Ateisti pitaju vernike

savremeni vernik se ne bavi mnogo Svetim Pismom nego
sam određuje šta je teološki ispravno a šta ne. Da ne govorim o tome da današnji vernici (čast izuzetcima a takvi su retki) žive kao najveći hedonisti i da
ih ne zanima mnogo što narod strada i što se nemoral širi na sve strane.I gde je tu duhovnost?
uzmi u obzir kada kritikujes da budes objektivnija.

pa pitao si me za sveštenike i duhovnost, ja ti odgovorila ,takođe potpisujem ovo što si ti napisao

pa pitao si me za sveštenike i duhovnost, ja ti odgovorila ,takođe potpisujem ovo što si ti napisao
Jestira, da nisi ti malo pretarala u svojoj uobrazilji da se svetica. Ti si, bre, zenska glavo, obicasn covek i ne uobrazavaj da ces ici u raju. Kad te strpaju dva metra u rupu, niko te ziv iz nje nece izvaditi. osim, ako nadlezni sud ne izda nalog za eshumanciju. Zato se i mrtvaci zakopavaju tako duboko.

A ispravno je verovati da će bog nešto za njih da uradi, al samo ako su njegove vere, dok će pripadnike ostale vere uništiti do deteta u kolevci. :mrgreen:

Što se obrazovanja tiče, jasno je da versko obrazovanje nije kadro da pruži odgovore čak ni na pitanja vere, pa tako interesantna pitanja na ovoj temi budu ignorisana od strane vernika ignoranata, koji su pak puni opšth mesta ko septička jama ... vode i sad bi da to izlivaju.

Da do deteta u kolevci Bog će uništiti bezbožnike ... a šta tu nije jasno ?
Koja su to pitanja na koja treba odgovoriti ?

Da do deteta u kolevci Bog će uništiti bezbožnike ... a šta tu nije jasno ?
Koja su to pitanja na koja treba odgovoriti ?

nije problem ako to uradi bog, on ionako bezbožnicima ništa ne predstavlja...to je onda imaginarno uništavanje.
problem nastaje kada zaluđeni vernici u ime tog imaginarnog boga uzmu pravdu u svoje ruke i pođu da uništavaju.
e, vidiš, to su radili svih ovih godina koliko su sluđeni bogom i svojom interpetacijom božjih namera, želja i sličnih gluposti.
svu svoju mržnju prema drugima su pravdali božjim namerama i onda su uništavali na osnovu tih interpetacija.

Mene interesuje zašto je zako teško prihvatiti doslovno tumačenje Biblije?Isus je ponekad govorio simbolično ali je odmah u sledećim stihovima i objašnjavao šta je hteo da kaže.Jednostano On je izbacio trgovce iz hrama jer im tamo nije bilo mesto kao što nije mesto trgovcima ni u današnjim hramovima i to je suština.
A sta su crkve , ako ne trgovacke fitme , a popovi trgovci ?Prodaju rijeci za novac .
Popovska auta ne idu na vodu , mada bi isus mogao umijesati i tu svoje prste .
Ako je mogao od vode napraviti sok od grozdja , mogao bi i benzin .

nije problem ako to uradi bog, on ionako bezbožnicima ništa ne predstavlja...to je onda imaginarno uništavanje.
problem nastaje kada zaluđeni vernici u ime tog imaginarnog boga uzmu pravdu u svoje ruke i pođu da uništavaju.
e, vidiš, to su radili svih ovih godina koliko su sluđeni bogom i svojom interpetacijom božjih namera, želja i sličnih gluposti.
svu svoju mržnju prema drugima su pravdali božjim namerama i onda su uništavali na osnovu tih interpetacija.

Slažem se sa tim biblija jasno kaže da sav gnev prepustimo Bogu. Jevrejima 10.30. Ponovljeni zakoni 32.35. a ne inkvizicija ili džihad. Čak ne treba ni da se radujemo kad vidimo da naš neprijatelj propada Poslovice 24.17-18.

Jestira, da nisi ti malo pretarala u svojoj uobrazilji da se svetica. Ti si, bre, zenska glavo, obicasn covek i ne uobrazavaj da ces ici u raju. Kad te strpaju dva metra u rupu, niko te ziv iz nje nece izvaditi. osim, ako nadlezni sud ne izda nalog za eshumanciju. Zato se i mrtvaci zakopavaju tako duboko.

Ja sam samo religiozna.Čim neko ko je religiozan počne da priča o moralu vi ga nazovete svecem, eto koliko ste zaglibili u greh.
Svako će biti vaskrsnut pa čak i ti, samo što će neko biti vaskrsnut na večni život a neko na uništenje.Ti se zapitaj u kojoj ćeš grupi biti.

Ja sam samo religiozna.Čim neko ko je religiozan počne da priča o moralu vi ga nazovete svecem, eto koliko ste zaglibili u greh.
Svako će biti vaskrsnut pa čak i ti, samo što će neko biti vaskrsnut na večni život a neko na uništenje.Ti se zapitaj u kojoj ćeš grupi biti.

Dovoljno je verovati da si religiozan,te imas tapiju za vecnost!?Sta ako je tvoje verovanje pogresno,sta ako se bogu ne dopadne tvoje verovanje?Nisi se setila toga?Sta ako ima vise bogova,a ti se molis samo onom koji predstavlja ljubav?Sta ako si time uvredila nekog drugog boga?

Uvazena vernice Jestira, i ti i ja idemo dva metra dole i niko te odande nece izvaditi. Pojescete crvi, bakterije, posluzices kao hrana biljkama, zapravo, ulazis u lanac ishrane. Bices i tada korisna prirodi. Ali u raj neces uci, jer takvog mesta nema. Vazno je kako ces proziveti ovaj zivot, a za onaj onozemaljaki - kolaje rabota. U to ni popovi ne veruju.

Poslednja izmena:
Danilo 12.3. Oni koji su razboriti sijaće poput sjajnog nebeskog svoda i oni koji mnoge dovode do pravednosti sijaće poput zvezda doveka u svu večnost
Danilo 12.2. A mnogi od onih što spavaju u prahu zemaljskom probudiće se jedni na večni život a drugi na sramotu i večnu gadost.

jesu li unistavali oni koji su bili sludjeni ateizmom:mrgreen: nazalost tu nista nije bilo imaginarno, kad je preceno, bilo je i ostvareno
svu svoju mržnju prema drugima su pravdali sociopatskim idejama i onda su uništavali na osnovu tih interpetacija.

zasto bi neko bio vaskrsnut da bi bio unisten, mozda se moja logika kosi sa tumacenjem biblije

Isaija 55.9. Koliko su nebesa viša od zemlje toliko su moji putevi viši od vaših puteva i moje misli od vaših misli.

Zato ateisti ne mogu ništa da razumeju jer ove stvari treba da se sagledaju duhovno a oni nikako ne mogu da se odvoje od telesnog i materijalnog. Zato ne mogu da razumeju ..u stvari nije im logično kako je Isus mogao da umre za naše grehe ili šta smo mi krivi što su pogrešili Adam i Eva. Isaija 43.27. Sa Božije tačke gledišta mi i Isus i svi drugi sačinjavaju jedno univerzalno telo koje treba da funkcioniše kao jedan organizam. Zato je moguće recimo za greh čoveka da strada životinja na oltaru ili Isus na krstu ili stubu ili tarabi nije ni bitno. Sa Božije tačke gledišta smrt nije uništenje nego san. Uništenje je kad Bog izbriše memoriju kaja nas sačinjava a to je duh. U tom smislu se posle smrti duh vraća Bogu. Propovednik 12.7.

Danilo 12.3. Oni koji su razboriti sijaće poput sjajnog nebeskog svoda i oni koji mnoge dovode do pravednosti sijaće poput zvezda doveka u svu večnost
Danilo 12.2. A mnogi od onih što spavaju u prahu zemaljskom probudiće se jedni na večni život a drugi na sramotu i večnu gadost.

Opet ti se omaklo pa si se onako sasvim slučajno poslužio bruklinskim prevodom biblije...

Danilo 12:2...

''А многи од оних што спавају у праху земаљском пробудиће се, једни за вечни живот, а други за срамоту и вечну гадост.''

Opet ti se omaklo pa si se onako sasvim slučajno poslužio bruklinskim prevodom biblije...

Danilo 12:2...

''А многи од оних што спавају у праху земаљском пробудиће се, једни за вечни живот, а други за срамоту и вечну гадост.''

Za mene su JS Hrišćani isto kao i drugi. Ne vidim razlog zašto bežati od prevoda NS. Da li je tako u drugim prevodima može lako da se proveri. Svi su satanizovani neko na ovaj a neko na onaj način zato ne treba nikoga osuđivati.

Za mene su JS Hrišćani isto kao i drugi. Ne vidim razlog zašto bežati od prevoda NS. Da li je tako u drugim prevodima može lako da se proveri. Svi su satanizovani neko na ovaj a neko na onaj način zato ne treba nikoga osuđivati.

Zanimljivo. Nio da te pitam. Mogu li da budu hrišćani oni koji ne priznaju Isusovo raspeće na krstu...Mogu li da budu hrišćani koji ne prihvataju učenje o Svetom trojstvu...

Zanimljivo. Nio da te pitam. Mogu li da budu hrišćani oni koji ne priznaju Isusovo raspeće na krstu...Mogu li da budu hrišćani koji ne prihvataju učenje o Svetom trojstvu...

Hrišćani su oni koji iskazuju veru u Hrista kao spasitelja i govoriti da JS ne veruju u Hrista je laž jer ja ih dobro poznajem. To da li je Isus razapet na krstu ili stubu ili su tri stuba na golgoti bila povezana poprečnim prečagama uopšte nije bitno. Krst je idol. Baš mi je neki dan dolazio pop da sveti vodicu i primio sam ga iz poštovanja iako je upao u stan kao hajduk. Kad sam video da sprema onaj gvozdeni krst setio sam se da će da me natera da ljubim taj krst. To je isto kao da bi kleknuo i poklonio se idolu. Naravno popu sam pokazao kuda se izlazi. Što se tiče trojstva to je toliko užasna satanistička prevara da ne mogu lako da opišem.

Hrišćani su oni koji iskazuju veru u Hrista kao spasitelja i govoriti da JS ne veruju u Hrista je laž jer ja ih dobro poznajem. To da li je Isus razapet na krstu ili stubu ili su tri stuba na golgoti bila povezana poprečnim prečagama uopšte nije bitno. Krst je idol. Baš mi je neki dan dolazio pop da sveti vodicu i primio sam ga iz poštovanja iako je upao u stan kao hajduk. Kad sam video da sprema onaj gvozdeni krst setio sam se da će da me natera da ljubim taj krst. To je isto kao da bi kleknuo i poklonio se idolu. Naravno popu sam pokazao kuda se izlazi. Što se tiče trojstva to je toliko užasna satanistička prevara da ne mogu lako da opišem.

Da li si svestan da si se više nego dovoljno deklarisao kao JS. A u tako nešta nisam posumnjao od prvog tvog pojavljivanja na
''krsti''.

Back