Astrologija : Za i Protiv

dobro bre, banalizujem, poenta je u tome što bi svako ko se bavi programiranjem mogao da namlati pare voleo ne voleo, a svako ko bi predavao filozofiju u školi koliko god bio dobar u tome ne bi išao iznad proseka po zaradi.
I šta je onda poenta astrologije? Da ti kaže gde ćeš da namlatiš lovu? Ja ću ti kažem.
A šta ti dobro ide? Ako ti treba neka karta da ti to kaže, onda se zapitaj dobro šta radiš u životu ...

ja radim vec 6 godina. a dok sam bila u skoli znala sam sta mi dobro ide! :P
i znala sam sta cu studiratiii. e sad to za programiranje i nije bas tacno...mlacenje love nije isto sto i plata hiljadu evra...mlacenje je love je prava lova..par hiljadarki...

E ajde Matke, beži odavde. Zatrpaćeš nam stranu i onda neće videti ljudi koji znaju nešto Zvezdankin i moj post pa ćemo ostati kratkih rukava. Ajde bjež ba.
:lol:

kvotuj ga opet, snađi se, na forumu si 7 godina, valjda si nešto naučila ba :lol:
Ne, al majke mi, ti kao neko ko studira nauku koja je čist rezultat uma i razuma u svoj svojoj širini se bavi ovim
ja to ne mogu da razumem

matematika.
logika.
nemaju to svi. ustvari imaju retki.
mada programiranje u uzem smislu neke aplikacije i to..moze svako da nauci da radi...ako bas nije duduk totalni...

imaju svi, malo njih to voli, ali svako može da nauči matematiku jer je to čista logika. Stvar je samo u želji, a većina ljudi to otpisuje kao dosadno (ja sam među njima, ali nikad nisam imao problema sa razumevanjem i primenom, samo mi je jednostavno bila neinteresantna i teško mi je padala, razmažen sam fakat, al mi se osvetilo pa sam se naradio i funkcija i integrala i limesa :roll:)

imaju svi, malo njih to voli, ali svako može da nauči matematiku jer je to čista logika. Stvar je samo u želji, a većina ljudi to otpisuje kao dosadno (ja sam među njima, ali nikad nisam imao problema sa razumevanjem i primenom, samo mi je jednostavno bila neinteresantna i teško mi je padala, razmažen sam fakat, al mi se osvetilo pa sam se naradio i funkcija i integrala i limesa :roll:)

nije tacno. gresis. sigurno. ja sma shvatila koliko ljudi nemaju pojma matematiku i koliko nemaju logiku kad sam drzala casove. pre toga sam mislila nema tu sta da se ne zna, lako je i logicno.

nije tacno. gresis. sigurno. ja sma shvatila koliko ljudi nemaju pojma matematiku i koliko nemaju logiku kad sam drzala casove. pre toga sam mislila nema tu sta da se ne zna, lako je i logicno.

Al može se nauči :D
O tome ja pričam :D
A ljudi nemaju jer ih bole uvo da imaju, a mogu ako bi teli, potencijal stoji u svakome :D
Ne možeš mi reći da je neko glup na tom nivou da ne može da razume, prosečan IQ je dovoljan, ljudi nemaju pojma jer su kao klinci se još pogubili nisu na vreme radili, kasnije se sve nadograđuje, oni to puste niz vodu...itd. Dobiješ rezultat - ''ja ne znam, nisam za to''

A Matke, filozofa ko i svih imaš raznih. Ti ko da nisi imao filozofiju u srednjoj školi.
Bilo je međ njima i vernika, i zvezdoljubaca, ateista, praktičara, teoretičara...idi begaj.

Nije ti filozofija baš ne znam kakva visoka i egzaktna nauka. Palamuđenje obično. Igra rečima i pojmovima. Fino onako da malo baciš spiku pa da ljudi zabalave čim čuju da si student filozofije. Prestala sam da govorim ljudima šta studiram jer smaraju sa tim pogledima koji su negde na granici da te smatraju božanstvom i toga da misle da si retard koji je proćerdao najbolje godine svog života.

Astrologija je divna i veruj mi , ništa manje precizna od palamuđenja o bitku, bivstvujućem, transcendentalnoj apercepciji i ostalim ebo lud zbunjenog pojmovima.

čim ne piše ništa, znači da mi sprema neki ogroman post da me ubije u pojam i otera s teme
jedva čekam

Predobro me poznaješ.
Ajde sad završite sa spamom pa da nas prebacim na odgovarajuću temu :)

Al može se nauči :D
O tome ja pričam :D
A ljudi nemaju jer ih bole uvo da imaju, a mogu ako bi teli, potencijal stoji u svakome :D
Ne možeš mi reći da je neko glup na tom nivou da ne može da razume, prosečan IQ je dovoljan, ljudi nemaju pojma jer su kao klinci se još pogubili nisu na vreme radili, kasnije se sve nadograđuje, oni to puste niz vodu...itd. Dobiješ rezultat - ''ja ne znam, nisam za to''
ja
upravo to nije tacno. ne moze da se nauci. mozes da uvezbas sta treba da radis, ali mozes da ne ucis nista pa da razumes i integrale i diferencijale i kombinatoriku i vektorska polja..visa matetmatika nema veze sa prostim racunskim operacijama...ja na primer i dan dans ne znam tablicu mnozenja...;)

Nije ti filozofija baš ne znam kakva visoka i egzaktna nauka. Palamuđenje obično. Igra rečima i pojmovima. Fino onako da malo baciš spiku pa da ljudi zabalave čim čuju da si student filozofije. Prestala sam da govorim ljudima šta studiram jer smaraju sa tim pogledima koji su negde na granici da te smatraju božanstvom i toga da misle da si retard koji je proćerdao najbolje godine svog života.

Jeste donekle, al u suštini se oslanja na zaključivanje i logiku, kontam ja da je problem kad dođu do momenta gde ne mogu da se oslone na iskustvo, pa krene priča o apsolutu, stvari po sebi, volji, vodi, vatri, zemlji, monadama itd. Taj deo je na tebi da prihvatiš ili ne, mada se i tu može uhvatiti neka zajednička crta...
U svakom slučaju, mnogo egzaktnija i viša od astrologije, koja priča o nekim položajima ove i one planete, ove i one gajbe (kuće) i o tome kako to utiče na tebe i još 100000 ljudi koji su rođeni kad i ti, mislim aj molim te. Svako ko je imao fiziku u srednjoj školi (ma u osnovnoj) zna da ne postoji nikakva mogućnost uticaja bilo koje od tih planeta tri znaš već koje materine udajlene odavde na tebe ili bilo kog drugog, a POGOTOVO NE UTICAJ MATERIJE NA LIČNOST (koja je skroz nematerijalan faktor bića), to toliko upada u oči da mi nije jasno kako ljudi samo preskoče to.

Astrologija je divna i veruj mi , ništa manje precizna od palamuđenja o bitku, bivstvujućem, transcendentalnoj apercepciji i ostalim ebo lud zbunjenog pojmovima.

ne bih se složio.

ja
upravo to nije tacno. ne moze da se nauci. mozes da uvezbas sta treba da radis, ali mozes da ne ucis nista pa da razumes i integrale i diferencijale i kombinatoriku i vektorska polja..visa matetmatika nema veze sa prostim racunskim operacijama...ja na primer i dan dans ne znam tablicu mnozenja...;)

to je opet mišljenje, a nesreća je što ni ja ni ti ne možemo da dokažemo svoje u praksi.

Jeste donekle, al u suštini se oslanja na zaključivanje i logiku, kontam ja da je problem kad dođu do momenta gde ne mogu da se oslone na iskustvo, pa krene priča o apsolutu, stvari po sebi, volji, vodi, vatri, zemlji, monadama itd. Taj deo je na tebi da prihvatiš ili ne, mada se i tu može uhvatiti neka zajednička crta...
U svakom slučaju, mnogo egzaktnija i viša od astrologije, koja priča o nekim položajima ove i one planete, ove i one gajbe (kuće) i o tome kako to utiče na tebe i još 100000 ljudi koji su rođeni kad i ti, mislim aj molim te. Svako ko je imao fiziku u srednjoj školi (ma u osnovnoj) zna da ne postoji nikakva mogućnost uticaja bilo koje od tih planeta tri znaš već koje materine udajlene odavde na tebe ili bilo kog drugog, a POGOTOVO NE UTICAJ MATERIJE NA LIČNOST (koja je skroz nematerijalan faktor bića), to toliko upada u oči da mi nije jasno kako ljudi samo preskoče to.

ne bih se složio.

Ne sumnjam uopšte da se ti ne bi složio :lol:

Ne zaebavaj me Matke.

Odgovor bi bio da prvo odeš da studiraš nešto pa onda da palamudiš o tome.
I to ne kažem s visoka već prosto što zaista smatram da nemaš dovoljno iskustva u toj sferi i toj nauci.
Ta jedna godina filozofije i učenje iz udžbenika u kom ti je sve prožvakano i dato u 2 strane, nije ništa.

Međutim ne postoji lep način da ti to kažem a da ne ispadnem snob - a to zaista ne želim.

Zašto misliš da sam razočarana?
ja i dalje volim da palamudim i da pričam i polemišem o formi, materiji i bitku.
Samo iz ličnog iskustva ( a priznajem da ne mora svačije biti isto) ne shvatam odakle tebi to čudno shvatanje da je filozofija ne znam koliko precizna i egzaktna nauka.

nisam rekao da je nešto ekstra precizna i egzaktna, samo da je preciznija i egzaktnija od astrologije, koja se oslanja na...
nemam šta da stavim na kraj rečenice.
a ne znam zašto, al iz nekog razloga verujem da čovek zdravog razuma nema realan razlog da veruje u astrološka nabadanja. Nisam u pravu? dobro, što?

A jesi li proučavao astrologiju?
Onako detaljno fino, da uzmeš knjige, da uzmeš primere iz prakse i takoc to?

Mislim, razumljivo mi je da imaš predubeđenje ( lična predubeđenja je teško iskoreniti, svi ih imamo) ali opet da se ponašaš kao ekspert u nečemu što realno nikad nisi pokušao da razumeš i da sa ne znam kakvim žarom pljuješ po nečemu što nisi pokušao da istražiš, to ne kapiram.

Znači, ubijaš me totalno :lol:
Ne treba da skočim u vatru da bih znao da ću izgoreti, ako me razumeš, postoji mnogo poznatije poređenje ali biću prost ako ga upotrebim :lol:
Ja vidim da se to bazira na uticaju raznih planeta, meseca, ovoga onoga, koje su uzgred mnogo mnogo mnogo mnogo daleko od nas i od kojih smo isto toliko manji, na naše ličnosti i sposobnosti (paz molim te, jedna skroz neosnovana tvrdnja makar sto knjiga iznela pred mene gde to piše, piše i na tarabi...), na naša eventualna buduća iskustva itd. to je apsurd u osnovi jer nema te sile koja to može da dokaže.
Kad krećeš od pogrešnog, sve buduće naklapanje će ti biti pogrešno po svoj prilici, džaba cela nauka.

Važi Matke, pobedio si.
Sve je to glupost, nemo da se udubiš, samo ti to odjebi po kratkom.

I u pravu si.
Nije ti potrebno da skočiš u vatru da bi znao da ćeš da izgoriš. Ali ti je potrebno da znaš šta je vatra, da znaš kako utiče na ljudsko telo , da znaš zašto je za tebe opasna i vrlo moguće da ti je bilo potrebno da se opečeš ili da te neko pouči tome da u vatru prste gurati ne smeš.

Kiss Matke.

Poslednja izmena:
nisi OBAVIO?...a ivde piše da si žensko???

????? sumjlivo samo pitam : Mrvice , da ne lecis ti svoje frustracije na forumu?

Dobila sam informacije da je Mrvica , Klon provokator

bezobzira na to

da li sam zensko
ili musko
ili *****
ili "klon"
ili najveci sljam na svetu

moji argumenti i dalje stoje na mestu

prestani s tim detinjim pokusajima da me diskreditujes ;)

i samo da napomenom za ovo "klon", nisam ja nikakav klon, ovo mi je jedini nalog, klona sam imao davno nekih nekoliko godina unazad ali to je sada nebitno
na kraju krajeva, sto mislis da bi neki provokator pisao onoliki post
mislim, ruku na srce, veci provokator si ti, pa me tako vuces za sobom terajuci me da se udaljavam sa teme
nisi nista valjano napisala osim onih jednolinijskih komentara prepunih nekim laznim happy smajlicima

Poslednja izmena:

Back