koliko sam do sad ukapirao o astrologiji, postoji neko delovanje ne u svim aspektima
ali ono kad čitam recimo : ovo ulazi u onu kuću, tranzicije, konjukcije, šta li je već u pitanju, valjda bi taj raspored na nebu
trebao imati uticaj po nekom astrološkom principu
Naravno da ima, samo što to ne ume svako da objasni adekvatno. Da skratim, ovo je ukratko
Princip je sledeći
- Mehanika uticaja planeta u astrologiji je i dalje neshvatljiva.
- Astrolozi generalno se ne bave detaljnim pručavanjem astrologije.
- Mnogi astrolozi ne razumeju naučne principe niti termine, pa kada probaju da objasne ispadnu glupi i neobrazovani.
- Astrolozi su ljudi koji posmatraju Kompas u vreme kada magnetizam i dalje nije bio otkriven. Dakle, postoje rezultati, ali objašnjenje fenomena ostaje misterija iako ima puno teorija koje nisu čak ni naučne hipoteze.
- Astrolog ne može da tvrdi da li su pozicije planeta te koje utiču, odnosno nešto deseto u tom domenu, ali to se pretpostavlja.
- Astrologija predstavlja stvari i situacije onakve kakve jesu. Čovek i planete nisu odvojeni, već iskonski povezani. Čak i kada se kaže ''Imam slobodnu volju'', to se može videti u natalnoj karti.
- Iz religijskih ili drugih uverenja, postoje astrolozi koji smatraju da je čovek odvojen od planeta u smislu da planete samo DELOM utiču na čovekove odluke, te da fatalizam (determinizam) nije faktor u astrologiji. Ja nisam tih ubeđenja jer vidim da je sve u prirodi uslovljeno akcijom i reakcijom. Samim tim vidimsvaki ljudski organizam, situaciju i dešavanje kroz ''oči astrologije'', i u stanju sam da povežem skoro svaku situaciju sa dejstvom planeta. To se vremenom uči da se prepozna instiktivno, no radi tačnosti se uvek pogledaju instrumenti (kompas, natalna karta, solarna karta itd) kako bi se došlo do dobrog zaključka.
E sad, problem je u tome što za svaku osobu postoji poseban kompas i svaki kompas je drugačije napravljen, ali se temelji na nekim principima koji su zajednički za sve ljude. Pride, svaki kompas se stalno pomera i pokazuje mnogo toga u isto vreme.
Primera radi, astrologija i evolucija idu ruku pod ruku jer možemo da posmatramo, primera radi, menstruaciju kod žena ili povišen nivo testosterona kod muškaraca. Već tu imamo neku osnovnu podelu. Zatim pogledamo svaki deo tela, svakom delu tela se pripisuje drugačije delovanje nekog znaka, ali je u osnovi isto.
Osim što postoji lični kompas, postoji tako i sveobuhvatni kompas koji konstantno ide. Dakle kada se osoba rodi, uzima se slika trenutnog pokazatelja na kompasu i onda svaki put kada se planete i različite energije, da ih tako nazovem, sukobe u odnosu sveobuhvatnog kompasa i lične slike kompasa prilikom rođenja, dolazi i do promena u životu, nekih stvari na koje ponekad jednostavno ne možemo da utičemo ličnim naporima ma šta radili iako se na kompasu vidi i šta smo odlučili da učinimo povodom svega i pre no što to odlučimo. U tim momentima takve postavke astrologu izgledaju kao, recimo, partija šaha. Vidimo poteze koje osoba može da preduzme kako bi izbegla fatalni gubitak figure, metaforično rečeno, a isto tako možemo da posavetujemo osobu koji potez da učini. Kod nekih ljudi saveti jednostavno ne dopiru do mozga jer su i duboko zaglavljeni u igri i onda posećuju astrologa čisto radi reda.
Takođe dokse putuje sa tim kompasima kroz život, nebeski kompas može da nam dovede u život nekoga ko je tu da ostane ( u skladu njihovog kompasa) ili nekoga ko je tu samo na kratko. Ljudi upoznaju jedni druge. Nečiji kompas bolje funkcioniše, nečiji kompas slabije, ali činjenica je da svako ima svoj primerak i to bi ukratko bilo to.
Dakle, planete definitivno utiču.ali se to ne posmatra kao odvojeni uticaj planeta na ljude, već isključivo paralelan. Posmatra se kao da su planete i ljudi
jedno te isto, na neki način. Ili barem tako ja posmatram i pronalazim da je to najbolje moguće iz moje perspektive.