Astrologija : Za i Protiv

Ovce jesu, ali ljudi ne.
Pa forum i služi za to da neko brani svoj stav, 1-2 ili 30-40 posta, svejedno. Ja ću da branim svoj stav da je astrologija prevara sve dok mi ne dosadi ili dok neki junak ne pobije moje argumente i dokaže da astrologija nije prevara, mada sam siguran da to nikom neće poći za rukom.

Po ovome ispada da si ti jedina ovca ovde.Pametan covek procita i jednu i drugu stranu,a druga strana je pisala na gomili tema sta astrologija jeste,koliko je poogodila sto drugima sto licno u RL i kom se stepenu menja kvalitet zivota persone kad udje u hermeticke svetove.

Tebe je samo mrzelo citati i ovde si dosao poput Mrvice,gonjen necim unutrasnjim,potisnutim,koje ti stvara neko mucno stanje iznutra,u njergovom slucaju to je nesnalazenje u svetu homoseksualnosti.

Verovatno je to slucaj i sa tobom,suvise napeti ljudi su latentni homici.Mrvice dobio si mustuluk :hahaha:

Poslednja izmena:
Pametan covek procita i jednu i drugu stranu,a druga strana je pisala na gomili tema sta astrologija jeste,koliko je poogodila sto drugima sto licno RL i kom se stepen menja kvalitet zivota persone kad udje u hermeticke svetove.

Pametan covek pogleda koliko su jaki argumenti, pametan covek ne uzima zdravo-za-gotovo da su argumenti sa svih strana podjednako jaki. Recimo ovi sto pisu sto "misle" da su im stvari pogodjenje daju apsolutno nikakve argumente, i svako pametan zna to. Mogu o tome detaljno ako si zainteresovan. ;)

Tebe je samo mrzelo citati i ovde si dosao poput Mrvice,gonjen necim unutrasnjim,potisnutim,koje ti stvara neko mucno stanje iznutra,u njergovom slucaju to je nesnalazenje u svetu homoseksualnosti.

Sacuvaj trunku svog kredibiliteta, odjebi sa ovom tvojom detinjastom psihoanalizom. ;) Ne kazem da nije tacna, mozda sam ja stvarno gej, nego je jednostavno potpuno nebitna u celoj ovoj prici i sve sto kazes se lako moze iskoristiti protiv tebe. ;)

Po ovome ispada da si ti jedina ovca ovde.Pametan covek procita i jednu i drugu stranu,a druga strana je pisala na gomili tema sta astrologija jeste,koliko je poogodila sto drugima sto licno u RL i kom se stepenu menja kvalitet zivota persone kad udje u hermeticke svetove.

Verovatno je to slucaj i sa tobom,suvise napeti ljudi su latentni homici.Mrvice dobio si mustuluk :hahaha:

Mrvica ti je odgovorio/la, nemam šta da dodam, niti imam nameru da se vodim raspravu s nekim čija je retorika ravna retorici 15-godisnjaka. Ako se javi neko ozbiljan tu sam ;)

Osti :) Moja preporuka je da nadjes nekog dobrog Astrologa da ti uradi analizu tvoje karte., onda spodeli svoje iskustvo sa nama :) Treba ti realan dokaz , nema svrhe da tu filozofiramo do nedogled :) To cemo raditi na pdf filozofija :)

a da ja njemu dobro platim? i time budem dobro ošišan?

I dao sam link gde je neki "dobar astrolog" predvideo pobedu nad Australijom na s.p. Pa me zanima gde je dotični pogrešio?

edit: pa čak i da je besplatno naišao bi na novi problem. Da bi mi neko uradio natalnu kartu moram da znam sat i minut rodjenja. Za sat nije problem ali kako mogu da znam minut rodjenja, pa me zanima je li to trenutak presecanja pupčane vrpce, prvi udisaj, navirivanje glave, spajanje spermatozuida i jajne ćelije? šta? Naravno, astrološki etalon iznosi jedan minut, tako da je dovoljno da pogrešim za samo 60 sekundi svoj nedefinisan trenutak rodjenja i eto dobio sam pogrešnu natalnu kartu jer se ona menja iz minuta u minut.

Poslednja izmena:
Astrološki etalon uopšte nije jedan minut i ne znam odakle gospodinu Zoranu Veljoviću ta ideja. Takođe ne mogu za ozbiljno da uzmem naučnika koji astrologiju osporava primerima iz dnevne štampe. To je isto kao kada bih ja osporavao medicinu jer su novine napisale da su naučnici pronašli lek za rak, a u realnosti je to daleko od istine. Horoskopi u novinama prvenstveno služe za zabavu.
Dakle natalna karta se uopšte ne izračunava po kalendarskom vremenu, već sideralnom. Podaci potrebni za natalnu kartu su datum, vreme i mesto rođenja. Datum predstavlja dan, mesec i godinu, vreme predstavlja vreme, može se uzeti i u milisekundama ukoliko je taj podatak poznat. Nigde se ne navodi da vreme mora biti u minut. Mesto rođenja predstavlja koordinate koje se koriste za određivanje tačnog sideralnog vremena koje se posle koristi za izradu natalne karte.
Dalje, zodijački znaci veze sa realnim sazvežđima nemaju, osim što dele ime. Početak Ovna je uvek početak proleća, početak Raka je uvek početak leta, itd... Dakle zodijački znaci su određeni po godišnjim dobima, ne realnim sazvežđima. Samim tim astrolozi te znake nikako nisu postavili proizvoljno kako tvrdi pomenuti gospodin, već je njihova postavka jasno definisana.
Takođe je i vreme rođenja jasno definisano kao prvi udisaj bebe. A vreme rođenja se koristi iz prostog razloga što njegova sudbina u trudnoći zavisi od majke. Kako majci, tako i njemu. Kao što putnici zavise od pilota aviona.
I ne, osobe rođene istog dana u isto vreme ne moraju imati istu, ali moraju imati sličnu sudbinu. Astrologija i te kako u obzir uzima da li je neko rođen u Srbiji, Azerbejdžanu, Etiopiji ili Americi, da li je rođen u bogatoj, siromašnoj, pravoslavnoj, muslimanskoj, jevrejskoj porodici... Ako početni uslovi nisu isti, nikako ne može biti ni krajnji rezultat. Astrologija je poput neodređenog integrala. Moraju se znati početni uslovi da bi se dalo tačno predviđanje.
Ostatak teksta u kojem kao "dokaz" navodi novinske članke zaista ne bih da komentarišem jer je krajnje neozbiljno.

I zaista bi bilo mnogo uverljivije kada bi osporavači astrologije bar malo istražili astrologiju, jer na ovaj način diskredituju sami sebe.

glup uci na svojim, pametan na tudjim greskama. iskreno, nemas potrebe da ides kod astrologa jer neces nista korisno saznati. stavise, buduci da si skeptik, gotovo su ti stopostotne sanse da se vratis sa negativnim iskustvom, tako da je u svakom slucaju taj savet blago receno de-bi-lan.

a to ne bi bio nikakav "realan dokaz". to bi bila najobicnija anegdota. a mi koji volimo nauku (a tek oni koji se njome bave) znaju koliko vredi jedna anegdota: ne vredi nista. postoji brdo razloga za to, brdo psiholoskih sklonosti koje mogu veoma lako da sakriju prave razloge ishoda. naprimer, bas skoro me uhvatila nekakva gorusica i nije me pustala par dana, i ja ti se tako pozalim jednom mom drugu kad on odmah iz rukava vadi neku pricu o tome kako je on svoju izlecio gutajuci svez pirinac. i naravno, znajuci koliko je to naivna ideja buduci da se takvi "tretmani" mogu vrlo lako istestirati, ja sam mu lepo reko da ne jede go-vna. ali vidi cuda leba ti, meni gorusica kompletno nestane za par dana, i zamisli sad ti da sam ja bio u onom ocajnom pacenickom stanju, gde sam zeljan bilo kakvog obecavajuceg resenja, zeljan gutanja pirinca ako bi to bilo ono sto naizgled obecava, pa ja bih postao jos jedan debil, ja bih poceo da verujem da se gutanjem pirinca gorusica moze izleciti. :lol: no, naravno, buduci da sam skeptik, cak i da sam pokusao to sa pirincem, to bi bilo iz ciste radoznalosti i zajebancije i svakako ne bih mislio da je pirinac ucinio svoje jer ja poznajem prirodu takvih simptoma, ja znam da gorusica moze sasvim spontano da nestane.

no, eto to je primer klasicne psiholoske sklonosti: potreba za samo-kontrolom tojest uverenjem da je nas zivot u nasim rukama tj. da ga mi kontrolisemo i da je svaki pozitivni ishod delo nasih ruku, nikako nekih "srecnih" spoljnih faktora. svedok moze da se kune koliko hoce. svedok moze da se kune da se on izlecio, no on ne moze da tvrdi da je mehanizam oporavka bas ono sto on misli da jeste, jer sine, to sto je on gutao pirinac je samo igla u plastu sena, to je samo jedan od milion faktora koje on ignorise jer ih nije svestan. i eto, zbog ovakvih stvari, anegdote ne vrede ni za ku-rac.

na isti nacin, ljudi koji idu kod astrologa su ljudi bez kritickog stava, ljudi koji su podlozni manipulaciji, ali ne onoj klasicnoj direktnoj manipulaciji, vec onoj suptilnoj koju ni sam astrolog nije svestan. ljudi koji zele da veruju u horoskop su ljudi koji su skloni zeljnom razmisljanju, ljudi koji cak i u najdetaljnijem horoskopu koji je ocigledno prepun omasaka mogu da vide stopostotni pogodak.

od svega toga mi je najzanimljivije to sto te iste ljude mozes da ubedis da si vidivot bez ikakve astroloske pretencioznosti. dovoljno je da poznajes mehanizam suptilne manipulacije i to je to. poznato je da je takozvano "hladno citanje" cak efikasnije od stagod astrolozi tvrde da koriste. ;)

Astrološki etalon uopšte nije jedan minut i ne znam odakle gospodinu Zoranu Veljoviću ta ideja. Takođe ne mogu za ozbiljno da uzmem naučnika koji astrologiju osporava primerima iz dnevne štampe. To je isto kao kada bih ja osporavao medicinu jer su novine napisale da su naučnici pronašli lek za rak, a u realnosti je to daleko od istine. Horoskopi u novinama prvenstveno služe za zabavu.
Dakle natalna karta se uopšte ne izračunava po kalendarskom vremenu, već sideralnom. Podaci potrebni za natalnu kartu su datum, vreme i mesto rođenja. Datum predstavlja dan, mesec i godinu, vreme predstavlja vreme, može se uzeti i u milisekundama ukoliko je taj podatak poznat. Nigde se ne navodi da vreme mora biti u minut. Mesto rođenja predstavlja koordinate koje se koriste za određivanje tačnog sideralnog vremena koje se posle koristi za izradu natalne karte.
Dalje, zodijački znaci veze sa realnim sazvežđima nemaju, osim što dele ime. Početak Ovna je uvek početak proleća, početak Raka je uvek početak leta, itd... Dakle zodijački znaci su određeni po godišnjim dobima, ne realnim sazvežđima. Samim tim astrolozi te znake nikako nisu postavili proizvoljno kako tvrdi pomenuti gospodin, već je njihova postavka jasno definisana.
Takođe je i vreme rođenja jasno definisano kao prvi udisaj bebe. A vreme rođenja se koristi iz prostog razloga što njegova sudbina u trudnoći zavisi od majke. Kako majci, tako i njemu. Kao što putnici zavise od pilota aviona.
I ne, osobe rođene istog dana u isto vreme ne moraju imati istu, ali moraju imati sličnu sudbinu. Astrologija i te kako u obzir uzima da li je neko rođen u Srbiji, Azerbejdžanu, Etiopiji ili Americi, da li je rođen u bogatoj, siromašnoj, pravoslavnoj, muslimanskoj, jevrejskoj porodici... Ako početni uslovi nisu isti, nikako ne može biti ni krajnji rezultat. Astrologija je poput neodređenog integrala. Moraju se znati početni uslovi da bi se dalo tačno predviđanje.
Ostatak teksta u kojem kao "dokaz" navodi novinske članke zaista ne bih da komentarišem jer je krajnje neozbiljno.

I zaista bi bilo mnogo uverljivije kada bi osporavači astrologije bar malo istražili astrologiju, jer na ovaj način diskredituju sami sebe.

Znači dok se ne odreši kesa ne biva da se prorekne budućnost? :ceka:
A koliko iznosi astrološki etalon?

I vidiš, u istoriju astrologije se odlično razumem. I to je dovoljno da znam na kakvim se temiljama ona zasniva. Pa mogu slobodno da ti kažem da oni koji u 21. veku veruju da relativno kretanje nebeskih tela može da utiče na njihovu sudbinu treba da se vrate u stari Vavilon, medju Haldejce, pa neka tamo učivaju u astrologiji, nisu sazreli za ovaj vek.

Bas tako,mogu se naci dva horoskopa jednaka po aspektima,znaku podznaku i drugom,a po zivotu i dogadjajima dva puta i dva sveta.

Jedan rodjen u Americi drugi u Africi.Kao sto se u natalu Volt Diznija ne vide nigde stvari za veliko bogatstvo,ali covek imao bogate i imucne roditelje.

heheheh a joj ,Osti druze filozofe :):) ti mora da neki jarac ili bik :):):) salim se malo To sto je Astrologija opstoila vekovima samo potvrduje njenu validnost , po koju logiku tvrdis da je to negira ???? Ljudi koji s e bave Astrologijom su na visi nivo spiritualnog razvoja...

Postavi sebi cilj ,naucno da istrazujes Astrologiju, uzmi neku tezu i ispituj, ekperimetiraj..i sve druge naucne metode , i na kraju izvedi zaklucak. ko sto je Njuton radio :):):)

Znači dok se ne odreši kesa ne biva da se prorekne budućnost? :ceka:
A koliko iznosi astrološki etalon?

I vidiš, u istoriju astrologije se odlično razumem. I to je dovoljno da znam na kakvim se temiljama ona zasniva. Pa mogu slobodno da ti kažem da oni koji u 21. veku veruju da relativno kretanje nebeskih tela može da utiče na njihovu sudbinu treba da se vrate u stari Vavilon, medju Haldejce, pa neka tamo učivaju u astrologiji, nisu sazreli za ovaj vek.

Tako je Ven,svaka rasprava sa ovakvim ljudima je izlisna i predstavlja gubljenje vremena.Ne treba im zameriti sto im neke stvari nisu date.

Haldeji su bili miran i mudar narod,razumeli su se i u magiju brojeva,ajme me :D

Zivot je lep i zanimljiv i nikad ne moze biti dosadan.

precesija.gif

hm...počeo sam da čitam temu od početka, pa posle prve strane, skočih na zadnju, jer ima mnogo...
e sad...prvo i osnovno je ono od starta...ono što je NJutn rekao Haleju...drugo...i protivnici astrologije vidim kažu da čovek nadje dokaze (ili "dokaze") , ako hoće da veruje, a ne prihvata ni stvarne dokaze, ako ne želi da veruje...pa tako vam je i u skupštini države...svako na svoju vodenicu...
ja bih pitao sve ovde...kad ono beše čovek sišao sa drveta?...pre koliko vremena...a kad su otkriveni struja, telefon...napravljena kola, avion, tv...?
nauka je postojala i u staroj Grčkoj , a i jš pre...ali evo svakog dana se sve ubrzanije otkrivaju nove stvari...dali je stari grk mogao da pomisli da može postojati sva ova tehnika?...a ljudski mozak se skoro uopšte nije promenio( u smislu inteligencije i sposobnosti učenja)...e sad...astrologija ne može da se probije iz tog razloga što ne odgovara ni crkvi ni vlastima... upravo astrologija najdirektnije ukazuje na postojanje "više sile"...problem je samo možda u tome što to neki hoće da skrenu više na materijalnu osnovu u smislu da planete imaju moći(što niti isključujem, niti sam za, jer prosto nemam dokaza, osim za svetlost i toplotu, koju daje sunce i plimu i oseku i još neke posledice toga, koje su zbog mesečeve gravitacije)...sad...imale planete moći, ili ih je Bog samo razmestio tu da bi čovek baš pomoću astrologije video da je On sveprisutan -svejedno...objašnjenja nemamo za nastanak kosmosa , koliko god neko pričao o velikom prasku...jer šta je bilo pre...i odakle se stvorilo to što je prasnulo...i uopšte, svaki čovek, koji bar malo razmišlja u tom pravcu, vidi da je nemoćan...nema odgovora...naš mozak još ne može da shvati i rasvetli kako i od čega je sve počelo, jer na našem nivou svesti, ispada da je nemoguće...tek meni liči da postoji neka beskrajna inteligencija, a dali je to Bog, ili...nebitno...i u toj situaciji, i sami astrolozi govore o Bogu i prihvataju ga...pri tome mislim iskrenije od mnogih sveštenika...a to crkvi ne odgovara, jer ako bi priznala astrologiju, ona bi oterala svoje vernike kod astrologa, pa bi ona sama ostala na marginama...
političari takodje imaju svoje razloge...oni se obraćaju astrolozima, a trude se da se to ne sazna...nekad , dok nije bilo kompjutera, izrada karte je bila mnogo teži i zahtevniji posao, pa su karte radjene samo kraljevima i td...kasnije i bogatašima, a sada već može svako da plati i dobije...a političarima ne odgovara, jer ako oni priznaju astrologiju, narod može reći "hoćemo da najbolji astrolozi urade karte svih (recimo) kandidata za predsednika, pa ko je najbolji da bude predsednik...šta će nam izbori i sva ona zamajavanja oko toga...
zaključak...i astrolog je čovek...i on ima mane i slabosti...i tu, kao i u politici, uglave se nepošteni...važno je da se zaradi i sačuva svoja glava...oni, koji su stvarno i pošteni i vični u tumačenju i toliki idealisti da bi glavu dali...u manjini su...
netačne prognoze o ishodu utakmica i političkih zbivanja...gospodo...a zar nije moguće da su naručene od strane političara upravo da bi narod dobio "dokaz" da astrologija nije to što jeste????
tema je mnogo šira i ne može se ovde razrešiti...samo se vratite na početak...pa valjda je NJutn (a ne samo on...taman posla) bio pametniji od svih nas ovde

Pa hajd nam opiši istoriju astrologije. Prosvetli nas. Na kakvim se to temeljima astrologija zasniva?

I ne znam kako si povezao drešenje kese sa mojim postom, al ajd...

Nisam baš toliko slobodan da pišem celu istoriju astrologije dovoljno je da kažem da je ona nastala u vreme kad se verovalo u magiju i kada se smatralo da su planete i zvezde u suštini iste, samo je razlika da to što planete "lutaju po nebu" pa su zato i dobile taj naziv. Astrologija je nastala u vreme kada su se sedam "pokretnih" nebeskih tela smatrala za božanstvo (Sunce, Merkur, Venera, Mesec, Mars, Jupiter i Saturn) , pa da bi umilostivili njihova sveta božanstva radi egzistencijalnih razloga svakom su namenili po jedan dan. I tako mi dobismo sedmicu:
ponedeljak, dan Meseca (lundi na francuskom)
utorak, dan Marsa (mardi na francuskom)
sreda, dan Merkura (mercredi na francuskom)
četvrtak, dan Jupitera ( juedi na francuskom)
petak, dan Venere (vendredi na francuskom)
subota, dan Saturna ( saturday na engleskom)
nedelja, dan Sunca ( sunday na engleskom)

E pa vidiš, danas ,verovao ili ne, znamo da se planete i zvezde suštniski razlikuju i da nikakvog uticaja nemaju na ljudski karakter. Jedino ako ti misliš da posmatranjem jedne pojave možeš da predvidiš drugu kauzalno nepovezanu?

heheheh a joj ,Osti druze filozofe ti mora da neki jarac ili bik salim se malo To sto je Astrologija opstoila vekovima samo potvrduje njenu validnost , po koju logiku tvrdis da je to negira ???? Ljudi koji s e bave Astrologijom su na visi nivo spiritualnog razvoja...

To što astrologija opstaje vekovima potvrdjuje da ljudi nisu sposobni da prate genije, naučnike. Inače, hrišćanstvo, islam, budizam, judaizam takodje opstaju vekovima pa ne bih rekao da su sve validne u isto vreme. Bolje rečeno, greška argumentum ad antiquitatem.

Tako je Ven,svaka rasprava sa ovakvim ljudima je izlisna i predstavlja gubljenje vremena.Ne treba im zameriti sto im neke stvari nisu date.

Haldeji su bili miran i mudar narod,razumeli su se i u magiju brojeva,ajme me

Zivot je lep i zanimljiv i nikad ne moze biti dosadan.

Onaj ko ovde ne treba da zameri jesu protivnici astrologije, jer ste vi oni koji treba da se urazume i napuste verovanje staro milenijumima. Astrologije služi za zamlaćivanje i pljačkanje prostih narodnih masa.
Znači ti veruješ i u magiju brojeva?
I ne mislim da je golom Etipljaninu koji umire od gladi život lep i zanimljiv.

Poslednja izmena:
nešto se preskače ono što sam napisao sinoć...biće da se nema šta reći...
a ja sam to nepripreljen pisao...slučajno došao tu i uključio se...
sad imam samo jedno jednostavno pitanje...šta traže na astrološkim forumima oni, koji ne veruju u astrologiju?
zašto gube svoje vreme?
možda su dobili zadatak od "nekoga" ...
a onaj(ili ona) što je naveo blizance kao primer...upravo je dao dokaz o uticaju i valjanosti astrologije...ne 20 minuta...dovoljno je (ponekad) čak i manje od minuta da bi se desila razlika u sudbinama...to je astrologu poznato, a nije onome, koji nema pojma o tome kako astrologija fukcioniše
baš blizanci su dokaz...imaju iste gene i u istoj sredini rasli...isti ih ljudi (i na isti način) vaspitavali...sa istom decom se ifrali, a opet razlike...PA????

a onaj(ili ona) što je naveo blizance kao primer...upravo je dao dokaz o uticaju i valjanosti astrologije...ne 20 minuta...dovoljno je (ponekad) čak i manje od minuta da bi se desila razlika u sudbinama...to je astrologu poznato, a nije onome, koji nema pojma o tome kako astrologija fukcioniše
baš blizanci su dokaz...imaju iste gene i u istoj sredini rasli...isti ih ljudi (i na isti način) vaspitavali...sa istom decom se ifrali, a opet razlike...PA????

a tvoj prijatelj UltimaN kaže

I ne, osobe rođene istog dana u isto vreme ne moraju imati istu, ali moraju imati sličnu sudbinu.

a ako moraju da imaju sličnu sudbinu mene zanima objašanjenje ovog komentara

Rodila sam tri bebe/dečaka 10.12.2001. sa razlikom od po minut. Treća beba po redosledu rođenja preminula je posle nedelju dana ali su preostala dva dečaka ne samo fizički različita već različita i mentalno i po interesovanjima i po sposobnostima i po emocionalnim reakcijama. Postoje još neke razlike i događaji u njihovom dosadašnjem životu da me ni jedan astrolog ne bi mogao uveriti da su njihove tvrdnje tačne - jer kakvo bi to horoskopsko tumačenje moglo da objasni tri različite sudbine i tolike razlike među mojom decom iako su rođeni istog dana na istom mestu sa međusobnom razlikom od po jedan minut. i koji je to trenutak koji se može smatrati njihovim tačnim minutom ili sekundom rođenja: kad je izašla glavica, kad je izašao zadnji deo tela, kad je presečen pupčanik ... da li su baš u minut zabeležili trenutak rođenja - možda je u porodilištu njihov sat kasnio par minuta ... s obzirom da sam se porodila carskim rezom da li je onda značajnije koji je horoskopski znak lekara koji su odlučili da me porode onda kada je sala bila slobodna i kada su pripremili anesteziju ... da nisam ovo doživela možda bi im poverovala, mada nikad nisu mogli da me uvere. Ovo što se meni dogodilo moj je lični dokaz da astrologija nije nauka i meni je čak i to dovoljno.

nije se dobro izrazi...osobe rodjene istog dana moraju imati slične karaktere u genetskom smislu, što ne znači i slična interesovanja u odlučujućoj meri...što se tiče pomenutih blizanaca...ja sam rekao da i mnut odlučuje, a sad pitam dali je moguće izvući tri deteta u roku od tri minuta...počretak života je trenutak kada beba prvi put udahne-trenutak njenog krika, za šta se obično kaže "zaplakala"...i ponovio...ko nije (ali ozbiljno) proučavao, ne može da shvati...treba imati tačno vreme pa pričati...ja vam garantujem da je baš tada podznak bio na granici dvaju znakova, ...pa ova dva dečaka se razlikuju zato što je jedno udahnulo dok je bio jedan podznak, a drugo u već sledećem...jedno je umrlo, jer mu je kuća smrti(ili neki drugi faktor, koji se takodje menja u deliću minute) u jednom znaku, a ovoj dvojici je u drugom...
NEMOGUĆE JA OVAKO DOČARATI STVARI...TREBA DA SE UĐE U TO...
i treba zaista biti ozbiljan...ja opet pitam, a kako će nauka (genetika, psihologija...) objasniti te razlike medju blizancima???

.osobe rodjene istog dana moraju imati slične karaktere u genetskom smislu,

Nesrećo. Hoćeš da kažeš da da Japanac i Srbin rodjeni istog trenutka imaju iste genetske predispozicije?

i treba zaista biti ozbiljan...ja opet pitam, a kako će nauka (genetika, psihologija...) objasniti te razlike medju blizancima???

Blizanci očigledno nisu bili jednojajčani.

Poslednja izmena:

Back