Ateisti pitaju vernike

Da li si svestan da si se više nego dovoljno deklarisao kao JS. A u tako nešta nisam posumnjao od prvog tvog pojavljivanja na
''krsti''.

Nisam JS niti ću biti jer njima je posrednik sa Hristom vodeće telo iz Brunklina. Neću biti JS zato što smatraju da su samo oni izabran narod (SION). I da ne nabrajan dalje greške. Ja ne želim da podstičem nikoga da postane JS nego da svoje misli i veru usmere ka Bogu preko Isusa Hrista. Sve religije su Vavilon Veliki. Bog se poštuje molitvom, zahvalama i verom. Ne treba nikakva denominacija.

Uvazena vernice Jestira, i ti i ja idemo dva metra dole i niko te odande nece izvaditi. Pojescete crvi, bakterije, posluzices kao hrana biljkama, zapravo, ulazis u lanac ishrane. Bices i tada korisna prirodi. Ali u raj neces uci, jer takvog mesta nema. Vazno je kako ces proziveti ovaj zivot, a za onaj onozemaljaki - kolaje rabota. U to ni popovi ne veruju.

Naravno da je važno kako ćeš proživeti ovaj život na zemlji.Ovde se može uživati i bez bluda,nemorala,droge,kocke..i to na mnogo lepši način,uživajući u sasvim nekim drugim vrednostima.Ja ipak mislim da ti nisi siguran ima li "raja" ili ne,samo ti se mnogo sviđa život kojim živiš pa nebi da ga menjaš.

Dovoljno je verovati da si religiozan,te imas tapiju za vecnost!?Sta ako je tvoje verovanje pogresno,sta ako se bogu ne dopadne tvoje verovanje?Nisi se setila toga?Sta ako ima vise bogova,a ti se molis samo onom koji predstavlja ljubav?Sta ako si time uvredila nekog drugog boga?

Nije dovoljno verovati mora se nešto i raditi.

Ja se trudim da živim prema uputstvima koja je On dao u Svetom Pismu a da li je to dovoljno to će On da proceni.

Tačno ima više lažnih bogova a samo je Jedan koji je stvorio ovaj svet i ja se Njemu molim i baš me briga ako se lažni bogovi zbog toga vređaju.

Naravno da je važno kako ćeš proživeti ovaj život na zemlji.Ovde se može uživati i bez bluda,nemorala,droge,kocke..i to na mnogo lepši način,uživajući u sasvim nekim drugim vrednostima.Ja ipak mislim da ti nisi siguran ima li "raja" ili ne,samo ti se mnogo sviđa život kojim živiš pa nebi da ga menjaš.

Nikako mi nije jasno zašto svi koji veruju u Boga bivaju u uverenju da nevernici onako pod obavezno uživaju u bludu, nemoralu, uz drogu, kocku ...:think:

nije baš tako kao što pišeš ustvari sasvim je suprotno.Bog oprašta grehe ako se pokajemo i odbacimo ih(grehe) tek onda savest može da bude mirna.

Upravo sam o tome i pisao. Ti ako zgrešiš uputiš molitvu Bogu i ...oprošteno ti je i...savest ti je mirna.

A kod mene je drugačije. Meni je savest veoma nezgodan sudija i veoma retko i veoma teško hoće da mi nešta oprosti.

Kapiraš poentu.

P.S. Možda ću zbog toga postati vernik da bi mi savest bila mirna i onda kada zgrešim...

Savest može biti mirna kada se čovek pomiri ili suoči sa posledicama...To znači pokajanje. Iskreno.
Za to ne treba nikakva institucija, niti treba biti vernik...

bas se i ne slazem...
pre neki dan uletela neka dzukela sa ulice i dohvatila moju malu fifiku da davi.
ja bio priseban i dozgrabio asov i zamunuo dva puta i pokidao dzukeli prednju nogu i prilicno unakazio po njuski.
samo sam je tako skeenjanu izbacio na ulicu.
poenta price je da se nisam pokajao zbog toga a bogme i ne osecam nikakvo sazaljenje ili "prisutnost greha"

Nije dovoljno verovati mora se nešto i raditi.

Ja se trudim da živim prema uputstvima koja je On dao u Svetom Pismu a da li je to dovoljno to će On da proceni.

Tačno ima više lažnih bogova a samo je Jedan koji je stvorio ovaj svet i ja se Njemu molim i baš me briga ako se lažni bogovi zbog toga vređaju.

Dakle,ti priznajes "postojanje"vise bogova,ali tvoja malenkost je odlucila koji je pravi?

Back