Ako nadjem link,postavicu. Kako to objasnjavas? Kako objasnjavas nedostatak tla u slojevima? Standardna geologija nam kaze da se na povrsinana kopna zivot odvijao neprekidno tokom milijardi godina. Gdje su onda tla?

I evo jedno pitanje sa onog linka:

If the geologic column represents an order in the layers of Grand Canyon and radiometric dating is accurate, then why do layers lower in the canyon give dates much younger than upper layers?

Poslednja izmena:
Pa da, potpuno si u pravu,jedan deo je zaledjen,drugi deo je u gasovitom stanju a treci je pod zemljom i na zemlji.
Neće biti. Kada bi se sav led otopio, nivo mora bi porastao nekih 80 metara. Daleko je to od 4 kilomtra, koliko bi trebalo da bude vodurine da potopi "najviše planine".
Taj deo što je na zemlji već je na zemlji. a onaj što je pod zemljom predstavlja samo mali deo ukupnog vodenog fonda.

Uzgred, znaš li ti gde bi se mogi naći ljudi koji su još uvek živi čekajući uspostavljanje carstva božjeg, a koji su bili živi i u Pavlovo vreme, sudeći po bibliji? :ceka:

Back