Ateisti i verski praznici

ok rekao si i postujem tvoje misljenje ali ne vidim cemu sada toliko potenciranje na tome ...
mene zaista zanima odgovor na pitanje koje sam postavila jer ima ovde forumasa koji non stop pljuju po vernicima a znam da neki od njih po sopstvenom kazivanju idu na slave ....
pa me zanima otkud takvo licemerje?
ako su atisti na mnogim temama postavljali pitanja o licemerstvu vernika ne vidim zasto ne bi barem jedna postojala o licemerstu ateista
Па лако им је, јер су атеисти.

Mene zanima jedna stvar.
Imamo ateiste koji uredno pljuju po religiji da je zlo, da je to nesto lose, da su vernici ovakvi, onakvi ....
E onda ti isti ateisti odu kod svog komsije na slavu ili kod familije koja je verujuca.
Znam reci ce pa da ispostujem komsiju ...
Sta ga postujes ako ces posle toga sve vernike nazivati budalama.
Zar to nije licemerno?
Onda me zanima ako se osoba izjasnjava kao ateista zasto u firmi uzima slobodan dan za slavu?
Zasto ne kaze hvala lepo ja sam ateista i odricem se dana za slavu jer slavu i nemam.
Mogli bi ako rade smenski npr. za Bozic i Uskrs da zamene kolegu koji je vernik a pada mu bas tada da radi, da bi vernik proslavio taj verski praznik koji za njega ima veliki znacaj.
Za ateistu to nista ne predstavlja.
Zanima me vase misljenje o ovoj pojavi...
Mozda ja i gresim ....
Ja idem na slavu kod svoje rodbine. Ne idem sada dok je ova korona, a inače kada sam išao uvek ih ispoštujem. Kada se poslužim slavskim žitom obavezno se prekrstim i nikome na slavi ne pričam o svojim ateističkim ubeđenjima, Svi moji rođaci i prijatelji koji slave slavu znaju kog sam opredelenja i normalno se posećujemo i komuniciramo. Niko nikoga ne ubeđuje ni u šta.

Mene zanima jedna stvar.
Imamo ateiste koji uredno pljuju po religiji da je zlo, da je to nesto lose, da su vernici ovakvi, onakvi ....
E onda ti isti ateisti odu kod svog komsije na slavu ili kod familije koja je verujuca.
Zar to nije licemerno?
Onda me zanima ako se osoba izjasnjava kao ateista zasto u firmi uzima slobodan dan za slavu?
Zasto ne kaze hvala lepo ja sam ateista i odricem se dana za slavu jer slavu i nemam.
Mogli bi ako rade smenski npr. za Bozic i Uskrs da zamene kolegu koji je vernik a pada mu bas tada da radi, da bi vernik proslavio taj verski praznik koji za njega ima veliki znacaj.
Mozda ja i gresim ....
Idemo na slavu da se nakrkamo i napijemo a slobodni dani.....uzmi sve sto ti zivot pruza.
Kad bi moglo svih 365 dana u godini da budemo slobodno i bog da nas vidi :D

Ja idem na slavu kod svoje rodbine. Ne idem sada dok je ova korona, a inače kada sam išao uvek ih ispoštujem. Kada se poslužim slavskim žitom obavezno se prekrstim i nikome na slavi ne pričam o svojim ateističkim ubeđenjima, Svi moji rođaci i prijatelji koji slave slavu znaju kog sam opredelenja i normalno se posećujemo i komuniciramo. Niko nikoga ne ubeđuje ni u šta.
Lepo je od tebe što tako radiš ali kad dodjes ovde i počneš da pišeš kako su vernici zatupljeni, tu onda spadaju svi verujući čak i tvoja familija. Zar nije licemerno otići na slavu ispoštovati a kada se vratiš pljuvati po vernicima?

Lepo je od tebe što tako radiš ali kad dodjes ovde i počneš da pišeš kako su vernici zatupljeni, tu onda spadaju svi verujući čak i tvoja familija. Zar nije licemerno otići na slavu ispoštovati a kada se vratiš pljuvati po vernicima?
Sigurno da neću da se svađam sa svojom rodbinom oko religije i da ih vređam. Reći istinu nije isto što i pljuvanje. Pljuvanje bi bilo onda kada bih ja samo vređao bez argumenata i bilo kakvih činjenica i dokaza, a ja i te kako iznosim i činjenice i dokaze.

ma aj što ateisti psuju boga, neg i vernici :(
Ma da, ne obracaju paznju ljudi uopste, udje im u naviku, a meni jako smeta.
Recimo sednu na terasu tast i jedan majstor. Sve stari ljudi. Kad oplete jedan da
mi psuje Boga, drugi Bogorodicu i to u rafalima, pomislim da se to demoni
sa mnom zajebavaju :P
I opomenem ja njih, pa oni: nije to nista, psovati Boga, to je normalno :P

Mene zanima jedna stvar.
Zar to nije licemerno?
Mozda ja i gresim ....
Pa kada se slavio recimo neki drzavni praznik ne secam se da su ultra vernici rekli neka ja cu da radim...

ok rekao si i postujem tvoje misljenje ali ne vidim cemu sada toliko potenciranje na tome ...
mene zaista zanima odgovor na pitanje koje sam postavila jer ima ovde forumasa koji non stop pljuju po vernicima a znam da neki od njih po sopstvenom kazivanju idu na slave ....
pa me zanima otkud takvo licemerje?
ako su atisti na mnogim temama postavljali pitanja o licemerstvu vernika ne vidim zasto ne bi barem jedna postojala o licemerstu ateista
Kakvo bre licimerje? O cemu ti pricas? Pa ne idem na slavu da jedem I pijem vec da se druzim, ako je Slava izgovor meni ne smeta. To je kao da mi kazes zasto idem u kafic ako ne pijem I protiv alkohola sam a tamo se sluzi.... Takodje pridev licimeran ima jako jako jako siroko znacenje, ne treba ga koristiti tako lako.

Mene zanima jedna stvar.
Zar to nije licemerno?
Mozda ja i gresim ....
Ne sudi :mrgreen: Imenuj tu osobu ne pisi u zagonetkama.

Mene zanima jedna stvar.
Zar to nije licemerno?
Mozda ja i gresim ....
99% ateista u stvarnom životu ne radi to gore što si navela.

Ovaj uzorak ovde na forumu nije reprezentativan, baš zbog same prirode foruma na kom se upravo okupljaju neke interesne grupe, koje spadaju u taj mali procenat "ratobornih ateista".

Back