Astrologija: Eksperiment

Pa masa. Gravitacija je jedna od 4 sile. Za sada najslaija. Od elektromagnetne slabija za 10 na 25 po intenzitetu. Gravitacija deluje preko polja.

E sad, verovatno postoji i sila kojom planete uticu na ljude. Naravno osim ove 4 koje mi imamo, slaba jaka nuklearna, elektromagnetna i gravitaciona.
Sta je srz te sile, tog uticaja, preko cega se prenosi, od cega zavisi intenzitet? Da li je intenzitet recimo plutona i jupitera isti?

proximo:
Pa masa. Gravitacija je jedna od 4 sile. Za sada najslaija. Od elektromagnetne slabija za 10 na 25 po intenzitetu. Gravitacija deluje preko polja.

E sad, verovatno postoji i sila kojom planete uticu na ljude. Naravno osim ove 4 koje mi imamo, slaba jaka nuklearna, elektromagnetna i gravitaciona.
Sta je srz te sile, tog uticaja, preko cega se prenosi, od cega zavisi intenzitet? Da li je intenzitet recimo plutona i jupitera isti?
Naravno masa, ali zasto masa proizvodi tu privlacnu silu? Preko cega se prenosi sila gravitacije? Vidis i tu ima puno nepoznanica.

S druge strane, intenzitet astroloskih uticaja zavisi od medjusobnog odnosa planeta posmatrano sa Zemlje. Ne bih ja to nazvao silom. Tu je nesto drugo u pitanju, ali ne zna se sta. Prosto je primeceno da se sa kretanjem Sunca i ostalih planeta i menjanjem njihovih polozaja i uglova koje sklapaju, menja i ljudska psiha i karakter i jos mnogo toga. Intenzitet zavisi od znaka i polja u kome se nalazi neka planeta i od egzaktnosti ugla, tj. odnosa koje sklapaju. Pogledaj samo Suncev sistem, koliko je to jedna visoko uredjena celina, koja sigurno ima svoju svrhu. Zasto bi tako nesto nastalo spontano, zasto se sve planete krecu oko Sunca u istom smeru, zasto su sve u istoj ravni (sa vrlo malim odsupanjima). Sasvim je razumno pomisliti da sve to postoji sa nekom svrhom, a ne tek tako da bude ukras u ovom delu svemira.

Evo ovako; Ja sam Astralu ponudio da, ako, analizirajuci moje postove, da bilo kakav tacan podatak u vezi mog natala, da cu javno priznati da astrokogija funkcionise. Doduse, ja sam hteo da to bude javno, a ne putem PP, ali, on ocigledno nijeimao dovoljno hrabrosti. Svejedno, ja cu obecanje odrzati. Dakle, priznajem da astrologija funkcionise, premda mi nije jasno kako, ako je planeta stara 6000 godina, he,he.
Ali, sto bi, pa, meni sve moralo da bude jasno, he, he, he...

Nego, da raskrinkamo stvar. Covek je taksativno naveo 6 znaka, gde mi sunce sigurno nije. Cak je i boldirao to "sigurno", i nije pogresio. Moramo prizmnati, da je to izuzetno precizno, ako imamo u vidu procente i zakone verovatnoce.
Dalje, on je rekao da misli da mi je sunce ili podznak u vagi, jer, prepoznaje jak uticaj venere. Posto sam ja i u znaku, i u podznaku vaga, vi procenite sami.Takodje je rekao da misli da mi je merkur u vagi, i to je pogodio. Jedino je omasio polozaj venere.To je to.

Nisamo se sluzili nikakvim trikovima, to mi mozete verovati na rec. A, i nema logike, imajuci u vidu moje ranije postove na ovu temu. Cak sam, priznajem, pre nekoliko dana, poslao neogeo PP, sa pitanjem, da nije mozda poslala proximu podatke o sebi, cisto da bi zezali Astrala, a kako je ona to vrlo uverljivo negirala, a ja sam dobar psiholog, i znam da nije slagala, postavljam sebi pitanje, kako je proximo mogao da ubode iz prve i njen, i Astralov znak. To je, ipak, za koji stepen vise od slucajnosti.
Ali,opet, sa druge strane, jos uvek imamo isuvise mali uzorak za analizu validnosti astolodije, zar ne?
Dobro, dobro, drzacu se obecanja.

P.S. Nesto mi pade napamet. Ja sam dupla vaga, a neogeo dupli rak, dakle nismo kompatibilni, a, ona je svakim danom sve lepsa. Kako ja sad da krenem u zavodjenje, kad je sve unapred osudjeno na propast.Astral, pomagaj, brate! Ti znas da smo mi vage veliki zavodnici. Znas li koliko mi tesko pada ova determnisanost!!!

Vangelis:
Nesto mi pade napamet. Ja sam dupla vaga, a neogeo dupli rak, dakle nismo kompatibilni, a, ona je svakim danom sve lepsa. Kako ja sad da krenem u zavodjenje, kad je sve unapred osudjeno na propast.Astral, pomagaj, brate! Ti znas da smo mi vage veliki zavodnici. Znas li koliko mi tesko pada ova determnisanost!!!
Ko kaze da je sve osudjeno na propast. Ne znamo gde su joj polozeni Mesec i Venera, a to je ono sto je najbitnije. Uostalom ti si predodredjen za neobicne (i tajne) veze i za to da idealizujes partnera, tako da sve je moguce.

Astral, ubode ga opet! Nemoj da me raskrinkavas ovako javno, pocecu da crvenim.
Ipak, sad mi je lakse. Dakle, moramo da iznudimo od neogeo podatke.neogeo, nemoj slucajno da ti je venera ili mesec na pogresnom mestu, ja cu.....ekkkkkssssssspllllllloooodddiiiiiiirrrrraaaaaaati od bola.
Nema te materijalne nadoknade, koja mi to moze kompenzovati. Ima da tuzim ceo solarni sistem, evropskom sudu za ljudska prava.

Nego,da se ja prebacim na neki drugi podforum. Ipak je ovo klub naucnika, ne zavodnika?

simple_things:
Tacno tako.
Mozda zvuci apsurdno ,ali ako malo dublje razmislis ima smisla.
Zasto?
Zato sto onda kada ljudska rasa prihvati neko nebesko telo kao planetu ,samim svojim prihvatanjem ,odnosno verovanjem da je to planeta ,ona pocinje da deluje.

ok...
ovih dana sam planirao da spavam u nekom nuklearnom reaktoru, pa sreca sto jos uvek ne znam kako radijacija utice na tkivo, moci cu da udjem bez zastitnog odela...

Astral-Blade:
To ti je slicno kao i sa recimo gravitacijom. Zna se da deluje i kako, ali se ne zna zasto i ko stoji iza toga.

ako je slicno, onda mora da se moze izracunati ta sila kojom deluje na coveka. za izracunavanje sile grav. privlacenja u nekoj tacki postoje formule, voleo bih da to vidim i za planete...
inace, kada ubacujete vansolarne planete u vase spise?

ok...
ovih dana sam planirao da spavam u nekom nuklearnom reaktoru, pa sreca sto jos uvek ne znam kako radijacija utice na tkivo, moci cu da udjem bez zastitnog odela...

Ti uvek nadjes nacin da mi stavis osmeh na lice.

ako je slicno, onda mora da se moze izracunati ta sila kojom deluje na coveka. za izracunavanje sile grav. privlacenja u nekoj tacki postoje formule, voleo bih da to vidim i za planete...
inace, kada ubacujete vansolarne planete u vase spise?

Ne verujem da ce reci da one uticu na nas.

Vangelis:
@neogeo Jao tek sad vidoh, pa ja ti se svidjam. Odkud znas da sam sve lepsa i lepsa?

Ma,mi zavodnici, tokom evolucije razvili smo posebne organe da to mozemo da osetimo, bez neposrednog vizuelnog kontakta.
Ozbiljno te pitam, da se ne znamo sa faxa? Ovo za moju lepotu je konstatacija svih koji me gledaju poslednjih godina, pa reko da me nisi stvarno vido?

@neogeo Ozbiljno te pitam, da se ne znamo sa faxa? Ovo za moju lepotu je konstatacija svih koji me gledaju poslednjih godina, pa reko da me nisi stvarno vido?

Eto, ne veruje ona meni! Pa, lepo ti kazem da mi zavodnici imamo zahvaliti evoluciji, sto nam nije potrebno, da osobu poznajemo licno, niti da studiramo na istom faxu, da bi smo, uz pomoc specijalnih receptora za lepotu, na daljinama, merenim, svetlosnim godinama, mogli, nedvosmisleno utvrditi te suptilne estetske prelaze, od lepog ka lepsem. Ponekad to ume da smeta, to su novoformirani organi, slabo adaptirani na uslove koji vladaju na zemlji, i onda nas preplavi talas raznoraznih skladnih, kreatura, iz citavog univerzuma. Srecom, paraleno sa ovim organom, razvija se nesto slabijim intenzitetom, ali, dovoljno brzo, organ, koji sve to filtrira, i selekcionise. Nesto kao ljudska ( i ne samo ljudska ) nesposobnost da registruje kompletan zvucni opseg. U protivnom ne bismo preziveli.
Niko pouzdano ne zna, na koji nacin i kada smo se izdvojili kao podvrsta, isao bih cak tako daleko, da nas svrstam u vrstu ( al' se ovo rimuje ), jer, nase prisustvo u 19-tom veku, nije primeceno. Mislim da je to, zahvaljujuci skokovitoj evoluciji. Mi smo jedini primerci prelaznih formi.
Nego, dzabe je sve ovo, ako mesec i venera zeznu stvar.

@proximo Vas dvoje ako nastavite tako iznajmite sebi forum, ovde ima i male decice.

Treba. Molim administratora da pokrene veze, i da krstarica oformi novi podforum "zavodnici". Mora se iznaci softversko resenje, da mala deca ne mogu pristupiti takvom forumu.

[/QUOTE]Treba. Molim administratora da pokrene veze, i da krstarica oformi novi podforum "zavodnici". Mora se iznaci softversko resenje, da mala deca ne mogu pristupiti takvom forumu.
Is iz mog dvorista.hehe, salim se ja malo.

Nego, sta ti je evolutivni skok jos podario? Mozes li da trcis u sirinu? Ja sam vezbo celu noc pa sam pao na sve strane. ;) ;) ;)

Back